Baker du av og til et brød, men ønsker du å lære mer om hvordan å bake gode brød med andre typer mel (spelt, emmer, rug osv)? Ønsker du å lære mer om surdeigskultur og andre gjærmetoder og langtidsheving? Vil du prøvebake i steinovn? Da passer dette kurset!
Har du lyst å bli med på en dag med deilige dufter, gryter som putrer og ikke minst en fantastisk middag? De fleste av oss forbinder gryteretter med bestemødre, store kjeler på komfyren og glemte dufter.
Vi tilbyr kurs i hønsehold for amatører og nybegynnere. Hva spiser høner (ikke)? Hvorfor legger høner egg året rundt når ingen andre fugl gjør det? Skal jeg eller skal jeg ikke ha lys i hønsehuset om vinteren?
Vi tilbyr kurs om hønseslakt og hønsehold. Ingen høner, uten haner. Og har du høner, vil du etter hvert oppdage å få for mange haner. På dette kurset vil du derfor også lære om hvordan avlive fjærkre på en human måte. Vi lærer om bruk av hele dyret, fra nebb til hale, og ikke minst innvollene.
Dette blir et nytt kurs. Vi er kjempespente over å kunne tilby dette nye kurset. Program og beskrivelse kommer snart. Vil du ikke vente? Send gjerne en melding eller ring til Karin, kursholderen, på 414 26 983 eller fyll ut kontaktskjemaet herunder.
Har du lyst å bli med på en dag med deilige dufter, himmelske lammeretter og får-retter og ikke minst en fantastisk middag ved langbordet i vinterhagen!
Lurer du på hvor lammekotelettene sitter på lammekroppen? Skulle du gjerne lære å ta ut låret uten å skjære unødvendig i kjøttet? Hvilket kjøtt lager man pølser av, hva er godt som stek og hvordan lage pinnekjøtt, skinke og bacon? Vi tilbyr kurs om partering av lam og andre større dyr.
Vi tilbyr kurs i pølselaging. På dette kurset lager vi 4 forskjellige typer pølser. Vi vil lære om hva slags kjøtt man kan bruke, hva slags tilleggsingredienser man kan bruke og hvilke typer pølseskinn som finnes. Vi vil lage forskjellige typer pølser og selvfølgelig skal vi smake på resultatene.
Vi tilbyr kurs om slakt av lam og andre større dyr. Hvert år er vi utrolig spente over å kunne tilby dette kurset! Sammen med vår reisende gårdsslakter skal du lære på dette kurset hvordan å avlive og slakte lam og andre større dyr selv.
Vi tilbyr kurs om spekemat og kjøttpålegg. .Lyst å lære å lage din egen spekemat og kjøttpålegg: spekepølser, lammerull, bacon og leverpostei? Lizas småbruk inviterer til kurs i spekemat og kjøttpålegg.
Vi tilbyr kurs om feta og ferskost. Lyst å lære lage feta (-stil) ost, yoghurt, ferskost og ricotta? På dette kurset lærer du hvordan du selv kan yste hjemme, med utstyret du har hjemme.
Vi tilbyr kurs i å lage gouda, camembert, ricotta og brunost! Dette kurset er rettet mot de som har vært på første kurset, de som yster litt hjemme eller kan noe om ysting. Du har laget noen få ferske ysteprodukter og har lyst å ta neste steget.
Vi tilbyr kurs i fermentert mat og drikke - online. Fermentert mat og drikke er gull verdt for en velfungerende og god mage. Margit Vea deler historier, tips og vil demonstrere ulike måter å fermentere grønnsaker på, samt hvordan lage vannkefir og kombucha.
Vi tilbyr kurs foredraget Fiberrik og plantebasert kost – prebiotisk mat for tarmbakteriene. Det beste forsvar mot sykdom er et velfungerende immunforsvar. 70% av immunforsvaret sitter i tarmen, og det er derfor viktig at vi steller godt med tarmbakteriene som holder til der
Vi tilbyr kurs i å lage hjemmelaget babymat. Ta med barnet på en oppdagelsesreise i matens verden, fylt av gode smaksopplevelser og næring! Lær å lage hjemmelaget babymat - helt enkelt. Dette er mat som kan kombineres med resten av familien sin mat.
Det beste forsvar mot sykdom er et godt og friskt immunforsvar. å dette kurset deler jeg mine beste råd og oppskrifter på mat som støtter immunforsvaret ditt og gjør godt for helsen. Høstens grønnsaker er i fokus, samt kraft av lam og vilt.
Naturen er overalt, også inne i dag. Bli med på et foredrag om hvordan du kan ta vare på hagen i magen, ditt tarmflora (mikrobiom). Nedlastbart hefte, Oppskrift på bedre tarmflora, er inkludert i dette foredraget.
Vi tilbyr nybegynnerkurs i fermentert drikke. Lære å lage sprudlende vannkefir og kombucha, sunne festdrikker som er gode for magen. Vær ute i god tid og få tilsendt kulturer i posten på forhånd, slik at du kommer raskt i gang.
Fermentert mat og drikke er gull verdt for mage og tarm. Margit Vea viser hvordan lage vannkefir og kombucha, deler historier, tips og demonstrere ulike måter å fermentere grønnsaker på. Du får med deg vannkefirkorn og scooby hjem.
