Her finner du alle typer kurs innen lønn, regnskap, skatt, økonomi og privatøkonomi. Du finner spesialiserte kurs for forsikring, finans, controller og sosialøkonomi. Skulle du ikke finne kurset du leter etter, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss, så finner vi det for deg.
Vi tilbyr kurs om sykefravær for bedrifter. Oppfølging av sykemeldte, eller ansatte som står i fare for å bli sykemeldt, kan være vanskelig og tidkrevende. Mange opplever å komme i skvisen mellom relasjon og budsjett.
Vi tilbyr nettkurs om aksjer - skatt og regnskap. I dette kurset går vi grundig gjennom behandling av aksjeinvesteringer i regnskapet og i ligningsdokumenter. Det blir en lang rekke praktiske eksempler knyttet opp mot utfylling av ligningsdokumentene.
Vi tilbyr nettkurs om aksjer og skatt. Kurset vil ta for seg aktuelle nyheter og tips, både når det gjelder skatteregler for private aksjonærer (aksjonærmodellen), samt for de som har aksjer eid gjennom egne aksjeselskap (fritaksmetoden).
Vi tilbyr nettkurs om arbeidsgivers dekning av kost på reiser. Det er ikke enkelt å ha kontroll på diettreglene. Det siste halvannet året har vært preget av mange endringer, både i skattereglene og i særavtalene, noe som har gjort det utfordrende å være lønnsmedarbeider.
Vi tilbyr nettkurs om arv og skifte 2019. Nettkurset er praktisk rettet mot spørsmål som oppstår knyttet til arverett, skifte og skatt slik at du finner gode løsninger for gjennomføring av arveoppgjøret.
Vi tilbyr nettkurs om Arveavgift rundt neste sving? – Gi gode råd nå! I kurset ser vi på om mulige endringer i arveavgiften gjør det fornuftig å fremskynde overføringer av formuesverdier til neste generasjon.
Vi tilbyr nettkurs om Bokføring – Bokføringsplikt og pliktig regnskapsrapportering
Vi tilbyr nettkurs om Bokføring – Bokføringsplikt og pliktig regnskapsrapportering. Dette kurset tar for seg hvilke krav bokføringsregelverket stiller til dokumentasjon og bokføring av kjøp, herunder for å underbygge eventuell skatte- eller avgiftsmessig fradragsrett.
Vi tilbyr nettkurs om Bokføring – Fakturering. Bokføringsreglene stiller omfattende og detaljerte krav til blant annet innhold i fakturaer, hvem som skal utstede dem, samt når og hvordan de skal utstedes og oversendes.
Vi tilbyr nettkurs om bokføring – kontantsalg og kassasystem. Kontantsalg innebærer kort sagt at kunden betaler ved levering – det oppstår verken forskudd fra kunden eller kreditt til kunden.
Vi tilbyr nettkurs om Bokføring – Netthandel. Vi ser nærmere på bokføringsmessige problemstillinger knyttet til ulike former for netthandel
Vi tilbyr nettkurs om bokføring – SAF-T Regnskap. De aller fleste bokføringspliktige skal på forespørsel kunne sende inn hovedbok og reskontroer elektronisk til skattekontoret i standardformatet SAF-T Regnskap.
Vi tilbyr nettkurs om bokføring - Tema for tema 2019. Bokføringsregelverket er omfattende og detaljert. Dette kurset går gjennom hele regelverket, tema for tema, med fokus på hovedregler. Formålet er å gi en overordnet og generell forståelse for de kravene som stilles.
Vi tilbyr nettkurs om dokumentasjon og avstemming av balansen. I dette kurset lærer du om kravene til dokumentasjon og avstemming av balansen ved årsslutt.
Vi tilbyr nettkurs om endrede notekrav 2021 – små foretak. Kurset tar for seg bakgrunnen for de til dels store endringene til minimum notekrav med virkning fra regnskapsåret 2021.
Vi tilbyr nettkurs om formuesfastsettelse av næringseiendom. I dette nettkurset går vi gjennom reglene for verdsettelse av utleid og ikke utleid næringseiendom.
Vi tilbyr nettkurs om Fra Kaos til kontroll – hvordan sikre god kvalitet i regnskapsforetak Hva innebærer forsvarlig kvalitetsstyring med ny regnskapsførerlov og ny GRFS?
Ved et generasjonsskifte og / eller salg av virksomhet står både bedriftseiere og rådgivere overfor en rekke ulike problemstillinger knyttet til arv, skatt og moms som ofte er avgjørende for valg av den optimale løsningen for bedriften og familien.
Vi tilbyr nettkurs om grunnleggende innføring i verdsettelse av aksjeselskaper. Kurset gir deg en grunnleggende innføring i ulike metoder for verdivurdering slik at du skal kunne ta den første samtalen med kunden.
Vi tilbyr nettkurs om hvitvaskingsregelverket – en praktisk tilnærming. Regelverket er omfattende. Vi hjelper deg med å få en «rød tråd» gjennom regelverket.
Vi tilbyr nettkurs omkKildeskatt på lønnsinntekt i Norge. Skattebetalerforeningens kurs i kildeskatt på lønnsinntekt i Norge sikrer deg en grundig gjennomgang av gjeldende regler.
Vi tilbyr nettkurs om kundedialog og rådgivning. Regnskapsførerrollen er i endring og kampen om de beste kundene er stor. Både banker og systemleverandører er i konkurranse med regnskapsfører om mange av de samme tjenestene.
Vi tilbyr nettkurs om merverdiavgift - fradragsreglene. Merverdiavgift utgjør 20 % av kostnadene når man kjøper varer og tjenester. Det er derfor viktig å vite hvilke kostnader det kan kreves fradrag og når fradragsretten er avskåret.
Vi tilbyr nettkurs om Merverdiavgift – Utførsel av varer og tjenester. Omsetning av varer og tjenester som utføres er fritatt mva. Vi ser på hvilke vilkår som gjelder og krav til dokumentasjon for at selger skal kunne fakturere uten mva.
Vi tilbyr nettkurs om MVA - uttak av varer og tjenester. Når skal det beregnes uttaksavgift og hva er avgiftsgrunnlaget?
Vi tilbyr nettkurs om mva - avgiftsgrunnlaget. Hovedregelen for beregning av mva ved omsetning av varer og tjenester er den avtalte pris mellom selger og kjøper, men både rabatter, premier, tap på krav, og selgers omkostninger kan øke eller minke grunnlaget.
Vi tilbyr kurs om mva - delvis fradrag som nettkurs. Mange virksomheter har såkalt delt omsetning og dermed bare delvis fradrag for fellesanskaffelser.
