På dette kurset tar vi for oss stykningsdeler fra hele dyret. Forskjellige typer kjøtt, med forskjellige egenskaper, som krever litt forskjellige tilberedningsmetoder. Kurset omhandler viktigheten av riktig temperatur i tilberedningen og vi jobber med prosessene som er involvert i tilberedningen.
Vi tilbyr temakurs - viltmat. Vi satser i første omgang på kurs om dessert, sjømat, saus og kraft og vilt. På disse kursene er det fokus på de ulike temaene, men alle avsluttes med en 3-retters meny der man gjerne kan invitere gjester til å være med på middagen.
Vi tilbyr kurs i feltkontroll av hjorteviltkjøtt. Skogkurs har utviklet bransjestandard og et kursopplegg med tilslutning av Mattilsynet. I henhold til de nye forskriftene, skal Mattilsynet vurdere og gi sin tilslutning til opplegget for opplæring av feltkontrollører.
Det beste forsvar mot sykdom er et godt og friskt immunforsvar. å dette kurset deler jeg mine beste råd og oppskrifter på mat som støtter immunforsvaret ditt og gjør godt for helsen. Høstens grønnsaker er i fokus, samt kraft av lam og vilt.
Naturen er overalt, også inne i dag. Bli med på et foredrag om hvordan du kan ta vare på hagen i magen, ditt tarmflora (mikrobiom). Nedlastbart hefte, Oppskrift på bedre tarmflora, er inkludert i dette foredraget.
Det beste forsvar mot sykdom er en sunn tarmflora og et friskt immunforsvar. Prebiotisk mat, mat mikroorganismene våre i tarmen trenger, er sentralt i dette kurset hvor jeg demonstrerer mine beste salater, dressinger pakket med næring, småretter, kraft og drikke.
Vi lærer deg hvordan du henter frem den deilige gourmet smaken i viltkjøttet. Alle får individuell veiledning. Kurset avsluttes med en viltmiddag av det sjeldne, hvor elevene kan ha med seg en gjest hver til bords.