I denne kategorien finner du kurs i forskjellige fag som filosofi, religion, anatomi, fysiologi, landbruk, pedagogikk og jus. Hvis du ikke finner kurset du leter etter, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss, så finner vi det for deg.
Vi tilbyr bransjekurs innen maritim sektor, kran og løfteoperasjonsfaget - teori til fagprøven. Kran- og løfteoperasjonsfaget skal legge grunnlag for sikker yrkesutøvelse innen operasjon, kontroll og vedlikehold av løfteinnretninger og løfteredskaper.
Vi tilbyr bransjeprogram i reiseliv - kundeservice. Kurset settes opp i virtuelt klasserom, det vil si at forelesningene foregår via opprettede klasserom i Teams, hvor hver enkelt deltaker logger seg på fra sin egen pc / Ipad for å følge undervisningen.
Vi tilbyr bransjeprogram i reiseliv - kundeservice og data. Kurset settes opp i virtuelt klasserom, det vil si at forelesningene foregår via opprettede klasserom i Teams, hvor hver enkelt deltaker logger seg på fra sin egen pc / Ipad for å følge undervisningen.
Vi tilbyr fagbrev med bransjeprogram i resepsjonsfaget - teori til fagprøven. Har du lang erfaring fra praksis og ønsker å få dokumentert hva du kan? Det er aldri for sent å få papirer på kompetansen din. Teori til fagprøven er første steg på veien.
Vi tilbyr kurs i butikkmedarbeider i detalj- og faghandel som virtuelt klasserom. Har du relevant erfaring fra praksis og ønsker å få dokumentert hva du kan? Det er aldri for sent å få papirer på kompetansen din. Ett yrkesrettet kurs er et steg på veien videre.
Vi tilbyr digital kompetanse for luftfarten (dag) som virtuelt klasserom. Jobber du som medarbeider innen luftfart og ønsker å heve din digitale kompetanse innen faget? Da anbefaler vi at du melder deg på dette kurset!
Vi tilbyr digital kompetanse for luftfarten (kveld) som virtuelt klasserom. Jobber du som medarbeider innen luftfart og ønsker å heve din digitale kompetanse innen faget? Da anbefaler vi at du melder deg på dette kurset!
Vi tilbyr fagbrev i kontor og administrasjonsfaget. Kontor- og administrasjonsfaget er en komprimert utdanning for voksne. Den bygger på læreplanene for Vg1 Service og samferdsel, Vg2 Salg, service og sikkerhet og Vg3 Kontor- og administrasjonsfaget (hovedfokus).
Vi tilbyr fagbrev i kontor og administrasjonsfaget som nettkurs. Har du lang kontorfaglig erfaring fra offentlige virksomheter, biblioteker, service- og informasjonssentre eller private bedrifter, men mangler formell kompetanse? Da kan fagbrev i kontor- og administrasjonsfaget være noe for deg!
Vi tilbyr fagbrev i kontor og administrasjonsfaget som virtuelt klasserom. Har du lang erfaring fra praksis og ønsker å få dokumentert hva du kan? Det er aldri for sent å få papirer på kompetansen din. Teori til fagprøven er første steg på veien.
Vi tilbyr fagbrev i service- og administrasjonsfaget som virtuelt klasserom. Har du relevant erfaring fra praksis og ønsker å få dokumentert hva du kan? Det er aldri for sent å få papirer på kompetansen din. Teori til fagprøven er første steg på veien.
Vi tilbyr fagbrev i service- og administrasjonsfaget som virtuelt klasserom. Har du lang erfaring fra kontor-, service- og administrasjon og ønsker å få dokumentert hva du kan? Det er aldri for sent å få papirer på kompetansen din. Teori til fagprøven er første steg på veien.
Vi tilbyr kurs til fagbrev i spesialpedagogikk og flerkulturelt arbeid. Fagskoleutdanningen Spesialpedagogikk og flerkulturelt arbeid er for deg som har fagbrev innen helse- og oppvekstfag, eller relevant yrkeserfaring og som ønsker å videreutdanne deg.
Vi tilbyr fagbrev i portørfaget. Portører i helsevesenet er ikke lenger ufaglært arbeidskraft. Fra 2015 er Portørfaget lagt inn under ordningen med fagbrev. Formålet med kurset er å forberede deg til den teoretiske eksamen som er ett av tre krav for å få fagbrev.
Vi tilbyr fagbrev i portørfaget som virtuelt klasserom. Har du erfaring fra portørtjenesten på sykehus eller annen helseinstitusjon og ønsker å få dokumentert hva du kan? Det er aldri for sent å få papirer på kompetansen din.
