Sykehjemskonferansen - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 dager

Vi tilbyr sykehjemskonferansen som webinar. Å arbeide på sykehjem er både givende og utfordrende. Vi har samle de gode eksemplene og de gode verktøyene for å skape sykehjem som også er gode, trygge og varme for de som dessverre ikke lenger kan bo hjemme.

Program dag 1:
kl 10:15 - 11:00 Jobbtilfredshet og personsentrert omsorg:
Jobbtilfredshet og personsentrert omsorg kan omsettes til at pleiepersonalet trives i jobben og får vitalitet og læring. Tove viser i dette innlegget hvordan dette legger grunnlaget for stabilitet blant ansatte og at det øker kvaliteten i pleien beboere mottar i sykehjem.
- Tove Karin Vassbø, Førsteamanuensis

kl 11:15 - 12:00 Øyeblikket - nøkkelen til gode tjenester i sykehjem:
I siste fase av livet ligger ikke håp og mening i fremtiden, men den er her og nå. Det er øyeblikkene som gjelder. Hvordan kan vi bygge gode sykehjem ved å sette trygghet og omsorg i øyeblikkene på dagsorden?
- Ingeborg Jordbekk og Brith Halvorsen, Tasta Sjukeheim

kl 12:15 - 13:00 Sosial velferdsteknologi en arena for gode opplevelser:
Vilmer leverer løsninger for personsentrert omsorg og mindre ensomhet hos eldre. I dette foredraget får du høre hvordan sosial velferdsteknologi kan brukes til gode opplevelser i sykehjem.
- Lone Koldby, Gründer og daglig leder

kl 14:00 - 14:30 Slik skaper vi et godt hjem på en institusjon:
Klukstuen sykehjem i Hamar kommune er kjent for sitt gode arbeidsmiljø og lave sykefravær. Henger dette sammen med deres gode tjenester og evne til å skape et godt hjem på en institusjon?
- Jane K Hagen , Daglig leder, Klukstuen Omsorgssenter undervisningssykehjem

kl 14:45 - 15:30 Livsglede for eldre- et verktøy for å skape et godt sykehjem:
Jo lengere et sykehjem har vært sertifisert i livsglede for eldre, jo mer nytte har de av selve arbeidsprosessen. Implementering av livsglede for eldre viser seg å gi bedre arbeidsmetoder og holdninger i arbeidet. I dette foredraget får du de gode tipsene og rådene om hvordan komme i gang.
- Beate Andre, Professor

Program dag 2:
kl 09:00 - 09:45 Hva er et godt møte med sykehjem for eldre:
Bakken har vært med på å etablere Senter for omsorgsforskning Sør, og har siden 2012 med forskning om gerontologi; læren om normal aldring. Han er spesielt opptatt av spørsmål om forholdet mellom alderdom og sykdom. Hva innebærer det å være avhengig av andre mennesker for å kunne leve?
- Runar Bakken, Dosent emeritus, forfatter

kl 10:00 - 10:45 Hvordan bygge et robust sykehjem:
I dette foredraget får du høre om et prosjekt som heter Resilience in Healthcare, som ser på hvordan man fremmer det som er godt på et sykehjem, og hvordan man bygger tilpasningsdyktighet inn i organisasjonen slik at alle ansatte kan yte høy kvalitet over tid.
- Hilda Bø Lyng, Førsteamanuensis
- Cecilie Haraldseid Driftsland, Postdoktor

kl 11:00 - 11:45 Kvalitetsfremmende praksiser i sykehjem. Betydningen av stabile fagfelleskap, læring og ledelse:
Hvilke faktorer skaper et godt sykehjem fra beboernes, pårørende og personalets synsvinkel? Er det de fysiske omgivelsene eller de organisatoriske tilnærmingene som er viktigst? Mia forklarer resultatene fra sykehjemsprosjektet: «Contested spaces - eksploring how policy and practice shape Norwegian nursing homes».
- Mia Vabø, Professor og forsker

kl 12:30 - 13:00 SAFE LEAD- er en lederguide nøkkelen til gode tjenester i sykehjem:
Utviklingssenteret for sykehjem og hjemmetjenester har i samarbeid med UIS forsket på lederguide for gode tjenester i sykehjem. I dette foredraget får du høre hva og hvordan.
- Eline Ree, Førsteamanuensis

kl 13:15 - 14:00 Tjenestedesign- er det veien å gå for å skape den gode nære omsorgen i sykehjem:
Det er de siste årene forsket mye på metodikken tjenestedesign i sykehjem for å skape bedre tjenester. I dette foredraget får du siste nytt om hva dette er, og hvordan bruke denne metodikken.
- Sara Formo, Prosjektleder IA bransjeprogram sykehjem

Konferansier: Elin Korsveien

Elin Korsveien er HMS-rådgiver i Bedriftshelsetjenesten, BHT Sør. Hun har blant mye annet skrevet masteroppgave om «Hvordan lykkes med tilbakeføring i arbeid når hverdagen preges av utmattelse? Korsveien er kjent som en engasjerende foreleser og foredragsholder.

Målgruppe for kurset:
Konferansen er åpen for alle