Vi tilbyr lederutdanning, helse og omsorg - modul 1. Mer enn 1.600 deltakere fra 170 kommuner har siden 2012 tatt en eller flere moduler i studiet "Lederutdanning - helse og omsorg". Dette verktøyet håndterer utfordringer i hverdagen innen helse- og omsorgssektoren i kommunene.
Vi tilbyr lederutdanning, helse og omsorg, modul 2 - strategisk kompetanseplanlegging, styring og utvikling. Studiets tilsammen 9 moduler kan tas enkeltvis og uavhengig av hverandre, og hver modul gir 7,5 studiepoeng ved fullført eksamen.
Vi tilbyr lederutdanning, helse og omsorg - modul 3+7. Siden oppstarten i 2012 har vi på dette landsdekkende studiet hatt deltakelse fra over 190 kommuner, og 3.500 deltakere / 1.600 enkeltpersoner har vært / er i studieløpet på en eller flere moduler i studiet "Lederutdanning - helse og omsorg".
Vi tilbyr lederutdanning, helse og omsorg - modul 5. Mer enn 1.600 deltakere fra 170 kommuner har siden 2012 tatt en eller flere moduler i studiet "Lederutdanning - helse og omsorg". Gjennom studiet får du verktøy for å håndtere utfordringer i hverdagen innen helse- og omsorgssektoren i kommunene.
Vi tilbyr lederutdanning, helse og omsorg - modul 6. Siden oppstarten i 2012 har vi på dette landsdekkende studiet hatt deltakelse fra over 170 kommuner, og 2.700 deltakere / 1.600 enkeltpersoner har vært / er i studieløpet på en eller flere moduler i studiet "Lederutdanning - helse og omsorg".
Vi tilbyr lederutdanning, helse og omsorg - modul 3. Mer enn 2700 deltakere fra over 115 kommuner har hittil deltatt på Lederutdanning - helse og omsorg. De får verktøy til å håndtere utfordringer i sin hverdag innen helse- og omsorgssektoren i kommunene.
Vi tilbyr kurs i Marte Meo-metoden, et virkemiddel i demensomsorgen. Marte Meo-metoden, en filmveiledningsmetode i utviklings og funksjonsstøttende kommunikasjon. Metoden ble utviklet av Maria Aarts fra Nederland på 1980-tallet, og er nå i bruk i mange land.
Vi tilbyr fagdag om jus og fag i NAV og helse-og omsorgstjenesten. Pasienter, brukere og tjenestemottakere kan oppleve å falle mellom to stoler i vår komplekse organisering av tjenester og ytelser.
Barn og unge som har alvorlig sykdom i familien eller som har mistet noen kan ha god nytte av å møte andre som har opplevd det samme. Her får de et pusterom fra sykdom, men også mulighet til å snakke.
I dette kurset forteller Svein Tore Bøe om han og familiens 6 år lange kamp for at barnet deres skulle overleve kreft. I dette foredraget får vi et innblikk i hvordan det er å være barn på sykehus og om søskenproblematikk.
I dette kurset vil Advokat Jørgen Klaveness Østfold fortelle hvordan det er mulig å behandle autisme ved hjelp av kostholdsendringer. Kostomlegging kan gi dramatiske endringer og med riktig behandling kan symptomene bli mye mindre.
Vi tilbyr kurs i bedre helse og livskvalitet som nettkurs. Dette kurset vil gi deg innblikk og forståelse for hvordan kroppen og nervesystemet fungerer og hvordan du kan gjøre enkle endringer for å bedre kroppens funksjon, samt oppleve økt energi og mindre smerter.
Afasi er den medisinske betegnelsen på språkvansker som skyldes en skade i hjernen hos et individ som har gjennomgått en normal språklig utvikling inntil tidspunktet for skaden. Afasi kjennetegnes av vansker med å forstå og bruke tale og skrift på normal måte
Dette er en dokumentarfilm om P-piller. Flere i filmen stiller spørsmålet om nytten tross alt er bedre enn belastningen av alle bivirkningene? 3 leger, en helsesøster, 1 kiropraktor og 3 homeopater snakker om hva P-pillene egentlig gjør i kroppen til unge jenter, helt ned til 12-års alderen.
