Lurer du ofte på hva du skal ha til middag? Det blir kanskje litt ensformig? Du trenger ikke være gourmetkokk for å lage gourmetmat.. Meld deg på et matkurs og lær å lage varierte og smakfulle middager.
Kurs i selvforsyning - Lær å lage din egen yoghurt, granola og Italiensk pasta. Kurset vil foregå delvis på norsk og delvis på engelsk.
Vi tilbyr praktiske kurs i selvforsyning. Surdeigskurset tilbys på engelsk. Vea Carpi`s sourdough course will be partly “show and tell” but a mainly “hands-on” experience. She will guide you through all stages of sourdough baking, from feeding the starter to baking the loaves.
Vi tilbyr praktiske kurs i selvforsyning - Sank Tang&Tare! Dette grundige kurset gir deg kunnskapen om forskjellige typer tang og tare, hvordan høste dem og hvordan bruke dem både ferske i matlaging og hvordan foredle for å ha tilgjengelig i kjøkkenhylla di alltid.
Vi tilbyr praktiske kurs i selvforsyning. Dyrk på lag med naturen! Lær hvordan du behandler og lagrer årets innhøstede skatter for å ha mat hele året! Inkl. mini fermenteringskurs. Har hagen gitt en herlig dyrkesesong , men du lurer på hvordan du best kan oppbevare avlingen din gjennom vinteren?
Med utgangspunkt i Borgo Pieve a Salti sykler dere i vakre Val d´Orcia, blant vin- og olivenranker så langt øyet kan se. Nyt avslappende dager med bading, kulturelle og kulinariske opplevelser.
Med utgangspunkt i sjarmerende hoteller sykler dere mellom middelalderbyer, vingårder og slott, før dere avslutter med noen rolige dager i vakre Cinque Terre. En drømmeferie for deg som vil ha litt av alt. Bading, mat- og vinopplevelser, samt fot- og sykkelturer.
Reisen kombinerer sykling fra Lucca langs den toskanske kysten til Cinque Terre. I tillegg til fine etapper vil det i Viareggio og Monterosso være muligheter for forfriskende bad. Denne sykkelturen gir deg muligheten til å oppleve det beste av to regioner i Italia.
Vi arrangerer høyfjellssykling i verdensklasse - Haute Route Hallingdal. Inspirert av de klassiske alpine høyrutene i Alpene og Colorado tar vi deg med på en spektakulær og uforglemmelig reise i det norske høyfjellet.
Lucca og Pisa er fremtredende byer i Toscana og tilfører regionen stor kulturell verdi. Pisa og Lucca er to betydningsfulle byer i Toscana. Lucca er kjent for sine godt bevarte renessanse-murer som omkranser bykjernen og sitt rike historiske arv, som inkluderer mange kirker og tårn.
Skreddersydde turer for triatlon- og sykkelklubber, bedrifter, idrettslag, foreninger, og vennegjenger. Dere kan velge fritt fra menyen av eksisterende turer, eller vi kan lage en skreddersydd tur basert på dine preferanser og drømmer.
Et sykkeleventyr i midnattsolens rike, hvor vi bla. sykler innom Senja, Andøya og Lofoten på veien. Dette er en sykkeltur for deg som har drømt om å oppleve noe av det vakreste Nord-Norge har å by på.
En tur for entusiasten og dem med forkjærlighet for klassikerne, med ren belgisk sykkelglede, vafler og kanskje en øl. Dere flyr til og fra Paris.
Med utgangspunkt i sjarmerende hoteller sykler dere mellom middelalderbyer, vingårder og slott, hver kveld avsluttes med autentisk italiensk-måltid. Turen gjennomføres med norsk reiseleder, i samarbeid med EPEAK og VI OVER 60 REISEGØY.
Vi arrangerer sykkeltur i Piemonte . Piemonte er en italiensk region som byr på noe av det ypperste i Europa hva gjelder kulturelle og kulinariske opplevelser.
Opplev Toscanas skjønnhet fra sykkelsetet, hvor du kan nyte historiske byer, idylliske landskap og lokale delikatesser, med overnatting på nøye utvalgte, sjarmerende hoteller.
