Her finner du forskjellige vinkurs som setter deg i stand til å velge riktig vin til den maten du spiser. En vin som smaker veldig godt til en type mat, kan smake helt annerledes når den blir servert til noe annet. Meld deg på et vinkurs i dag!
Norwegian Sommelier Education (NSU) is a wine and beverage school based in Oslo, Norway. We offer various classes and services related to wine and the beverage trade. Classes and courses are primarily held in Norwegian. Contact us directly regarding possible language adjustments.
Vi tilbyr fordypning grunnkurs vin online. Dette er en påbygging til vårt populære grunnkurs og vil passe for deg som jobber som servitør, kokk, innenfor import, vinmonopol eller bare har en stor lidenskap for vin.
Vi tilbyr grunnkurs vin. For mange er det tilfredsstillende med et grunnkurs for å føle seg tryggere i sin arbeidshverdag. Noen velger derimot å bygge videre på kunnskapen fra grunnkurset og fortsetter videre med Grunnkurs fordypning eller Sommelierstudiet.
Vi tilbyr grunnkurs vin online. For mange er det tilfredsstillende med et grunnkurs for å føle seg tryggere i sin arbeidshverdag. Noen velger derimot å bygge videre på kunnskapen fra grunnkurset og fortsetter videre med Grunnkurs fordypning eller Sommelierstudiet.
Vi tilbyr Intro til vinkurs.Dette er et 3-timers introkurs hvor vi gir et innblikk i vinens verden på en spennende måte. Kurset er ment for å inspirere og informere slik at du lettere skal kunne kartlegge din vei videre innenfor vinverdenens spennende muligheter.
Vi tilbyr Intro til vinkurs til Bedrifter / større grupper .Dette er et 3-timers introkurs hvor vi gir et innblikk i vinens verden på en spennende måte. Kurset er ment for å inspirere og informere slik at du lettere skal kunne kartlegge din vei videre innenfor vinverdenens spennende muligheter.
Vi tilbyr Sommelierstudiet. Sommelier eller vinkelner har status på lik linje med en god kjøkkensjef. Sommelierutdannelsen åpner dører, gir påvirkningskraft og mulighet for lederstillinger. Studiet vil også gjøre deg til en av de få faglærte innen vin og brennevin i hotell- og restaurant.
Et kurs for de som ønsker å lære om mat og musserende vin i kombinasjon. Dette er et kokkekurs som passer perfekt for deg og dine venner. På dette kurset får du lærdom om mat og musserende vin i kombinasjon.
Et kurs for de som ønsker å lære om mat og bobler i kombinasjon. Dette er et kokkekurs som passer perfekt for deg og dine venner. I løpet av to til tre timer får man en innføring i musserende vin og lager forskjellige småretter som man spiser underveis.
Vår vinkelner og ostekjenner gir dere en innføring i produksjon og modning av ost, og i prinsippene rundt ost og vin i kombinasjon.
Bli med oss på vinsmaking, og smak på et av verdens mest kjente og populære vindrue! Chardonnay verden rundt byr på mange ulike smakfulle viner - fra fresh og crisp, til fyldig og kompleks, hvilken blir din favoritt?
Velkommen til årets mat og vin med vilt i fokus! Vi inviterer vi til en kveld fylt med fantastisk mat og vin med olympisk mester i kokkekunst Kjell-Patrick. Dere kan lene dere tilbake å nyte kvelden.
Bli med på vinsmaking som utforsker de kjente rødvinene fra Bordeaux. Det vil bli gitt en teoretisk introduksjon til vinproduksjon, jordsmonn og druesorter i regionen som vil gi deg en bedre forståelse og smaksopplevelse av de fem vinene vår vinkelner har valgt ut for anledningen.
løpet av ca 2,5 timer vil du få en god innføring i ett av verdens beste vinland og smake fem viner fra ulike vindistrikter.
På dette kurset vil du lære hva vinregionen Toscana har å tilby innen rødvin.
Ønsker du en mer personlig vinsmaking? Da kommer vi rett til deg! Vi tilbyr vinkurs rett hjem til deg eller til din bedrft.
På dette kurset lærer du hvordan smake på vin og hvordan gjenkjenne aroma og duft i ulike stiler hvit- og rødvin.
Det franske Wine Scholar-programmet, tilbudt av Wine Scholar Guild, er anerkjent som den mest omfattende sertifiseringen innen franske viner i bransjen. Programmet tar deltakerne med på en dyp reise gjennom Frankrikes vinregioner, historie, kultur og tradisjoner.
