Portvin og moderne rødviner - bedrifter og større grupperKursarrangør: In Vino Veritas Vinkurs
Sted: Hele landet, I din bedrift, hjemme hos deg eller annet egnet sted
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Privatundervisning
Undervisningstid: Dagtid og kveldstid Ta kontakt for avtale
Varighet: 1 1/2 time
Pris: fra 495 pr pers

Vi tilbyr kurs i portvin og moderne rødviner for bedrifter og større grupper. En reise i moderne vinstiler i Portugal, med fokus på portvin og Dourodalen som har vært gjenstand for en rivende utvikling de siste årene.

Innhold:
Portvin har sterke røtter i Norge. Under brennevinsforbudet på 1920-tallet, den såkalte forbudstiden, var sterkvin boktavlig talt hot som sterkeste tillatte alkoholdrikk. Faktisk var Norge et av de viktigste eksportmarkedene for portvin på den tiden. Og vi solgte klippfisk tilbake til portugiserne. Med opphevelsen av brennevinsforbudet sank også sterkvinssalget og portugiserne ble litt mugne da vi importerte mindre portvin, mens de fortsatte å importere mye klippfisk. De ville at Norge skulle øke importen av portvin for bedre balanse i handelsavtalen.

Norge på sin side mente det var urimelig å sammenlikne et viktig næringsmiddel som fisk mot en luksusvare som portvin - dessuten drakk vi mer portvin per innbygger enn de fleste andre land. I dag er portvinssalget betydelig mindre enn på 1920-tallet, men fortsatt er vinen en av klassikerne i vinverdenen. Utviklingen de siste 10 - 15 årene viser at området også leverer habile og gode rødviner. Vinkurset vil vise deg det tradisjonelle og det moderne på en smakfull og lærerik måte.

Vinkursene arrangeres på bestilling for større og mindre grupper og utføres i bedriftens lokaler, private hjem eller andre steder hvor det er mulig å formidle ekte vinglede! Passer for alle og tilpasses til hvert enkelt oppdrag. Vinkurset pris er basert på et antall på 20 personer. Er man er færre justeres prisen opp til minimumpris til valgt kurstype basis / medium / premium. Smakingen består av en tilmålt mengde vin 1 fl/10 pax. Forbruk utover det belastes faktura.

Målgruppe for kurset

Bedrifter og større grupper

Kursmateriell

Basis-kurset inkluderer:
• 4 viner til vinkurset
• 4 gl / person Riedel Glassleie
• 1 ½ time varighet / etter avtale
• ABC Basis vinkompendium
• Smakeark
• Aromahjulet norsk utgave

Uttalelser

Lærlingekompaniet Øst
In Vino Veritas er tilknyttet oss som ressurs ovenfor våre lærlinger i servitør og kokkefaget. Med god pedagogisk formidlingsevne er tilbakemeldingene meget gode.
- Elisabeth Bonnevie, daglig leder

Jæren Vinklubb
Takk for et meget lærerikt, og bra gjennomført foredrag, med mange spennende smaker. Kommentarene fra medlemmene var entydig, at dette var bra, og meget spennende. Vi vil helt sikkert komme tilbake med ny forespørsel, om et nytt foredrag / kurs, i framtiden.
- Egil Rune Lerbrekk

Vis flere tilsvarende kurs: