I denne kategorien finner du kurs i forskjellige fag som filosofi, religion, anatomi, fysiologi, landbruk, pedagogikk og jus. Hvis du ikke finner kurset du leter etter, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss, så finner vi det for deg.
Vi tilbyr foredrag om søknadsskriving for bedrifter og større grupper. De gode søknadene som oppnår søknadsjubel! Det finnes en enkel metode som langt på vei sikrer en god søknad, og kombineres denne med noen grunnleggende sjekkpunkter vil søknadskrivingen gå lettere.
Vi tilbyr gratiskurset om tilskudd din nye inntektsmulighet? Du vil ha penger inn til dine kunst/kulturprosjekter og/eller ditt kunstneriske virke. Og du vil oppleve søknadsjubel, helst gang på gang. Send meg en henvendelse / mail og du vil få videoer tilsendt på mail.
Vi tilbyr gratiskurset om tilskudd din nye inntektsmulighet? Du vil ha penger inn til dine kunst/kulturprosjekter og/eller ditt kunstneriske virke. Og du vil oppleve søknadsjubel, helst gang på gang. Du vil få videoer tilsendt på mail.
Vi tilbyr minikurs om søknadsskriving for bedrifter og større grupper. De gode søknadene som oppnår søknadsjubel! Det finnes en enkel metode som langt på vei sikrer en god søknad, og kombineres denne med noen grunnleggende sjekkpunkter vil søknadskrivingen gå lettere.
Vi tilbyr søknadsjubel signaturprogram som gir deg inspirasjon og en helhetlig forståelse for hvordan du kan leve av kunsten. Programmet tar utgangspunkt i boka «Søknadsjubel - Hvordan leve av kunsten» og dykker dypere...+ bygger på 20 år med kunstgjødsling.
Vi tilbyr verksted om søknadsskriving for bedrifter og større grupper. De gode søknadene som oppnår søknadsjubel! Det finnes en enkel metode som langt på vei sikrer en god søknad, og kombineres denne med noen grunnleggende sjekkpunkter vil søknadskrivingen gå lettere.
Kurset er meget godt egnet for instruktører innen dokumentert og sertifisert opplæring samt instruktører innen YSK og generelt alle som driver med opplæring. Vi kjører også internkurs-ta gjerne kontakt for nærmere avtale
Språk kan lærast på mange måtar. Morsmålet kjem lett på plass, men eit nytt framandspråk krev som regel betydeleg innsats. Det går alltid lettare med god motivasjon og når ein kjenner seg trygg i læresituasjonen.
Du må ha fullført de fire nettmodulene som inngår for å kunne søke eksamen. Etter søknadsfristens utløp får du informasjon fra oss om betaling av kursavgift, semesteravgift og om tilgang til eksamenssystemet.
Vi tilbyr kurset hørselstap - bimodal tospråklig opplæring. Du vil lære å legge til rette for at barn og voksne med hørselstap kan få best mulig utbytte av sitt hørselstekniske hjelpemiddel.
Vi tilbyr kurs i hørselstap - utvikling og rehabilitering av talespråk. Du vil lære å legge til rette for at barn og voksne med hørselstap kan få best mulig utbytte av sitt hørselstekniske hjelpemiddel.
NTNU tilbyr kurset Strålingsbiofysikk. Videreutdanningskurset tilbys for å dekke et nasjonalt behov for økt formalisert kompetanse innen medisinsk fysikk. Dette emnet gir en innføring i sentrale temaer innen energideponering i biologiske materialer ved bestråling med ioniserende stråling.
Vi tilbyr agronomutdanning for vaksne. Som eit ledd i utviklinga og kompetansehevinga i landbruket, tilbyr Stend ei samlingsbasert agronomutdanning over to år. Utdanninga er eit ledd i nasjonal satsing på rekruttering og kompetanseheving i landbruket.
Vi tilbyr nettbasert agronomutdanning for vaksne. Nettbasert agronomutdanning for vaksne tek sikte på å utvikle yrkeskompetanse (kunnskapar, ferdigheiter og haldningar) i høve til allsidig landbruksproduksjon.
Idrettsfag tilbyr idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet på alle nivå. Du kan velje toppidrett og satse på idretten din, eller velje breiddeidrett og eit meir allsidig aktivitetstilbod. Samstundes får du generell studiekompetanse.
Er du interessert i natur og miljø, dyr og menneske? Då kan naturbruk passe for deg. Du kan bli lærling etter 1-2 år på skule, og så ta fagbrev. Du kan også gå vidare på Vg3 og ta yrkeskompetanse eller studiekompetanse, avhengig av kva programområde du vel.
Vi tilbyr VG1 anleggsgartnar. Vil du byggje og utforme uteområda i Bergen? På Stend kan du gå Vg1 Anleggsgartnar på naturbruk.
Vi tilbyr VG1 dyrefag. Vil du arbeide med dyr? Som dyrefaglært kan du bli dyreklinikkassistent, medarbeidar i dyrebutikk, førar av tenestehund, instruktør på hundeskule eller arbeide i dyrepark eller med forsking på dyr.
Vi tilbyr VG1 - Friluftsliv. Friluftsliv er eit perfekt utdanningsval for deg som vil ha studiekompetanse og samtidig ha ein aktiv og variert skulekvardag. Vi fokuserer på basisferdigheiter innan friluftsliv, - ferdigheiter du treng for å klare deg ute heile året.
