Kurs i skattefritt salg av bedrift - digitalt



Kursarrangør: Videocation
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 10 leksjoner
Pris: fra 375

Vi tilbyr digital kurs om skattefritt salg av bedrift. Vil du selge bedriften din uten å betale skatt? Dette er et kurs i skattefritt salg av bedrift med advokat Monica Jotun. I dette kurset får du en innføring i grunnleggende transaksjonsskatt.



Innhold:
Du lærer også om begreper og metoder for å få bedriften inn i et holdingselskap, uten at det blir mye skatt. Som bedriftseier har du mange alternativer ved et fremtidig salg. Kurset lærer deg hvilke alternativer du kan velge for å spare skatt i forbindelse med en transaksjon. En enkel, men skattepliktig metode du lærer, er salg: Du får den samme skatten uansett om du selger eller gir bedriften din til ditt eget selskap ved såkalt «tingsinnskudd». Du eller selskapet ditt kan likevel overføre aksjer til eget selskap uten særlig skatt, hvis gevinsten ikke er så stor.

Du kan også vurdere å gi bedriften som gave, eller å overføre bedriften mens du omdanner personlig næringsvirksomhet. I tillegg får du innsikt i avanserte skattemetoder, som fusjon og fisjon. Men før du går løs på en omfattende reorganisering så bør du undersøke om det er mulig å oppnå samme resultat på en enklere måte. Og det er det du lærer her. Kurset vil også gi deg en innføring i valg av metode, og håndtering av skatterisiko.

Dette lærer du:
• Innføring i fritaksmetoden
• Overordnet om holdingstruktur
• Enkle metoder: Gave, omdanning og tingsinnskudd
• Hovedpunkter om trekantfusjon
• Hovedlinjer i en fordringsfisjon
• Valg av metode for omrokkering
• Vedlegg til skattemeldingen - hvorfor og hvordan

Leksjoner:
1. Introduksjon til kurset
2. Enkle metoder for å få bedriften inn i et holdingselskap
3. Trekantfusjon - en innføring
4. Fisjon og konvertering - en innføring
5. Fisjon og fusjon med hjelpeselskap
6. Hva må avklares om deg selv, før du velger metode
7. Hva må avklares om selskapet, før du velger metode
8. Hvordan ha°ndtere skatterisiko
9. Hvorfor lage vedlegg til skattemeldingen
10. Oppsummering

Kursekspert: Monica Jotun

Monica beskytter verdier gjennom skatterådgivning og arveplanlegging. Hun har hjulpet personer og bedrifter i nesten 20 år, hvorav 6 år i KPMG. Hennes hovedfelt er skatt, arv / familierett, og selskapsrett. Monica holder kurs om skatt, generasjonsskifte og verdisikring i livskriser. Monica Jotun er utdannet jurist og Executive MBA, og jobber i TLA Advokater. Hun jobber mye med selskapsendringer, private dokumenter og skatteplanlegging. Monica hjelper dessuten norske og utenlandske personer og bedrifter med etablering over landegrenser.

Målgruppe for kurset:
Kurset passer godt for alle som er interessert i salg av bedrift, formueskatt, skatteplanlegging og generasjonsskifte

Språk:
• Kurset holdes på norsk