Menneskerettigheter i alle fag - bedriftsinternt



Kursarrangør: KURS I SKOLEN
Sted: Hele landet, vi kommer til dere
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: fra 6 timer
Pris: fra 26.000

Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om menneskerettigheter i alle fag for lærere i alle klassetrinn. Menneskerettigheter, ja - alle vet liksom hva det er, men så er det faktisk sånn at ikke alle egentlig vet så mye om menneskerettighetene.

Innhold:
Overordnet del i læreplanen legger opp til at elevene skal vite hva menneskerettigheter er og hvordan det danner grunnlaget for demokratiet vårt. De skal også oppleve menneskerettighetene i praksis gjennom for eksempel demokratisk deltakelse, ytringsfrihet og hvilke rettigheter og plikter de har som medborgere.

Læreplanen sier også at det er en menneskerett at elevene skal oppleve å være aktive deltakere i sin egen læring. Kurset tar sikte på å gi lærere et teoretisk grunnlag om menneskerettighetene og en del praktiske og dagsaktuelle opplegg som kan brukes i undervisningen.

Del en av kurset vil ta for seg:
• Menneskerettighetenes historiske opprinnelse
• Menneskerettighetserklæringen
• Historisk bakgrunn
• Artiklene i FNs menneskerettighetserklæring
• Inndeling i SP og ØSK-rettigheter
• Positive og negative rettigheter
• Kritikk mot menneskerettighetene
• Hvem overvåker og passer på at menneskerettighetene blir fulgt
• Kontrollorganer og juridisk forpliktende institusjoner både i Norge og i Folkeretten

Del to av kurset vil ta for seg:
• Hvordan lære elevene om menneskerettigheter
• Hvordan jobbe tverrfaglig m/overordnet del og det tverrfaglige temaet «demokrati og medborgerskap»
• Hvordan jobbe med elevmedvirkning

Kursets innhold kan tilpasses alle klassetrinn

Kursholder: Reidun Hvattum

Reidun Hvattum er utdannet Cand.Mag og adjunkt fra SLHK, og har de senere årene tatt tilleggsutdanning i fagområdene norsk i mediesamfunnet, internasjonal politikk og menneskerettigheter fra NTNU, UiO og USN. Hun jobber i dag på Hadeland Videregående skole. Reidun har 23 års undervisningserfaring skolen hvorav 13 år i mellom- og ungdomstrinnet, og de siste 10 årene i videregående skole. Hun underviser i norsk og samfunnskunnskap på både studiespesialisering og yrkesfag, og i programfaget politikk og menneskerettigheter på VG2/3.

Reidun har hatt ulike funksjoner i tillegg til undervisningsstilling: Kontaktlærer, Leseutviklings-koordinator (LUS) og ansvarlig for pedagogisk bruk av IKT i Gran Kommune og sensor på skriftlig eksamen i engelsk. På Hadeland VGS har hun vært lærerspesialist i norsk (fram til 2022) og koordinator for FN-skole+. Reidun er spesielt opptatt av elevmedvirkning og tverrfaglighet i undervisningen. Hun har jobbet mye med å ansvarliggjøre elevene i eget lærings- og utviklingsarbeid, og har god erfaring med det.

Hun ledet et treårig forsøk og gjennomførte ni år med tverrfaglig/temabasert undervisning på ungdomstrinnet. Hun har i videregående jobbet mye med FYR i yrkesfag og tverrfaglige prosjekter på studieforberedende. I norskfaget jobber hun mye med å utvikle delkompetanser og bevisstgjøre elever og lærere på hvordan skriving og lesing kan/bør integreres i alle fag – ikke bare i norskfaget.

Målgruppe for kurset:
Kurset henvender seg mot lærere i alle klassetrinn

Vis flere tilsvarende kurs: