Kurs i slakting og partering

Hønseslakt og hønsehold

Vi tilbyr kurs om hønseslakt og hønsehold. Ingen høner, uten haner. Og har du høner, vil du etter hvert oppdage å få for mange haner. På dette kurset vil du derfor også lære om hvordan avlive fjærkre på en human måte. Vi lærer om bruk av hele dyret, fra nebb til hale, og ikke minst innvollene.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 26.05.2023 1 dag26.05.2023 2.200 kr

Lammekjøtt

Har du lyst å bli med på en dag med deilige dufter, himmelske lammeretter og får-retter og ikke minst en fantastisk middag ved langbordet i vinterhagen!

Sted Neste kurs Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 28.10.2022 1 dag28.10.2022 2.200 kr

Partering av lam og andre større dyr

Lurer du på hvor lammekotelettene sitter på lammekroppen? Skulle du gjerne lære å ta ut låret uten å skjære unødvendig i kjøttet? Hvilket kjøtt lager man pølser av, hva er godt som stek og hvordan lage pinnekjøtt, skinke og bacon? Vi tilbyr kurs om partering av lam og andre større dyr.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 25.10.2022 1 dag25.10.2022 2.400 kr

Sakt av lam og andre større dyr

Vi tilbyr kurs om slakt av lam og andre større dyr. Hvert år er vi utrolig spente over å kunne tilby dette kurset! Sammen med vår reisende gårdsslakter skal du lære på dette kurset hvordan å avlive og slakte lam og andre større dyr selv.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 18.10.2022 1 dag18.10.2022 2.500 kr

Slakt og partering

Kurset tar for seg slakt i praksis, hvor elevene har mulighet til å føre kniven selv under veiledning fra oss. Hygiene, kjøttkvalitet og lagring av kjøtt blir også gått nøye igjennom. Riktig utført slakting gjør gourmetretten til en nytelse!

Sted Neste kurs Varighet Pris
Tjøme Tjøme 08.08.2022 1 kveld08.08.2022 1500 kr

Nese til hale / bruk hele dyret

På dette kurset tar vi for oss stykningsdeler fra hele dyret. Forskjellige typer kjøtt, med forskjellige egenskaper, som krever litt forskjellige tilberedningsmetoder. Kurset omhandler viktigheten av riktig temperatur i tilberedningen og vi jobber med prosessene som er involvert i tilberedningen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Grünerløkka Oslo, Grünerløkka 15.10.2022 4 timer15.10.2022 1595 kr

Foredling av hjorteviltkjøtt

Vi tilbyr kurs i foredling av hjorteviltkjøtt. Kurset arrangeres regionvis over 15 timer på to dager: Første dag fokuserer på etablering og drift av småskala foredlingsanlegg. Andre dag tar for seg praktisk nedskjæring av hjortevilt for salg.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Aure Aure 2 dager 4.000 kr

Slaktekurs for jegere

Solemskogen JFF inviterer til slaktekurs for jegere. På kurset vil erfarne jegere og kokker gå gjennom grunnleggende teknikker, utstyr og kunnskaper om kjøtt og slakting. Gjennom praktiske øvelser skal vi flå, vomme, skjære ned og sortere stykningsdeler.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Ringerike / Hønefoss Ringerike / Hønefoss 1 dag 500 medlemmer/1500 kr