Vi tilbyr nettkurs om MVA - fjernleverbare tjenester. Hvem skal beregne mva – når er det den utenlandske selgeren og når er den norske kjøperen? I dette kurset gir vi deg svar på dette og andre spørsmål
Vi tilbyr nettkurset om MVA – Innførsel. Hvordan skal det beregnes mva ved innførsel av varer og fjernleverbare tjenester? Vår avgiftsrådgiver, Hilde Alvsåker, forklarer deg hvordan reglene virker.
Vi tilbyr nettkurs om mva - næringsvirksomhet. Om en aktivitet anses å være drevet i næring eller ikke har betydning for grunnleggende rettigheter og plikter både når det gjelder skatt og mva.
Vi tilbyr nettkurs om mva - Ofte stilte spørsmål. Vi ser på fradragsretten når fakturaen har formelle feil, er stilet til en annen kjøper, eller gjelder kostnader som er påløpt før registrering.
Vi tilbyr nettkurs om MVA – Overdragelse av virksomhet.Fritak for mva og justering av mva ved omsetning av varer og tjenester som ledd i overdragelse av virksomhet.
Vi tilbyr nettkurset om MVA – Registrering i Merverdiavgiftsregisteret. Næringsdrivende som er mva-pliktige, skal være registrert i Merverdiavgiftsregisteret. Hvilke vilkår som må være oppfylt og hva som er konsekvensene av registrering illustreres gjennom mange eksempler.
Vi tilbyr nettkurset om MVA - skattemelding. Næringsdrivende som er registrerte avgiftssubjekter skal levere skattemelding for mva. Vi ser på reglene for når den skal leveres og går igjennom skattemeldingen post for post.
Vi tilbyr nettkurs om MVA- Tap på krav. Vilkårene for å kunne avskrive utestående kundefordringer med virkning for mva-beregningen.
Vi tilbyr nettkurs om MVA – Transaksjonskostnader. Spørsmål om det er rett til fradrag for mva på transaksjonskostnader ved omsetning av aksjer og fast eiendom.
Vi tilbyr nettkurs om mva - utenlandske virksomheter i Norge. Her får du en god oversikt over registreringsregler og plikt til å beregne mva ved omsetning i/til Norge for utenlandske virksomheter.
Vi tilbyr nettkurs om MVA – utleie av fast eiendom. Utleie av fast eiendom er som hovedregel unntatt mva, men det er en rekke unntak fra dette, som for eksempel utleie av hotellrom, hytter og parkeringsplasser.
Vi tilbyr nettkurs om MVA -justeringsreglene. Hensikten med justeringsreglene er at virksomheter skal få fradrag i forhold til bruken av kapitalvarer over tid.
Vi tilbyr nettkurs om overdragelse av bygg under oppføring. Et nøkkelspørsmål ved overdragelse av bygg som er under oppføring er: Når skal den inngående momsen tilbakeføres?
Vi tilbyr praktisk skatte- og regnskapskurs 2022 / 2023 som nettkurs. Vårt årlige oppdateringskurs favner alle endringer på områdene skatt, avgift, regnskap, bokføring, revisjon og aksjelov for 2021 og 2022. Tar du kurset vet du at du ikke går glipp av viktige endringer!
Vi tilbyr nettkurs om Regnskap – Investeringer i aksjer og andeler mv. Kurset tar for seg de vanligste formene for enkle investeringer i aksjer og andeler mv.
Vi tilbyr nettkurs om regnskap – Usikre forpliktelser og hendelser etter balansedagen. Et årsoppgjør er mye mer enn å summere opp årets bokføring i en saldobalanse som grunnlag for årsregnskapet.
Vi tilbyr nettkurs om regnskap – Varige driftsmidler. Varige driftsmidler er fysiske anleggsmidler som er anskaffet til bruk i produksjonen av varer eller tjenester, til administrative formål eller utleie til andre.
Vi tilbyr nettkurs om regnskapsførerloven – En innføring i lov 16.12.22 nr. 90. 3 timer regnskapsføring (publisert 2023) Alle regnskapsforetak og statsautoriserte regnskapsførere må forholde seg til regnskapsførerloven.
Vi tilbyr nettkurs om regnskapsførers rolle som rådgiver. Kurset vil gi deg nyttige tips og vise konkrete rådgivningsoppdrag som du bør starte med og hva du kan utvikle på sikt. Foreleser jobber i dag aktivt overfor flere regnskapsmiljøer med disse problemstillinger.
Vi tilbyr nettkurs om regnskapsnær rådgivning. Hvordan blir du en bedre rådgiver for kundene dine? Her presenterer vi ulike saker innenfor skatt, selskapsrett og arbeidsrett. Vi tar utgangspunkt i noen regnskapsnære saker som vi selv har erfaring med.
Vi tilbyr nettkurs om regnskapsregler og praktiske forhold – Skattefri omdanning. Kurset gir en oversikt over de regnskapsmessige og praktiske utfordringer som oppstår i omdanningsåret knyttet til skattefri omdanning fra enkeltpersonforetak til AS.
Vi tilbyr nettkurs om reiseutgifter - skille mellom arbeidsreise, yrkesreise og pendlerreise. Ved håndtering av reiseutgifter så vil den skattemessige behandlingen avhenge av om reisen er en arbeidsreise, yrkesreise eller besøksreise.
Vi tilbyr skatt over landegrenser som nettkurs. Når skattyter bor i Norge, men har inntekt eller formue med tilknytning til utlandet, gjelder det spesielle regler ved skattleggingen i Norge.
Vi tilbyr nettkurs om skatt på bolig og fritidsbolig. Ved investering i egen bolig, fritidsbolig og utleiebolig er det viktig å kjenne til skattereglene.
Vi tilbyr nettkurs om skattlegging av privat konsum i selskap – tidenes stoppregel nettkurs . Disposisjonsretten skal skattlegges etter en sjablongregel, uavhengig av eiers faktiske bruk. Etter forslaget skal reglene tre i kraft fra 1. januar 2023.
Vi tilbyr nettkurs med tips i teori og praksis - skatt, arbeidsgiverplikter, mva., bokføring mv. Fra 2019 må arbeidsgiver innberette, trekke forskuddstrekk og betale arbeidsgiveravgift når den ansatte mottar tips (drikkepenger).
Vi tilbyr nettkurs om transaksjoner mellom aksjonær og aksjonær - hvor ligger fellene? Transaksjoner mellom aksjonær og AS kan føre til reduksjon av formue og inntekt gjennom kjøp, salg og privat bruk av selskapets gjenstander.
