Ernæring og livsstil



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Folkets Hus Stavanger
          Rogaland, Stavanger
Kursadresse: Løkkeveien 22, 4008 Stavanger (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: 2.650

Vi tilbyr kurs om ernæring og livsstil. Kosthold og livsstil påvirker vår fysiske og psykiske helse - det vet vi! Små justeringer kan gi stor effekt og virke forebyggende på ulike sykdommer og lidelser.

Innhold:
Vi setter derfor søkelyset på: Hva har kosthold og livsstil å si for helsa? Hva kan og bør man forebygge? Hvordan få til ønsket endring? Det er mange valg å ta på veien og her får du flere praktiske tips for å lykkes i ditt arbeid. Kurset tar utgangspunkt i Helsedirektoratets kostholds anbefalinger, og er dermed ikke diagnosespesifikt. Som kursdeltaker får du gode tips og idéer til hvordan du kan motivere ulike brukergrupper til å få en bedre energibalanse og komme i gang med livsstilsendring.

Formål:
• Øke bevisstheten rundt matvaner og matvalg
• Få praktiske råd i hverdagen
• Øke forståelsen for varedeklarasjoner
• Utveksle erfaringer

Agenda:
1) Motivasjon og mestring:
• Det starter i hodet
• Hvordan komme i gang

2) Kosthold og helse:
• Hva og hvem skal vi tro på
• Hvordan ta gode valg - verktøy for enkle grep
• Dialog rundt aktuelle utfordringer i arbeidshverdagen
• Matvarer som styrker immunforsvaret
• Får jeg nok av de viktigste næringsstoffene

3) Aktivitet og bevegelse:
• Hva er anbefalingen, og hvordan bli litt mer fysisk aktiv i hverdagen
• Hva er viktig for meg
• Mine valg - min prioritering
• Hvordan lykkes på lang sikt

Foreleser: Ellen Dysvik

Ellen Dysvik har mange års erfaring med kursvirksomhet innen ernæring, fysisk aktivitet og tobakksslutt. Dysvik har en praktisk tilnærming til endring av levevaner, og holder også kurs innen psykisk helse og søvnutfordringer. Ellen har drevet Frisklivssentralen i Gjesdal hvor hun har jobbet med livsstilsveiledning både individuelt og i grupper. Dysvik tar for tiden en master i Endringsledelse, kombinert med jobb på Helsehuset i Stavanger. Hun er utdannet folkehelsearbeider fra Universitetet i Agder (UiA) med spesielt fokus på ernæring og livsstil, og har i tillegg en bachelor i Utviklingsstudier

Målgruppe for kurset:
Ansatte i helse- og omsorgstjenestene og andre som kommer i berøring med tematikken, deriblant ansatte i bofelleskap og dagtilbud innen psykisk helse, samt kjøkken.