Vi tilbyr fagbrev i reiselivsfaget - teori til fagprøven. Kurset settes opp i virtuelt klasserom, det vil si at forelesningene foregår via opprettede klasserom i Teams, hvor hver enkelt deltaker logger seg på fra sin egen pc / Ipad for å følge undervisningen.
Vi tilbyr fagbrev i reiselivsfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Har du lang erfaring og praksis fra reiselivsbransjen, og ønsker å få dokumentert hva du kan? Det er aldri for sent å få papirer på kompetansen din. Teori til fagprøven er første steg på veien.
Vi tilbyr fagbrev i resepsjonsfaget, teori til fagprøven som digital undervisning. Har du lang praktisk erfaring fra bransjen, men mangler formell kompetanse? Da kan fagbrev som fagoperatør i resepsjonsfaget være noe for deg!
Studiet er finansiert av Utdanningsdirektoratet og det betyr at de dekker studieavgiften. Utgifter til litteratur og semesteravgift må alle studentene dekke selv. De yngste barnas væremåte kommer til uttrykk gjennom deres lek og interaksjon med omgivelsene.
Vi tilbyr fagskoleutdanning i arbeid med språk, flerspråklighet og flerkulturell kompetanse. Utdanningen er et NOKUT-godkjent utdanningstilbud som gjennomføres som et deltidsstudium over 2 år.
Vi tilbyr fagskole om barn med psykiske utfordringer. Emnet gir breddekompetanse om ulike psykiske problemer og lidelser hos barn og ungdom, med særlig vekt på angst, depresjoner og adferdsproblemer som ofte er hovedutfordringene.
Vi tilbyr fagskole - barn med særskilte behov. Alle barn trenger å bli sett og få ta i bruk sine ressurser. Det er derfor nødvendig at du som arbeider med barn og unge har god kompetanse i å legge til rette for muligheten til å bli sett og få oppleve gleden av å lykkes.
Vi tilbyr fagskoleutdanning om barn med særskilte behov i barnehagen. Utdanningen er et NOKUT-godkjent utdanningstilbud som gjennomføres som et deltidstudium over 2 år. Utdanningen gir 60 studiepoeng og er gratis for studenter som oppfyller kravene til finansiering.
Studenten vil tilegne seg god kompetanse rundt barn og unges rusproblematikk og hvordan de kan være ressurspersoner i møte med denne målgruppen samt kunne tenke forebyggende og tidlig innsats slik at rusproblemet ikke utvikler seg.
Vi tilbyr fagskole i demensomsorg. Fagskole i demensomsorg er en spennende utdanning som gir deg muligheter til å få mer kunnskap om de ulike demensdiagnosene, de nyeste behandlingsmetoder og de mest brukte metodene i miljøterapi.
Vi tilbyr fagskole i effektiviserings- og forbedringsledelse. Dagens og morgendagens utfordringer i arbeidslivet innebærer behov for nytenkning, kunnskap og kompetanse.
Vi tilbyr fagskole i ernæring i pleie- og omsorgstjenester. I forbindelse med nasjonal revidering av en rekke studieplaner vil det skje endringer i dette studiet. Det er varslet at både navn og emner på studiet vil endres. Fokuset vil fortsatt være på det samme feltet, men med oppdaterte emner.
Vi tilbyr fagskole i kreftomsorg og lindrende pleie. Innen kreftomsorg og lindrende pleie er det viktig at helsepersonell innehar dybdekompetanse innen fagområdet for å kunne ivareta forebyggende, behandlende, lindrende og rehabiliterende funksjoner.
Vi tilbyr fagskoleutdanningen - omsorg for mennesker med nevrologiske lidelser er et NOKUT-godkjent utdanningstilbud som deltidsstudium over 2 år. De siste årene har antall yngre tjenestemottakere i omsorgstjenesten økt kraftig.
Vi tilbyr psykisk helsearbeid, fagskole - for helse og sosialpersonell med videregående opplæring. Utdanningen tilbys som deltidsstudie over 4 semestre (2 år). Det tilsvarer en normert studietid på ett år. Studiet inneholder 4 teorimoduler, 1 fordypningsmodul og 1 praksismodul.
Vi tilbyr fagskole i psykisk helsearbeid med fordypning i barn og unges psykiske helse. Studiet er beregnet på deg som har fagbrev innen helse- og oppvekstfag eller annen relevant yrkeserfaring og som ønsker å videreutdanne deg innen et viktig og tiltrengt emnefelt.
