Sykkeltur i Toscana rundt - mat og vinreise



Kursarrangør: Epeak AS
Sted: Utlandet, Italia
Utlandet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: 15. april – 15. november
Varighet: 6 dager
Pris: Fra 13.985

Dette er en tur for deg som ikke nødvendigvis er en erfaren syklist, men likevel ikke er redd for å bli litt sliten. Om du er romantiker, mat- og vinelsker, eller kanskje en kombinasjon av begge, er Toscana en drømmedestinasjon.

Innhold:
Hvem har vel ikke sittet og sett filmer som «Letters to Juliett» og «Under the Tuscan sun», og tenkt at dit, dit skal jeg en gang. Dit må jeg! Nå har du muligheten. En mer autentisk opplevelse av områdene er nærmest ikke mulig å få. Det er viktig å merke seg at veier og traséer er valgt ut med tursyklisten for øyet. Turen passer utmerket for par, familier og eldre, da vi har el-sykler, sykkelvogner etc.

Turen inkluderer:
• Leie av sykler
• Overnatting på hotell med god standard
• Bagasjetransport mellom destinasjonene
• Transport fra og til flyplassen
• GPS-spor til bruk på mobil eller sykkelcomputer

Dag til dag
Dag 1: Ankomst Firenze eller Pisa:

Vi henter ditt reisefølge på flyplassen, og bringer dere til middelalderbyen Volterra. Volterra er en særdeles pittoresk middelalderby, med historie tilbake til år 800 f.kr. Først nærmere 500 år senere fikk byen sitt nåværende navn, Volaterra, da byen var under romersk kontroll. Her er det mest dagsturister, så kveldene er langt mer bedagelige enn det du opplever i byer som Firenze, Siena, Lucca og Pisa. Det skyldes i stor grad at det kun er tre hoteller innenfor bymurene. Selv om det er roligere enn i andre, mer kjente byer, er det langt ifra uten liv. Det sørger byens 25 restauranter for. Her vil selv den mest kresne gane finne noe som appellerer.

Dag 2: Volterra - Montecastelli Pisano:
Første sykkeletappe står for tur. Syklene står allerede ved hotellet, og er klargjort den enkelte deltaker, basert på mål og preferanser. Ferden går nedover de første 10 kilometerne, og foregår på brede veier av god kvalitet, som gjør utforkjøringen til en sann glede. Dernest flater det litt ut i de neste 12. Nå blir etter hvert veien betydelig smalere, og trafikken er nærmest ikke-eksisterende. Avslutningsvis blir etappen mer kupert, med en liten stigning opp til den lille landsbyen Montecastelli Pisano. Fra hotellet har dere en magisk utsikt over kulturlandskapet.

Dag 3: Montecastelli Pisano – Siena:
Dagens etappe går i all hovedsak rett østover. I dag, som i går, begynner etappen behagelig, med ca. seks km slak utforbakke. Dernest er etappen kupert ut dagen, og er preget av vakkert kulturlandskap. Endestasjonen er Siena. Av mange ment å være den vakreste byen (av litt størrelse) i regionen. Siena er viden kjent for hesteløp, «Palio», som foregår to ganger i året (2. juli og 16. august) på Piazza del Campo. Det er torget, som ligger midt i den bilfrie gamlebyen.

Dag 4: Siena – Radda in Chianti:
Etter en ganske lang etappe i går er dagen i dag noe enklere. Dere vil sykle rett nordover, inn i Chianti. Veiene er en blanding av smale asfalterte veier, samt noen strekninger på de magiske hvite grusveiene, som området er kjent for. Dere vil være omgitt av olivenlunder og vinranker. Etappen avsluttes i Radda, som huser kontrollorganet som sertifiserer Chianti-vinene med den ettertraktede DOCG-betegnelsen (Denominazione di Origine Controllata e Garantita).

Dag 5: Hviledag i Radda:
Etter noen dager på sykkelsetet kan det være deilig å bare slappe helt av i idylliske omgivelser. Her kan dere ligge ved bassenget, besøke en vingård, eller ta en liten runde på sykkelen, om dere ønsker det. Dere vil bo på et flott landlig hotell..

Dag 6: Radda in Chianti – San Gimignano:
Nå er det dags for å sette nesa vestover igjen. Nærmere bestemt mot ikoniske San Gimignano. Også i dag venter det landeveier av ypperste merke. Der hvor dere de siste dagene har slappet av i lune og rolige omgivelser er det nå muligheter for å få litt mer folkeliv igjen. San Gimignano yrer nemlig av liv. Dette menes å være Italias best bevarte middelalderby. Der hvor de fleste andre byer har bygninger fra ulike epoker er så ikke tilfellet her. Så å si alt stammer fra middelalderen. Et utall restauranter og kaféer byr på mange kulinariske muligheter. Ikke glem å prøv iskremen i byen.

Dag 7: San Gimignano – Volterra:
Dere blir plukket opp ved hotellet og transportert til flyplassen. Den avsluttende sykkeletappen er lagt opp slik at dere skal få en flott ferd mot Volterra. Skulle man likevel ønske å sykle korteste vei, er det mulig, og således kutte ned distansen til det halve. Vel fremme i Volterra kan dere nå boltre dere i det dere ikke rakk den første kvelden.

Dag 8: Transport til Pisa eller Firenze:
Nå går ferden til flyplassen, med mindre dere har ønske om å forlenge ferien med et døgn i Pisa eller Firenze før hjemreise. I så tilfellet transporterer vi dere til hotellet i den aktuelle byen i stedet.

Pris pr person:
• 13 450,- (To personer)
• 11 625,- (Fire personer)
• 9 975,- (Seks personer)