Sosial- og personlighetspsykologi - nettkurs



Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning (15 studiepoeng)
Undervisningstid: Oppstart hver dag hele året
Varighet: Tilgang til læringsportal i 18 måneder
Pris: 22.200

Vi tilbyr nettbasert kurs i sosial- og personlighetspsykologi. Sosial- og personlighetspsykologi er to store fagområder som studerer mennesker som et resultat av grupper og samfunn, arv og miljø, og gjerne overlappet mellom disse.

Beskrivelse:
Det ligger mye bak de mange handlingene vi gjør hver dag. Menneskelig atferd er et komplekst fenomen som formes av erfaring og læring, grupper og samfunn, samt arv og miljø. Sosialpsykologi og personlighetspsykologi er to store fagområder som utforsker hva som får personer til å gjøre det de gjør, den første med grupper og samfunn som innfallsvinkel, den andre med arv og miljø. Sosialpsykologien ser først og fremst på hvordan andres nærvær påvirker oss.

Vi tar daglig del i forskjellige sosiale strukturer, fra vennskap og parforhold til kollegialitet og samfunnsdeltakelse. Ulike sosiale strukturer pålegger oss ulike væremåter og fordi vi er sosiale av natur, tilpasser vi oss. Vi lærer riktig atferd blant annet gjennom sosial tenkning, sosiale relasjoner og gruppeprosesser. I dette emnet vil du lære om de positive sidene ved sosial innflytelse, som tilhørighet og prososial atferd, men også om de negative sidene som når konformitet og sosialt press fører til grusomme handlinger.

Personlighetspsykologien setter fokus på hva som skiller individer fra hverandre. De fleste teoriene baserer seg på at vi har mer eller mindre stabile karakteristikker som vi tar med oss i vår omgang med andre. Emnet vil gi innsikt om hvordan personlighetstrekk manifesteres som individuelle forskjeller og hvordan disse er med på å forme dynamikken i nære relasjoner. Du vil også lære om sammenhenger mellom personlighet, atferd, tankemåter og emosjonelle mønstre.

Læringsutbytte:
Ved fullført emne har du kunnskap om de viktigste teoriene fra sosialpsykologi og kan anvende disse for å belyse reelle sosiale kontekster. Videre har du kunnskap om personlighetspsykologi og de forskjellige perspektivene på individuelle forskjeller.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker nettbasert kurs i sosial- og personlighetspsykologi

Opptakskrav:
For å kunne søke på dette emnet må du møte ett av kravende nedenfor:
• Generell studiekompetanse
• Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag / svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5 regelen
• Realkompetanse

Dokumentasjonsfrist:
• Du må sende inn dokumentasjon som bekrefter at du er kvalifisert for opptak i løpet av en måned

Kursmateriell:
Ettersom dette er et nettemne forutsettes det at du har tilgang til en PC / Mac med oppdaterte nettlesere. Du må selv kjøpe pensumbøkene til emnet. Du står fritt til å kjøpe bøkene hvor du selv vil. Vi har samlet noen tips om hvor du kan kjøpe nye og brukte pensumbøker på nett.

Eksamen / sertifisering:
Eksamensform: Mappeinnlevering