VG1 hest er eit tilbod til deg som er interessert i å lære meir om hest, anten du ambisjonar om å jobbe i hestefaget, eller vil drive med hest som hobby. Du må ikkje ha eigen hest for å gå på hestelinjen, men om du har, så har vi plass til den i skulen sin stall.
Vi tilbyr nettkurs om 2070: Veien forbi klimaendringene. Hvordan skal vi sammen komme oss forbi klimakrisen? Aldri har vi mennesker påvirket klimaet og planeten vår mer enn vi gjør i dag.
Vi tilbyr kurs i astronomiske observasjoner i klasserommet. På kurset lærer du hvordan du kan bruke fjernstyrte astronomiske teleskoper, hvor elevene selv får observere, samt hvordan dette kan bli en inspirerende og annerledes undervisningsøkt i naturfag, fysikk eller teknologi og forskningslære.
Vi tilbyr hybridkurs om astronomiske observasjoner i klasserommet i 2 deler. I dette kurset lærer du hvordan du kan bruke fjernstyrte astronomiske teleskoper og du gis innføring i sentrale begreper man bør kjenne til for å bedrive observasjonell astronomi.
Vi tilbyr hybridkurs om astronomiske observasjoner i klasserommet i 2 deler som nettkurs. I dette nettkurset lærer du hvordan du kan bruke fjernstyrte astronomiske teleskoper og du gis innføring i sentrale begreper man bør kjenne til for å bedrive observasjonell astronomi.
Vi tilbyr en kursrekke om astronomiske observasjoner i klasserommet i 3 deler som nettkurs. Kurset arrangeres i delingsplattformen Teams, som er en del av Microsoft 365.
Vi tilbyr nettkurs om barns vennskap og relasjoner. Vennskap mellom barn er noe vi ofte tar for gitt, og de fleste barn vil i løpet av tiden i barnehagen finne og holde på venner. Noen vennskap kan til og med vare livet ut.
Vi tilbyr nettkurs over 2 kvelder om pedagog i barnehagen. Dette todelte kurset handler om å styrke og bevisstgjøre pedagogiske ledere i arbeidet med å utvikle den pedagogiske praksisen, gjennom systematisk sammenheng mellom planlegging og dokumentasjon.
Vi tilbyr nettkurs om bærekraftig utvikling i læreplanen og i klasserommet. I dette kurset får du en innføring i fagfornyelsens integrering av de tverrfaglige temaene med spesiell vekt på bærekraftig utvikling.
Vi tilbyr kurs i cooperative learning - et steg videre. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i grunnskole, videregående skole og i voksenopplæringen og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Vi tilbyr kurs i cooperative learning, trinn 1 - 4 - samarbeidslæring. Har du lyst til å være med inn i et klasserom der alle elevene er aktive og likeverdige? Hvor læringen er preget av inkludering, samarbeid og faglig fokus?
Vi tilbyr nettkurs i cooperative learning, trinn 1 - 4 . Dette nettkurset inneholder teoriene bak arbeidsmåten, forskning og noen konkrete eksempler på strukturene brukt i praksis. I løpet av kurset vil du få kunnskap om hvordan du som pedagog kan sette i gang med CL for de minste på en enkel måte.
Dette nettkurset inneholder teoriene bak arbeidsmåten. Vi går kort innpå forskning. Kursholder gir en rekke konkrete eksempler på strukturene brukt i praksis. I løpet av kurset vil du få kunnskap om hvordan du som pedagog kan sette i gang med CL på barnetrinnet på en enkel måte.
Vi tilbyr nettkurs om Cooperative Learning for førsteklasselærere. Læring gjennom lek og utforskning blir mer vektlagt i de nye læreplanene. Hvordan kan vi tilrettelegge for lekpreget læring og et aktivt klasserom.
Vi tilbyr kurs i cooperative Learning for lærere på barnetrinnet. Hva er egentlig cooperative learning - hvordan bruker man cooperative learning metoden, og hvorfor? I et Cooperative Learning klasserom tar læreren vare på den enkelte gjennom at man blir sett og hørt.
Vi tilbyr nettkurs om Cooperative Learning i ungdomsskole, videregående skole og voksenopplæringen over to kursdager. Ny overordnet del og nye læreplaner stiller større krav til at læring skal skje gjennom samarbeid.
Vi tilbyr nettkurs om cooperative learning: classbuilding + teambuilding. Cooperative Learning er både en metodikk og en pedagogisk tilnærming som leder til inkludering, elevaktivitet, engasjement, læring og sosial utvikling.
Vi tilbyr nettkurs om demokrati og medborgerskap med kursholder Mathilde Fasting. Etter påmelding får du en kursbekreftelse på e-post. Noen dager før kursstart mottar du en møteinnkalling i plattformen Teams, der nettkurset finner sted.
Vi tilbyr nettkurs om den dyktige assistenten over 2 kvelder. Assistenter / pedagogiske medarbeidere, er en stor og viktig ressurs i barnehage og SFO/AKS. De er alltid til stede i barnegruppen, også når pedagogisk personale jobber med planlegging, har samtaler og møter.
Vi tilbyr kurs om dybdelæring og relevans i historiefaget. Alle lærere er opptatt av læringslyst, av å skape en indre motivasjon hos elevene til å henge med på det som skal skje i en skoletime.
Vi tilbyr kurs i dybdelæring og relevans i historiefaget via streaming. Alle lærere er opptatt av læringslyst, av å skape en indre motivasjon hos elevene til å henge med på det som skal skje i en skoletime.