Vi tilbyr fagskoleutdanning i psykisk helsearbeid og rusarbeid. Fagskoleutdanningen er et utdanningstilbud godkjent av NOKUT og gjennomføres som deltidsstudium over 2 år. Utdanningen gir 60 studiepoeng og er gratis for studentene.
Vi tilbyr fagskole i salg- og reiselivsskolen. Flere bransjer rapporterer om mangel på kvalifisert arbeidskraft. Samtidig er det flere som står utenfor arbeidslivet, eller som ønsker en ny karrierevei.
Vi tilbyr fagskole om helsefremmende kosthold for mennesker med utviklingshemming. Fagskoleutdanningen retter seg mot ansatte som arbeider bolig, bofellesskap, dagsenter eller aktivitetssenter for mennesker med utviklingshemming.
Vi tilbyr fagskole i miljøarbeid rettet mot mennesker med funksjonsnedsettelse / utviklingshemming. Mennesker som har en funksjonsnedsettelse eller en utviklingshemming har behov for at noen brenner for deres rett til et verdig og selvstendig liv.
Vi tilbyr fagskole i positiv atferdsstøtte PAS i møte med atferd som utfordrer. Utdanningen skal være yrkesrettet, tverrfaglig og praksisrelatert og ha et tydelig brukerperspektiv.
Vi tilbyr fagskole i rehabilitering. Utdanningen settes opp med forbehold om offentlig finansiering. Litteratur og praksis dekkes ikke av finansieringen. Utdanningen har som mål å gjøre deg som arbeidstaker kompetent til å utføre rehabiliteringsarbeid rettet mot både barn, unge, voksne og eldre.
Vi tilbyr fagskole i rehabilitering som virtuelt klasserom. Etterspørselen etter fagarbeidere med spisskompetanse innen rehabilitering er sterkt økende. Målsettingen er å gjøre deg som arbeidstaker kompetent til å utføre rehabiliteringsarbeid rettet mot både barn, unge, voksne og eldre.
Fagskolemodul Tverrfaglig palliativ omsorg. Antallet kronisk syke og eldre er økende på landsbasis. Samhandlingsreformen (2012) har medført at kommunene skal ivareta stadig sykere pasienter, og dette gir et stort behov for økt kunnskap om palliasjon og palliativ omsorg blant helsepersonell.
Vi tilbyr fagskoleutdanningen miljøarbeid innen rus med fordypning i rusproblematikk blant barn og unge. Dette studietilbudet er samlingsbasert med 4-dagers samlinger, 3 ganger pr. semester. Det er totalt 4 semester på studiet.
Vi tilbyr kurs om GRS, VGS: Skoler som lærer kollektivt - veiledning i lærende profesjonsfellesskap. Kurset tar utgangpunkt i fag og tema som er aktuelle for ansatte i grunnskoler, videregående skoler og voksenopplæringen, og i andre instanser som jobber mot skolene (PPT, BUP, barnevern etc.).
Vi tilbyr kurs i helse- og oppvekstfag VG1. Utdanningsprogrammet Helse- og oppvekstfag er for deg som ønsker å ta fagbrev som helsefagarbeider eller som barne- og ungdomsarbeider, men ikke har noe praksis.
Vi tilbyr kurs om hvordan hjernen lærer best 1-13 trinn som digital undervisning. Målsettingen med kurset er at kursdeltakerne skal sitte igjen med kunnskap, som enten kan anvendes direkte inn i eget arbeid eller som tilpasses eget arbeid, etter endt kursdeltakelse.
Vi tilbyr introduksjonskurs kontor - bli en god medarbeider på kontoret! Kurset skal gi kursdeltaker en innføring i relevante temaer innenfor kontorarbeid. Her kan du lære deg grunnleggende kunnskap om å være en god medarbeider på kontoret.
Vi tilbyr introduksjonskurs kontor som virtuelt klasserom. Dette kurset er for deg som har liten eller ingen erfaring fra å jobbe på kontor. Kanskje du trenger ett nytt yrke? Her kan du lære deg grunnleggende kunnskap om å være en god medarbeider på kontoret. Bli en god medarbeider på kontoret!
Vi tilbyr introduksjonskurs kontor som virtuelt klasserom. Dette kurset kan du melde deg på uansett hvor du bor i Norge. Kurset er er i virtuelt klasserom, så du trenger en pc med lyd/kamera og et stabilt internett.
Vi tilbyr introduksjonskurs reiseliv som virtuelt klasserom. Du kan du melde deg på uansett hvor i landet du bor! Kurset går i virtuelt klasserom, og du trenger en pc med lyd og kamera, og et stabilt internett for å følge undervisningen. Kurset er for deg som har liten eller ingen erfaring fra før.