Lær gjennom dette live kurset det du trenger å vite for å lage næringsrik og god mat til barnet ditt. Kurset vil foregå i en lukket facebookgruppe som vil eksistere i 2 uker. Det er mulig å stille spørsmål også i ettertid, og du kan se opptaket så mange ganger du ønsker i løpet av disse 2 ukene.
Vi tilbyr kurs i Påskegodt - godt og søtt – onlinekurs. Sunt og godt for et stabilt blodsukker, stabil energi og godt humør! Lær mer om hvordan du bør spise, få gode tips og oppskrifter og bli inspirert! Vi lager mat sammen, på hvert vårt kjøkken!
Det beste forsvar mot sykdom er en sunn tarmflora og et friskt immunforsvar. Prebiotisk mat, mat mikroorganismene våre i tarmen trenger, er sentralt i dette kurset hvor jeg demonstrerer mine beste salater, dressinger pakket med næring, småretter, kraft og drikke.
Vi tilbyr sommermat for barnefamilier. Sommermat for barnefamilier Dette blir en «Fyll-frysen-sending»! Vi lager opp og fyller frysen med næringsrike, hjemmebakte pølse- og hamburgerbrød, og nan-brød med urteolje som tilbehør til grillmaten.
Liker du å bake? Hadde det ikke vært fint med ei brødskive som faktisk mettet? Surdeigsbaking er spennende! Og så gjør det alt av bakverk lettere for kroppen å fordøye. Både for store og små. Bli med, og lær!
Få med deg online-kurset hvor du lærer hvordan bake med surdeig. Surdeig gir mer magevennlige brød, pizza og boller, i tillegg til at det smaker fantastisk. Du vil også få en kort innføring i ulike melsorter som spelt, emmermel, bygg og rug.
The Academy of Cheese er blitt etablert for å fremme kunnskap om ost overfor bransjefolk spesielt og det osteinteresserte publikum generelt, samt å medvirke til karrieremessig utvikling innen ostebransjen for dem som ønsker det.
Vi smaker et fint kobbel norske og utenlandske varianter og forsker litt på hva slags viner som passer til. Normalt stor stemning med mange gode oster og mye god drikke. Ikke sikkert det blir samme ostene som var tenkt før jul, men vi satser på å få med noen blåmuggoster som ikke er så vanlige her.
På ostekurset gjennomgår vi hovedtypene av ostefamilier , hvordan de fremstilles og hvordan de bør se ut og bør smake/lukte. Vi prøver med ulike viner og tilbehør til ostene slik at du kan tilby dine gjester gode kombinasjoner av ost og drikke.
Vi tilbyr ost og rødvin kurs. Det er i slutten av februar, snøen er kanskje dyp og temperaturen lav. Da er det en mulighet for å samle seg rundt noe veldig tradisjonelt, men også i vår tid litt uglesett. Nemlig ost og rødvin.
Dere kommer til meg, eller jeg kommer til dere. Om dere er fem personer eller 50, spiller ikke så stor rolle. Det kan være noen timer en ettermiddag/kveld eller en god time i løpet av et annet arrangement – internt eller for kunde
Den mørke tiden er tid for ost og kos (og litt læring også kanskje?) følgende ostekurs går. Vi tar behørige koronahensyn. Tune in på Facebook hver torsdag og og få med deg ukens direktesmaking. Hver uke kan du bli litt osteklokere
Vi tilbyr kurset Dyrking av økologiske veksthusgrønnsaker. Kurset er aktuelt både for yrkes og markedshagedyrkere, men også for hobbydyrkere som vil fordype seg i drivhusdyrking. Kurset er en dagskurs på en ukedag. Kurset gir deg inspirasjon til å doble veksthusarealet ditt umiddelbart!
Dette kurset tar for seg ´alt det andre´ enn dyrking . Det hagebruksfaglige fanger vi opp i dyrkingskursene våre. Her handler det om hvordan du skal starte opp og drive hagebruks bedriften din, lenger enn 5 år, som er den statistisk kritiske grensen der de færreste bedrifter fortsatt driver.
Vi tilbyr kurset Økologisk kjøkkenhagedyrking -og planlegging. Kjøkkenhagekurset inneholder både praktisk og teoretisk læring og går over to dager. Kurset skal gi deg inspirasjon til å sette i gang, viljen til å fortsette, og kompetanse til å ta hagen i bruk, -utvikle og leve med den lenge!
Vi erbjuder kurset grönsaker i fokus. Vill du ha inspiration till att laga mer vegetariskt men vill behålla kött och fisk? Här är matkursen för dig, lär dig att laga gröna rätter som i Italien!
Vi erbjuder Vardagsmat - italienskt hela veckan. Tänk italienskt, så blir vardagens matlagning mycket enklare - och godare!
Nå tilbyr vi i Unge Kokker nemlig spennende og smakfulle hybelmatkurs, skreddersydd for deg mellom 13 og 20 år. Ønsker du å lære noe nytt og kreativt? Vil du imponere venneflokken, foreldrene eller kjæresten med kokkeferdighetene dine? Da er dette kurset for deg!
På kurset lærer du om matglede, grunnleggende matkunnskap, hvor enkelt menyplanlegging er og hvorfor dette er viktig for fysiske og psykiske helse.
Vi tilbyr matkurs til SFO og barnehage. Her lærer du om matglede, grunnleggende matkunnskap, hvor enkelt menyplanlegging er og hvorfor dette er viktig for fysiske og psykiske helse.
Vi tilbyr smart bålmatkurs. Her lærer du hvordan du enkelt kan lage sunne og smaksrike retter på bålet.