Dette er en tur for deg som ikke nødvendigvis er en erfaren syklist, men likevel ikke er redd for å bli litt sliten. Om du er romantiker, mat- og vinelsker, eller kanskje en kombinasjon av begge, er Toscana en drømmedestinasjon.
En rundtur innom Piemonte og Lombardia langs Maggioresjøen. En tur gjennom Piemonte og Lombardia langs Lago Maggiore – Italias nest største innsjø med en sjarmerende kystlinje, frodig landskap og historiske byer.
Vi tilbyr nettbasert fiskevelferdskurs, slakteri. VAL FoU og Sikkerhetssenteret Rørvik AS har utviklet e-læringskurs for havbruksnæringa. Kurset er lovpålagt og dekker lov- og forskriftsfestede kompetansekrav for laksefisk.
Vi tilbyr nettbasert fiskevelferdskurs, slakteri repetisjon. VAL FoU og Sikkerhetssenteret Rørvik AS har utviklet e-læringskurs for havbruksnæringa. Kurset er lovpålagt og dekker lov- og forskriftsfestede kompetansekrav for laksefisk.
Vi tilbyr online surdeigsbakekurs på ditt eget kjøkken. Surdeig gir mer magevennlige brød, pizza og boller, i tillegg til at det smaker fantastisk. Du vil også få en kort innføring i ulike melsorter som spelt, emmermel, bygg og rug. Surdeig og boken Brødskiva (verdi 350 kr) blir sendt i posten.
Vi tilbyr onlinekurs om den beste babymaten. Kostholdet har stor betydning for barnets utvikling og helse. Margit Vea deler sine råd og om hvilke matvarer og hva som næring som er bra for barnet de første leveårene, samt gir tips og demonstrerer noen smakfulle og næringsrike retter.
Vi tilbyr onlinekurs om fermentert mat og drikke. Fermentert mat og drikke er gull verdt for en velfungerende og god mage. Margit Vea deler historier, tips og vil demonstrere ulike måter å fermentere grønnsaker på, samt hvordan lage vannkefir og kombucha.
Vi tilbyr onlinekurs om fiks tarmen og resten fikser seg selv. Dette kurset gir deg gode verktøy for hvordan du kan fikse tarmen, restituere tarmen din som igjen vil påvirke helsen din positivt. Kurset ligger i egen Facebookgruppe, og du kan stille spørsmål i gruppen.
Vi tilbyr foredrag om hva påvirker tarmhelsen vår, og hvordan gjenopprette balansen. På hvilken måte påvirker vaksiner, antibiotika og sprøytemidler kroppen vår? Mikroorganismene i tarmen vår, vårt indre økosystem, påvirkes av alt vi får i kroppen.
Vi tilbyr onlinekurs om julebakst med surdeig. Det er tid for julebaking – med surdeig! Surdeigsbaking er spennende! Og så gjør det alt av bakverk lettere for kroppen å fordøye, også julebaksten!
Vi tilbyr onlinekurs om julens beste godteri og snacks. Julen kommer fortere enn du aner, og hva er vel bedre enn å møte den med det beste julegodtet? Bli med på kurs der du fyller opp med julens godteri og snacks fra eget kjøkken!
Vi tilbyr online kraftkokekurs. Høsten er tiden for å koke kraft. I fryseboksen min ligger det nå bein av lam og hjort, samt økologiske høner som utover vinteren skal bli til nydelig kraft som kan brukes i mange retter.
Vi tilbyr online nybegynnerkurs i fermentert drikke. Lære å lage sprudlende vannkefir og kombucha, sunne festdrikker som er gode for magen. Du får tilsendt kulturer i posten slik at du kommer raskt i gang.
Vi tilbyr online nybegynnerkurs i fermentert drikke og fermentert mat. Fermentert mat og drikke er gull verdt for mage og tarm. Margit Vea viser hvordan lage vannkefir og kombucha, deler historier, tips og demonstrere ulike måter å fermentere grønnsaker på.