Vi tilbyr kurs i kundeservice reiseliv bransjeprogrammet som virtuelt klasserom. Kurset legger opp til dialogbasert undervisning. Deltakers erfaringer fra arbeidslivet vil bli vektlagt i undervisningen. Lærer legger opp til gruppearbeid, muntlig dialog, oppgaver og hjemmearbeid.
Vi tilbyr kurs i lederskolen. Ønsker du å skape bedre resultater og bli en tydelig leder? De beste lederne bringer frem resultater igjennom å utvikle og motivere sine ansatte. Ledelse er et fag på lik linje med andre fag. For å bli en dyktig leder trengs både kunnskap og erfaring.
Vi tilbyr kurs i VGS: Lærende underveisvurdering i matematikk, vg1 og vg2 som virtuelt klasserom. Har du noen gang kommet ut fra en eksamen eller vurderingssituasjon og tenkt at du kan mer enn du gjorde da du gikk inn?
Vi tilbyr nettkurs i voksenpedagogikk. Dette er et selvinstruerende nettkurs, uten noen form for undervisning. Fortløpende påmelding. Etter at man har meldt seg på kurset via aof.no får du tilgang til læringsportalen Acampus der du logger inn og gjennomfører kurset i sin helhelt.
Vi tilbyr språkkurs i yrkesnorsk for reiselivsmedarbeider som virtuelt klasserom. Kurset gir deltakeren en innføring i lover- og regler og generelt arbeidsrelaterte oppgaver innenfor sin bransje.
Vi tilbyr digitalt kurs om å være leder i SFO/AKS. Hvordan ha fokus på å lede, være en god rollemodell for andre ansatte og barna, samt ha fokus på faglig innhold i hverdagen i SFO/AKS? Dette to-delte kurset har som mål å styrke og bevisstgjøre deg som leder.
Vi tilbyr nettkurs om 2070: Veien forbi klimaendringene. Hvordan skal vi sammen komme oss forbi klimakrisen? Aldri har vi mennesker påvirket klimaet og planeten vår mer enn vi gjør i dag.
Vi tilbyr kurs i astronomiske observasjoner i klasserommet. På kurset lærer du hvordan du kan bruke fjernstyrte astronomiske teleskoper, hvor elevene selv får observere, samt hvordan dette kan bli en inspirerende og annerledes undervisningsøkt i naturfag, fysikk eller teknologi og forskningslære.
Vi tilbyr hybridkurs om astronomiske observasjoner i klasserommet i 2 deler. I dette kurset lærer du hvordan du kan bruke fjernstyrte astronomiske teleskoper og du gis innføring i sentrale begreper man bør kjenne til for å bedrive observasjonell astronomi.
Vi tilbyr hybridkurs om astronomiske observasjoner i klasserommet i 2 deler som nettkurs. I dette nettkurset lærer du hvordan du kan bruke fjernstyrte astronomiske teleskoper og du gis innføring i sentrale begreper man bør kjenne til for å bedrive observasjonell astronomi.
Vi tilbyr en kursrekke om astronomiske observasjoner i klasserommet i 3 deler som nettkurs. Kurset arrangeres i delingsplattformen Teams, som er en del av Microsoft 365.
Vi tilbyr nettkurs om barns vennskap og relasjoner. Vennskap mellom barn er noe vi ofte tar for gitt, og de fleste barn vil i løpet av tiden i barnehagen finne og holde på venner. Noen vennskap kan til og med vare livet ut.
Vi tilbyr nettkurs over 2 kvelder om pedagog i barnehagen. Dette todelte kurset handler om å styrke og bevisstgjøre pedagogiske ledere i arbeidet med å utvikle den pedagogiske praksisen, gjennom systematisk sammenheng mellom planlegging og dokumentasjon.
Vi tilbyr nettkurs om bærekraftig utvikling i læreplanen og i klasserommet. I dette kurset får du en innføring i fagfornyelsens integrering av de tverrfaglige temaene med spesiell vekt på bærekraftig utvikling.
Vi tilbyr kurs i cooperative learning - et steg videre. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i grunnskole, videregående skole og i voksenopplæringen og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Vi tilbyr kurs i cooperative learning, trinn 1 - 4 - samarbeidslæring. Har du lyst til å være med inn i et klasserom der alle elevene er aktive og likeverdige? Hvor læringen er preget av inkludering, samarbeid og faglig fokus?
Vi tilbyr nettkurs i cooperative learning, trinn 1 - 4 . Dette nettkurset inneholder teoriene bak arbeidsmåten, forskning og noen konkrete eksempler på strukturene brukt i praksis. I løpet av kurset vil du få kunnskap om hvordan du som pedagog kan sette i gang med CL for de minste på en enkel måte.
Dette nettkurset inneholder teoriene bak arbeidsmåten. Vi går kort innpå forskning. Kursholder gir en rekke konkrete eksempler på strukturene brukt i praksis. I løpet av kurset vil du få kunnskap om hvordan du som pedagog kan sette i gang med CL på barnetrinnet på en enkel måte.
Vi tilbyr nettkurs om Cooperative Learning for førsteklasselærere. Læring gjennom lek og utforskning blir mer vektlagt i de nye læreplanene. Hvordan kan vi tilrettelegge for lekpreget læring og et aktivt klasserom.
Vi tilbyr kurs i cooperative Learning for lærere på barnetrinnet. Hva er egentlig cooperative learning - hvordan bruker man cooperative learning metoden, og hvorfor? I et Cooperative Learning klasserom tar læreren vare på den enkelte gjennom at man blir sett og hørt.
Vi tilbyr nettkurs om Cooperative Learning i ungdomsskole, videregående skole og voksenopplæringen over to kursdager. Ny overordnet del og nye læreplaner stiller større krav til at læring skal skje gjennom samarbeid.
Vi tilbyr nettkurs om cooperative learning: classbuilding + teambuilding. Cooperative Learning er både en metodikk og en pedagogisk tilnærming som leder til inkludering, elevaktivitet, engasjement, læring og sosial utvikling.
Vi tilbyr nettkurs om demokrati og medborgerskap med kursholder Mathilde Fasting. Etter påmelding får du en kursbekreftelse på e-post. Noen dager før kursstart mottar du en møteinnkalling i plattformen Teams, der nettkurset finner sted.
Vi tilbyr nettkurs om den dyktige assistenten over 2 kvelder. Assistenter / pedagogiske medarbeidere, er en stor og viktig ressurs i barnehage og SFO/AKS. De er alltid til stede i barnegruppen, også når pedagogisk personale jobber med planlegging, har samtaler og møter.
Vi tilbyr kurs om dybdelæring og relevans i historiefaget. Alle lærere er opptatt av læringslyst, av å skape en indre motivasjon hos elevene til å henge med på det som skal skje i en skoletime.
Vi tilbyr kurs i dybdelæring og relevans i historiefaget via streaming. Alle lærere er opptatt av læringslyst, av å skape en indre motivasjon hos elevene til å henge med på det som skal skje i en skoletime.
Vi tilbyr nettkurs om elever med høyt læringspotensial. Hva kjennetegner elever med høyt læringspotensial. Hvordan kan vi identifisere dem og hva sier forskningen om hvordan vi bør tilrettelegge for denne elevgruppen. Hvordan kan lærere gjenkjenne elever med stort læringspotensial i klasserommet.
Vi tilbyr kurs om elever med stort læringspotensial. Hvordan kan vi legge til rette for elever med stort læringspotensial? Tradisjonelt har forestillingen vært at elevene med stort læringspotensial er de flinke eller evnerike elevene.
Vi tilbyr kurs om elevmedvirkning - ideer, prosjekter og metoder som aktiviserer elevene i klasserommet. LK20 krever elevmedvirkning og utforskende læringsarbeid.
Vi tilbyr kurs i en liten åpen økonomi og EØS-avtalen som nettkurs. Det er uro i den internasjonale økonomien. Storbritannia har forlatt EU. Kina vokser fram som en ledende verdensøkonomi i geopolitisk rivalisering med USA. Frihandelen fortsetter, men betingelsene endres både i Europa og globalt.
Vi tilbyr kurs om entreprenørskap. Å la være å lete etter «det rette svaret» er en utfordring for mange elever. I en tid med stadig raskere og større endringer er kompetanse om innovasjon og entreprenørskap viktig for utdanningen.
Escape room er en metode som kan brukes i undervisningen i alle fag på alle nivåer! Aktiviteten er kjennetegnet av at en gruppe mennesker blir stengt inne i et rom der de må løse forskjellige oppgaver for å kunne komme seg ut innen en tidsfrist (vanligvis 60 minutter).
Vi tilbyr nettkurs om fagfornyelsen og den nye elevrollen. Dette nettkurset er en oppfølging av kurset Fagfornyelsen og den nye lærerrollen, og legger til rette for hvordan man i større grad kan involvere elevene, gjøre dem til medbestemmende og aktive deltakere i egen læring.
