Vinturer i Champagne - 4 dager / 3 netter (for grupper)Kursarrangør: TransProvence
Sted: Utlandet, Frankrike
Utlandet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 4 dager
Pris: fra 8.700 pr pers

Champagne-distriktet ligger 10-15 mil nordøst for Paris, rundt de store byene Reims og Epernay. Vinen er frisk og syrlig, men ville neppe oppnådd sin store berøm­melse (og sine høye priser) hvis den ikke hadde gjen­nomgått den spesielle annengangsgjæringen .

I hovedsak lages vinen av tre druetyper: Den grønne Chardonnay og de blå Pinot Noir og Pinot Meunier. Druene presses, og produsentene må være ytterst forsik­tige for å unngå at de blå skallene setter farge på vinen. Gjæringen foregår som for hvite viner. Hver druetype gjæres for seg. Når de såkalte basevinene er ferdige, blandes de innbyrdes, det lages en «cuvée». Blandingen består ofte av viner fremstilt både av blå og grønne druer fra de forskjellige markene innen distriktet, og varierer en god del fra hus til hus.


Program:
Dag 1
Gjestene ankommer TGV-stasjonen (Champagne Ardenne) med lyntoget fra Paris eller direkte fra CDG-flyplassen – ca. 50 min. Transfer i drosje fra stasjonen direkte til bostedet i Epernay: det svært hyggelige ”chambre-d’hôtes” på Avenue de Champange (A) eller det sentralt beliggende lille 4-stjerners spa-hotellet (B) – vennlighet og gjestfrihet møter deg begge steder. Sykler og materiell (turbeskrivelser på engelsk, kart og vouchere) vil bli utlevert. Middag på egen hånd (A og B).

Dag 2
La Vallée de la Marne – ca. 35 km
Etter frokost legger dere ut på dagens etappe som går i dalsidene i Marne-dalen, hvor Marne-elven snor seg smaragdgrønn og blinkende i dalbunnen. Etter en drøy stigning kommer dere til landsbyen Hautvillers, som kalles ”Champagnens vugge”. Her kan dere nyte dagens første ”coupe de champagne” sammen med den vide utsikten. Kanskje vil dere ta en titt i kirken og på gravsteinen til Dom-Perignon? Turen fortsetter i vakkert og variert landskap via sjarmerende Cumières og Damery, før man krysser dalbunnen og kommer innom Boursault på veien tilbake til Epernay. Middag på en god restaurant i sentrum og overnatting samme sted.

Dag 3
La Côte des Blancs – ca. 30 km
Dagens rundtur starter etter frokost på hotellet og går ut i Côte des Blancs-vinmarkene sør for Epernay via landsbyer som Pierry, Chavot, Avize og Cramant. I dette området dyrkes kun Chardonnay-druer, som ifølge kjennere gir champagnen lett og delikat aroma med finesse og eleganse. Nyt den storslagne utsikten over vinmarkene ved parken med gigantflasken i Avize! Ikke et øyeblikk er dere i tvil om hvor dere er, både små og større champagneprodusenter konkurrerer om oppmerksomheten, og oppfinnsomheten er stor: fra pittoreske smijernsskilt til buksbom formet som champagneflasker. Middag på en annen restaurant i Epernay. Overnatting samme sted.

Dag 4
Frokost. Bruk dagen i Epernay fram til hjemreise. Kanskje har du smakt deg fram til din yndlingschampagne og vil innom en av mange champagnebutikker i byen?