Vi tilbyr nettkurs om elever med høyt læringspotensial. Hva kjennetegner elever med høyt læringspotensial. Hvordan kan vi identifisere dem og hva sier forskningen om hvordan vi bør tilrettelegge for denne elevgruppen. Hvordan kan lærere gjenkjenne elever med stort læringspotensial i klasserommet.
Vi tilbyr kurs om elever med stort læringspotensial. Hvordan kan vi legge til rette for elever med stort læringspotensial? Tradisjonelt har forestillingen vært at elevene med stort læringspotensial er de flinke eller evnerike elevene.
Vi tilbyr kurs om elevmedvirkning - ideer, prosjekter og metoder som aktiviserer elevene i klasserommet. LK20 krever elevmedvirkning og utforskende læringsarbeid.
Vi tilbyr kurs i en liten åpen økonomi og EØS-avtalen som nettkurs. Det er uro i den internasjonale økonomien. Storbritannia har forlatt EU. Kina vokser fram som en ledende verdensøkonomi i geopolitisk rivalisering med USA. Frihandelen fortsetter, men betingelsene endres både i Europa og globalt.
Vi tilbyr kurs om entreprenørskap. Å la være å lete etter «det rette svaret» er en utfordring for mange elever. I en tid med stadig raskere og større endringer er kompetanse om innovasjon og entreprenørskap viktig for utdanningen.
Escape room er en metode som kan brukes i undervisningen i alle fag på alle nivåer! Aktiviteten er kjennetegnet av at en gruppe mennesker blir stengt inne i et rom der de må løse forskjellige oppgaver for å kunne komme seg ut innen en tidsfrist (vanligvis 60 minutter).
Vi tilbyr nettkurs om fagfornyelsen og den nye elevrollen. Dette nettkurset er en oppfølging av kurset Fagfornyelsen og den nye lærerrollen, og legger til rette for hvordan man i større grad kan involvere elevene, gjøre dem til medbestemmende og aktive deltakere i egen læring.
Vi tilbyr nettkurs om fagfornyelsen og den nye lærerrollen. Elevenes motivasjon for skolen er synkende, og den faller tidligere enn før. Elevene etterspør bedre relasjoner til læreren og ønsker mer personlig tilrettelagt læring, noe som har fått forsterket aktualitet i den koronakrisen vi er inne i.
Vi tilbyr nettkurs om fra skriving til lesing - om utforskende skriving og helhetlig språkfokus i begynneropplæringen. Den viktigste endringen i norskfaget er at eleven i større grad skal eksperimentere og bruke sin nysgjerrighet, særlig på de lavere trinnene.
Vi tilbyr nettkurs om framtidas skole for bærekraftig utvikling, sett i lys av medborgerskap og livsmestring. I dette kurset får du en innføring i fagfornyelsens integrering av de tverrfaglige temaene med spesiell vekt på bærekraftig utvikling.
Vi tilbyr nettkurs over 2 kvelder om førsteklasselæreren - en førsteklasses lærer. I løpet av kurset vil du få mange praktiske eksempler, tips om organisering, lister med tips og noen enkle undervisningsopplegg som du kan ta i bruk de første skoleukene.
Vi tilbyr nettkurs om gode relasjoner - nøkkel til all god læring. For å klare å prestere, er vi avhengige av gode relasjoner rundt oss. En god relasjon mellom lærer og elev, er den viktigste enkeltfaktoren i skolen.
Vi tilbyr nettkurs om Grej of the Day. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i grunnskole, videregående skole og i voksenopplæringen og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Vi tilbyr todelt nettkurs i GRS: Vurderingspraksis med lave skuldre, og læring i fokus. Nye læreplaner, nye metoder, dybde og bredde og helt menneske. Hvordan i huleste takle den såkalte «Fremtidens skole», og ikke henge igjen i gamle mønstre.
Vi tilbyr nettkurs om GRS/VGS: Livsmestring og robusthet som tema i skolen og for samarbeid med foreldre. Barn som gruer og vegrer seg, føler seg utestengt eller som ikke finner seg til rette i fellesskapet, og voksne som ofte kan bli stående i dilemmaer når de skal hjelpe barn til å mestre hverdag.
Vi tilbyr kurs i GRS: Fra skriving til lesing - en tilpasset lese og skrivestart. Ifølge LK20, skal elevene i større grad eksperimentere og bruke sin nysgjerrighet. Det skal legges vekt på bruk av utforskende metoder på barnetrinnet for å sikre bedre progresjon og forståelse i norskfaget.
Vi tilbyr kurs om GRS: førstklasselæreren - en førsteklasses lærer. I løpet av kurset vil du få mange praktiske eksempler, tips om organisering, lister med tips og noen enkle undervisningsopplegg som du kan ta i bruk de første skoleukene.
Vi tilbyr nettkurs i GRS: Hva venter elevene i matematikk fremover, og hva vet vi om eksamen i 2023? Kjerneelementene i matematikk i LK20 legger vekt på utforsking, problemløsing, modellering, anvendelse, argumentasjon, representasjon, kommunikasjon, abstraksjon og generalisering.
Vi tilbyr kurs i GRS: Hvorfor fikk jeg denne karakteren - vurdering av kompetanse sammen med eleven. I dette kurset ser vi på ulike måter å jobbe på for at elevene i større grad skal forstå hvor de er i sin læring, hvor de skal og hvordan de kan komme seg dit.
Vi tilbyr GRS: klasselesekurs for lærere på 1. - 7. trinn. Formålet vil være å styrke sikker og kontrollert lesing (ordavkoding), sammen med fordypning, kritisk tenkning og argumentasjon (forståelse).