California Wine Institute har utviklet et utdanningsprogram over fire nivåer, fra begynner til ekspert. Alle nivåene bygger på forrige nivå og er bygget opp etter samme modell.
Studiet gir en grundig og utfyllende forståelse om de mest relevante aspekter ved vin, brennevin, øl og cider, vinsmaking samt mat og drikke i kombinasjon. Verdens viner og vinlovgivning blir nøye gjennomgått og forklart.
Level 1 Award in Wines er en lettfattelig og god introduksjon til vin. Det krever ingen forkunnskaper og studiet passer for alle som har interesse for vin, men begrenset forhåndskunnskap.
Vindanning-WSET er den mest anerkjente internasjonale modellen for vinsutdanning. Dette kurset er ment som en grunnleggende innføring i vin fra ulike deler av verden. WSET Level 2 Award in Wines er en grunnleggende vinvinsutdanning.
Level 3 Award in Wines er en videregående innføring i vin fra ulike deler av verden. Studiet dekker viktige dyrkningsområder i kjente vinproduserende land og går i dybden på deres druesorter, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner.
A course that builds expertise theoretically and practically through comprehensive study of a large number of wine regions and tasting a large number of wines. The course deepens your understanding of how and why wine production and business factors influence the style, quality and price of wines.
Vi tilbyr digitalt vinkurs om bobler i glasset for nybegynnere - modul 1. Lær om vin i egen stue når du har tid og lyst med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir blir det ikke. Dette vinkurset består av smaksmodulene 1 og 2, pluss innledning.
Vi tilbyr digitalt vinkurs om bobler i glasset for nybegynnere - modul 2. Lær om vin i egen stue når du har tid og lyst med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir blir det ikke. Dette vinkurset består av smaksmodulene 1 og 2, pluss innledning.
Vi tilbyr digitalt vinkurs om bobler i glasset som samlepakke - modul 1 og modul 2. Lær om vin i egen stue når du har tid og lyst med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir blir det ikke.
Vi tilbyr digitalt vinkurs om dessertvin og andre kule viner. Lær om vin i egen stue når du har tid og lyst, enklere blir det ikke. Vi gjennomgår totalt 6 viner i dessertvin og andre kule viner, 2 viner i hver modul - du velger selv om du vil prøve alle vinene eller kun noen - også i hver modul.
Vi tilbyr digitalt vinkurs om hvitt i glasset - modul 1. Lær om vin i egen stue når du har tid og lyst, med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir blir det ikke. Hvitt i glasset er et digitalt vinkurs for deg som kan litt om hvitvin, men vil vite mer.
Vi tilbyr digitalt vinkurs om hvitt i glasset - modul 2. Lær om vin i egen stue når du har tid og lyst, med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir blir det ikke. Hvitt i glasset er et digitalt vinkurs for deg som kan litt om hvitvin, men vil vite mer.
Vi tilbyr digitalt vinkurs om hvitt i glasset samlepakke - modul 1 og 2. Lær om vin i egen stue når du har tid og lyst, med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir blir det ikke. Hvitt i glasset er et digitalt vinkurs for deg som kan litt om hvitvin, men vil vite mer.
Vi tilbyr digitalt vinkurs om hvordan smake på vin. Her kan du enkelt lære litt om hvordan du skal se, lukte og smake på en vin for å få mest mulig glede av den. Det er ganske enkelt å vite om du liker en vin eller ikke når du først har smakt den.
På Druen digitale vinkurs Italia, Toscana, Piemonte og Veneto - lær om vin i egen stue (eller hage) når du har tid og lyst med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Nå kan du også kjøpe GAVEKORT på digitale vinkurs. Et enklere og smartere gavekjøp finnes ikke.
På Druen digitale vinkurs Italia, Piemonte - lær om vin i egen stue (eller hage) når du har tid og lyst med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir det ikke. På Druen Italia er et digitalt vinkurs for deg som kan litt eller lite om Italia, og vil vite mer.
På Druen digitale vinkurs Italia, Piemonte og Veneto - lær om vin i egen stue (eller hage) når du har tid og lyst med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir det ikke. På Druen Italia er et digitalt vinkurs for deg som kan litt eller lite om Italia og vil vite mer.