Vi tilbyr nettkurs om utfylling av aksjonærregisteroppgaver – eksempler og tips. Kurset gir nyttige tips til regnskapsførere og revisorer som har aksjonærregisteroppgaver som er krevende.
Vi tilbyr nettkurs om valg av selskapsform for små bedrifter.Hvilken regnskapsform er egentlig best? I dette kurset ser vi på hvilke momenter som taler for og imot å drive sin virksomhet som henholdsvis ENK, DFS og AS.
Vi tilbyr nettkurs om årsoppgjør for ANS/DA. Kurset gir deg en overordnet innføring i forskjeller mot utarbeidelse av årsoppgjør for AS, gjennomgang av notekrav og ligningspapirer for ANS/DA.
Vi tilbyr nettkurs om årsoppgjøret for AS. Vårt nettkurs er oppdatert med de seneste ligningspapirer for 2020 og viser det hvordan du praktisk skal håndtere de endringer som har kommet i 2020 som følge av koronapandemien både i årsregnskapet og i ligningspapirene.
Få den praktiske Excel kunnskapen som er tilpasset ditt behov på Webinar. Vi har utviklet et kurs som er skreddersydd for deg som jobber som Controller eller økonomiansvarlig. Lær geniale funksjoner og få masse tips som gjør deg mer effektiv og profesjonell i arbeidet ditt.
Vi tilbyr kurs i excel nivå 2 - mellomnivå. Lær geniale funksjoner og få masse tips som gjør deg mer effektiv og profesjonell i arbeidet ditt. Du kommer til å bli overrasket over mulighetene som ligger i Excel.
Vi tilbyr kurs i Excel nivå 2 - mellomnivå som Webinar. Lær geniale funksjoner og få masse tips som gjør deg mer effektiv og profesjonell i arbeidet ditt. Du kommer til å bli overrasket over mulighetene som ligger i Excel.
Dette kurset gir deg en praktisk innføring i regnskap. Kurset starter med en generell innføring i bruk av de viktigste MS Office programmene du har behov for i forbindelse med regnskap / økonomi. Det legges spesielt vekt på bruk av Excel.
Skal du føre regnskap for en bedrift? Vi tilbyr grunnkurs i regnskapsføring Webinar. Kurset gir deg en grundig innføring i praktisk regnskap for deg som har liten eller ingen erfaring fra før. Du lærer å føre de vanligste regnskapsbilagene for bedriften.
Vi tilbyr innføringskurs i lønn som Webinar. Kurset gir deg grundige teoretiske og praktiske kunnskaper i arbeid med føring av lønn. Kurset tar for seg gangen i lønnsbehandlingen, fra ansettelse til lønnskjøring.
Gjennom dette kurset vil du få forståelse for en bedrifts løpende regnskapsførsel gjennom året - og om arbeidet med regnskapsavslutningen. Det er et praktisk kurs hvor vi under hele kurset vil føre regnskap for en bedrift inklusive periode-/årsavslutning med bruk av et regnskapsprogram.
Vi tilbyr kurs i økonomi for ikke økonomer - Online. På kurset lærer du deg alt du trenger å vite om praktisk økonomi, regnskap og rapporter. Du lærer å fange opp faresignaler i regnskapet, hva du kan gjøre med det, og bli rustet for å ta bedre økonomiske beslutninger.
I dette kurset får du vite mer om reglene for skattefrie gaver i arbeidsforhold. Du vil lære om vilkårene og beløpsgrensene for skattefritak. Vi tar for oss når gaver er skattefri, og hva skjer om vilkårene for skattefritak ikke er oppfylt.
I dette kurset vil du få vite mer om endringene i ny regnskapsførerlov. Vi tar for oss når loven kommer til anvendelse, og ser på veien fra utdannelse til oppnådd statsautorisasjon.
Når et regnskapspliktig foretak investerer i aksjer, er det flere vurderinger som må gjøres for å få en riktig regnskapsmessig behandling. I dette kurset lærer du hvilke regnskapsregler som gjelder ved kjøp, salg og verdsettelse av aksjer.
I dette kurset får du en praktisk innføring i utregning og utbetaling av feriepenger. Vi går også kort igjennom ferielovens plikter og rettigheter.
Rapportering av lønn via A-melding er en viktig funksjon for både arbeidsgiver og arbeidstaker. Når de opplysningspliktige skal sende inn opplysninger for inntektsmottaker er det flere vurderinger som skal gjøres for å få en riktig innrapportering.
Dette kurset tar for seg regelverket knyttet til anleggskontrakter og hvilke metoder som skal benyttes for videre måling. Vi ser også på notekravene som følger av regnskapsloven og de norske regnskapsstandardene.
For alle anleggsmidler må det vurderes om det er behov for nedskrivning. Anleggsmidler omfatter både driftsmidler, immaterielle eiendeler, utsatt skattefordel, aksjer og fordringer.
For mange selskaper utgjør de varige driftsmidlene en vesentlig del av eiendelene. Ulike regnskapsmessige behandlinger gir muligheter for å påvirke både resultat og egenkapital.
Når det ansettes en ny arbeidstaker er det siste leddet i prosessen å utarbeide en arbeidsavtale. Det er arbeidsavtalen som er førende for hva man har blitt enige om skal gjelde for arbeidsforholdet.
Arbeidsgiveravgift er et område som vi opplever at mange arbeidsgivere har spørsmål rundt, både når det gjelder hva som skal være med i avgiftsgrunnlaget, og ikke minst spørsmål rundt valg av sone, spesielt når det gjelder underenheter og ambulerende virksomheter.
Hvordan kan arbeidsgiver sikre at han ikke betaler mer lønn under sykefravær enn han er nødt til? Vi går gjennom de viktigste reglene omkring arbeidsgiverperioden. Praktiske eksempler ved bruk av kalkulator for beregning av arbeidsgiverperioden.
Hvordan fastsettes et sykepengegrunnlag? Hvilken inntekt legges til grunn? Skal for eksempel bonus være med i sykepengegrunnlaget? Hva med overtid? Hvilken lønnsperiode skal man se på ved beregningen?
Kurset tar for seg arbeidsmiljølovens ulike bestemmelser om arbeidstid. Hvilke grenser gjelder for alminnelig arbeidstid, samt forskjellen på merarbeid og overtid.
I forbindelse med lønnsrapportering må det være kontroll med A-meldingen, dvs. at alle opplysnings- og arbeidsgiveravgiftspliktige ytelser er rapportert riktig i Altinn.
