Det har vært mye fokus på helse og kosthold de siste årene og mange har blitt mer oppmerksomme på kostholdet sitt. I denne kategorien finner du kostholdskurs og slankekurs. Du vil også finne kurs om fordøyelse og økologisk mat. Hvis du ikke finner kurset du leter etter, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss, så finner vi det for deg.
Bruk av makt og tvang overfor pasienter på sykehjem er ikke uvanlig. Det er også ofte nødvendig. Men bruk av makt og tvang krever kunnskap om rettsreglene, i tillegg til etisk og faglig forsvarlighet.
Formålet er å øke bevisstheten rundt ergonomi og kroppsbruk i det daglige arbeidet. Deltakerne skal få bedre forutsetninger for å finne gode arbeidsmåter, få praktiske tips om hvordan man jobber smartere, og å øke bevissthet om at en har en god sak når deltakerne tar hensyn til egen helse.
Vi tilbyr kurs i ernæring og livsstil Livsstil = summen av slik vi lever Kosthold og ernæring påvirker fysisk og psykisk helse - det vet vi!
Vi tilbyr kurs i Helsepersonelloven. Pasient- og brukerrettighetsloven. Helse- og omsorgstjenesteloven. De tre grunnleggende lovene som ligger til grunn for de ansattes arbeid i helse- og omsorgstjenesten, gjennomgås på ett og samme kurs!
Deltakerne får grunnleggende kunnskap om hverdagsrehabilitering med en praktisk tilnærming. Deltakerne får innsikt i hvordan ledelsen, hjemmetjenester, institusjonstjenester og rehabiliteringstjenester må jobbe sammen for å lykkes med hverdagsrehabilitering.
Vi tilbyr juss for ledere i helse og omsorgstjenesten over 2 samlinger. Studentene skal tilegne seg kunnskap om den juridiske metoden på helserettens område som basis for å forstå reglenes innhold.
Vi tilbyr kurs i kosthold og overvekt hos personer med psykisk utviklingshemming. Det kan være utfordrende for ansatte som jobber med personer med psykisk utviklingshemming å sikre at brukerne får et variert og godt kosthold, hindre overvekt og innarbeide gode vaner.
Vi tilbyr lederutdanning, helse og omsorg - modul 1. Mer enn 1.600 deltakere fra 170 kommuner har siden 2012 tatt en eller flere moduler i studiet "Lederutdanning - helse og omsorg". Dette verktøyet håndterer utfordringer i hverdagen innen helse- og omsorgssektoren i kommunene.
Vi tilbyr lederutdanning, helse og omsorg, modul 2 - strategisk kompetanseplanlegging, styring og utvikling. Studiets tilsammen 9 moduler kan tas enkeltvis og uavhengig av hverandre, og hver modul gir 7,5 studiepoeng ved fullført eksamen.
Vi tilbyr lederutdanning, helse og omsorg - modul 3+7. Siden oppstarten i 2012 har vi på dette landsdekkende studiet hatt deltakelse fra over 190 kommuner, og 3.500 deltakere / 1.600 enkeltpersoner har vært / er i studieløpet på en eller flere moduler i studiet "Lederutdanning - helse og omsorg".
Vi tilbyr lederutdanning, helse og omsorg modul 4. Mer enn 1.600 deltakere fra 170 kommuner har siden 2012 tatt en eller flere moduler i studiet "Lederutdanning - helse og omsorg". Dette verktøyet håndterer utfordringer i hverdagen innen helse- og omsorgssektoren i kommunene.
Vi tilbyr lederutdanning, helse og omsorg - modul 5. Mer enn 1.600 deltakere fra 170 kommuner har siden 2012 tatt en eller flere moduler i studiet "Lederutdanning - helse og omsorg". Gjennom studiet får du verktøy for å håndtere utfordringer i hverdagen innen helse- og omsorgssektoren i kommunene.