Mange foreldre opplever at spørsmaålet om vaksinasjon er vanskelig å ta stilling til. Skal de velge risikoen ved ikke å vaksinere eller blindt følge barnevaksinasjonsprogrammet? Foreldre som tviler, kan oppleve seg ledet av helsesøster, lege på helsestasjonen eller andre til å ta alle vaksiner.
Vi tilbyr årsstudium psykisk helse i skolen som nettstudie . Det er i dag et stort fokus på å fremme barn og unges psykiske helse. Man er opptatt av at forebyggende arbeid og intervensjoner skal igangsettes så tidlig som mulig, slik at man kan hindre begynnende vansker i å utvikle seg.
Satsing på barn og unges psykiske helse gjennom forebygging, tidlig intervensjon og behandling står sterkere enn noen gang. Barnehagen er en unik arena for å fremme god psykiske helse hos barn og er den klart største arenaen for tidlig intervensjon og forebygging.
Vi tilbyr kurs om avføringsendringer som nettkurs. Avføringsforstyrrelser er en vanlig problemstilling i allmennpraksis. Symptomet kan skjule en lang rekke diagnoser fra trivielle til livstruende sykdommer.
Vi tilbyr kurs om dyspepsi som nettkurs. Dyspepsi er plager fra øvre del av magen. Utfordringen for legen er å avklare hvilke diagnoser som er relevante, om det er nødvendig å henvise til endoskopi og hvilken behandling som skal gis til de ulike underliggende sykdommene.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i generell legemiddelhåndtering for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr grunnkurs i dokumentasjon for sykepleiere som nettkurs. Det er et overordnet mål at kvaliteten på sykepleie og behandling av den enkelte pasient skal være best mulig ut fra tilgjengelige ressurser. Dokumentasjon av sykepleien er et virkemiddel for å oppnå høy kvalitet.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering for assistenter (medhjelper) som nettkurs. Kurset bygger på relevant lovverk og basiskunnskap om legemidler og sykdommer.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring av legemiddelhåndteringen i kommunene.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering til barn for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Kurset er utviklet av Anita Baadstø (sykepleier). Innholdet i kurset er basert på artikler i NEL og Kommune-NEL. Artiklene oppdateres kontinuerlig, og det anbefales at du bruker dem i oppgaveløsningen.
Vi tilbyr grunnkurs i observasjonskompetanse for helsefagarbeider som nettkurs. Med observasjonskompetanse mener vi oppmerksom iakttagelse av pasienten i den hensikt å innhente data om helsetilstanden.
Vi tilbyr grunnkurs i observasjonskompetanse for medhjelper som nettkurs. Innholdet i kurset er basert på artikler i NEL. Artiklene oppdateres kontinuerlig, og det anbefales at du bruker dem i oppgaveløsningen. Du får tilgang til artiklene via lenker i kurset.
Vi tilbyr nettkurs i samtykkekompetanse. Helsehjelp kan etter hovedregelen bare gis med pasientens samtykke, men hva om pasienten ikke kan samtykke? Når skal samtykkekompetansen vurderes, hvem skal vurdere den og hvordan. Kurset gir deg en innføring i dette viktige temaet.
Vi tilbyr grunnkurs i samtykkekompetanse for helsefagarbeider som nettkurs. Helsehjelp kan etter hovedregelen bare gis med pasientens samtykke, men hva om pasienten ikke kan samtykke. Når skal samtykkekompetansen vurderes, hvem skal vurdere den og hvordan.
Vi tilbyr grunnkurs i tvungen somatisk helsehjelp for helsepersonell som nettkurs. Pasient og brukerrettighetsloven kapittel 4 A regulerer muligheten for å kunne gi helsehjelp til personer uten samtykkekompetanse, som motsetter seg helsehjelpen.