- aksjeloven § 3-8 Når et AS inngår avtaler med aksjeeier, daglig leder, styremedlem eller nærstående til disse, er det viktig å være klar over bestemmelsen i aksjelovens § 3-8. Det må tas stilling til om det er avtaler som må meldes til Foretaksregisteret.
Kurset har hovedvekt på aksjelovens regler for hvordan man avvikler et aksjeselskap, men vi berører også skatterettslige, avgiftsmessige, regnskapsmessige og praktiske problemstillinger.
Kurs for kommuner! I dette kurset gjennomgår vi reglene for kommuner og fylkeskommuner sin rett til kompensasjon for merverdiavgift, med særlig fokus på de begrensninger som finnes i lovverket.
Når har man rett på sykepenger? Når har man rett til å benytte egenmelding? Hvordan beregnes arbeidsgiverperioden? Det er mange spørsmål som dukker opp når arbeidstakere blir fraværende på grunn av sykdom eller skade.
Dette kurset går gjennom bokføringsforskriftens kapittel 5-1, 5-2 og 5-5. Det er disse bestemmelsene som angir hvilke krav som stilles til dokumentasjon av salg og kjøp på kreditt.
Viktig å vite om bokføringsregelverket. Våre rådgivere får ofte spørsmål om nettsalg, kontantsalg, ansattes utlegg og forskuddsfakturering. Dette er noen av temaene vi går gjennom i dette kurset.
I dette kurset lærer du hvorfor det er viktig å vurdere bærekraftsrisiko, og hvilke områder som kan påvirkes i regnskapet allerede nå.
I dette kurset gjennomgår vi hvordan kontantsalg skal dokumenteres, med spesielt fokus på kravene til bruk av produkterklært kassasystem.
Bokføringsregelverket krever at balanseposter skal dokumenteres. I tillegg er avstemming og dokumentasjon av balansen en vesentlig intern kontroll for å sikre riktig regnskapsrapportering.
I dette kurset gir vi konkrete råd og tips til hvordan du kan avstemme og dokumentere mva-meldingen.
Dokumentasjon av balansen er et lovkrav. Krav til avstemminger er også regulert i God regnskapsføringsskikk. I tillegg er kontroll med balansen en viktig intern kontroll for å sikre riktig regnskapsrapportering.
Investering i datterselskap, tilknyttet selskap eller felleskontrollert virksomhet kan regnskapsføres etter kostmetoden eller egenkapitalmetoden i selskapsregnskapet.
Målsettingen med kurset er å gi kursdeltakeren en oversikt over aksjerettslig og regnskapsmessig behandling av egne aksjer. Kurset omfatter erverv og avhendelse av egne aksjer, og tar for seg konkrete eksempler på de ulike transaksjonene.
Kurset gir en innføring i de siste endringene (01.07.21) til regnskapsloven og tar for seg endringer for små, store og øvrige foretak. Kurset er i hovedsak aktuelt for regnskapsprodusenter som utarbeider årsregnskap i samsvar med regnskapsloven og god regnskapsskikk.
Excel er et nyttig verktøy for deg som jobber innen økonomi. Dette Excel-kurset er spesielt tilpasset for økonomer.
I dette utdypende nettkurset lærer du logikken bak Excelfunksjoner. Kurset fungerer også som et nettbibliotek slik at du kan gå tilbake og repetere ved behov.
Kurset omhandler reglene for fast og midlertidig ansettelse, samt når det kan leies inn fra bemanningsbyrå. Du får en grundig innføring i de ulike unntaksbestemmelsene for når hovedregelen om fast ansettelse kan fravikes.
Tema i dette kurset er ferielovens regler om feriefritid. Ferielovens regler gjelder for de fleste arbeidstakere og arbeidsgivere i privat og offentlig sektor. Reglene har dermed praktisk betydning for de fleste arbeidstakere og de som arbeider med personal.
Hva inngår i feriepengegrunnlaget? Når skal feriepengene utbetales? Når blir feriepengene trekkpliktige? Og hva er 4/26-deler?
Vanligvis betaler skyldneren sin kreditor i tråd med avtalen, og forpliktelsen opphører da å eksistere. Men, det er heller ikke uvanlig at kreditors krav faller bort uten at kreditor har fått oppfyllelse. Foreldelse er en slik form for irregulært opphør.
I dette kurset gjennomgår vi reglene for forholdsmessig fradrag for merverdiavgift.
Dette kurset vil ta for seg hvilke forsikringer arbeidsgiver plikter å opprette for sine ansatte. Arbeidsgiver har også mulighet til å dekke forsikringer som ikke er pliktige som en lønnsgode til ansatte. Dette kan være for eksempel en behandlingsforsikring eller livsforsikring.
I dette kurset gjennomgår vi reglene for fradragsrett for inngående merverdiavgift på anskaffelser, drift og vedlikehold av kjøretøy, med spesielt fokus på personbiler og varebiler. Kurset er avgrenset mot bilforhandleres virksomhet.
I dette kurset gjennomgår vi reglene for rett til fradrag for merverdiavgift på reisekostnader. Utgifter til transport, overnatting og mat til ansatte som er på reise kan utgjøre store beløp. Ta nettkurset og få riktig merverdiavgiftsbehandling på reisekostnader.
I dette kurset skal vi gjennomgå reglene om fradragsrett for merverdiavgift på transaksjonskostnader.
Ved kontering av bilag må det tas stilling til hvordan den inngående merverdiavgiften skal behandles. Dette kurset gir en praktisk gjennomgang av de betingelser som må være til stede før inngående merverdiavgift kan fradragsføres.
Enhver økonomisk fordel mottatt i arbeidsforhold er skattepliktig, med mindre det er gitt særskilt skattefritak. Fri avis i arbeidsforholdet er derfor i utgangspunktet skattepliktig. I dette kurset gjennomgås reglene for fri avis, herunder vilkårene for skattefritak, og reglene om tjenstlig behov.
Firmabil er et av de mest vanlige frynsegodene i Norge. Det er derfor viktig å ha god kunnskap om de særlige reglene som gjelder ved beskatning av firmabil.
Elektroniske kommunikasjonstjenester, som bl.a. fri telefon og internett, er en av de vanligste fordelene ansatte har i arbeidsforholdet.
I dette kurset går vi gjennom reglene om frivillig registrering ved utleie av fast eiendom. Virksomheter som leier ut fast eiendom til leietakere som driver merverdiavgiftspliktig virksomhet i lokalene kan søke om frivillig registrering i Merverdiavgiftsregisteret.