Vi tilbyr nettkurs om fagfornyelsen og den nye lærerrollen. Elevenes motivasjon for skolen er synkende, og den faller tidligere enn før. Elevene etterspør bedre relasjoner til læreren og ønsker mer personlig tilrettelagt læring, noe som har fått forsterket aktualitet i den koronakrisen vi er inne i.
Vi tilbyr nettkurs om fra skriving til lesing - om utforskende skriving og helhetlig språkfokus i begynneropplæringen. Den viktigste endringen i norskfaget er at eleven i større grad skal eksperimentere og bruke sin nysgjerrighet, særlig på de lavere trinnene.
Vi tilbyr nettkurs om framtidas skole for bærekraftig utvikling, sett i lys av medborgerskap og livsmestring. I dette kurset får du en innføring i fagfornyelsens integrering av de tverrfaglige temaene med spesiell vekt på bærekraftig utvikling.
Vi tilbyr nettkurs over 2 kvelder om førsteklasselæreren - en førsteklasses lærer. I løpet av kurset vil du få mange praktiske eksempler, tips om organisering, lister med tips og noen enkle undervisningsopplegg som du kan ta i bruk de første skoleukene.
Vi tilbyr nettkurs om gode relasjoner - nøkkel til all god læring. For å klare å prestere, er vi avhengige av gode relasjoner rundt oss. En god relasjon mellom lærer og elev, er den viktigste enkeltfaktoren i skolen.
Vi tilbyr nettkurs om Grej of the Day. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i grunnskole, videregående skole og i voksenopplæringen og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Vi tilbyr todelt nettkurs i GRS: Vurderingspraksis med lave skuldre, og læring i fokus. Nye læreplaner, nye metoder, dybde og bredde og helt menneske. Hvordan i huleste takle den såkalte «Fremtidens skole», og ikke henge igjen i gamle mønstre.
Vi tilbyr nettkurs om GRS/VGS: Livsmestring og robusthet som tema i skolen og for samarbeid med foreldre. Barn som gruer og vegrer seg, føler seg utestengt eller som ikke finner seg til rette i fellesskapet, og voksne som ofte kan bli stående i dilemmaer når de skal hjelpe barn til å mestre hverdag.
Vi tilbyr kurs i GRS: Fra skriving til lesing - en tilpasset lese og skrivestart. Ifølge LK20, skal elevene i større grad eksperimentere og bruke sin nysgjerrighet. Det skal legges vekt på bruk av utforskende metoder på barnetrinnet for å sikre bedre progresjon og forståelse i norskfaget.
Vi tilbyr kurs om GRS: førstklasselæreren - en førsteklasses lærer. I løpet av kurset vil du få mange praktiske eksempler, tips om organisering, lister med tips og noen enkle undervisningsopplegg som du kan ta i bruk de første skoleukene.
Vi tilbyr nettkurs i GRS: Hva venter elevene i matematikk fremover, og hva vet vi om eksamen i 2023? Kjerneelementene i matematikk i LK20 legger vekt på utforsking, problemløsing, modellering, anvendelse, argumentasjon, representasjon, kommunikasjon, abstraksjon og generalisering.
Vi tilbyr kurs i GRS: Hvorfor fikk jeg denne karakteren - vurdering av kompetanse sammen med eleven. I dette kurset ser vi på ulike måter å jobbe på for at elevene i større grad skal forstå hvor de er i sin læring, hvor de skal og hvordan de kan komme seg dit.
Vi tilbyr GRS: klasselesekurs for lærere på 1. - 7. trinn. Formålet vil være å styrke sikker og kontrollert lesing (ordavkoding), sammen med fordypning, kritisk tenkning og argumentasjon (forståelse).
Vi tilbyr nettbasert GRS: klasselesekurs for lærere på 1. - 7. trinn. Formålet vil være å styrke sikker og kontrollert lesing (ordavkoding), sammen med fordypning, kritisk tenkning og argumentasjon (forståelse).
Vi tilbyr nettkurs i GRS: Å se på underveisvurdering i barneskolen med nye briller. I underveisvurderingen i fag skal elever delta i vurderingen av eget arbeid og reflektere over egen læring og faglige utvikling.
Vi tilbyr kurs om gutter og lesing. Hvorfor leser ikke gutter like mye som jenter? Vi vet at gutter leser mindre enn før, og at de leser lite skjønnlitteratur.
Vi tilbyr nettkurs om GRS: gutter og lesing - en tapt kamp, eller finnes gutteleseren. Hvorfor leser ikke gutter like mye som jenter? Eller stemmer det? Vi vet at lesing er viktig for dem som skal ta høyere utdanning.
