Vi tilbyr kurset Økologisk kjøkkenhagedyrking -og planlegging. Kjøkkenhagekurset inneholder både praktisk og teoretisk læring og går over to dager. Kurset skal gi deg inspirasjon til å sette i gang, viljen til å fortsette, og kompetanse til å ta hagen i bruk, -utvikle og leve med den lenge!
Innhold og emner vi skal se nærmere på i stikkordsform:
• Jordsmonn og klima. Er jorda hos meg bra nok?
• Kompost og gjødsling.
• Mangfold og forebygging. Hva er egentlig grunnlaget for økologisk dyrking?
• Driftsplan og oppbygging av en hage.
• Busker og trær.
• Formering.
• Planteoppal og detaljert planlegging.
• Vekstskifte og plantefamilier.
• Blomster, urter og våre viktigste kulturplanter i hagen.
• Dyrking i drivhus
Kursmateriell:
Inkluderer all kursmateriell, lunsj og varm kveldsmat på fredag, lunsj på lørdag og kaffe/te underveis
Overnatting:
Anbefaler vi Thorbjørnrud Hotell på Jevnaker. Vi har dyrking der også og det kan tenkes at vi tar en økt der også, avhengig av årstid.
Kursholdere:
Kurset holdes av Birgitte og Arvid sammen, dette gir en dynamikk og åpner for samtale om temaer. Birgitte og Arvid har en bakgrunn som økologiske agronomer og produksjonsgartnere. Med over 25 års erfaring innen grønnsaksdyrking, landbruk og gartneridrift føler vi endelig at vi kan dele raust av erfaringene våre og håper å kunne tenne engasjement til å få etablert mange nye kjøkkenhager.