Lurer du ofte på hva du skal ha til middag? Det blir kanskje litt ensformig? Du trenger ikke være gourmetkokk for å lage gourmetmat.. Meld deg på et matkurs og lær å lage varierte og smakfulle middager.
Dette nettkurset er en effektiv kostholdsplan som hjelper deg å komme i ditt livs beste form med plantebasert mat. Du får daglig inspirasjon til å bytte ut faste matvaner med nye plantebaserte ingredienser - samtidig vil du merke at maten du spiser påvirker helsen.
Kurset gir deg en kort og praktisk introduksjon til permakultur så du enkelt kan dyrke urter og litt grønnsaker og kanskje bli selvforsynt med Valdres hvitløk.
Jeg snakker om hvilken betydning bakteriene har hatt for menneskets overlevelse og utvikling, hva som skal til for å bygge en god tarmflora for et velfungerende immunforsvar og psykisk helse samt hvorfor jord er helt avgjørende for bærekraft.
Hva er egentlig forskjellen på diett og kosthold? Hvordan kan vi sørge for at maten dekker næringsbehovene og samtidig ivaretar preferansene våre? Er bærekraftig og etisk mat nødvendigvis den sunneste? Dette foredraget skal være oppklarende i en jungel av råd og eksperter.
Vi tilbyr kokkekurs for bedrifter. Innledningsvis starter vi med en times gjennomgang av dagens tema, bruk av råvarer og teknikker. Så blir gruppen delt inn i 2 lag, og lagleder velges.
Vi tilbyr nettbasert sykurs om flatbrød med Margit Dale. Har du alltid hatt lyst til å bake dine egne flatbrød? Nå har du sjansen. I dette kurset tar vi deg gjennom de ulike stegene som trengs for å lage det perfekte flatbrødet.
Vi tilbyr nettbasert kurs hvor du lærer å dekorere fine kaker. Enten du vil lære å pynte gullrotkake, pynte sjokoladekake, eller det som er din favorittkake, så vil dette kurset perfekt for deg. I dette kakekurset på nett tar vi deg gjennom hele prosessen med å dekorere en kake.
Vi tilbyr nettbasert sykurs om lefsebaking med Margit Dale. Er du nysgjerrig på å utforske de tradisjonelle norske smakene og teknikkene som gjør lefse til en uunnværlig del av skandinavisk kulturarv? Da er dette kurset skreddersydd for deg!
Vi tilbyr nettbasert sykurs om melkeprodukter med Margit Dale. I dette kurset viser og forklarer Margit hvordan du lager viktige melkebaserte retter fra det tradisjonelle kostholdet i Setesdal. Kurset er helt nettbasert, så du kan ta det når du ønsker.
Vi setter gjærdeig, baker diverse brød på lørdag. Søndag setter vi også deig, da baker vi boller, kringle og wienerbrød. Kurslærer er konditor så her vil du lære mange knep.
Vi tilbyr kurs i krinalefse. På dette kurset lager vi krina lefse, en tradisjonell nordlandsk lefse. Ta gjerne med egen takke
På dette kurset lager dere deiger av poteter og mel, kjevler og former, og du baker de fineste lefser, lomper, flatbrød og rømmebrød. Du lærer også annen takkebakst. Ta gjerne med egen takke.
Kurset tar for seg slakt og partering i praksis, hvor elevene har mulighet til å føre kniven selv under veiledning fra oss. Hygiene, kjøttkvalitet og lagring av kjøtt blir også gått nøye igjennom. Riktig utført partering gjør gourmetretten til en nytelse! Det er mulig å få kjøpt kjøtt fra kurset.
Vi lærer deg hvordan du henter frem den deilige gourmet smaken i viltkjøttet. Alle får individuell veiledning. Kurset avsluttes med en viltmiddag av det sjeldne, hvor elevene kan ha med seg en gjest hver til bords. Middagen er gratis for gjesten.
Vil du lage en bedre middag med veiledning av en god kokk? Eller kjempe lag mot lag om å lage den beste retten? For grupper som vil delta og ikke bare bli servert er dette bra teambuilding. Kokken leder gruppa gjennom prosessen, dere nyter maten etterpå.