Vi tilbyr lederutdanning, helse og omsorg - modul 6. Siden oppstarten i 2012 har vi på dette landsdekkende studiet hatt deltakelse fra over 170 kommuner, og 2.700 deltakere / 1.600 enkeltpersoner har vært / er i studieløpet på en eller flere moduler i studiet "Lederutdanning - helse og omsorg".
Vi tilbyr lederutdanning, helse og omsorg - modul 7. Siden oppstarten i 2012 har vi på dette landsdekkende studiet hatt deltakelse fra over 170 kommuner, og 1.580 enkeltpersoner har vært / er i studieløpet på en eller flere moduler i studiet "Lederutdanning - helse og omsorg".
Vi tilbyr lederutdanning, helse og omsorg - modul 8. Siden oppstarten i 2012 har vi på dette landsdekkende studiet hatt deltakelse fra over 170 kommuner, og 2.700 deltakere / 1.600 enkeltpersoner har vært / er i studieløpet på en eller flere moduler i studiet "Lederutdanning - helse og omsorg".
Vi tilbyr lederutdanning, helse og omsorg - modul 9. Siden oppstarten i 2012 har vi på dette landsdekkende studiet hatt deltakelse fra over 170 kommuner, og 2.700 deltakere / 1.600 enkeltpersoner har vært / er i studieløpet på en eller flere moduler i studiet "Lederutdanning - helse og omsorg".
Vi tilbyr lederutdanning, helse og omsorg - modul 3. Mer enn 2700 deltakere fra over 115 kommuner har hittil deltatt på Lederutdanning - helse og omsorg. De får verktøy til å håndtere utfordringer i sin hverdag innen helse- og omsorgssektoren i kommunene.
Vi tilbyr kurs i Marte Meo-metoden, et virkemiddel i demensomsorgen. Marte Meo-metoden, en filmveiledningsmetode i utviklings og funksjonsstøttende kommunikasjon. Metoden ble utviklet av Maria Aarts fra Nederland på 1980-tallet, og er nå i bruk i mange land.
Vi tilbyr fagdag om jus og fag i NAV og helse-og omsorgstjenesten. Pasienter, brukere og tjenestemottakere kan oppleve å falle mellom to stoler i vår komplekse organisering av tjenester og ytelser.
Vi er glade for å invitere til nasjonal konferanse for ernæringsfagarbeidere og helsepersonell med ernæringsfaglig ansvar. Vi har samlet en bred gruppe fagfolk som vil dele av sin kunnskap: klinisk ernæringsfysiolog, næringsmiddelteknolog, forsker på underernæring, kokker og andre matkjennere.
Kurset er ment å gi trygghet og kunnskap om hva som skjer ved livets slutt, slik at den enkelte står bedre rustet i krevende situasjoner. Kurset vil bestå av forelesning, diskusjoner i gruppe og plenum og erfaringsutveksling.
Hvordan kan vi møte utfordringer med økende overvektsproblematikk hos barn? Vi vet at vaner og handlingsmønstre tar form allerede fra tidlig alder. Gode vaner som tilegnes i barnealder, kan derfor vare livet ut. Barnehage og skole skal gi barna gode måltidsopplevelser og sunne helsevaner.
Formålet med kurset er å bidra til økt forståelse for kostholdets betydning for god helse og forebygging av sykdommer.
Formålet er å gi økt kunnskap og forståelse for viktigheten av god ernæringspraksis. Gi praktiske tips og verktøy som gjør det lettere å ivareta pasientens ernæringsbehov i arbeidshverdagen, og på den måten øke deltakernes motivasjon og interesse for området mat og ernæring.
Vi tilbyr kurs i saksbehandling for helse- og omsorgstjenesten. Kurset skal gi ansatte i helse og omsorgstjenesten bedre generell innsikt i og forståelse for kommunens plass i samfunnet og spesielt for helse og omsorgstjenesten.
Vi tilbyr barnas kreative verksted - verksted som inspirerer til kreativitet og lek! En kreativ møteplass for barn og unge uansett alder: være seg pårørende, de som har mistet noen eller selv er syk.