Vi tilbyr nettbasert GRS: klasselesekurs for lærere på 1. - 7. trinn. Formålet vil være å styrke sikker og kontrollert lesing (ordavkoding), sammen med fordypning, kritisk tenkning og argumentasjon (forståelse).
Vi tilbyr nettkurs i GRS: Å se på underveisvurdering i barneskolen med nye briller. I underveisvurderingen i fag skal elever delta i vurderingen av eget arbeid og reflektere over egen læring og faglige utvikling.
Vi tilbyr kurs om gutter og lesing. Hvorfor leser ikke gutter like mye som jenter? Vi vet at gutter leser mindre enn før, og at de leser lite skjønnlitteratur.
Vi tilbyr nettkurs om GRS: gutter og lesing - en tapt kamp, eller finnes gutteleseren. Hvorfor leser ikke gutter like mye som jenter? Eller stemmer det? Vi vet at lesing er viktig for dem som skal ta høyere utdanning.
Vi tilbyr kurs om hva skaper læring. Hvordan skaper vi den beste skolen for de elevene vi har til enhver tid? I dette kurset ser vi på hvordan vi skaper en skole der vi legger til rette for mest mulig læring.
Hvordan kan vi best møte elever med bekymringsfullt skolefravær, både på individ- og systemnivå? I dette kurset ser vi på hvordan du kan gi skolen din et løft når det gjelder elever med denne type fravær.
Vi tilbyr nettkurs i hvordan kan programmering bidra til økt forståelse. Dette nettkurset egner seg for lærere i videregående skole. Hvordan kan programmering bidra til økt forståelse og kompetanse i sannsynlighet? Sannsynlighet er det temaet der programmering egner seg aller best.
Vi tilbyr kurs om hvordan kan programmering bidra til økt forståelse og kompetanse i sannsynlighet? Sannsynlighet er det temaet der programmering egner seg aller best. Bli med på kurs der du lærer hvordan programmering gjør elevene bedre i sannsynlighet!
Vi tilbyr kurs om hvordan lage pedagogiske, digitale escape rooms. Som kursdeltager kan du delta fysisk tilstede eller via streaming. Escape room er en metode som kan brukes i undervisningen i alle fag på alle nivåer!
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lage pedagogiske, digitale escape rooms via streaming. Escape room er en metode som kan brukes i undervisningen i alle fag på alle nivåer! I dette kurset viser vi hvordan du kan bygge opp pedagogiske escape rooms, som gjennomføres digitalt.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lede gode læringsprosesser i matematikk. De fleste matematikklærere på mellomtrinnet og ungdomstrinnet opplever at det er vanskelig å møte elevens behov i klasserommet.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lærer hjernen best. Dette kurset handler om hva som skjer i hjernen når vi lærer og om undervisningsmetoder som bedrer samspillet mellom langtidshukommelsen og arbeidsminnet i læringsprosessen.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan omsette fagfornyelsens ideer i praksis i fremmedspråkene. I dette kurset presenteres noen metoder for hvordan man kan jobbe med dybdelæring, kommunikasjon, metakognisjon og tydelig progresjon.
Vi tilbyr kurs i hvordan omsette fagfornyelsens ideer til praksis. Hva er dybdelæring og hvordan skal vi få til det i spanskundervisningen? Hvordan får vi kommunikasjon til å bli den viktigste delen av språkundervisningen samtidig som vi skal legge opp til tydelig progresjon?
Vi tilbyr kurs om hvordan undervise matematikk i tråd med ny læreplan. I dette kurset ser vi på samtalegrep for å ha en god og fruktbar matematisk dialog i klasserommet. Det vil bli vektlagt hvordan man kan bruke typiske feil elevene gjør på en konstruktiv og læringsfremmende måte.
Vi tilbyr kurs om lærer uten rettebunker. På skolen jobber vi med læring. Det er selvsagt. Likevel ramler vi så alt for ofte i vurderingsgrøfta, og ordet vurdering er tidvis mer høyfrekvent hos elevene enn ordet læring.
Vi tilbyr nettkurs om lærer uten rettebunker via streaming. På skolen jobber vi med læring. Det er selvsagt. Likevel ramler vi så alt for ofte i vurderingsgrøfta, og ordet vurdering er tidvis mer høyfrekvent hos elevene enn ordet læring.
Vi tilbyr hybridkurs om nøkler til god kommunikasjon med unge i risikosonen for kriminalitet og traumer hvor du kan delta fysisk tilstede eller via streaming. Hvordan kan vi bygge relasjoner som gir elevene våre overskudd og større tro på sine egne evner, til tross for eventuell motstand?
Vi tilbyr nettkurs om inkluderende læringsmiljø og mestring i skolehverdagen. Inkluderende læringsmiljø og elevenes muligheter for mestring er sentrale prinsipper og grunnleggende verdier i norsk skole. Hva innebærer egentlig disse begrepene? Hvordan kan vi lykkes med å inkludere alle elever?
Vi tilbyr kurs om inkluderende språkopplæring i praksis. Skolen skal være en inkluderende skole for alle. En forutsetning for å lykkes med det, er at alle skolens ansatte ser på forskjellighet og mangfold som en verdi, styrke og ressurs.
Vi tilbyr nettkurs om inkluderende språkopplæring i praksis via streaming. Skolen skal være en inkluderende skole for alle. En forutsetning for å lykkes med det, er at alle skolens ansatte ser på forskjellighet og mangfold som en verdi, styrke og ressurs.
Vi tilbyr kurs om kildekritikk - pålitelighet, relevans, tendens og hensikt. Vår tidsalder omtales ofte som kunnskapssamfunnet, men det blir stadig vanskeligere å orientere seg i informasjonsflommen.
Vi tilbyr klasselesekurs 8. - 13. trinn, voksenopplæring som nettkurs. Kurset vil gi et grunnlag for at lærere i ungdomsskolen, videregående skoler og voksenopplæringen skal kunne samarbeide om å gjennomføre en felles leseperiode eller et klasselesekurs.
Vi tilbyr kurs om hvordan utnytte skolens kollektive kapasitet for å bedre elevenes læring? Utvikling av profesjonelle læringsfellesskap er alle skolers mål. I Meld. St. 21 (2016 - 2017) leser vi at dette også er en forutsetning for implementering av fagfornyelsen.
Hvordan vi mennesker opplever vår egen kropp er en av de viktigste faktorene for vår selvfølelse og livskvalitet. I dag er det en svært høy andel unge gutter og jenter som opplever å være misfornøyd med kroppen sin, og mange rapporterer å oppleve et høyt press om å presentere seg selv som perfekte.
Vi tilbyr kurs i kultur og film som redskap i spanskundervisningen. Kultur og film som redskap i spanskundervisningen i lys av fagfornyelsen (LK20). Hvordan kan man kombinere arbeid med kjerneelementene og de tverrfaglige emnene i fremmedspråks-undervisningen?
Vi tilbyr kveldskurset: fortell en gang til! Få ting er så morsomt og engasjerende som å hengi seg til fantasiens verden sammen med barn. Tenk å fortelle fantastiske eventyr, synge all slags sanger, og leke med rim og regler.
Vi tilbyr nettkurs om lese- og skrivevansker hos elever i videregående skole. Hva vil det si å ha lese- og skrivevansker, og andre språkvansker? Hvordan arter vanskene seg og hvordan kan de behjelpes? I dette nettkurset ser vi på noen muligheter for å behjelpe lese- og skriveutfordringer.
Vi tilbyr nettkurs om lesenøkler - systematisk arbeid med leseopplæring i voksenopplæringen. Dette nettkurset vil gi deg en innføring i metoden Lesenøkler. Vi skal gå gjennom fire fokusområder i leseopplæringen som kan være nøkler til økt leseforståelse for elever med norsk som andrespråk.
Vi tilbyr nettkurs om lesing hos dagens unge. Vi vet at det leses mindre enn før, og at barn og ungdom leser lite skjønnlitteratur og lesning i fritid har falt dramatisk. I konkurranse med andre medier og plattformer taper lesing stadig terreng.
Kurset handler om hvordan styrke faglig lesing for elever i ungdomsskolen og videregående skole. Ungdom, og voksne, som tar fag på ungdomsskolenivå og videregående nivå, kan ha ulike utfordringer med å bruke lesing for å lære skolefag og å oppnå ønskede faglige resultater.
Nettkurset handler om hvordan styrke faglig lesing for elever i ungdomsskolen og videregående skole. Ungdom, og voksne, som tar fag på ungdomsskolenivå og videregående nivå, kan ha ulike utfordringer med å bruke lesing for å lære skolefag og å oppnå ønskede faglige resultater.
Vi tilbyr kurs om livsmestring og relasjonskompetanse. Å håndtere følelser, tanker og atferd er ferskvare. Denne praktiske og erfaringsmessige siden ved livsmestring utvikles i møte med trygge voksne, som kan se og undre seg over hva som ligger bak elevers reaksjoner og atferd.
Vi tilbyr kurs om livsmestring og robusthet. Hvordan kan vi som arbeider i skolen bidra til å styrke og utvikle robuste barn, som tåler hverdagens opp- og nedturer. Det kreves en robusthet for å finne fotfeste i hverdagens stress og mange utfordringer.
Vi tilbyr kurs om livsmestring og robusthet. Hvordan styrke barn og ungdoms tåleevne intellektuelt, fysisk og emosjonelt. Hvordan kan vi som arbeider i skolen bidra til å styrke og utvikle robuste barn, som tåler hverdagens opp- og nedturer?
Vi tilbyr kurs om livsmestring og robusthet via streaming. Hvordan kan vi som arbeider i skolen bidra til å styrke og utvikle robuste barn, som tåler hverdagens opp- og nedturer. Det kreves en robusthet for å finne fotfeste i hverdagens stress og mange utfordringer.
Vi tilbyr nettkurs om lærende underveisvurdering i praktisk matematikk, vg1 og vg2. Konkrete tips til vurderingssituasjoner og oppgaver som stimulerer elevens læring. Har du noen gang kommet ut fra en eksamen eller vurderingssituasjon og tenkt at du kan mer enn du gjorde da du gikk inn?
Vi tilbyr kurs om lærende underveisvurdering i praktisk matematikk, vg1 og vg2. Konkrete tips til vurderingssituasjoner og oppgaver som stimulerer elevens læring. Har du noen gang kommet ut fra en eksamen eller vurderingssituasjon og tenkt at du kan mer enn du gjorde da du gikk inn?
Vi tilbyr kurs i lærer uten rettebunker - om relasjonsbygging, fremtidens skole, engasjement og vurdering. Nye læreplaner, nye metoder, dybde og bredde og helt menneske. Hvordan i huleste takle den såkalte «Fremtidens skole», og ikke henge igjen i gamle mønstre?