Kurset er en gjennomgang av reglene som gjelder for skattefrie gaver i arbeidsforhold. For sammenhengens skyld, vil også erkjentlighetsgaver (takknemlighetsgaver) utenfor arbeidsforhold behandles.
Krypterer du e-post som inneholder personopplysninger? Alle norske virksomheter må forholde seg til personvernreglene i EU (GDPR), noe som innebærer at også alle ansatte må ha et bevisst forhold til regelverket.
Kurset gir en innføring i hvilke muligheter og begrensninger arbeidsmiljøloven gir for organisering av arbeidstiden, med hovedvekt på gjennomsnittsberegning.
Deler av en kontostreng skal rapporteres til SSB til fastlagte tider. Denne rapporteringen omtales gjerne som KOSTRA-rapportering. Regnskapstallene er en del av KOSTRA-rapporteringen.
Kurset skal gi et godt innblikk i oppbyggingen av balansen og hva som skal føres på de ulike KOSTRA-dimensjonene i balansen.
Dette er et introduksjonskurs til regnskap som gir deg innblikk i oppbygningen av regnskapet og grunnleggende krav til dokumentasjon.
Kurset er første del av tre kurs som skal gi en innføring i grunnleggende kommunalt regnskap. Formålet med dette kurset er å gi en oversikt over regnskapet sin plass i kommunal økonomiforvaltning. Herunder lovkrav og mål ved den kommunale økonomiforvaltningen.
Kurset er andre del av tre kurs som skal gi en innføring i grunnleggende kommunalt regnskap. Formålet med dette kurset er å gi en oversikt over pliktige vedlegg til årsregnskapet. Herunder en detaljert gjennomgang av de ulike postene som det skal opplyses om.
I dette kurset skal vi gå gjennom tre grunnleggende skatterettslige prinsipper, innvinning, tidsfesting og kostnader, og vise hvilken praktisk betydning disse prinsippene har.
Virksomhetens øverste leder er pålagt nødvendig opplæring i HMS. HMS-arbeid trenger ikke være vanskelig, omfattende og komplisert. Vi ser på lovverket og hva dette betyr i praksis for deg og din bedrift.
Alle virksomheter med flere enn 10 ansatte skal ha verneombud, og arbeidsgiver skal sørge for at verneombudet får den opplæringen som er nødvendig for å utføre vervet på en forsvarlig måte.
Kurset vil gi deg som jobber som regnskapsfører i en regnskapsførervirksomhet innsikt i hva hvitvasking er, hvordan man gjennomfører en risikovurdering av kunder og virksomheten, og også en liten smakebit på enkelte mistenkelige transaksjoner som kan være hvitvasking.
I dette kurset lærer du om regnskapsmessig behandling av leieavtaler i henhold til IFRS 16. Kurset har hovedfokus på regnskapsmessig behandling sett fra leietaker sin side, men omhandler også fremleie og "salgs- og tilbakeleietransaksjoner".
I dette kurset skal vi gå gjennom reglene for skattemessig behandling av immaterielle eiendeler.
En sentral plikt etter personvernforordningen er at virksomheter som behandler personopplysninger må sørge for at opplysningene er tilstrekkelig sikret mht. informasjonssikkerhet.
Kurset er et innføringskurs, og omhandler reglene for inkasso.
Kurset gir en innføring i arbeidsretten. Flere sentrale temaer i arbeidsretten blir behandlet, på et overordnet nivå. Formålet med kurset er å gi kursdeltageren en forståelse av sentrale begreper, rettskilder og temaer innenfor arbeidsrettsområde.
Målsettingen med kurset er å gi kursdeltakeren en oversikt over grunnleggende og viktige bestemmelser vedrørende fusjon, og å belyse viktige forhold en må være klar over knyttet til aksjerettslig, skattemessig og regnskapsmessige problemstillinger.
Dette kurset passer for alle som ønsker basiskunnskap om merverdiavgift.
Naturalytelser i arbeidsforhold (også kalt frynsegoder) er ytelser som gis som noe annet enn penger. Mange arbeidsgivere har spørsmål rundt hva som er skattepliktig og hva som er skattefritt, hva som skal være med i avgiftsgrunnlaget mv.
Ved innførsel av varer til Norge skal virksomheter som er registrert i Merverdiavgiftsregisteret beregne og betale merverdiavgiften selv. I dette kurset går vi gjennom reglene for merverdiavgiftsberegning ved innførsel av varer fra utlandet.
Innleie av utenlandsk arbeidskraft er et komplisert og uoversiktlig tema. Kurset er derfor avgrenset til å omfatte innleie fra virksomheter i andre EØS-land, som ikke er bemanningsbyrå. Oppbygningen av kurset er kronologisk inndelt etter de oppgavene som må utføres i innleieprosessen.
Inntekter er en vesentlig del av de aller fleste regnskap. I dette kurset gjennomgår vi når inntekten skal regnskapsføres, og hvordan den måles. Dette er et regnskapskurs som kun går nærmere inn på regnskapsmessig behandling.
Dette kurset viser et overblikk på de viktigste reglene knyttet til selskapsbeskatning, som man må være obs på i internasjonal skatterett. Kurset er delt opp mellom globalskatteplikt og kildeskatteplikt.
Kurset om internasjonal personbeskatning forutsetter at du som deltaker har en overordnet forståelse av de sentrale begrepene innen internasjonal skatterett, slik som globalskatteprinsippet, kildeskattprinsippet og dobbeltbeskatning.
Kurset er en overordnet gjennomgang av internprisingsreglene. Innledningsvis ser vi på hva internprising er og hvorfor vi har behov for slike regler.
For å lære seg internasjonal skatterett er det avgjørende å forstå de grunnleggende byggesteinene som regelverket er fundert på.
Et helt grunnleggende krav etter personvernforordningen er at virksomheter som behandler personopplysninger må kartlegge alle personopplysningene virksomheten har, og undersøke hvordan opplysningene behandles.
I dette kurset omhandler vi reglene for kjøp. Vi ser at det fins flere ulike lover på kjøpsområdet. Vi går gjennom betydningen av levering og risikoovergang, og hva som skjer når en vare blir levert for sent eller med mangel.
Kurset omhandler reglene for konkurs. Som innledning berøres hvilke muligheter man har for å unngå konkurs.
Dette er et grunnleggende kurs i konsernregnskap.
I dette kurset går vi gjennom en del problemstillinger ved utarbeidelse av konsernregnskap. Kurset bygger videre på vårt nettkurs Konsernregnskap som gir en grunnleggende forståelse for konsolidering og utarbeidelse av et konsernregnskap.
