Grunnkurs matomsorg og ernæringstiltak, helsefagarbeider nettkursKursarrangør: Norsk Helseinformatikk AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 5 timer
Pris: 475

Vi tilbyr grunnkurs i matomsorg og ernæringstiltak for helsefagarbeider som nettkurs. Eldre og syke med hjemmesykepleie eller i sykehjem skal vurderes for ernæringsmessig risiko.

Dersom ernæringsproblem identifiseres på et tidlig stadium, kan utgiftene for helsetjenesten reduseres, samtidig som mange eldre får den hjelpen de trenger slik at de kan bo lengre i eget hjem.

Eksempel på kursinnhold:
• Generelle råd om kosthold
• Dokumentasjon: Et virkemiddel for å oppnå høy kvalitet
• Grupper med risiko for underernæring
• Kartlegging av kostvaner i brukers hjem
• Næringsstoffer og næringsbehov
• Prioritering av ernæringstiltak i henhold til ernæringstrappen


Prisen oppgitt her er for privatpersoner som ønsker å ta kompetansehevende kurs hos oss. Hvis du tilhører en kommune/institusjon som ønsker å kjøpe en pakke med flere kurs til dine ansatte, ta kontakt med oss for et gunstig pristilbud.


Faglig forankring:
Kurset er utviklet av Anita Baadstø (sykepleier). Innholdet i kurset er basert på Nasjonale faglige retningslinjer, Kosthåndboken og artikler i Kommune-NEL som du får gratis tilgang til via lenker i kurset.

Godkjenning:
Godkjent av medisinsk redaksjon i NEL, ved Ingard Løge, spesialist i allmennmedisin, og Terje Johannesen, professor i allmennmedisin.

Tilsvarende kurs for sykepleiere er godkjent av Norsk Sykepleierforbund (NSF) som merriterende med totalt 5 timer, som et ledd i NSFs godkjenningsordning for klinisk spesialist i sykepleie/ spesialsykepleie.

Målgruppe for kurset

Helsefagarbeidere

Eksamen / sertifisering

Kursbevis etter fullført kurs