På våre matlagningskurs lærer vi om «raw food», som er tilberedning av frukt, grønnsaker, nøtter og frø uten varmebehandlig- altså rå mat.
Raw food er rett og slett rå mat. Gjennom å tilberede maten så skånsomt som mulig, uten varmebehandling, så får du frem mange viktige næringsstoffer som vi ellers går glipp av.
Flere og flere opplever fordeler med og unnvike gluten og sukker. Når vi baker så beholder vi gleden ved å nyte fantastiske kaker, gode brød og deilige kjeks, men uten der-på-føelsen.
Å spise vegetar gjør vi av forskjellige grunner: for bedre helse, for dyrene, for miljøet, for det det er billigere. Men ikke minst fordi grønnsaker kan smake så fantastisk godt. På våre kokekurs lærer du å lage vegetariske retter som et alternativ til og/eller komplement til tradisjonell norsk kost
Vi tilbyr matkurs i RawFood til hverdag og fest. Bli med på et 2-dagers matkurs der vi viser deg hvordan frukt, grønt, nøtter og oljer kan bli til luksuriøse retter, smakfullt, morsomt og variert.
Lær å bruke det som gror rundt deg. Vi lager spagetti av løvetann, suppe og salater med det du lett kan finne i hagen eller grøftekanten
Vi tilbyr kurs i hvordan etablere en matskog / skogshage. Kurset gir deg en praktisk introduksjon til permakultur og skoghage gjennom deltakelse i etablering av en skoghage på Eker Gård.
Lær å spise det du finner i naturen. Vi har glemt det meste av hva vi viste om å spise det vi kunne finne i naturen. Oppdag spennende smaker og muligheter i det som finnes i grøftekanten.
Mange ønsker å spise mindre kjøtt, men mangler kunnskap om hvordan man lager god og næringsrik mat uten kjøtt. Har du et familiemedlem som har blitt vegetarianer og funderer på hvordan du kan ha næringsrike felles måltid eller ønsker å legge om til et kosthold med mindre bruk av kjøtt?
Lena J. Kallander (RoseSenteret) og LeNa M. Paalviig-Johnsen (Bålfolket) vil invitere deg til en opplevelsesrik tur i Provence. Dette blir en spennende tur med alt fra naturopplevelser til kulinariske og åndelige opplevelser.
TARMHELSE Kurs i fermentering og Qi-gong. Styrk både tarm og hjerne, og få bedre fordøyelse, energi og indre ro. Jeg ønsker velkommen til kurs i fermentering som består av både foredrag om mat for tarmhelsen, praktisk matlaging med Kamilla Hill og Qi-gong med Inger Johanne Vesje.
Gladkjøkkenet tilbyr Vegetarmatkurs for hverdag og fest. En kjøttfri dag…. vegetarmat er like godt som kjøtt og fisk. Lær å variere og lage deilige vegetarretter.
Vi tilbyr kurs om vegetarmat. Grønnsaker er digg! Hvem trenger kjøtt?! På dette kurset skal vi lage fantastiske retter med sesongens lokale grønnsaker. På kurset skal du lage mat. Vi lærer deg masse triks og gir deg masse tips om hvordan gjøre om sesongens grønnsaker til velsmakende måltider.
Vi erbjuder vegansk all´Italiana. Är du vegan och trött på sojakorv? Eller har du bara bestämt dig för att äta mer grön mat? Kom till oss och lär dig laga vegansk mat som man gör det i Italien!