En kontantytelse er en ytelse gitt i penger, for eksempel kontanter, sjekk mv., for utførelse av arbeid. Alle arbeidsgivere må kjenne til reglene rundt rapportering og riktig beskrivelse av ulike kontantytelser.
Den globale dagsomsetningen av kryptovaluta er for tiden på flere ti-talls milliarder kroner. På grunn av de voldsomt store tallene har det blitt viktig å vite de skattemessige konsekvenser av kjøp, salg og utvinning av kryptovaluta.
Kundefordringer og leverandørgjeld er som oftest vesentlige poster i selskapets balanse. Det er et krav at det opprettes spesifikasjoner som viser alle transaksjoner pr kunde eller leverandør - dvs. kunde- og leverandørspesifikasjon (reskontroer).
God regnskapsførerskikk krever at regnskapsfører dokumenterer gjennomgang av kundens rutiner. Det gjelder rutiner som er av vesentlig betydning for oppdragsutførelsen.
Dette kurset gir en kort innføring i hvordan en ekstern kvalitetskontroll gjennomføres, og hva innholdet i en slik kontroll er. Du får en rekke tips til forberedelse, og det deles erfaringer fra Finanstilsynets rapporter etter stedlig tilsyn.
I dette kurset ser vi på regnskapsmessig og skattemessig behandling av leasing for leietaker (leaser). Hovedfokus er på finansiell leasing og skillet mellom operasjonell og finansiell leasing.
Mange ledere syntes det er vanskelig å håndtere ansattes problematiske bruk av alkohol, rus, reseptbelagt medisin og spill. Samtidig skaper denne type problematikk flere utfordringer på arbeidsplassen.
Lån fra selskap til personlig aksjonær vil i de fleste tilfeller anses som et skattepliktig utbytte i skatteretten. Likevel anses det fortsatt som et lån i regnskapet og i selskapsretten, ikke utbytte.
Oppføring av bygg og anlegg reiser en rekke avgiftsmessige problemstillinger. I dette kurset går vi gjennom merverdiavgiftsreglene for eiendomsutviklere som fører opp bygg for salg eller utleie i egenregi. Slik virksomhet kan utløse plikt til å beregne merverdiavgift etter reglene om uttak.
Hvordan skal merverdiavgift behandles ved ansattes utlegg? Har arbeidsgiver rett til fradrag for merverdiavgift på ansattes utlegg?
I dette kurset ser vi på reglene rundt kostnadsdeling mellom flere parter.
Selger må innberette utgående merverdiavgift ved omsetning, uavhengig av om kunden har betalt eller ikke. Dersom kunden ikke betaler (ved kredittsalg), oppstår det et tap på en kundefordring. I hvilke tilfeller kan kreditor tapsføre fordringen med virkning for merverdiavgiften?
Kurset gir deg tips og råd for å håndtere merverdiavgiften korrekt ved viderefakturering.
Hvordan virker justeringsreglene når du anskaffer eller fører opp fast eiendom? Hvilke konsekvenser vil det ha om du endrer bruken av eiendommen, eller du velger å selge? Har det noen betydning når du selger og til hvem du selger?
I dette kurset går vi gjennom utvalgte problemstillinger innenfor justeringsreglene for fast eiendom.
Merverdiavgiftsreglene ved kjøp av fjernleverbare tjenester fra utlandet er tema for kurset.
I dette kurset går vi gjennom enkelte problemstillinger knyttet til merverdiavgift og overdragelse av byggeprosjekt under oppføring. Ved etablering av et byggeprosjekt vil det påløpe kostnader til prosjektering og bygging mv.
I dette kurset skal vi se nærmere på hva som er nytt i ny god regnskapsførerskikk, med ikrafttredelse 1. januar 2023.
Ny kompensasjonsmelding for merverdiavgift lanseres januar 2023. Den nye meldingen erstatter skjema RF-0009 i Altinn.
Fra første avgiftstermin for 2022 skal mva-meldingen leveres i en ny løsning, enten direkte fra regnskapssystemet, manuelt via portalen på skatteetaten.no eller ved innsending av en XML-fil i portalen. I dette kurset får du en gjennomgang av den nye mva-meldingen.
I dette kurset går vi gjennom de viktigste endringene i ny regnskapsførerlov som trer i kraft 1. januar 2023.
For inntektsåret 2022 må alle enkeltpersonforetak rapportere i ny digital skattemelding. Skatteetaten har også som mål at de fleste aksjeselskap skal sende inn ny skattemelding, hvor flere kjente skatteskjema erstattes av en digital skattemelding med næringsspesifikasjon.
De fleste AS kan for regnskapsåret 2022 sende inn ny digital skattemelding, hvor skjema som Næringsoppgave, Forskjeller mellom regnskapsmessige og skattemessige verdier og andre skatteskjema erstattes av en digital skattemelding med næringsspesifikasjon.
Mange foretak mottar ulike former for tilskudd. I dette kurset skal vi se på hvordan offentlige tilskudd skal behandles. Her ser vi i hovedsak på regnskapsmessig behandling. Vi går nærmere inn på resultatføringen, og spesielt hvordan investeringstilskudd og driftstilskudd skal behandles.
I dette kurset gjennomgår vi bokføringsregelverkets krav til oppbevaring.
I dette nettkurset får du en oversikt over hvilke grenser for lønnsinnrapportering du som arbeidsgiver eller oppdragsgiver må forholde deg til.
Målsettingen med kurset er å gi kursdeltakeren en oversikt over sentrale problemstillinger knyttet til regnskapsføring av opsjoner til ansatte.
Arbeidstakere kan få dekket et måltid skattefritt dersom vilkårene for skattefri overtidsmat er oppfylt. Hvilke vilkår må være oppfylt, og hvor mye kan dekkes? Hva skjer om arbeidsgiver dekker maten som en naturalytelse, eller om arbeidstaker legger ut og får refusjon?
Kurset gir en innføring i reglene for pant i fast eiendom.
Kurs i reglene som gjelder for pengekrav. Her lærer du om hva man kan foreta seg når en som skylder deg penger ikke betaler på forfall.
Hvilke virksomheter er pliktig til å opprette pensjonsordning for sine arbeidstakere? Hva er egentlig forskjellen på innskuddsordning og ytelsesordning? Må alle ha samme pensjonsordning?
I dette kurset gjennomgår vi bokføringsreglenes krav til utarbeidelse og oppbevaring av ulike typer regnskapsmateriale som skal dokumentere når ansatte og eiere har vært til stede på arbeidsstedet og hva de har utført av arbeidsoppgaver.