Vi tilbyr nybegynnerkurs i fermentert mat og drikke. Fermentert mat og drikke har et naturlig innhold av probiotiske bakterier. På dette kurset lærer du grunnprinsippene i hvordan fermentere grønnsaker, lage vannkefir og kombucha. Du får med deg vannkefirkorn og scooby hjem.
Velkommen inn i en verden av mat som bobbler av livskraft og energi. Melkesyregjærende grønnsaker og andre gjærede/fermenterte produkter, laget hjemme på kjøkkenet, smaker vidunderlig godt! Har man en gang fått sansen for slik mat vil kroppen bare ha mer av det.
Jeg holder gjerne kurs og inspirasjons foredrag om fermentering i hele landet for grupper, lag, foreninger m.m. Ta kontakt om du er interessert i kurs andre tider og steder. Jeg holder gjerne kurs og inspirasjons foredrag om fermentering i hele landet for grupper, lag, foreninger mm og online.
Ville vekster, blomster og bær løfter maten opp i helt nye dimensjoner, det smaker vidunderlig og dette er virkelig lokalprodusert helse kost. Om vi ønsker oss en god helse så er dette mat vi bør inkludere i vårt kosthold – uansett hvilken type diett vi ellers følger.
Lær å bake fantastiske brød med surdeig og gamle kornsorter! Baker du av og til et hvetebrød, men ønsker å lære mer om hvordan du kan bake smakfulle og næringsrike brød med spelt, emmer, rug og andre meltyper? Vil du forstå surdeigskultur, gjærmetoder og langtidsheving?
Vi tilbyr kurs i fermentering - surkål, kefir, kimchi og surdeigsbrød. Mye av maten vi spiser daglig er fermentert – brød, yoghurt, ost, sjokolade, vin, spekepølse, surkål og sylteagurk er bare noen eksempler.
Bli med på en spennende og smakfull dag hvor du lærer å mestre fiskeretter – og får en inspirerende introduksjon til tang i matlaging! Sammen med vår kokk, Karin, lærer du smarte teknikker og får den kunnskapen du trenger for å lykkes med fiskeretter hjemme.
Bli med på en inspirerende dag med glutenfri baking sammen med kokken vår, Karin! Vi kombinerer teori og praktisk matlaging der du får lage ditt eget surdeigsbrød, pizza, paier og muffins – alt glutenfritt og med sunne råvarer.
Vi tilbyr kurs i hønsehold for amatører og nybegynnere. Har du noen gang lurt på hva høner (ikke) spiser? Hvorfor legger høner egg året rundt når andre fugler ikke gjør det? Og hva med å ha lys i hønsehuset om vinteren?
Vi tilbyr kurs om hønseslakt og hønsehold. Har du høner og ønsker å lære mer? Har du ofte for mange haner? Da er dette kurset skreddersydd for deg! På dette kurset lærer du ikke bare om hønsehold, men også hvordan du kan avlive fjærkre på en human måte.
En dag fylt med gode smaker, smarte triks og masse matglede! Bli med på en inspirerende dag hvor vi utforsker hemmelighetene bak gode kraftbaser, smakfulle sauser og fyldige gryteretter.
Lam og sau har vært en del av norsk matkultur i generasjoner, men mulighetene strekker seg langt utover fårikål og lammefilet. Med vår kokk, Karin, lærer du å tilberede nye, smakfulle retter – inkludert bruk av innvoller.
Vi tilbyr kurs i pølselaging. Bli din egen pølsemaker! Nå er grillsesongen i gang! Har du lyst til å mestre kunsten til pølselaging? Enten du drømmer om saftige grillpølser eller smakfulle spekepølser, er dette kurset skreddersydd for deg.
Er du glad i sopp, men holder deg mest til kantarell og steinsopp? Ønsker du å lære hvordan du kan konservere sopp og bli inspirert til å sanke nye arter? Da er dette kurset perfekt for deg!
Vi tilbyr kurs om spekemat og kjøttpålegg. Har du lyst til å lage ditt eget kjøttpålegg og spekemat? På dette kurset lærer du konservering, speking og salting av kjøtt.Sammen lager vi bacon, spekepølse, leverpostei og lammerull – og du får med deg dine egne produkter hjem!