Vi tilbyr kurs om hva skaper læring. Hvordan skaper vi den beste skolen for de elevene vi har til enhver tid? I dette kurset ser vi på hvordan vi skaper en skole der vi legger til rette for mest mulig læring.
Hvordan kan vi best møte elever med bekymringsfullt skolefravær, både på individ- og systemnivå? I dette kurset ser vi på hvordan du kan gi skolen din et løft når det gjelder elever med denne type fravær.
Vi tilbyr nettkurs i hvordan kan programmering bidra til økt forståelse. Dette nettkurset egner seg for lærere i videregående skole. Hvordan kan programmering bidra til økt forståelse og kompetanse i sannsynlighet? Sannsynlighet er det temaet der programmering egner seg aller best.
Vi tilbyr kurs om hvordan kan programmering bidra til økt forståelse og kompetanse i sannsynlighet? Sannsynlighet er det temaet der programmering egner seg aller best. Bli med på kurs der du lærer hvordan programmering gjør elevene bedre i sannsynlighet!
Vi tilbyr kurs om hvordan lage pedagogiske, digitale escape rooms. Som kursdeltager kan du delta fysisk tilstede eller via streaming. Escape room er en metode som kan brukes i undervisningen i alle fag på alle nivåer!
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lage pedagogiske, digitale escape rooms via streaming. Escape room er en metode som kan brukes i undervisningen i alle fag på alle nivåer! I dette kurset viser vi hvordan du kan bygge opp pedagogiske escape rooms, som gjennomføres digitalt.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lede gode læringsprosesser i matematikk. De fleste matematikklærere på mellomtrinnet og ungdomstrinnet opplever at det er vanskelig å møte elevens behov i klasserommet.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lærer hjernen best. Dette kurset handler om hva som skjer i hjernen når vi lærer og om undervisningsmetoder som bedrer samspillet mellom langtidshukommelsen og arbeidsminnet i læringsprosessen.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan omsette fagfornyelsens ideer i praksis i fremmedspråkene. I dette kurset presenteres noen metoder for hvordan man kan jobbe med dybdelæring, kommunikasjon, metakognisjon og tydelig progresjon.
Vi tilbyr kurs i hvordan omsette fagfornyelsens ideer til praksis. Hva er dybdelæring og hvordan skal vi få til det i spanskundervisningen? Hvordan får vi kommunikasjon til å bli den viktigste delen av språkundervisningen samtidig som vi skal legge opp til tydelig progresjon?
Vi tilbyr kurs om hvordan undervise matematikk i tråd med ny læreplan. I dette kurset ser vi på samtalegrep for å ha en god og fruktbar matematisk dialog i klasserommet. Det vil bli vektlagt hvordan man kan bruke typiske feil elevene gjør på en konstruktiv og læringsfremmende måte.
Vi tilbyr kurs om lærer uten rettebunker. På skolen jobber vi med læring. Det er selvsagt. Likevel ramler vi så alt for ofte i vurderingsgrøfta, og ordet vurdering er tidvis mer høyfrekvent hos elevene enn ordet læring.
Vi tilbyr nettkurs om lærer uten rettebunker via streaming. På skolen jobber vi med læring. Det er selvsagt. Likevel ramler vi så alt for ofte i vurderingsgrøfta, og ordet vurdering er tidvis mer høyfrekvent hos elevene enn ordet læring.
Vi tilbyr hybridkurs om nøkler til god kommunikasjon med unge i risikosonen for kriminalitet og traumer hvor du kan delta fysisk tilstede eller via streaming. Hvordan kan vi bygge relasjoner som gir elevene våre overskudd og større tro på sine egne evner, til tross for eventuell motstand?
Vi tilbyr nettkurs om inkluderende læringsmiljø og mestring i skolehverdagen. Inkluderende læringsmiljø og elevenes muligheter for mestring er sentrale prinsipper og grunnleggende verdier i norsk skole. Hva innebærer egentlig disse begrepene? Hvordan kan vi lykkes med å inkludere alle elever?
Vi tilbyr kurs om inkluderende språkopplæring i praksis. Skolen skal være en inkluderende skole for alle. En forutsetning for å lykkes med det, er at alle skolens ansatte ser på forskjellighet og mangfold som en verdi, styrke og ressurs.
Vi tilbyr nettkurs om inkluderende språkopplæring i praksis via streaming. Skolen skal være en inkluderende skole for alle. En forutsetning for å lykkes med det, er at alle skolens ansatte ser på forskjellighet og mangfold som en verdi, styrke og ressurs.
Vi tilbyr kurs om kildekritikk - pålitelighet, relevans, tendens og hensikt. Vår tidsalder omtales ofte som kunnskapssamfunnet, men det blir stadig vanskeligere å orientere seg i informasjonsflommen.
