Østlig psykologi, meditasjon og mindfulness (samlinger) nettkurs



Sted: Nettbasert kurs med samlinger i Oslo
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Kirkegata 24, 0153 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning (15 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: Tilgang til læringsportal i 18 måneder
Pris: 22.200

Vi tilbyr nettkurs i østlig psykologi, meditasjon og mindfulness. Det inngår 2 obligatoriske samlinger som foregår i Oslo. Østlig psykologi tilbyr en rik verktøykasse med teknikker for å utvikle vår oppmerksomhet og konsentrasjon, i tillegg til vår kapasitet for selvregulering og stressmestring.

Beskrivelse:
De siste tiårene er det fattet stadig større interesse i det moderne Vesten for de ulike retningene og tradisjonene vi løst kan definere som “Østlig psykologi”. De kanskje mest innflytelsesrike eksemplene på dette er yoga, buddhisme og moderne mindfulness. De meditative metodene som disse retningene inneholder er blitt studert av akademisk psykologi og omfavnet av ulike retninger innen psykoterapi. I tillegg er både yoga og meditasjon blitt svært populært blant store deler av befolkningen.

I dette emnet vil du stifte bekjentskap med noen av de viktigste elementene i østlig psykologi. Vi vil se nærmere på ulike meditasjonsteknikker, avspenningsøvelser, pusteøvelser og visualiseringsøvelser. Dette er praksiser som kan være svært verdifulle i vår moderne tid som stiller store krav til våre oppmerksomhetsressurser. Du vil også få kjennskap til den mer overordnede psykologiske, filosofiske, etiske og spirituelle visdommen som disse teknikkene inngår i.

Forelesningene og pensumlitteraturen vil ta sikte på å gi en innføring i noen av de mest sentrale aspektene ved yogaens psykologi, buddhistisk psykologi og moderne mindfulness. Videre inneholder emnet guidede meditasjoner, pusteøvelser og avspenningsøvelser som du kan laste ned og arbeide med på egen hånd. Det vil også være to heldagssamlinger i Oslo der vi møtes for ytterligere undervisning, praktiske øvelser, diskusjon, personlig veiledning og utveksling av erfaringer.

Det vil også være et fokus i emnet på komparativ psykologi mellom Østen og Vesten. Østlig og vestlig psykologi har svært forskjellige metoder og målsetninger. Likevel har disse retningene mye å lære av hverandre.

Læringsutbytte:
Ved fullført emne har du både grunnleggende teoretisk og praktisk kunnskap om østlig psykologi. Du kan redegjøre for de sentrale elementene og praksisene innenfor buddhismen, yoga og mindfulness, og du har fått noe personlig erfaring med disse teknikkene. Du vil på basis av dette emnet kunne arbeide videre med teknikkene du har lært på egen hånd.

Undervisningsform:
Nettstudier gjør det mulig for deg å studere når du vil, hvor du vil. Det er en fleksibel studiemetode, som gjør at nettstudier kan tilrettelegges for enhver timeplan og situasjon. Vi bruker læringsportalen Canvas.

Her finner du blant annet:
• Forelesningsvideoer
• Oversikt over pensum og studieløp
• Læringsmål
• Planleggingsverktøy
• Øvingsoppgaver
• Innleveringsoppgaver
• Mulighet til å kommunisere med din personlige veileder og medstudenter m.m.

Gjennomføring:
Gjennomføringen er basert på arbeid med pensum, veiledningstekster, videoforelesninger, øvingsoppgaver, innsending av obligatoriske oppgaver, samt gjennomføring av en skriftlig eksamen. Fagstoffet i læringsportalen er ordnet i en bestemt rekkefølge, slik at du lett forstår hva du skal gjøre til enhver tid. Du vil gjennom studietiden din ha tilgang på veileder i emnet. Veileder vil også gi deg tilbakemeldinger på de obligatoriske oppgavene du leverer i løpet av studietiden.

Samlinger:
Det inngår 2 obligatoriske samlinger i dette emnet som foregår i Oslo. Samlingene vil bestå av forelesninger og praktisk arbeid med øvelser innen meditasjon, yoga og mindfulness. Samlingene arrangeres hvert semester (halvår). Du velger selv hvilket semester du vil ta samlingene i, innenfor de 18 månedene du har studierett, men begge samlingene må tas samme semester og i kronologisk rekkefølge. Du melder deg på samlingene i kursrommet i læringsportalen Canvas. Hver samling varer i 7 timer. Det tas forbehold om endringer i tidspunkt og varighet (i spesielle tilfeller).

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker nettbasert kurs i østlig psykologi, meditasjon og mindfulness. Det inngår 2 obligatoriske samlinger som foregår i Oslo.

Opptakskrav:
For å kunne søke på dette emnet må du møte ett av kravende nedenfor:
• Generell studiekompetanse
• Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag / svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5 regelen
• Realkompetanse

Dokumentasjonsfrist:
• Du må sende inn dokumentasjon som bekrefter at du er kvalifisert for opptak i løpet av en måned

Kursmateriell:
Ettersom dette er et nettemne forutsettes det at du har tilgang til en PC / Mac med oppdaterte nettlesere. Du må selv kjøpe pensumbøkene til emnet. Du står fritt til å kjøpe bøkene hvor du selv vil. Vi har samlet noen tips om hvor du kan kjøpe nye og brukte pensumbøker på nett.

Eksamen / sertifisering:
Muntlig eksamen - varighet 10 - 20 minutter