Vi tilbyr kurs om hønseslakt og hønsehold. Ingen høner, uten haner. Og har du høner, vil du etter hvert oppdage å få for mange haner. På dette kurset vil du derfor også lære om hvordan avlive fjærkre på en human måte. Vi lærer om bruk av hele dyret, fra nebb til hale, og ikke minst innvollene.
Har du lyst å bli med på en dag med deilige dufter, himmelske lammeretter og får-retter og ikke minst en fantastisk middag ved langbordet i vinterhagen!
Lurer du på hvor lammekotelettene sitter på lammekroppen? Skulle du gjerne lære å ta ut låret uten å skjære unødvendig i kjøttet? Hvilket kjøtt lager man pølser av, hva er godt som stek og hvordan lage pinnekjøtt, skinke og bacon? Vi tilbyr kurs om partering av lam og andre større dyr.
Vi tilbyr kurs om slakt av lam og andre større dyr. Hvert år er vi utrolig spente over å kunne tilby dette kurset! Sammen med vår reisende gårdsslakter skal du lære på dette kurset hvordan å avlive og slakte lam og andre større dyr selv.
Kurset tar for seg slakt i praksis, hvor elevene har mulighet til å føre kniven selv under veiledning fra oss. Hygiene, kjøttkvalitet og lagring av kjøtt blir også gått nøye igjennom. Riktig utført slakting gjør gourmetretten til en nytelse!
På dette kurset tar vi for oss stykningsdeler fra hele dyret. Forskjellige typer kjøtt, med forskjellige egenskaper, som krever litt forskjellige tilberedningsmetoder. Kurset omhandler viktigheten av riktig temperatur i tilberedningen og vi jobber med prosessene som er involvert i tilberedningen.
Vi tilbyr kurs i foredling av hjorteviltkjøtt. Kurset arrangeres regionvis over 15 timer på to dager: Første dag fokuserer på etablering og drift av småskala foredlingsanlegg. Andre dag tar for seg praktisk nedskjæring av hjortevilt for salg.
Solemskogen JFF inviterer til slaktekurs for jegere. På kurset vil erfarne jegere og kokker gå gjennom grunnleggende teknikker, utstyr og kunnskaper om kjøtt og slakting. Gjennom praktiske øvelser skal vi flå, vomme, skjære ned og sortere stykningsdeler.