Enhver økonomisk fordel mottatt i arbeidsforhold er skattepliktig, med mindre det er gitt særskilt skattefritak. Rabatter den ansatte mottar i arbeidsforholdet er derfor i utgangspunktet skattepliktige, men det finnes unntak.
Mange ledere synes det er vanskelig å få grep om hvilke plikter en virksomhet har etter personvernforordningen, og hvordan lykkes med personvernarbeidet i virksomheten.
Mange virksomheter synes det er vanskelig å få grep om hvilke plikter de har etter personvernforordningen, og hvordan lykkes med personvernarbeidet i virksomheten.
Pivottabeller i Excel brukes til å beregne, oppsummere og analysere data. Jobber du i Excel uten å bruke pivottabeller? Da bruker du sannsynligvis mye unødvendig tid på analyser som Excel kan gjøre i stedet.
Det kan være vanskelig å vurdere om en kostnad relatert til et balanseført driftsmiddel er vedlikehold/reparasjoner eller påkostninger.
Kurset går i dybden på lov om register over reelle rettighetshavere. Kurset tar for seg hvordan man skal identifisere reelle rettighetshavere, hva som skal dokumenteres og hva som skal registreres.
Alle næringsdrivende med merverdiavgiftspliktig omsetning av varer og tjenester i Norge må søke om registrering i Merverdiavgiftsregisteret.
NB! Dette kurset viser skattemelding ved bruk av skjema. For regnskapsåret 2022 kan alle AS levere ny digital skattemelding. For regnskapsåret 2023 skal alle AS levere ny digital skattemelding.
Regnskapsanalyse er å gjøre en vurdering av den finansielle stillingen og utviklingen til et selskap. En slik analyse er relevant for å se på selskapets utvikling over tid eller for å sammenligne mot andre selskap.
Målsettingen med kurset er å gi kursdeltakeren en oversikt over sentrale problemstillinger knyttet til regnskapsføring av fisjoner.
Reiser i arbeidsforhold er et område som vi opplever at mange arbeidsgivere har spørsmål om, både når det gjelder hva som skal dekkes av arbeidsgiver, og hva ansatte kan få utbetalt trekkfritt.
Dette kurset vil forklare forskjellen på forskudd på lønn og rimelig lån i ansettelsesforhold. Vi går gjennom viktigheten av en låneavtale og årsoppgave, hvordan regne ut renter og hvordan en eventuell rentefordel skal innrapporteres via lønn.
Har du fokus på risiko og vesentlighet når du utarbeider eller analyserer et regnskap? I dette kurset gjennomgår vi regnskapsposter der risiko for feil kan være stor. Hvilke spørsmål må stilles for å sikre at regnskapet ikke inneholder vesentlige feil og hvordan dokumentere på en god måte?
Kurset sier noe om hva en risikovurdering er, hvorfor den gjøres og hvilken verdi den kan ha for regnskapsforetaket og dens kunder.
Kunder, leverandører og andre uprioriterte kreditorer får vanligvis null dekning for sine utestående krav. Vær i forkant og gjør tiltak før konkursen er et faktum. Etter konkursåpning er det vanligvis få muligheter til å begrense tapet.
Skal du kvalitetssikre en skatteberegning for et AS må du ha kontroll på endring i midlertidige forskjeller og analysere skattekostnaden.
Som investor i et oppstartsselskap kan du få inntektsfradrag for innskuddet ditt på visse vilkår. Ordningen skal bidra til å redusere risikoen ved slike investeringer og kalles ofte skatteinsentivordningen eller Gründerfradraget.
Kurset gir deg oversikt over skatteregler, aktuelle selskapsrettslige, avgiftsmessige, praktiske og regnskapsmessige problemstillinger i en omdanningsprosess.
Hvem kan være en skattefri institusjon? Og hva innebærer det å være en skattefri institusjon?
Lær hva som skal til for å kunne tilby et skattefritt velferdstiltak til dine ansatte, og hvilke kostnader du kan fradragsføre.
Det er flere SkatteFUNN- og Innovasjon Norge-prosjekter nå enn noensinne. Mange sliter med å få oversikt over regelverket for å kunne utnytte sitt fulle potensial tilknyttet SkatteFUNN-tilskuddet. I dette kurset får du vite hvordan du skal forholde deg til regelverket innenfor SkatteFUNN.
Dette er et generelt kurs med fokus på forskuddstrekk. Kurset er begrenset til å gjelde arbeidsforhold. Behandling av ytelser fra NAV, lover og regler for sjøfolk o.l. omhandles derfor ikke i dette kurset.
Del 1 av 3 kurs som sammen redegjør for skillet mellom drift og investering i kommuneregnskapet. Dette kurset tar for seg KRS 1 sin klassifisering av balanseposter. Herunder tar vi også for oss fylkes-/kommunene sin låneadgang.
Del 2 av 3 kurs som sammen redegjør for skillet mellom drift og investering i kommuneregnskapet. Dette kurset tar for seg føringer i lov og forskrift, samt KRS 4 sine avgrensninger mellom drift og investering.
Del 3 av 3 kurs som sammen redegjør for skillet mellom drift og investering i kommuneregnskapet. Dette kurset tar for seg KRS 2 sine avgrensninger for hva som inngår i anskaffelseskost og opptakskost for balanseposter.
Plikten til å slette en personopplysning er en sentral plikt etter personvernforordningen. Mange virksomheter synes det er vanskelig å praktisere slettekravet.
Bli klar til årsoppgjøret. I dette kurset vil vi ha fokus på god planlegging og kvalitet i dokumentasjonen gjennom årsoppgjøret. Du lærer også om verdsettelse av utvalgte regnskapsposter og nyheter for årsoppgjøret 2022.
Mange virksomheter synes det er vanskelig å få et godt grep om personvernarbeidet. I dette kurset får du god oversikt over hvordan din virksomhet kan etterleve de sentrale personvernforpliktelsene.
Hva er uttaksmerverdiavgift? I hvilke situasjoner skal det beregnes uttaksmerverdiavgift? I dette nettkurset går vi gjennom praktiske eksempler for å belyse reglene om uttaksmerverdiavgift.
Har du lurt på hvordan du skal håndtere en sykmeldt arbeidstaker? Eller hvordan virksomheten din skal følge opp arbeidstakere som er sykmeldt?
Arbeidsgivere og regnskapsførere må til stadighet forholde seg til en rekke trygdeytelser. Dette gjelder typisk når arbeidstakere blir syke, får barn eller når barna blir syke. For riktig behandling av ytelsene er det viktig at arbeidsgivere og regnskapsførere har kjennskap til disse trygdereglene.
