Kurs i klimapsykologi - digitalt



Kursarrangør: Videocation
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 14 leksjoner
Pris: fra 375

Vi tilbyr digital kurs om klimapsykologi. Kurs i klimapsykologi med Ragnhild Nilsen og Hanne Houbak. Dette kurset inspirerer deg til å benytte klimapsykologi på en smart og inspirerende måte for å lykkes med bærekraftsarbeid.



Innhold:
Klimapsykologi er modeller og metoder for å komme fra preik til praksis i det grønne skiftet. Klimapsykologi dreier seg både om å endre vanskelige følelser til ulike initiativ, mestre omstilling og ta i bruk ulike kommunikasjonsverktøy. Det handler om å få folk til å lytte og samskape, samt sette handlekraft inn i et bærekraftig økosystem. Hvordan går du fra klimamøter til handlekraft med klimapsykologi? Det grønne skiftet stiller høye krav til bærekraftsarbeidet i din virksomhet.

Og ved hjelp av klimapsykologi kan du gjennomføre nødvendige endringer i praksis. I dette kurset får du innsikt i modeller som hjelper deg med å sette bærekraft i system, og som kan bidra til en lønnsom og klimavennlig utvikling. Du får verktøy til å samarbeide internt og eksternt, samt forhandle med folk som er ulike deg selv for å drive gjennom nødvendige endringer innen bærekraft.

Kurset serverer deg en rekke suksessfulle oppskrifter basert på tverrfaglig forskning på bærekraft og innsikt i hva som gjør klimapsykologi nyttig når du står overfor ulike problemstillinger i det grønne skiftet. I tillegg vil arbeidsboken Klimapsykologi-bærekraft i vekst fordype din kunnskap og innsikt.

Klimapsykologi som tema passer for deg som er interessert i eller jobber med bærekraft både i privat og offentlig sektor. Fagfeltet viser deg nødvendige psykologiske verktøy for å skape en grønn og bærekraftig fremtid.

Dette lærer du:
• Innføring i klimapsykologi som fagområde
• Innsikt i viktigheten av “likeverdig partnerskap”
• Kjennskap til Magnet-modellen for klima-sabotering og klimadialog
• Kunnskap om 4MAT læringsstiler og prosessmetode
• Kunnskap om T-modellen for anvendt klimapsykologi
• Kjennskap til Bærekrafts-blomsten
• Innsikt i den sunne, grønne veksttrappen

Leksjoner:
1. Introduksjon til kurset
2. Det grønne paradigmeskifte og du
3. Fire klimapsykologiske huskenøkler og du
4. Kognitiv dissonans og du
5. Den levende lufta og du
6. Dulting og du
7. Lykkeliten og du
8. Samfunnsfloker og du
9. Samskaping og du
10. God klimakommunikasjon og du
11. Biomimikk og du
12. Den grønne vekttrappa og du
13. Værekraft og du
14. Oppsummering

Kurseksperter: Hanne Houbak og Ragnhild Nilsen

Hanne Houbak har jobbet med læring, utvikling og ledelse siden midten av 90-tallet. Hennes lidenskap er læringsprosesser og tilrettelegging - hun har blant annet tilrettelagt nettbasert undervisning siden 2009. Hanne er “Preferred training partner i Europa" i 4MAT metoden. Hun har gjennom årene sertifisert og utdannet flere ledere, lærere, trenere, konsulenter, forelesere m.m.

Hun har gleden av å jobbe med ledende eksperter over hele verden. I 2014 ga hun ut boken “Ved du, hvem du er? Lær at spille dig selv og andre gode!” i samarbeid med 10 ganger verdensmester og anerkjente speaker Arne Nielsson og journalist Anne Hermansen.

Ragnhild har laget verdens første økologiske håndklær og innovert tekstil utav tang. Hun har vært med på å bygge opp SEKEM til å bli Egypts største produsent av økologisk bomull og mat. Ragnhild er medgründer av Universitetet Heliopolis for bærekraft i Kairo samt store globale nettverk for sosialt entreprenørskap og etisk handel. Hun var den første leder for det grønne skiftet i Nortura SA.

Ragnhild er forfatter av 15 bøker innen psykologi, kommunikasjon, arbeidsglede og ledelse. Den nyeste boken er Klimapsykologi-bærekraft i vekst på Cappelen Damm. Ragnhild har en PhD i innovasjon og entreprenørskap, MA i psykologi og MA i musikk og pedagogikk. Hun regnes som Coachingens mor i Norge.

Målgruppe for kurset:
Dette kurset i klimapsykologi er lavterskel, informativt og inspirerende og passer for alle som er interessert i miljø, klima og bærekraftig utvikling.

Språk:
• Kurset holdes på norsk