På Druen Italia, Toscana - lær om vin i egen stue (eller hage) når du har tid og lyst med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir det ikke. På Druen Italia er et digitalt vinkurs for deg som kan litt eller lite om Italia, og vil vite mer.
På Druen digitale vinkurs Italia, Toscana og Piemonte - lær om vin i egen stue (eller hage) når du har tid og lyst med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir det ikke.
På Druen digitale vinkurs Italia, Toscana og Veneto - lær om vin i egen stue (eller hage) når du har tid og lyst med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir det ikke. På Druen Italia er et digitalt vinkurs for deg som kan litt eller lite om Italia, og vil vite mer.
På Druen digitale vinkurs Italia, Veneto - lær om vin i egen stue (eller hage) når du har tid og lyst med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. På Druen Italia er et digitalt vinkurs for deg som kan litt eller ingen ting om Italia og landets viner og vil vite mer.
Vi tilbyr digitalt vinkurs om verdens mest berømte røde druesort Cabernet Sauvignon. Dette er en meget populær druesort som i tillegg regnes for å være verdens beste rødvinsdrue, mye grunnet de samme årsaker som med Chardonnay.
Vi tilbyr digitalt vinkurs om Chardonnay. Her kan du lære litt om verdens mest berømte hvite druesort Chardonnay. Druesorten Chardonnay trives nesten overalt, er lett a° dyrke og er hardfør.
Vi tilbyr digitalt vinkurs for nybegynnere - modul 1. Lær om vin i egen stue når du har tid og lyst, med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir blir det ikke. I dette vinkurset lærer du hvordan å smake vin og om druetyper.
Vi tilbyr digitalt vinkurs for nybegynnere - modul 2. Lær om vin i egen stue når du har tid og lyst, med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir blir det ikke. I dette vinkurset lærer du hvordan å smake vin og om druetyper.
Vi tilbyr digitalt vinkurs for nybegynnere - modul 3. Lær om vin i egen stue når du har tid og lyst, med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir blir det ikke. I dette vinkurset lærer du hvordan å smake vin og om druetyper.
Vi tilbyr digitalt vinkurs om rødt i glasset - modul 1. Lær om vin i egen stue når du har tid og lyst, med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir blir det ikke. Rødt i glasset er et digitalt vinkurs for deg som kan litt om rødvin, men vil vite mer.
Vi tilbyr digitalt vinkurs om rødt i glasset - modul 2. Lær om vin i egen stue når du har tid og lyst, med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir blir det ikke. Rødt i glasset er et digitalt vinkurs for deg som kan litt om rødvin, men vil vite mer.
Vi tilbyr digitalt vinkurs om rødt i glasset samlepakke - modul 1 og 2. Lær om vin i egen stue når du har tid og lyst, med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir blir det ikke. Rødt i glasset er et digitalt vinkurs for deg som kan litt om rødvin, men vil vite mer.
Vi tilbyr digitalt vinkurs om hvordan man sabler champagne. Trude Helén Hole er Norges tøffeste forfatter og kuleste sommelier. Hole har arbeidet med vin i 25 år, hvorav 6 år med vinimport og 19 år som vinskribent for forskjellige medier.
Bourgogne-vinene kommer fra høydedragene som strekker seg fra Dijon i nord til Lyon i sør. De mest kjente områdene er Côte de Nuits og Côte de Beaune, samt Mâcon og Beaujolais.
I det nordøstlige hjørnet av Frankrike ligger Alsace avskjermet av Vosgesfjellene i vest og Rhinen i øst. Bortsett fra en minimal fremstilling av rødvin og rosé, er dette et område for hvite, tørre viner samt god musserende, AOC Crémant d’Alsace.
Bordeaux-vin kommer fra et stort område rundt byen Bordeaux i Sørvest-Frankrike. Fra nord til sør er området 105 km – fra øst til vest 130 km.
Champagne-distriktet ligger 10-15 mil nordøst for Paris, rundt de store byene Reims og Epernay. Vinen er frisk og syrlig, men ville neppe oppnådd sin store berømmelse (og sine høye priser) hvis den ikke hadde gjennomgått den spesielle annengangsgjæringen .
Vi tilbyr vinturer i Frankrike. I vid forstand er vel alle turer til Frankrike nærmest for vinturer å regne. Hvert måltid får naturlig følge av dertil egnet vin, og hver region serverer gjerne sine gastronomiske spesialiteter med godt følge av lokale viner.