Miljøterapi som ramme for omsorgen perspektiver / praksis webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag

Vi tilbyr webinar om miljøterapi som ramme for omsorgen - perspektiver og praksis. Arbeider du miljøterapeutisk og ønsker å løfte miljøterapien frem som ramme for omsorgen? Ole Greger Lillevik gir deg teoretiske perspektiver og konkrete verktøy til arbeidshverdagen.

Litt om webinaret:
Ideen bak miljøterapi er at miljøet i institusjonene skal få en terapeutisk funksjon. Ole Greger Lillevik vil i dette webinaret gå inn i miljøterapi som begrep og fenomen. Han vil se nærmere på teoretiske perspektiver på miljøterapi, og han vil drøfte sentrale miljøterapeutiske prinsipper. Mye av miljøterapeutisk arbeid i helse og omsorgsyrkene kan også være belastende for hjelperen, og dette blir det også rettet oppmerksomhet mot.

Program:
kl 09:00 - 14:00 Miljøterapi som ramme for omsorgen:
Selv erfarne miljøterapeuter kan ha vanskeligheter med å språksette hva miljøterapi er. Ole Greger Lillevik vil i dette webinaret gå inn i miljøterapi som begrep og fenomen. Han vil se nærmere på teoretiske perspektiver på miljøterapi, og han vil drøfte sentrale miljøterapeutiske prinsipper. Lillevik er kjent for å knytte teoretiske størrelser til den enkeltes praktiske arbeidshverdag. I tillegg ser han både på det miljøterapeutisk miljøet generelt, og det miljøterapeutiske arbeidsmiljøet spesielt. Mye av miljøterapeutisk arbeid i helse og omsorgsyrkene kan også være belastende for hjelperen, og dette blir også rettet oppmerksomhet mot.

Tema som blir berørt og drøftet er:
• Teoretiske perspektiver på miljøterapi
• Avstand, nærhet, støtte og utfordring som sentrale miljøterapeutiske verktøy
• Strukturens betydning i miljøterapien
• Personlig kompetanse hos miljøterapeuten
• Kommunikasjon som verktøy i faglig og personlig kompetanseutvikling
• Hva skjer når miljøterapeuten slutter å metalisere
• Belastninger i helse- og sosialt arbeid - sekundærtraumatisering, utbrenthet, utslitthet og selvivaretagelse

Målgruppe for kurset:
Webinaret er åpent for alle