Dialog- og kreftkafeen er et møtested for kreftpasienter og pårørende. Den er etablert i samarbeid mellom kommunen, Sykehuset, Kreftforeningen, Sanitetsforeningen og pasientforeninger.
I forkant av din strålebehandling ønsker vi deg og dine pårørende velkommen til informasjon og omvisning. Det blir generell informasjon om strålebehandlingen og omvisning på avdelingen. Det vil bli tid for spørsmål, men vi vil ikke gå inn på den enkeltes diagnose, behandling eller bivirkninger.
En kreftdiagnose fører til mange spørsmål. På inforommet finner du noen svar. I vestibylen på kreftbygget, første etasje, finner du Inforommet til Kreftforeningen. Her er det brosjyrer om kreft, behandling, rehabiliteringstilbud og mye mer
Vi tilbyr introduksjonsdag mindfulness. Mestring av livsvansker gjennom kunnskap og bruk av mindfulness.
Vi tilbyr kurs i kondisjon, styrke og balanse for kreftpasienter. En time med aktivitet tilpasset ditt tempo. Timen avsluttes med avspenning.
Vi tilbyr gratis juridisk rådgivning om rettigheter og muligheter hvis de har fått kreft eller er pårørende til noen med kreft. På Vardesenteret får du tilbud om en samtale med en jurist opp til 30 minutter.
Vi tilbyr yogakurs i mediyoga for kreftpasienter. En terapeutisk yogatime hvor fysiske øvelser og stillinger kombineres med puste- og konsentrasjonsteknikker.
Kreftkoordinator Lene Sunde og Charlotte Bless fra Frisklivssentralen i Ås kommune arrangerer kurs som består av gruppetrening i psykomotorisk fysioterapi og temasamlinger.
Vi tilbyr avspenning i pusterommet. Pusterommet er et treningssenter hvor kreftpasienter kan trene under og etter kreftbehandling. På Pusterommet kan pasientene trene under kyndig veiledning og i trygge rammer
Vi tilbyr egentrening i pusterommet. Pusterommet er et treningssenter hvor kreftpasienter kan trene under og etter kreftbehandling. På Pusterommet kan pasientene trene under kyndig veiledning og i trygge rammer
Vi tilbyr stretching i pusterommet. Pusterommet er et treningssenter hvor kreftpasienter kan trene under og etter kreftbehandling. På Pusterommet kan pasientene trene under kyndig veiledning og i trygge rammer
Vi tilbyr treningsgruppe for menn - pusterommet. Bli med i en treningsgruppe for menn som har fokus på styrke og kondisjon.
Vi tilbyr rehabiliteringsgruppe prostata for kreftpasienter. Kursholder er fysioterapeut Liv Grethe Kjellsen.
På Vardesenteret har vi klinisk ernæringsfysiolog som du kan spørre om det du lurer på rundt kosthold og ernæring ved kreftsykdom
Vi tilbyr kurs i sirkeltrening og styrke for pasienter. Sirkeltrening hvor fokus er på styrke, kondisjon og uttøyning. Kursholder er fysioterapeut.
Stafett for livet er et 24-timers arrangement hvor familier, venner, foreninger og lignende går sammen for å vise solidaritet med dem som er berørt av kreft. Bli med på Stafett for livet 2019 i Malvik på Midtsandtangen
Vi tilbyr en treningsgruppe for pasienter som har fullført kreftbehandling for over 1. år siden. Gruppen ledes av fysioterapeut i Pusterommets lokaler. Du er velkommen uansett fysisk form!
Vi tilbyr kurs i sykkel og styrketrening med avspenning for kreftpasienter. Kursholder er fysioterapeut.
Temakafeen er til for kreftrammede, pårørende og etterlatte. Vi tar opp kreftrelaterte temaer og byr på ulike kulturelle innslag. Vi krever ingen påmelding og tilbudet er gratis. Velkommen!
Vi tilbyr en temakveld hvor kunst som livshjelp er i fokus. I møte med kreft er det ikke alltid hverdagsspråket strekker til. Da kan det være godt å oppdage andre uttrykksformer. Frofatter Guro Skottene deler egne tekster og viser bilder av kunstneren Vincent van Gogh.
