Pedagogikk årsenhet - nettkurs



Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)
Undervisningstid: Opptak hver dag hele året
Varighet: 2 semestre
Pris: 44.400 pr semester

Vi tilbyr årsenhet i pedagogikk som nettstudie. Årsenhet i pedagogikk tar for seg hva som kjennetegner pedagogikk som fagfelt med fokus på anvendelse i barnehagen, skoleverket, høyere utdanning og arbeidslivet.

Beskrivelse:
Årsenhet i pedagogikk byr på en introduksjon til sentrale temaer innen pedagogikk som vil gi deg kunnskap om grunnleggende pedagogiske problemstillinger. Studiet gir forståelse for, og trening i bruk av både sentrale pedagogiske begreper, tenkemåter og pedagogiske fagtekster. Studiet passer for deg som vil forstå og legge til rette for læring og utvikling hos barn, unge og voksne. Årsenheten i pedagogikk er ikke en praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) og vil ikke gi deg undervisningskompetanse. Årsenheten overlapper med de fire første emnene på bachelorstudiet, slik at du har mulighet til å fortsette med de resterende emnene for Bachelor i pedagogikk ved Høyskolen Kristiania (nettstudier). Årsenheten består av fire emner, hvert på 15 studiepoeng, som også kan tas enkeltvis.

Emner:
• Emne 1 - Innføring i pedagogikk
• Emne 2 - Spesialpedagogikk
• Emne 3 - Pedagogisk rådgivning og veiledning
• Emne 4 - Læringsperspektiver og pedagogisk sosiologi

Studiepoengene fra årsenheten kan også inngå i ulike bachelorgrader som frie emner, som forberedelse til andre studier, eller som videreutdanning.

Læringsmål:
Etter studiet vil du ha grunnleggende kunnskap om pedagogisk teori, historie og praksis. Studiet vil gi innsikt i både pedagogisk og spesialpedagogisk teori, samt pedagogisk rådgiving og veiledning. Denne kunnskapen vil danne et godt grunnlag for å forstå og bidra til pedagogisk virksomhet i barnehagen, skoleverket, høyere utdanning og arbeidslivet. Den gir også et solid grunnlag for videre studier innen pedagogikk.

Gjennomføring:
Nettstudier gjør det mulig for deg å studere når du vil, uansett hvor du befinner deg. Denne fleksible og brukervennlige studiemetoden gjør at nettstudier kan tilrettelegges for enhver timeplan og situasjon. Vi bruker læringsportalen Canvas, som vil være ditt digitale klasserom under studietiden. Studieløpet ditt er basert på arbeid med pensum, veiledningstekster, videoforelesninger, øvingsoppgaver, innsendingsoppgaver samt gjennomføring av en avsluttende eksamen i hvert enkelt emne.

Fagstoffet i det digitale klasserommet er ordnet i en bestemt rekkefølge, slik at du lett forstår hva du skal gjøre til enhver tid. Du vil gjennom studietiden din ha tilgang på en veileder i emnene dine. Veilederen vil gi deg tilbakemelding på de obligatoriske oppgavene du leverer i løpet av studietiden. Når du får tilgang til emnene dine vil du også få tilgang til et grunnleggende kurs i studieteknikk, som vil hjelpe deg med å få en god start.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker årsenhet i pedagogikk som nettstudie

Opptakskrav:
• Du må ha generell studiekompetanse eller godkjent realkompetanse

Kursmateriell:
Ettersom dette er et nettstudium forutsettes det at du har tilgang til en PC / Mac med oppdaterte nettlesere