Når er tap på fordringer fradragsberettiget? Problemstillingen gjør seg gjeldende både innenfor skatt og avgift. I tillegg stiller regnskapsreglene krav om at virksomheten skal vurdere verdien på fordringene. Kursnivået er tilpasset de som ikke har inngående kompetanse på området fra før.
Hvordan vurderer man tilknytningen mellom den fordringen som er tapt og den virksomheten som drives? Og hva kreves for at kravene til virksomhet oppfylles? Kursnivået er tilpasset de som har gjennomført vårt grunnleggende kurs om tap på fordringer, eller som har innsikt i tema fra før.
Når står fordringen i fare for å endre karakter? Og hvilke konsekvenser kan dette medføre? Kursnivået er tilpasset de som har gjennomført våre to tidligere kurs som gjelder tap på fordring, eller har god innsikt i temaet fra før.
Det er viktig å ha kunnskap om arbeidsforholdet er omfattet av en tariffavtale eller ikke, når det skal avgjøres hvilke rettigheter og plikter som gjelder for arbeidsgiver og arbeidstaker.
Virksomheter som blir registrert i Merverdiavgiftsregisteret kan kreve fradrag for inngående merverdiavgift på anskaffelser som er foretatt før registreringstidspunktet. Dette kalles et tilbakegående avgiftsoppgjør.
- innfordring av ubetalt faktura ved tvang Mange næringsdrivende opplever at en faktura ikke blir betalt ved forfall. Dette kurset tar for seg prosessen for innfordring av et slikt pengekrav.
Målsettingen med kurset er å gi oversikt over en del av de viktigste bestemmelsene vedrørende utbytte i aksjeloven, med spesielt fokus på forhold som er viktige for utbytteplanlegging.
I dette kurset ser vi på regelverket for ulike naturalytelser som er vanlige i arbeidsforhold, med hovedfokus på beregning av skattepliktig fordel og innrapportering.
I dette kurset gjennomgår vi regelverket for enkelte naturalytelser. De naturalytelsene vi ser på er de hvor det har vært en endring i regelverket fra og med inntektsåret 2019. Dette er gaver i arbeidsforhold, personalrabatter, fri avis og overtidsmat.
Varelager vil ofte være en vesentlig post i selskapets balanse. For å få en riktig rapportering av resultat og stilling er det derfor meget viktig at posten er riktig verdsatt og godt dokumentert.
I dette kurset får du en oversikt over satser og regelendringer som er relevant for lønnsrapporteringen for 2022.
NB! Dette kurset viser skattemelding ved bruk av skjema. For regnskapsåret 2022 kan alle AS levere ny digital skattemelding. For regnskapsåret 2023 skal alle AS levere ny digital skattemelding. Det kommer nytt nettkurs første del av 2023, der vi viser ny skattemelding.
Dette kurset gir en innføring i de mest vanlige aksje- og verdipapirfond, hvordan de virker og hvordan de skal finne veien inn i regnskapet, og hvordan den skattemessige behandlingen er.
Få en oversikt over bokføring og skatt for følgende temaer: Aksjer, tegningsretter, grundfondsbevis, derivater, shortsalg av aksjer, obligasjoner og sertifikater samt konvertible obligasjoner.
Kursets hovedvekt ligger på temaene utbytte, tilbakebetaling av innbetalt kapital og aksjonærlån/mellomregningskonto. Videre omhandles temaene kjøp og salg av aksjer, selskapets formuesverdi, og investeringer i oppstartsselskaper.
Alle autoriserte regnskapsforetak er pålagt å ha opplæring av sine medarbeidere i hvordan hver enkelt kan bidra i arbeidet med å forebygge og bekjempe hvitvasking
Dette er kurset for deg som er nysgjerrig på og opptatt av hvilke muligheter som ligger i automatisering innenfor regnskapsfaget. Vi setter fokus på hva som skjer, muligheter og utfordringer, samtidig som vi vektlegger de faglige kravene som stilles til gjennomføring.
Vi tilbyr grunnleggende kurs om avstemming i praksis som nettkurs. Gi medarbeider og / eller nyansatt en innføring i kravene til avstemminger av regnskapet. Målet er å lære hva man må, og bør avstemme, samt hvordan man kan avdekke feil i denne forbindelse.
Dette er et praktisk rettet kurs i å gjennomføre avviklingen av selskap fra A til Å. Etter kurset skal du kunne det som er nødvendig for å gjennomføre avvikling av selskap og unngå skattemessige og avgiftsmessige problemer.
Vi tilbyr nettkurs i bedriftsrådgivning - hvordan komme i gang. I dette kurset lærer du om de ulike rollene du kan ha som rådgiver, og hvordan du kan påvirke eiere og ledere av en virksomhet til å tenke langsiktig, målrettet og å lykkes med faktisk å nå disse målene.
Kurset gjør deg trygg på hva reglene innebærer, hvordan de skal praktiseres, og ikke minst hvordan man unngår ubehagelige overraskelser i forbindelse med skattemyndighetenes kontrollarbeid
Vi tilbyr kurs i bistand til småbedrifter i vekst som nettkurs. Kurset gir en innføring i de utfordringer bedrifter står ovenfor når de vokser, og på hvilke områder du som regnskapsfører kan gi verdifull bistand.
Netthandel er handel av produkter eller tjenester gjennom elektroniske nettsystemer. Netthandelen er høyere enn noen gang og står for all vekst i norsk handel. Riktig dokumentasjon og bokføring av netthandel blir derfor stadig viktigere.
Riktig bokføring er fundamentet for korrekt årsregnskap og rapportering av skatter og avgifter mv. Dette kurset tar for seg årets nyheter og endringer i forståelsen av bokføringsregelverket, konkretisert gjennom for eksempel lov- og forskriftsendringer og uttalelser fra Skattedirektoratet.
Riktig bokføring er fundamentet for korrekt årsregnskap og rapportering av skatter og avgifter mv. Dette kurset har fokus på aktuelle bokføringsspørsmål
Vi tilbyr kurs i bokføringsreglene fra A til Å som nettkurs. Riktig bokføring er fundamentet for korrekt årsregnskap, skattemeldinger for skatt og merverdiavgift mv.
Excel har mange funksjoner som er skreddersydde for regnskapsfører/revisor/og økonomer. Erfaring i bruk av avanserte excel funksjoner gir stor fleksibilitet i utforming av både analyser og rapportering.