Vi tilbyr temakveld for pasienter med gynekologisk kreft.
Vi tilbyr temakveld for pårørende til noen som er rammet av kreft. Som pårørende er du nær den det gjelder, men likevel kan du oppleve at du står på sidelinjen. Pårørende er viktig for den som er syk. Hvordan ta vare på seg selv, samtidig som du skal være der som pårørende.
Hvordan velge rett – når alle hevder å ha fasiten? Åpent møte om hvordan du kan ta gode kostholdsvalg når du har fått kreft. Det finnes et mylder av råd der ute om matvarer, dietter og kosttilskudd, som lover deg bedre helse eller at du vil bli frisk. Hva skal du tro på?
Vi tilbyr torsdagskafé - en møteplass som passer for eldre. Kom innom for en kopp kaffe og en matbit - og hyggelig samtale med andre som har erfaringer med kreft.
Barn og unge som har alvorlig sykdom i familien eller som har mistet noen kan ha god nytte av å møte andre som har opplevd det samme. Her får de et pusterom fra sykdom, men også mulighet til å snakke.
Vi tilbyr treningsgruppe for kreftpasienter. Et treningstilbud for inneliggende og polikliniske kreftpasienter på Haukeland. Treningen vil være i gruppe med øvelser for styrke, balanse, kondisjon og avspenning.
Vi tilbyr treningsgruppe ved alvorlig kreftsykdom. Dette er et tilbud til deg som lever med alvorlig kreftsykdom og som ønsker å trene. Treningen vil være i gruppe med enkle øvelser for styrke og kondisjon.
Vardesenteret arrangerer turer i Bodø-området. Turene har fokus på aktivitet, kultur og sosialt samvær. Vi tilpasser turene etter funksjonsnivå og ønske.
Vi tilbyr turgruppe for kreftpasienter og pårørende. Bli med på en hyggelig tur i nærområdet. En spasertur som gir frisk luft, fysisk aktivitet og hyggelige samtaler med andre som også har opplevd kreft tett på livet.
Vi tilbyr temakafé for deg som har eller har hatt kreft, samt dine pårørende. Møteplassen vil ta opp temaer som kan være til nytte for deg som er rammet av kreft og dine pårørende.
Dette er en yogaform som passer for alle. Den er rolig og myker deg opp, og løsner opp i musklene. Kreftforeningen har matter du kan låne. Du trenger ikke å melde deg på, det er bare å møte opp.
Kreftforeningen inviterer til en kveld med innlegg og refleksjoner. Hvordan er det å leve når man vet at man selv, eller noen som står en nær, snart kan dø. Hva kan bli vanskelig hvis man ikke snakker sammen.
Vi tilbyr fagbrev i portørfaget. Portører i helsevesenet er ikke lenger ufaglært arbeidskraft. Fra 2015 er Portørfaget lagt inn under ordningen med fagbrev. Formålet med kurset er å forberede deg til den teoretiske eksamen som er ett av tre krav for å få fagbrev.
Fagskoleutdanning i ernæring i pleie- og omsorgstjenester retter seg mot ansatte som arbeider innen sykehjem, hjemmetjeneste, sykehus, boliger for mennesker med utviklingshemming, dagsentra, avlastningshjem og andre områder innen helse og omsorg hvor ernæring vektlegges.
Vi tilbyr fagskole om kroniske sykdommer hos voksne og eldre. Den demografiske og epidemiologiske utviklingen i Norge er i stor endring. Det blir flere eldre og flere med kroniske og sammensatte sykdomstilstander. Tallet på eldre over 80 år fordobles de neste 35 år.
Vi tilbyr fagskole om helsefremmende kosthold for mennesker med utviklingshemming. Fagskoleutdanningen retter seg mot ansatte som arbeider bolig, bofellesskap, dagsenter eller aktivitetssenter for mennesker med utviklingshemming.
Vi tilbyr fagskole om hverdagsmestring - helsefremmende og forebyggende arbeid som har som mål å gjøre deg som arbeidstaker kompetent til å utføre rehabiliteringsarbeid rettet mot både barn, unge, voksne og eldre. Hverdagsrehabilitering og hverdagsmestring er sentrale tema.
Ønsker du deg et sosialt yrke hvor du kan vise omsorg for mennesker i forskjellige aldersgrupper og livssituasjoner? Da er utdanningsprogrammet Helse- og oppvekstfag veien for deg.
Utdanningsprogrammet helse- og oppvekstfag representerer ulike arbeidsområder innenfor tilbudet av oppveksttjenester og helse- og sosialtjenester. Etter Vg1 helse og oppvekst velger du enten helsefagarbeider eller barne- og ungdomsarbeider i Vg2.
Vi tilbyr HMS-kurs for ledere innen helse og omsorg. Kurset blir et kombinertkurs med 2 timer nettkurs og 4 timer virtuell undervisning. Siden kurset er i virtuelt klasserom kan du melde deg på uavhengig hvor du bor i landet.
Roede Standard er vårt klassiske kurs, som gjennom årene har hjulpet mange å gå ned i vekt – og bli der. En sunn livsstil handler om å bygge gode vaner. Roede-metoden gir deg store og små verktøy for å få det til
Vi tilbyr kurs i nye vaner som varer, et spesialtilbud. Kjøp et Roede-program som garanterer deg en sunnere vekt, økt overskudd og nye vaner som varer.
Roede Drop-in er for deg som kjenner Roede-metoden fra før og som ikke ønsker å delta på kursmøter, men som gjerne vil møte kursleder for oppfølging en gang pr uke
Roede Hold Vekten er kurset for deg som har nådd trivselsvekten og ønsker å holde den over tid. Dette er den beste investeringen du kan gjøre for å beholde vekttapet, slik at ikke innsatsen du har gjort er forgjeves.
Vi tilbyr Roede kurs med baby. Roede Med Baby er kurset for deg som nylig er blitt mor. Ammer du, er det naturlig å fokusere på sunt kosthold og hjelpe kroppen ned i vekt. På dette kurset tar du med babyen din.
Vi tilbyr foredrag om ernæring for bedrifter. Du blir hva du spiser. Kanskje ikke det du spiser en gang i blant, men det du fyller på med av næring vil i det lange løp påvirke deg. De fleste vet at det er lurt å spise sunt. Men hva er sunt? Hvorfor er det så vanskelig å få til?
Vi tilbyr foredrag om muskel- og skjelettplager for bedrifter. Medarbeidere som vet hvordan man reduserer konsekvensene av muskel-/ skjelettplager gir et økt, bærekraftig og mer lønnsomt nærvær. 56% av produksjonstapet i norske bedrifter skyldes muskel- og skjelettplager.
Et høreapparat er et lite elektronisk hjelpemiddel som forsterker lyd. Alle høreapparater inneholder mikrofon, forsterker, mottaker og batteri. Alle deler i et høreapparat arbeider sammen for å forsterke lyd.
Hørselssansen vår er et unikt og svært komplisert sanseorgan, som har stor betydning for våres opplevelse av omverdenen og evne til kommunikasjon. Konsekvensene av et hørselstap kan oppleves som store og uoverkommelig for deg som opplever det.
For hørselshemmede kan det være nyttig med andre hørselstekniske hjelpemidler i tillegg til høreapparat. Det kan lette hverdagen hjemme, på skolen, på institusjon, på jobb, i offentlige bygg og andre steder.
AudioPlus As skal være et ledende hørselsteknisk kjedekonsept med produkter og tjenester som øker livskvaliteten hos våre brukere. Vi kan ikke gi deg normal hørsel tilbake med høreapparater, men en kvalitetsmessig god høreapparattilpasning og oppfølging i etterkant.
Vi tilbyr følgende 3-timers kurs Å leve med nedsatt hørsel. Psykisk helse og mestring Tinnitushabituering, Forebyggende hørselstiltak.