Psykologi årsenhet - nettkurs



Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)
Undervisningstid: Oppstart hver dag hele året
Varighet: 2 semester
Pris: 44.400 pr semester

Vi tilbyr årsenhet i psykologi som nettstudie. Med sin mangfoldighet praktiseres psykologi i en rekke forskjellige yrker. Felles for de som jobber med psykologi, er en interesse og forståelse for hvordan vi mennesker fungerer, fra biologi til samfunn.

Beskrivelse:
Psykologi søker å finne svar på spørsmål som handler om mennesker som tenkende, følende, handlende og sosialiserende individer. For å svare på slike spørsmål tar psykologien for seg faktorer som påvirker oss, som sanseinntrykk og komplisert tenkning, relasjoner og kultur, medfødte egenskaper og tendenser samt utvikling gjennom livet. Årsenheten i psykologi byr på en introduksjon til sentrale temaer innen psykologi, og vil gi deg kunnskap om grunnleggende problemstillinger. Du får blant annet innsikt om individuelle forskjeller, og hvordan vi utvikler evner til å uttrykke oss både rasjonelt og emosjonelt.

For å forstå hvordan psykologi praktiseres i dag, må du også forstå fagets opprinnelse og fremvekst. Psykologi bygger på en lang tradisjon med forskningsbasert kunnskap, og utforskes med både teknologi og analyseverktøy for å forstå kompleksiteten som ligger bak menneskelige fenomener. Årsenheten sørger for å sette vår tids psykologi i en historisk kontekst, og går gjennom forskningsmetodene som anvendes for å innhente ny kunnskap. Årsenheten overlapper med de fire første emnene på bachelorstudiet, slik at du har mulighet til å fortsette med de resterende emnene for Bachelor i anvendt psykologi ved Høyskolen Kristiania Nettstudier.

Læringsutbytte:
Årsenheten dekker psykologiens historie og de ulike retningene som har vokst frem, blant annet forskjellige perspektiver på normalitet og abnormalitet. Du vil opparbeide deg kunnskap om psykologiske teorier og forskning innen personlighet og sosialpsykologi, samt kognitiv og emosjonell utvikling. Du lærer også å anvende både kunnskap og metoder til å beskrive og studere menneskelige fenomener, og ta profesjonelle valg basert på innhentet informasjon. Du vil også lære å anvende kunnskapen til å identifisere og belyse aktuelle situasjoner. For eksempel, hva som gjør at noen får sinneutbrudd ved rødt lys i trafikken mens andre tar det fullstendig med ro.

Gjennomføring:
Nettstudier gjør det mulig for deg å studere når du vil, uansett hvor du befinner deg. Denne fleksible og brukervennlige studiemetoden gjør at nettstudier kan tilrettelegges for enhver timeplan og situasjon. Vi bruker læringsportalen Canvas, som vil være ditt digitale klasserom under studietiden. Studieløpet ditt er basert på arbeid med pensum, veiledningstekster, videoforelesninger, øvingsoppgaver, innsendingsoppgaver samt gjennomføring av en avsluttende eksamen i hvert enkelt emne.

Fagstoffet i det digitale klasserommet er ordnet i en bestemt rekkefølge, slik at du lett forstår hva du skal gjøre til enhver tid. Du vil gjennom studietiden din ha tilgang på en veileder i emnene dine. Veilederen vil gi deg tilbakemelding på de obligatoriske oppgavene du leverer i løpet av studietiden. Når du får tilgang til emnene dine vil du også få tilgang til et grunnleggende kurs i studieteknikk, som vil hjelpe deg med å få en god start.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker årsenhet i psykologi som nettstudie

Opptakskrav:
For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:
• Generell studiekompetanse
• Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag / svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
• Realkompetanse

Kursmateriell:
Ettersom dette er et nettstudium forutsettes det at du har tilgang til en PC/Mac med oppdaterte nettlesere