Vi tilbyr grunnkurs, innføring i omsorgsyrket for assistenter som nettkurs. Dette kurset er utviklet for pleie- og omsorgspersonell som ikke har helsefaglig utdanning.
Vi tilbyr nettkurs i grunnleggende palliasjon. Kurset starter med en pre-test bestående av tilfeldig utvalgte spørsmål fra kurset. Det er ikke noe minstekrav for å bestå denne testen. Hensikten er å gi deg et innblikk i kurset, og hva du selv kan fra før.
Vi tilbyr grunnleggende palliasjon for helsefagarbeider som nettkurs. Med prinsipper for grunnleggende palliasjon, iht. Nasjonalt handlingsprogram med retningslinjer for palliasjon i kreftomsorgen, 2015.
Vi tilbyr kurs om hudsykdommer som nettkurs. Pasienter med utslett og hudsykdommer er hyppig forekommende i allmennpraksis. Som regel dreier det seg om milde og forbigående tilstander, men alvorlige og livstruende sykdommer forekommer også.
Vi tilbyr kurs i hypertensjon som nettkurs. Høyt blodtrykk, hypertensjon, er en risikofaktor for å kunne utvikle hjertekarsykdom. Særlig ved mild hypertensjon er det viktig å avklare pasientens kardiovaskulære totalrisiko, før beslutningen om eventuell behandling tas.
Velkommen til NHIs innføringskurs i norsk allmennpraksis. Dette e-læringskurset gir deg en rask og praktisk innføring i hvordan det er å jobbe som allmennpraktiker i Norge.
Vi tilbyr kurs i klinisk beslutningslære som nettkurs. Klinisk beslutningslære er den prosessen hvor vi bestemmer hvem som behøver hva, når. Det handler om beslutninger som tas i møte med pasienten. Ofte er dette en nokså subjektiv prosess hos legen, men den er sjelden vilkårlig.
Vi tilbyr kurs i type 2-diabetes, del 1 som nettkurs. Type 2-diabetes er en folkesykdom du kan leve godt med hvis du har god kunnskap om sykdommen. Kurset gir både pasienter og helsepersonell en oversikt over hva type 2-diabetes er, dens behandling og hva du kan gjøre selv.
Vi tilbyr kurs i type 2-diabetes, del 2 som nettkurs. I denne delen går vi grundig gjennom hvordan diabetes oppstår, hva som er et sunt kosthold, om medikamentell behandling, om diabeteskontrollen og om insulinbehandling. Hva kan du gjøre selv.
Vi tilbyr kurs om astma hos barn for foresatte som nettkurs. Kurset starter med en introduksjon. Her vil du få presentert litt grunnleggende informasjon om tilstanden. Selve kurset består av tre sekvenser. Du må svare på spørsmål, enten ved å skrive inn et svar, eller gjennom flervalgsoppgaver.
Vi tilbyr kurs om magesmerter hos barn som nettkurs. Bak magesmerter hos barn skjuler det seg et mangfold av mulige diagnoser. Hvordan bør du utrede disse barna, hvilke diagnoser bør du vurdere og hvordan behandler du de ulike underliggende sykdommene.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i medikamentregning for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering ved epilepsi og utviklingshemming for assistenter som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler til eldre for assistenter (medhjelper) som nettkurs. Dette kurset passer også for hjelpepleiere og omsorgsarbeidere.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler til eldre for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler ved diabetes for sykepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering ved hjerte- og kar sykdom for sykepleiere som nettkurs. Sykdomslære, observasjoner og legemidler ved angina pectoris, hjerteinfarkt og atrieflimmer.
Vi tilbyr kurs om skulderlidelser som nettkurs. Kurset er godkjent som klinisk emnekurs i videreutdanningen og klinisk emnekurs i etterutdanningen i allmennmedisin av Legeforeningen, og det gir 15 kurspoeng.
Vi tilbyr kurs om tungpusthet som nettkurs. Pasienter med tungpusthet er en diagnostisk utfordring i allmennpraksis. Pustevansker kan skyldes sykdom og svikt i flere organsystemer. Er det hjertesykdom, lungesykdom, sykdom i andre organ.
Vi tilbyr studie i barne- og ungdomsarbeider (VG2) som nettkurs. Programfagene skal medvirke til å dekke behovet for barne- og ungdomsarbeidere som kan legge til rette for aktivitet, glede og livsutfoldelse for barn og unge.
Vi tilbyr kurs i helse og oppvekstfag (VG1) som nettstudie. VG1 helse- og oppvekst er et grunnleggende kurs som tar for seg hovedtrekkene innenfor helsefremmende arbeid, kommunikasjon og samhandling og yrkesutøvelse.
Vi tilbyr studie i helsearbeiderfag (VG2) som nettkurs. Etter gjennomført teoretisk opplæring kan du avlegge den teoretiske delen av fagprøven i helsearbeiderfaget.
Vi tilbyr kurs i Helsesekretær (VG3) som nettstudie. Opplæringen skal utvikle evnen til å arbeide selvstendig med administrative oppgaver og assistanse-, laboratorie- og skiftestuearbeid. Videre skal opplæringa legge vekt på service, kommunikasjon og samhandling med pasienter og samarbeidspartnere.
Vi tilbyr nettstudie i VG2 helseservicefag som er et videregående kurs. Helseservicefag skal medvirke til å dekke kompetansebehovet innenfor helseserviceyrkene.
Vi tilbyr nettstudie i hud- og kroppsterapi. Programområdet for hud- og kroppsterapi skal gi kompetanse i forebygging av hudproblemer og for pleie og behandling av hud og kropp.
I løpet av webinaret går vi igjennom nesten alt som er viktig for å oppnå god helse. Webinaret er basert på en ny metode for å hjelpe andre til bedre helse som er utviklet av skolen, og som vi har kalt 7 trinn til god helse.
Det er fortsatt mulig å bestille tilgang til opptak til foreningen Mat & atferds årlige konferanse. Årets tema var Autisme og ernæringsterapi, men er også aktuell for andre mentale lidelser. Kan et autistisk barn bli bedre ved hjelp av kostholdsendringer?
Vi tilbyr forkurs i anatomi og fysiologi som nettkurs. Kurset gir deg en god innføring i menneskekroppens grunnleggende anatomi og fysiologi. Du lærer om de viktigste organsystemene, hvordan de er bygd opp og fungerer og litt om hvordan de samarbeider.
Grunnmedisin er et deltidsstudium over 1 år, som gir kompetanse i medisinsk naturvitenskapelig tenkemåte og kunnskap, med hovedvekt på anatomi, fysiologi og patologi. Mulighet for studiepoeng og lån fra Lånekassen.
I år er fokus på din egen helse og på immunforsvaret. Hva kan vi gjøre for å ha et robust immunforsvar når vi går inn i en ny høst- og vintersesong med en pandemi hengende over oss som nå til og med har nådd Det hvite hus i USA?
Vi tilbyr opptak av Vitamindagen i 3 måneder. Noen av temaene er: hvorfor ta tilskudd, jod-tilskudd, D-vitamin, hva kan man få til med norske begrensninger og mye mye mer! Se innhold lenger ned på siden.
Med Reiki får du en fantastisk mulighet til å ta vare på deg selv og dine nærmeste. Du får en dypere kontakt med deg selv og et verktøy som på en naturlig måte hjelper deg mot en bedre helse og en bedre flyt i hverdagen.
På Reiki 1 kurs får du tilgang til Reiki og lærer hvordan du kan behandle deg selv og andre med hjelp av Reiki. Kurset er en kombinasjon av teori og praktiske øvelser.