Vi tilbyr klasselesekurs 8. - 13. trinn, voksenopplæring som nettkurs. Kurset vil gi et grunnlag for at lærere i ungdomsskolen, videregående skoler og voksenopplæringen skal kunne samarbeide om å gjennomføre en felles leseperiode eller et klasselesekurs.
Vi tilbyr kurs om hvordan utnytte skolens kollektive kapasitet for å bedre elevenes læring? Utvikling av profesjonelle læringsfellesskap er alle skolers mål. I Meld. St. 21 (2016 - 2017) leser vi at dette også er en forutsetning for implementering av fagfornyelsen.
Hvordan vi mennesker opplever vår egen kropp er en av de viktigste faktorene for vår selvfølelse og livskvalitet. I dag er det en svært høy andel unge gutter og jenter som opplever å være misfornøyd med kroppen sin, og mange rapporterer å oppleve et høyt press om å presentere seg selv som perfekte.
Vi tilbyr kurs i kultur og film som redskap i spanskundervisningen. Kultur og film som redskap i spanskundervisningen i lys av fagfornyelsen (LK20). Hvordan kan man kombinere arbeid med kjerneelementene og de tverrfaglige emnene i fremmedspråks-undervisningen?
Vi tilbyr kveldskurset: fortell en gang til! Få ting er så morsomt og engasjerende som å hengi seg til fantasiens verden sammen med barn. Tenk å fortelle fantastiske eventyr, synge all slags sanger, og leke med rim og regler.
Vi tilbyr nettkurs om lese- og skrivevansker hos elever i videregående skole. Hva vil det si å ha lese- og skrivevansker, og andre språkvansker? Hvordan arter vanskene seg og hvordan kan de behjelpes? I dette nettkurset ser vi på noen muligheter for å behjelpe lese- og skriveutfordringer.
Vi tilbyr nettkurs om lesenøkler - systematisk arbeid med leseopplæring i voksenopplæringen. Dette nettkurset vil gi deg en innføring i metoden Lesenøkler. Vi skal gå gjennom fire fokusområder i leseopplæringen som kan være nøkler til økt leseforståelse for elever med norsk som andrespråk.
Vi tilbyr nettkurs om lesing hos dagens unge. Vi vet at det leses mindre enn før, og at barn og ungdom leser lite skjønnlitteratur og lesning i fritid har falt dramatisk. I konkurranse med andre medier og plattformer taper lesing stadig terreng.
Kurset handler om hvordan styrke faglig lesing for elever i ungdomsskolen og videregående skole. Ungdom, og voksne, som tar fag på ungdomsskolenivå og videregående nivå, kan ha ulike utfordringer med å bruke lesing for å lære skolefag og å oppnå ønskede faglige resultater.
Nettkurset handler om hvordan styrke faglig lesing for elever i ungdomsskolen og videregående skole. Ungdom, og voksne, som tar fag på ungdomsskolenivå og videregående nivå, kan ha ulike utfordringer med å bruke lesing for å lære skolefag og å oppnå ønskede faglige resultater.
Vi tilbyr kurs om livsmestring og relasjonskompetanse. Å håndtere følelser, tanker og atferd er ferskvare. Denne praktiske og erfaringsmessige siden ved livsmestring utvikles i møte med trygge voksne, som kan se og undre seg over hva som ligger bak elevers reaksjoner og atferd.
Vi tilbyr kurs om livsmestring og robusthet. Hvordan kan vi som arbeider i skolen bidra til å styrke og utvikle robuste barn, som tåler hverdagens opp- og nedturer. Det kreves en robusthet for å finne fotfeste i hverdagens stress og mange utfordringer.
Vi tilbyr kurs om livsmestring og robusthet. Hvordan styrke barn og ungdoms tåleevne intellektuelt, fysisk og emosjonelt. Hvordan kan vi som arbeider i skolen bidra til å styrke og utvikle robuste barn, som tåler hverdagens opp- og nedturer?
Vi tilbyr kurs om livsmestring og robusthet via streaming. Hvordan kan vi som arbeider i skolen bidra til å styrke og utvikle robuste barn, som tåler hverdagens opp- og nedturer. Det kreves en robusthet for å finne fotfeste i hverdagens stress og mange utfordringer.
Vi tilbyr nettkurs om lærende underveisvurdering i praktisk matematikk, vg1 og vg2. Konkrete tips til vurderingssituasjoner og oppgaver som stimulerer elevens læring. Har du noen gang kommet ut fra en eksamen eller vurderingssituasjon