Sertifisert kostholdsveileder vegan kost - online



Kursarrangør: Academy Online
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: ca 15 uker (tilgang til kurset i 1. år)
Pris: 19.900

Vi tilbyr utdanning som sertifisert kostholdsveileder vegan kost som onlinekurs. Utdanningen gir deg i tillegg til sertifisert kostholdveileder vegan kost en yrkestittel som inneholder spesialkunnskap innen bærekraftig kostholdsveiledning med fokus på miljø og helse.

Litt om utdanningen:
Dette vil bli skrevet ut i ditt oppnådde sertifikat etter bestått eksamen. Utdanningen, som består av seks kursmoduler, omhandler alle fagene du trenger for å være profesjonell vegansk kostholdsrådgiver, og gjennom den ekstra yrkestittelen har du en mulighet til å være den som er på den absolutte topplisten på markedet av det bærekraftige kostholdet for miljø og helse. Du trenger ingen forkunnskaper, men du får de verktøyene du trenger under utdanningen.

I første del av kurset studerer du nøyaktig de samme modulene for Sertifisert kostholdsekspert. Dette for at du skal få en forståelse for hvordan kroppen fungerer og få alle de grunnleggende ferdighetene du trenger for deretter å spesialisere deg. I den spesialiserte delen vil du lese spesifikt om vegansk kosthold, ulike varianter av vegansk kosthold og hvordan det vegetariske kostholdet påvirker kroppen og hvilke spesifikke ernæringsbehov kroppen trenger for et vegansk kosthold.

Hvordan påvirker kostholdet miljøet vårt, og hvordan kan man påvirke kostholdet mot en bærekraftig livsstil. Etter godkjente innleveringsoppgaver avsluttes utdanningen med en eksamensoppgave som også gjøres i kursportalen. Etter bestått eksamen vil et diplom bli sendt til deg med navnet Certified Vegan Dietitian med undertittel som Certified Sustainability Coach med en beskrivelse av hva kunnskapen din besitter. Velkommen til å registrere deg og la din vellykkede reise starte med oss!

Kursportalen:
Utdanningen inneholder 6 ulike moduler hvor du ved hjelp av filmer, kurslitteratur, praktisk arbeid, øvelser og oppgaver fordyper deg i hvert område. I løpet av studietiden vil du være i kontakt med kursleder ved spørsmål og tanker rundt kursmateriellet og ved tilbakemelding på oppgavene dine. Interaktivitet via e-post og telefon.

Faginnhold / moduler:

Innhold modul 1:
• Kroppens fysiologi - Beinene i menneskekroppen - Skjelettet - Leddene - Hjertet - Munn, mage og tarm - Munnhulen - Magen - Tynntarmen - Bukspyttkjertelen - Tykktarmen - Lever - Leverfunksjoner - Nedbrytning av næringsstoffer - Kroppens nervesystem - Sentralnervesystemet - Perifert nervesystem - Motorisk nervesystem - Autonome nervesystem - Kroppens blodsirkulasjon - Liten syklus.

• Sirkulasjon - DNA og immunforsvar - DNA - Hva er DNA - Genetisk kode - Hva er immunforsvar - Hvordan fungerer immunforsvaret - Hvor er immunforsvaret vårt plassert - Kroppssammensetning - Hva er BMI - Hvordan beregner du BMI - BMI-verditabell - Kroppens sammensetning - Måleverktøy - Skyvelære - BIA. Vekt - BOD POD - Hvorfor måle kroppssammensetning - Hva betyr resultatene av en måling av kroppens sammensetning - Karbohydrater - Hva er karbohydrater.

• Sukker - Nedbryting av ulike sukkerarter - Karbohydratenes funksjoner - Energikilde - Proteinsparing - Blodceller - Hvordan kroppen velger å bruke karbohydratene - Intensitet - Varighet - Kondisjon - Fiber - Hva er fiber - Fibrenes funksjon - Vannløselige fibre - Vannuløselige fibre - Fiberrike matvarer - Anbefalinger for kostfiber - Langsomme og raske karbohydrater - Langsomme karbohydrater - Raske karbohydrater - Blodsukker.

Innhold modul 2:
• Mat - Hva betyr næringsinnhold - Kloke valg for kroppen - Hva betyr makro - Makrodistribusjon - Helsedirektoratets tallerkenmodell - Helsedirektoratets anbefalinger - Kostholdsplan - Opplegg for kostholdsplan - BMR - Vekttap - Muskelbyggende vegansk kosthold - Definer muskelvegansk kosthold - Kostholdsplan for spesifikke behov - Fettforbrenning - Graviditet - Barn og ungdom 2-17 år - Seniorer.

• Spesifikke kostholdsbehov - Klienten i fokus - Kundekontakt / møte - Klientmaler - Klientavtale - Klientmal for å starte en diettplan - Kundeoppfølging / dokumentasjon - Diettmal - Hva er en diettmal - Hva bør en diettmal inneholde - Tilpasset kostholdsplan - Kostholdsovervåking - Formatering av oppskrifter - Klientmal - Informasjon om klienten - Planlegging - Handleliste, Word dok for å laste ned - Kostholdsplan, dokumenter for nedlasting.

Innhold modul 3:
• Kosttilskudd - Hva er kosttilskudd egentlig -Hva, hvorfor, hvis - Syntetiske kosttilskudd - Viktig - Aminosyrer - Plantebasert proteinpulver - Soyaprotein - Kikertmel - Hampprotein - Erteprotein - Insektprotein - ALA - CLA - Sink - Magnesium - Jern - Kalsium - Vitaminer - Pre-workout - Naturlige kosttilskudd - Nyper.

• Gurkemeie - Kanel - Kardemomme - Ingefær - Chili - Acai - Maca - Hvetegress - Rosenrot - Energidrikker / proteinbarer - Energidrikker - Energibarer / proteinbarer - Helsekost - Helsekostlitteratur - Kan kosttilskudd være skadelig - Hvem tjener penger på annen helse / uhelse - Doping - Historikk - Hva er doping - Anabole steroider - Anabole filmsteroider - Doping norsk antidoping.

Innhold modul 4:
• Helse - Ulike perspektiver på helse - Hva er helse - Folkehelsearbeid generelt - Skolehelsearbeid generelt - Helsearbeid på arbeidsplassen generelt - Helse- og omsorgssektoren - Helsearbeid - Helsearbeid i privat sektor - Hva er helsefaktorer - Hva er risikofaktorer - Helselovgivning - Lokalt - Kommune - Mål og vedtekter om helse, fylkesnemnda - Bærekraftig kosthold - Hva er et bærekraftig kosthold.

• Hvordan definere et bærekraftig kosthold - Drivhusgasser - Krav merket - Miljømerking - Lokalt dyrket - Dyrke i din egen husholdning - Proaktivt arbeid - Hvordan jobbe proaktivt med et bærekraftig kosthold mot: - Kommune - Skole - Privat sektor, bedrifter, treningsfasiliteter og spa & konferanse - Miljøtilpasset livsstil - Hva betyr en miljøvennlig livsstil - Regler om miljø og klimapåvirkning - Helsedirektoratet - FNs agenda 2030.

Innhold modul 5:
• Vegetarisk - Vegansk - Laktovegansk - Ovo-vegetar - Lakto-ovo-vegetar - Pescetarian - Flekseterian - Klimaterian - Hvorfor velge et vegetarisk kosthold - Etikk - Miljø - Helse - Medisin - Vegansk kosthold en trend - Veganske og vegetariske oppskrifter - Oppskriftsbank - Lag oppskrifter - Layout oppskrift - Frokostoppskrift - Mellommåltidoppskrift - Lunsj / middagsoppskrift - Oppskrift på brød / bakverk.

Innhold modul 6:
• Kroppens grunnleggende behov - Søvn - Søvnvaner - Kroppens reaksjon på søvn - Detox - Lysfølsomhet - Natt-temperatur - Hvile - Restitusjon - Kroppens hvilefunksjoner - Lag mobile frisoner / tider - Sosiale medier - Fysisk aktivitet - Aktiver kroppsfunksjoner - Stress - Negativt stress - Positivt stress - Effekten av kortisol - Stressmestring - Kartlegging av stress - Behandling av langvarig stress - Utmattelsessyndrom - Behandling av utmattelsessyndrom.

Hovedlærer: Magnuss Nesset, Lic. Personlig trener & Bachelor i ernæring

Registrering:
Vi må motta din påmelding skriftlig via kontaktskjemaet. Angi hvilken yrkesutdanning eller kurs du viser til. Velkommen til å registrere deg og la din vellykkede reise starte med oss! Hvis du har spørsmål før du registrerer deg, send e-post til info(at)academyonline.no.

Tilgang:
Du har tilgang til hver av modulene i din utdanning i 1. år etter at du har startet respektive modul.

Prisen inkluderer:
• Skjermopptak av foredrag samt bilder
• Øvingsoppgaver
• Innleveringsoppgaver
• Kontinuerlig støtte via e-post og forum
• Utstedelse og utsendelse av sertifikat / diplom

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker utdanning som sertifisert kostholdsveileder vegan kost

Eksamen / sertifisering:
Etter gjennomført og fullt betalt utdanning med godkjente resultater på alle innleveringsoppgaver får du sertifikat eller diplom.