Seksuelle overgrep mot barn - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 timer

Vi tilbyr webinar om seksuelle overgrep mot barn. I dette webinaret har hun fokus på å gi barn et språk for å kommunisere rundt seksualitet og dermed være i stand til å tidlig gi beskjed om overgrep. Hva gjør man for å forebygge, og behandle overgrep mot barn.

Kursinnhold:
kl 10:00 - 14:00 Seksuelle overgrep mot barn:
Alle har en seksualitet. Også barn. Allikevel er dette noe vi unngår å prate om. Uten et språk er det vanskelig å fortelle. Særlig om en av de groveste forbrytelsene av dem alle: seksuelle overgrep mot barn.

Agenda:
• Barn og seksualitet i lek og samspill - hva er vanlig og hva er uvanlig
• Hvordan forebygge og gjøre barna trygge på å fortelle om de opplever uvanlige eller ubehagelige ting (overgrep) fra andre barn / unge / voksne.
• Hva er seksuelle overgrep
• Omfang - og om hvem som begår seksuelle overgrep
• Hvilke signaler kan barn gi
• Hvordan snakker vi med barn om dette
• Hva gjør du når du er bekymret for om barnet utsettes for seksuelle overgrep

Kursholder: Margrete Wiede Aasland

Margrete Wiede Aasland er utdannet pedagog og har spesialutdanning i sexologisk rådgivning. Hun har egen klinisk praksis ved Sexologisenteret i Oslo. og er tilknyttet Universitetet i Tromsø. Hun arbeider som terapeut og underviser, og er en ettertraktet veileder og foredragsholder rundt omkring i Norge.

Hennes spesialarbeidsområde er barns seksuelle utvikling og atferd, og barn som er utsatt for seksuelle overgrep og barnas familier. Aasland arbeider også terapeutisk med overgripere. Hun har også skrevet en rekke bøker, og veiledet kommuner i prosjekter om forebygging av seksuelle overgrep mot barn.

Målgruppe for kurset:
Fagfokus sine kurs og webinarer er åpen for alle