Vi tilbyr kurs om læringsstrategier og læringslyst på elevenes premisser. Hvordan lærer elevene best, og hvordan skal vi lære dem hvordan? Gode læringsstrategier er nødvendig for å lære seg innhold raskt, skape struktur i læringsarbeidet og gjøre skolearbeidet mer motiverende.
Vi tilbyr nettbasert kurs om læringsstrategier og læringslyst på elevenes premisser. Hvordan lærer elevene best, og hvordan skal vi lære dem hvordan? Gode læringsstrategier er nødvendig for å lære seg innhold raskt, skape struktur i læringsarbeidet og gjøre skolearbeidet mer motiverende.
Vi tilbyr kurs om ny pedagognorm. Den nye pedagognormen er en anerkjennelse av barnehagelærerens betydning for kvalitet i barnehagen - men hva innebærer det i praksis? Kravet om flere pedagoger i barnehagene har vært der lenge, nå er normen vedtatt.
Vi tilbyr nettkurs om nøkler til god kommunikasjon med unge i risikosonen for kriminalitet og traumer vis streaming. Hvordan kan vi bygge relasjoner som gir elevene våre overskudd og større tro på sine egne evner, til tross for eventuell motstand?
Vi tilbyr kurs i når barns atferd gjør deg bekymret. Mange barn viser atferd som gjør de voksne bekymret. Hva forteller denne bekymringen oss, og hvordan kan vi håndtere den? Hvordan kan vi hjelpe barnet til å sette ord på hvordan de har det, og snakke med dem om vanskelige tema?
Vi tilbyr kurs om når lesing er vanskelig - leseopplæring på grunnleggende nivåer for unge og voksne personer. Ungdommer og voksne personer kan ha ulike utfordringer med lesing.
Vi tilbyr nettkurs vis streaming om når lesing er vanskelig - leseopplæring på grunnleggende nivåer for unge og voksne personer. Ungdommer og voksne personer kan ha ulike utfordringer med lesing, enten de skal lære å lese for første av gang, lære seg å lese det norske språket.
Vi tilbyr kurs om oppstart og bruk av cooperative learning. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i grunnskole, videregående skole og i voksenopplæringen og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Vi tilbyr nettkurs i programmering for lærere i 1. - 7. trinn over 2 økter à 3 timer. Hvorfor og hvordan skal vi lære bort programmering? Hva legger vi i analog programmering og algoritmisk tenkning for 1. - 7. trinn? Hva kan programmering gjøre som verktøy i de ulike fagene?
Vi tilbyr kurs i programmering i matematikk og naturfag - for lærere i ungdomsskolen og VG1. Kurset gir deg en myk innføring i programmering i språket Python og er relevant for deg som har fagene matematikk og naturfag på ungdomsskolen og vg1 (1P). Vi tar utgangspunkt i de nye læreplanene.
Vi tilbyr nettkurs i programmering i matematikk R og S fordelt over to økter à tre timer. Dette kurset forbereder deg på programmering i matematikkfagene S1, S2, R1 og R2. Vi tar utgangspunkt i de nye læreplanene.
Vi tilbyr kurs om rammeplanen i praksis. Hva innebærer kravene i rammeplanen for barnehagens daglige praksis? Kurset inneholder en gjennomgang av samfunnsmandatet i ny rammeplan med hensyn til hvilke krav som stilles til personalet.
Vi tilbyr kurs om realfag i barnehagen. Hvordan skape entusiasme og positive holdninger til realfag i barnehagehverdagen? Realfag er kanskje ikke det begrepet som utløser flest hurrarop i barnehagesammenheng, men dette kan vi gjøre noe med!
Vi tilbyr 5-delt nettbasert kursrekke om relasjonskompetanse i skolen. Relasjonskompetanse er kunnskaper, ferdigheter, evner og holdninger som etablerer, utvikler, vedlikeholder og reparerer relasjoner mellom mennesker, og må sies å være kjernen i god klasseledelse (Spurkeland, 2012).
Vi tilbyr nettkurs om relativt moderne fysikkundervisning, digitale muligheter. Fysikk og teknologi har fått stor betydning i dagens samfunn. Evne til nytenking og forståelse av naturfaglig teori er kompetanser som vil bli enda viktigere i framtida.
Vi tilbyr kurs i robuste barn vokser på trær. Barn som vokser opp i Norge i dag lever en beskyttet tilværelse, der alle passer på at de ikke utsettes for fare. Er det en sannhet eller en myte at barn som får svømme på dypet og kjenne på frykten for å drukne, får vannskrekk.
Vi tilbyr nettkurs om samfunnskunnskap og historie i videregående skole og i voksenopplæringen. Undervisning av minoritetsspråklige elever i historie og samfunnskunnskap kan by på utfordringer for læreren. Elevene kan ha svake norskkunnskaper og de kan ha annen skolebakgrunn enn den norske.
Vi tilbyr kurs i Singaporematematikk lærere på barneskole og ungdomsskole - med problemløsning i fokus. Helt siden Singapore konsekvent har blitt rangert som nummer én i matematikk i TIMSS (1995, 1999, 2003, 2015) og PISA (2015), har det vært stor interesse for Singaporematematikk.
Vi tilbyr kurs om skaperverksted i skolen - hvordan komme igang. Det satses mye på digitalisering, også i skolen, dette ses tydelig i det pågående arbeidet med fagfornyelsen, der flere fag får et spesielt ansvar for utvikling av elevers digitale ferdigheter.
