Her finner du forskjellige vinkurs som setter deg i stand til å velge riktig vin til den maten du spiser. En vin som smaker veldig godt til en type mat, kan smake helt annerledes når den blir servert til noe annet. Meld deg på et vinkurs i dag!
Et kurs for de som ønsker å lære om mat og musserende vin i kombinasjon. Dette er et kokkekurs som passer perfekt for deg og dine venner. På dette kurset får du lærdom om mat og musserende vin i kombinasjon.
Et kurs for de som ønsker å lære om mat og bobler i kombinasjon. Dette er et kokkekurs som passer perfekt for deg og dine venner. I løpet av to til tre timer får man en innføring i musserende vin og lager forskjellige småretter som man spiser underveis.
Vi arrangerer forkurs til vin og brennevinsutdanning- WSET Level 2
I løpet av ca 2,5 time vil du få smake fem flotte rødviner som passer perfekt til høstsesongens råvarer.
I løpet av 2 timer vil du få en god innføring i ett av verdens beste vinland og smake 6 klassiske viner fra ulike vindistrikter. Det blir en utfyllende teoretisk gjennomgang der vi går gjennom vinlandets viktigste egenskaper og lærer hvorfor vinen fra de ulike områdene smaker som de gjør.
Vindanning-WSET er den mest anerkjente internasjonale modellen for vinsutdanning. Dette kurset er ment som en grunnleggende innføring i vin fra ulike deler av verden. WSET Level 2 Award in Wines er en grunnleggende vinvinsutdanning.
Dette kurset er lagt opp som et intensivkurs, spesielt tilpasset de som reiser langt. Det er viktig å være klar over at man må forberede seg godt på forhånd til dette kurset, dersom man skal henge med i undervisningen.
Vindanning-WSET er den mest anerkjente internasjonale modellen for vinsutdanning. Dette kurset er ment som en grunnleggende innføring i vin fra ulike deler av verden. Dette er et intensivkurs og krever dedikasjon, aktiv deltagelse i undervisning samt ca. 55 timer selvstudie for å bestå eksamen.
Burgund/ Bourgogne i Frankrike er velkjent for sine gode, hvite viner, hovedsakelig laget på Chardonnay druer. Vi starter i Chablis med sitt mangfold av gode viner i et interessant kalkrikt jordsmonn og beveger oss litt lenger sydover i Sentralburgund for å få flere gode smaksopplevelser.
Munkene var de første som fremstilte vin med kullsyre. Senere er det blitt en festdrikk, og vi kombinerer litt læring med den deilige følelsen som denne gode vinen gir. Vi presenterer både «ekte vare» og musserende laget på champagne-metoden og tank-metoden.
Vi tilbyr fordypning i vinens egenskaper. Vinsamler, medlem av en vinklubb, eller bare oppriktig interessert? For deg tilbyr vi et fordypningskurs med detaljert informasjon om druens egenskaper, vinens ulike produksjonsmetoder og ulike former for lagring.
Piemonte og Toscana distriktene kjenner de fleste. Fruktige og smaksrike, men også tyngre viner som Amaronevin er populære. De fleste nordmenn elsker vinene fra østsiden av Italia mens Sicilia representerer en spesiell vinstil med sitt vulkanske preg.
Vi tilbyr kurs i hvite og røde hverdagsviner, hvordan velge? Folk flest ønsker en god hvitvin og en god rødvin som passer til hverdagsmaten vår. En vin du kan åpne med god samvittighet og ta et glass, eller to, og nyte i full visshet om at både du og lommeboka har gjort et godt valg.
Vi tilbyr kurs om syrah – en drue som reiser mye. Druer flytter seg med menneskene og tar preg av klima, jordsmonn og ikke minst vinbondens behandling av vinen etter pressing. Syrah-druen finner vi nesten overalt og den trives lett og tar preg av sitt miljø.
Vi tilkbyr teamutvikling - smaken av suksess. Smaken av suksess er navnet på et kurs-opplegg der vi tilbyr et motivasjons og inspirasjons foredrag først, etterfulgt av en teambuilding aktivitet der deltagerne blir utfordret til å lage sin egen middag.
Vi tilbyr kurs om økologiske viner, hva er det, og merker vi forskjellen? Trenden brer om seg: den nye generasjonen vindyrkere velger økologisk dyrkingsform. Tre definisjoner brukes: Biodynamisk, Organisk, eller NaturVin.
Vi tilbyr diplomkurs - bli ekspert på fransk vin. I kursserien vil du lære om fransk vin generelt, historikk, klassifiserings-systemet, vindistriktene, druesorter, produksjonsmetoder og mye mer. Kurset omfatter prøving av relevante viner fra hele Frankrike.
Vi tilbyr diplomkurs - bli ekspert på italiensk vin. Beverage Academy har gleden av å invitere til en komplett kursserie om de italienske vinregionene. Dette er kurset der du lærer det meste om italiensk vin!
Vi tilbyr introduksjonskurs til fransk vin. Frankrike er et av de mest betydningsfulle vinland i verden, og er selve foregangslandet for utviklingen av moderne kvalitetsvin. Synes du det er vanskelig å få oversikten over de franske vintypene og distriktene?
Vi tilbyr introduksjonskurs til italiensk vin. Italia har i en årrekke vært det mest populære vinlandet for norske vinkjøpere, og er kanskje verdens mest mangfoldige vinland.
I dette kurset får du analysere smak og aroma i vin, med utgangspunkt i 2 kjente druesorter dyrket i ulike deler av verden. Det hele er trygt veiledet av en vinlærer ved en profesjonell fagskole. Hva er din type vin? Cathinca Dege vil hjelpe deg til å finne bedre frem til din foretrukne vinstil.
Det er kun 274 personer i verden som kan smykke seg med t tittelen Master Sommelier. Derav sier det seg selv hvor anerkjent dette studiet er. Vi er de eneste i Norge som har inngått et samarbeid med CMS og det er med stor glede at vi annonserer at vi kan tilby de 2 første av totalt 4 stegene.
Norwegian Sommelier Education (NSU) is a wine and beverage school based in Oslo, Norway. We offer various classes and services related to wine and the beverage trade. Classes and courses are primarily held in Norwegian. Contact us directly regarding possible language adjustments.
Vi tilbyrfordypning grunnkurs vin. Dette er en påbygging til vårt populære grunnkurs og vil passe for deg som jobber som servitør, kokk, innenfor import, vinmonopol eller bare har en stor lidenskap for vin.
Vi tilbyr Intensivt grunnkurs vin. For mange er det tilfredsstillende med et grunnkurs for å føle seg tryggere i sin arbeidshverdag. Noen velger derimot å bygge videre på kunnskapen fra grunnkurset og fortsetter videre med Grunnkurs fordypning eller Sommelierstudiet.
Vi tilbyr Intro til vinkurs.Dette er et 3-timers introkurs hvor vi gir et innblikk i vinens verden på en spennende måte. Kurset er ment for å inspirere og informere slik at du lettere skal kunne kartlegge din vei videre innenfor vinverdenens spennende muligheter.
Vi tilbyr Sommelierstudiet. Sommelier eller vinkelner har status på lik linje med en god kjøkkensjef. Sommelierutdannelsen åpner dører, gir påvirkningskraft og mulighet for lederstillinger. Studiet vil også gjøre deg til en av de få faglærte innen vin og brennevin i hotell- og restaurant.
Vi tilbyr introduksjonskurs i vinsmaking. Hvordan smake på vin og vindruens aroma. Lær å gjenkjenne de forskjellige vindruetypene. Et kurs i det mest essensielle når det gjelder vinsmaking. Kurset passer for de fleste, da selv den mest erfarne vinsmaker her lærer noe nytt!
Vi tilbyr vin og dessertkurs: søtt eller salt til dessertviner (med 5 forskjellige små franske kaker og 2 forskjellige oster).
Vi tilbyr innholdsrike og spennende vin og matkurs hvor både vin og mat er inkludert! Mat og vin hører sammen, men det å velge riktig vin til kan være en utfordring - vi kan hjelpe!
Vi tilbyr kurs om vin og ost. Vin og ost er alltid en klassiker, og her er mulighetene mange.
Vi tilbyr vinkurs om viner fra hele verden (Alsace, Bourgogne, Rioja, Piemonte, Stellenbosch...) Sammenlign samme druetype fra forskjellige verdensdeler.
Vi tilbyr vinkurs i Portviner. Hva er så spesielt med dem og hva kan du ha til portvin.
Vi tilbyr kurs i vin og tapas. Med tapas kan man lage mange ulike vin og matkombinasjoner. Dette er kurset for deg som vil prøve mye forskjellig på en gang!
Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder. Nå tilgjengelig i to deler med forskjellige temaer og nivå.
Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt Musserende vin øker stadig i popularitet hos nordmenn, men vet vi egentlig hva som skiller de mest populære stilene fra hverandre?
Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Du får oppleve 10 velutvalgte og representative viner for Frankrike.
Festsesongen står for dør, og hva er vel en bedre måte å starte den på enn med lekre bobler i glasset? Et av Champagnes mest historiske vinhus viser frem noen av sine beste viner. Dette blir en uforglemmelig aften.
Vi snakker om noen av de mest eksklusive og lagringsdyktige rødvinene som lages når Châteauneuf-du-Pape kommer opp i diskusjonen. La deg forføre og inspirere til store smaksopplevelser denne norvemberkvelden.
Frittalende Jim Clendenen, kjent som "The wildest winemaker in the West", droppet jusstudiene til fordel for vinmaking. I dag er han en av vinverdenens mest ikoniske vinmakere. Denne kvelden får du smake 8 av hans vidunderlige viner.
Vi tilbyr kurs om vin og mat i kombinasjon. Våre dyktige kokker og vinkelnere legger sammen sine kunnskaper for å gi deg en lærerik og smakfull helaftenopplevelse. Våre sommelierer ( vinkelnere) er opptatt av kvalitet, men er ikke glad i snobberi.
Lær om hvitvin på en praktisk måte gjennom å se, lukte og smake ulike vinstiler. Nyttig ABC vinkurs med fokus på å skape vininteresse hos deltagerne. Vårt vinkurs handler om å avmystifisere vin ved å bringe frem vinglede hos deltagerne!
Lær om rødvin på en praktisk måte gjennom å se, lukte og smake ulike vinstiler. Nyttig ABC vinkurs med fokus på å skape vininteresse hos deltagerne! Vårt vinkurs handler om å avmystifisere vin ved å bringe frem vinglede hos deltagerne!
Vi tilbyr kurs i extra ost og vin. Lyst til å lære om samspillet mellom ost og vin? Vi smaker 6 kvalitetsoster mot 6 ulike vinstiler fra hele verden. En populær klassiker!
Vi tilbyr gourmetaften i Oslo for bedrifter og større grupper. Vinkurs og gourmetmiddag hos Norges beste restauranter Tjuvholmen Sjømagasin og Festningen Restaurant.