Vi tilbyr kurs om vegetar og grønnsaker. Grønnsaker – en smaksfest! Bli med vår kokk, Karin, på en reise inn i grønnsakenes verden! Vi lager smakfulle retter med sesongens beste råvarer, utforsker spennende teknikker og deler smarte tips.
Bli med på kurs om ville vekster – fra naturen til tallerkenen! Det er en herlig følelse å komme hjem med en full kurv av naturens beste råvarer – men hva gjør du med dem? Hvordan bruker du dem i matlaging, og hvordan kan du konservere dem?
Vi tilbyr kurs om feta og ferskost.Lyst å lære lage yoghurt, tjukkmjølk, ferskost, ricotta og fetaost? På dette kurset lærer du hvordan du selv kan yste hjemme.
Vi tilbyr kurs i å lage gouda, camembert, ricotta og brunost! Kurset passer for deg som har vært på vårt første kurs, har litt erfaring med ysting hjemme, eller har grunnleggende kjennskap til ysting. Men alle er selvsagt hjertelig velkommen – og alle vil få til ostene i løpet av dagen.
Vi erbjuder kurser i Amaroneprovning med ost & charkbricka. Den här fredagen smakar vi på noga utvalda Amarone viner! Smaken på Amarone är typiskt fyllig med härliga toner av packad mörk frukt, russin och choklad med lång och stor eftersmak.
Vi erbjuder kurser i Baroloprovning med aperitivo. Den här fredagen smakar vi på noggrant utvalda viner från en av Italiens allra finaste regioner, Piemonte! Under kvällen får ni smaka på flera viner från småskaliga producenter av just Barolo, alla med sin egen karaktär.
Vi erbjuder kurser i Bubbelprovning med ost & charkbricka. Vi smakar oss igenom det bästa som Italien har att erbjuda när det det gäller mousserande- som på en bubbelresa genom Italien ni sent kommer att glömma!
Vi erbjuder kurset grönsaker i fokus. Vill du ha inspiration till att laga mer vegetariskt men vill behålla kött och fisk? Här är matkursen för dig, lär dig att laga gröna rätter som i Italien!
Vi erbjuder kurser i Italiensk glasskurs - Gelato! Älskar du också italiensk glass? Vi lär ut våra knep för att få till den där mjuka, lena konsistensen som kännetecknar en äkta gelato. Det är inte svårt att älska Gelato med sina rena smaker och lena, krämiga konsistens.
Vi erbjuder kurset Matresa genom Italien. Under tre matlagningsträffar reser vi genom landet och smakar oss igenom skillnaderna mellan maträtter från norra, mellersta och södra Italien
Vi erbjuder kurset Pasta fresca - baka din egen pasta. Lär dig baka egen färsk pasta! Även om det nu finns mycket bra färdig färsk pasta att köpa så förblir italienarnas egen hemlagade pasta en stående favorit i köket. För visst är pasta en ren njutning?
Vi erbjuder kurset Pizza och focaccia!. Lär dig baka italiensk, traditionell pizza och focaccia! Resultat blir enastående trots att man inte har någon pizzaugn! Få rätter är så allsidiga som pizza och finns det något annat som är lika gott för både magen och själen?
Vi erbjuder Vardagsmat - italienskt hela veckan. Tänk italienskt, så blir vardagens matlagning mycket enklare - och godare!
Vi erbjuder vegansk all´Italiana. Är du vegan och trött på sojakorv? Eller har du bara bestämt dig för att äta mer grön mat? Kom till oss och lär dig laga vegansk mat som man gör det i Italien!
Vi erbjuder kurser i Vinresan genom Italien – 2 tillfällen. Med hjälp av noggrant utvalda viner från Italiens alla håll och kanter tar vi med er på en Vinresa genom Italien. Under två kvällar rör vi oss från norr till söder för att smaka på Italien.
Vi tilbyr et helgekurs i magnesiumprotokollen og ren mat. Anne Gørild og Tore Holtskog er vertskap og byr på vakker natur, ren luft og deilig mat som gjør godt for kroppen. nå inviterer de til et langhelg opphold som gir kunnskap og inspirasjon.