Vi tilbyr kurs om skolens muligheter i sosiale medier. Hvordan kommuniserer din skole i sosiale medier? Strategisk bruk av sosiale medier kan engasjere elever, foresatte og andre interesserte. En skole som publiserer må også være en skole som er bevisst på sin pedagogikk, læringsmiljø og verdier.
Vi tilbyr nettkurset "Slepp oss til!" - vegen til djup læring. Korleis gje elevane ei aktiv rolle i eiga læring og utvikling? Fagfornyinga legg opp til så stor grad av elevmedverknad at me kan snakka om ei ny elevrolle.
Vi tilbyr kurs om stressmestring - hjelp til ungdom. Kursholder deler i dette kurset sin kunnskap om ulike former for stress. Hun gir deg gode strategier og stressmestringsverktøy du kan bruke i ditt arbeid med ungdommer som opplever at livet stresser dem.
Vi tilbyr nettkurs om støttende skriveundervisning på tvers av fag. Kurset støttende skriveundervisning presenterer en helhetlig metode for arbeid med skriving i skolen, som bygger på australsk sjangerpedagogikk.
Vi tilbyr nettkurs om systematisk arbeid med mestring, medvirkning og motivasjon i skolen. Hvordan kan lærere i norsk skole legge til rette for elevenes opplevelse av mestring, medvirkning og motivasjon? I hvor stor grad kan det forventes at elevene selv bidrar i denne prosessen?
Vi tilbyr kurs om Teams som del av fagfornyelsen. Stadig flere skoler tar i bruk Teams, eller har planer om det. I dette kurset ser vi nærmere på alle samarbeidsmulighetene som finnes i verktøyet
Vi tilbyr nettkurs om tekstskaping i det inkluderende klasserommet. Eleven på mellomtrinnet synes ikke lenger det er stas med lesekurs på grupperommet. Hun ønsker ikke å skille seg ut, hun vil være som de andre og jobbe med det samme som klassen.
Vi tilbyr kurs on tidlig innsats i leseopplæringen. På 1. til 4. årstrinn skal skolen sørge for at elever som står i fare for å bli hengende etter i lesing, skriving eller regning, raskt får egen intensiv opplæring slik at forventa progresjon blir nådd.
Vi tilbyr kurs om tidlig tilpasset leseopplæring. Skal du drive leseopplæring på 1. og 2. trinn? Er du forberedt på en klasse hvor ingen heldigvis er like - men det samtidig gjør at elevene trenger ulik opplæring fra deg? Trenger du tips om hva du kan gjøre?
Vi tilbyr kurs om trygg foran klassen - hvordan styrke elevers presentasjonsteknikk. Opplever du at elever fra "generasjon prestasjon" er stresset, og at dette gir seg utslag i vegring mot å holde presentasjoner foran klassen?
Vi tilbyr nettkurs om tverrfaglig læring. I dette kurset utfordrer vi de erfarte rammebetingelsene og det lokale handlingsrommet som preger mange skoler. Kurset viser til praktisk tenkning og eksempler på ulike måter å jobbe tverrfaglig.
Vi tilbyr kurs om undervisning med spill. Har du lyst til å prøve spill i undervisningen din? Det trenger ikke være veldig komplisert, og det er heller ikke nødvendig med kompliserte og dyre tekniske løsninger. Det har aldri før vært så populært å spille som det er nå.
Vi tilbyr nettkurs i U-SKOLE, VGS/VO: Hvordan lage pedagogiske, digitale escape rooms. Escape room er en metode som kan brukes i undervisningen i alle fag på alle nivåer! I dette kurset viser vi hvordan du kan bygge opp pedagogiske escape rooms, som gjennomføres digitalt.
Vi tilbyr nettkurs om U-trinn, VGS, VO: Hvordan lære effektivt. Kursene tar utgangpunkt i fag og tema som er aktuelle for ansatte i grunnskoler, videregående skoler og voksenopplæringen, og i andre instanser som jobber mot skolene (PPT, BUP, barnevern etc.).
Vi tilbyr todelt nettkurs om VGS: Vurderingspraksis med lave skuldre, og læring i fokus. Nye læreplaner, nye metoder, dybde og bredde og helt menneske. Hvordan i huleste takle den såkalte «Fremtidens skole», og ikke henge igjen i gamle mønstre.
Vi tilbyr kurs om VGS: hvordan vurdere uten prøver. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i grunnskole, videregående skole og i voksenopplæringen og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Vi tilbyr nettkurs i VGS: hvordan vurdere uten prøver. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i grunnskole, videregående skole og i voksenopplæringen og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Vi tilbyr nettkurs om ny eksamensordning i matematikk - hva venter elevene. Nye læreplaner i matematikk har gitt ny eksamensordning. Den innebærer store omveltninger på eksamen, nye oppgavetyper og nye utfordringer. Men hva innebærer endringene for eleven?
Vi tilbyr kurs om VGS: ny eksamensordning i matematikk - hva venter elevene. Nye læreplaner i matematikk har gitt ny eksamensordning. Den innebærer store omveltninger på eksamen, nye oppgavetyper og nye utfordringer. Men hva innebærer endringene for eleven?
Vi tilbyr nettkurs om VGS: programmering i matematikk R1 + R2 fordelt over to økter à tre timer. Dette kurset forbereder deg på programmering i matematikkfagene R1 og R2. Vi tar utgangspunkt i de nye læreplanene.
Vi tilbyr nettkurs om VGS: programmering i matematikk S1 + S2 fordelt over to økter à tre timer. Dette kurset forbereder deg på programmering i matematikkfagene S1 og S2. Vi tar utgangspunkt i de nye læreplanene.
Naturfag og teknologi har fått en stor betydning i dagens samfunn. Evne til nytenking og forståelse av naturfaglig teori er kompetanser som vil bli enda viktigere i framtida. Likevel er det kun en liten andel elever i norsk skole som virkelig brenner for disse fagene.
Vi tilbyr nettkurs om VGS: skolens muligheter i sosiale medier. Kursdeltaker skal sitte igjen med kunnskap, som enten kan anvendes direkte inn i eget arbeid eller som tilpasses eget arbeid, etter endt kursdeltakelse.
Dette kurset formidler metoder for å få elever med ulike diagnoser og / eller stressrelaterte skrivesperrer til å produsere tekst. Målet er først og fremst å få elevene til å bli mer fortrolige med sin egen skriving, deretter med sikte på å bestå eksamen.
Fra Robinson Crusoe og Den afrikanske farm til Tante Ulrikkes vei. Læreplanen i norsk legger vekt på at elevene skal få estetiske opplevelser, bli engasjert, undre seg, lære og få innsikt i andre menneskers tanker og livsbetingelser.
Vi tilbyr nettkurs i yrkesfaglig fordypning, kursrekke over 3 deler. Yrkesfaglig fordypning skal gjøre det mulig å veksle mellom læringsarenaer og gi yrkesfagelevene mulighet til å oppleve realistiske arbeidssituasjoner i læringsarbeidet.
Vi tilbyr kurs om yrkesretting, relevans og mestring. Har du elever som ikke leser, unngår å skrive og viser lite engasjement i norsk- og engelskfaget på Vg1 og Vg2 yrkesfag? En løsning kan være å skape mer relevans i faginnholdet.
Vi tilbyr nettkurs om yrkesretting, relevans og mestring. Har du elever som ikke leser, unngår å skrive og viser lite engasjement i norsk- og engelskfaget på Vg1 og Vg2 yrkesfag? En løsning kan være å skape mer relevans i faginnholdet.
Vi tilbyr nettkurs om ytringsfriheten i samfunnsdebatten og i klasserommet. Hva er de viktigste debattene om ytringsfrihet i dag? Og hvordan skape et godt ytringsklima i skolen? Noe av det aller viktigste skolen gjør er å lære elever respekt for demokrati og menneskerettigheter.
Vi tilbyr kurs i økt leseforståelse og bedre skrivekompetanse. Mange elever har store utfordringer innen leseforståelse og tekstskriving, samtidig som lesing og skriving er nøkkelen til et funksjonelt norsk språk.
Vi tilbyr kurs om VGS: Å arbeide med fagtekster som prosessorientert skriving. Fagtekster har i fagfornyelsen kommet inn på alle tre trinn på studieforberedende utdanningsprogram, og det inviteres til prosessorientert skriving i arbeidet med å forberede elevene til videre studier.
Vi tilbyr nettkurs om VGS: Å arbeide med fagtekster som prosessorientert skriving. Fagtekster har i fagfornyelsen kommet inn på alle tre trinn på studieforberedende utdanningsprogram, og det inviteres til prosessorientert skriving i arbeidet med å forberede elevene til videre studier.
Vi tilbyr kurs i: å lære og lese, eller omvendt. Selv om elevene teknisk sett kan lese, viser blant annet resultatene fra de nasjonale prøvene i lesing at det ofte er mye de ikke forstår. Hvordan kan vi veilede elevene mot en forståelse av innholdet i sammensatte tekster?
Kort gjennomgang av hudens anatomi, fysiologi og kjemi. Årsaker og sykdomsmekanisme ved akne. Symptomer, typer og forløp av akne. Faglig rådgivning og egenomsorg av aknepasienter. Medisinsk behandling og kosmetiske ingredienser til pleie av hud med akne.
Kort introduksjon i hudens anatomi, fysiologi og kjemi for å bedre kunne forstå hvordan en frisk hud med intakt hudbarriere fungerer. Gjennomgang av årsaker og faktorer som trigger utvikling av atopisk eksem.
Du vil lære om det unike samspillet mellom sinn og hud. Det vil bli gitt forklaring på begreper som psykodermatologi, psykofysiologiske tilstander, psykoneuroimmunologi og somatisering. Vi går igjennom hudens funksjon som kommunikasjons- og sanseorgan.
Vi tilbyr Kosmetiske ingredienser I - grunnkurs i hudpleie og dermatologi. Kurset gir deg en forståelse for hva begrepene kosmetikk, hudpleieprodukter, cosmeceuticals og legemidler innebærer.
Vi tilbyr kosmetiske ingredienser I - grunnkurs i hudpleie og dermatologi. Kurset gir deg en forståelse for hva begrepene kosmetikk, hudpleieprodukter, cosmeceuticals og legemidler innebærer.
Gjennomgang av kosmetiske ingredienser mht deres funksjoner. Farmakologisk aktive ingrediensenes virkning. Uforlikeligheter mellom kosmetiske ingredienser. Dokumentasjon og sikkerhetsvurdering av kosmetikk, herunder dyretesting.
En forutsetning for å melde seg på er at du allerede har gjennomført eller er påmeldt både Kurs i kosmetiske ingredienser (I) - grunnkurs og Kurs i kosmetiske ingredienser II- videregående kurs.
Kurset gir deg nyttig kunnskap om kostholdets innflytelse på huden. Vi starter med å oppfriske og oppdatere vår viten om kroppens fordøyelsessystem, viktige næringsstoffer og deres kilder.