Vinturer i Bordeaux og Saint Emilion - 4 dager / 3 netterKursarrangør: TransProvence
Sted: Utlandet, Frankrike
Utlandet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 4 dager
Pris: fra 10.800 pr pers

Bordeaux-vin kommer fra et stort område rundt byen Bordeaux i Sørvest-Frankrike. Fra nord til sør er området 105 km – fra øst til vest 130 km.

Spesielt de røde, men også enkelte av de hvite, regnes med blant verdens ypperste viner. Området er nøye regulert av lovverket, og bare vin dyrket innenfor dets grenser har rett til betegnelsen Appellation Bordeaux Contrôlée (AOC Bordeaux). I distriktet finnes ca. 7000 vineiendommer som kalles slott (Châteaux).

Mange av disse produserer både rød-, hvit- og rosévin. Det kan være betydelige smaks- og kvalitetsforskjeller fra vin til vin fra de ulike underområdene. Det er vanlig at to eller flere druesorter (de vanligste blå druesortene er Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot) dyrkes på samme eiendom, og den ferdige vinen er oftest en blanding av viner fra to eller flere druesorter. Det er en erfaringssak hvilken druesort som gir best resultat på det enkelte sted. Også de grønne druene blir til blandingsviner, og hoveddruetypene er Sémillon og Sauvignon Blanc.

På vår turs første utflukt konsentrerer vi oss om den flotte vinslottsruten i Medoc-området nord for Bordeaux, mens turen neste dag går østover i området med den vakre og verdenskjente vinlandsbyen Saint Emilion med sitt idylliske sentrum, monolittkirken, katakombene og alle vinbutikkene – ikke et øyeblikk er man i tvil om at det er vinen som er i fokus. Kveldene nyter vi i storslagne Bordeaux, i seg selv en reise verd.


Program:
Dag 1
Dere blir hentet på flyplassen i Bordeaux. Transfer (ca. 45 min.) med drosje/ minibuss til et av de hyggelige og svært sentralt beliggende hotellene ( alt B med svømmebasseng og vakker bakhage) i vinlandsbyen Saint Emilion. Innsjekking. I velkomstmøtet klokken 19.00 med representanten fra vår agent vil dere få utdelt sykler og materiell (kart og turbeskrivelser på engelsk). Ved sen ankomst holdes møtet neste morgen ca. klokken 09.00. Middag på egenhånd og for egen regning. Overnatting.

Dag 2
Landsbyene rundt Saint Emilion – ca 20 km.
Etter frokost på hotellet legger dere ut på sykkelrundturen, som tar dere til flere koselige landsbyer med interessant historie. Etter en god nedoverbakke fra Saint Emilion kommer dere til Saint Laurent des Combes. Videre stifter dere bekjentskap med Saint Hippolyte og tråkker oppover den svingene veien som fører dere til Ferrand-platået med slottet fra 1700-tallet og de kjente Ferrand-grottene. Dere inviteres videre til besøk og vinsmaking på Château de Candale (eller tilsvarende) i Saint Laurent. Lunsj foreslås på restaurant l’Atelier de Candale i samme landsby eller kanskje som pic-nic i det grønne? Ettermiddagsturen fører dere via Saint Christophe des Bardes med det befestede slottet Laroque i nokså lettsyklet terreng tilbake til Saint Emilion. Middag på restaurant i hjertet av Saint Emilion. Retur til hotellet til fots. Overnatting på samme hotell.

Dag 3
Saint Emilion-vinmarkene – ca. 20 km.
Dere sykler ut i vinmarkene, og dagens første landsby er Saint-Sulpice de Faleyrens som har en 5 meter høy bautastein som landemerke. Neste vinområde på turen er Pomerol, som har gitt sitt navn til rødvin av verdensklasse. På turen kommer dere til prestisjetunge vinslott som Château Cheval Blanc, Château Bonalogue og Château Petrus. Stopp for vinsmaking på Chateau de la Dominique. Etterpå er det mulig å bestille lunsjbord på slottets egen restaurant, La Terrasse Rouge, eller nyte en medbragt pic-nic i det grønne underveis. Retur til Saint Emilion om ettermiddagen. Klokken 18.00 hentes gruppen på hotellet for transfer til det svært hyggelige 3-stjerners hotellet i sentrum av Bordeaux. Middag på god restaurant i gangavstand fra hotellet. Overnatting.

Dag 4
Fridag i Bordeaux. Etter frokost på hotellet settes bagasjen i resepsjonen. Nyt dagen i denne flotte byen, se de fine fasadene, fontenene, plassene – byen er moderne og trendy, men har likevel en mangeartet historie å fortelle. Turistkontoret arrangerer guidede omvisninger til fots i sentrum hver dag, eller kanskje vil dere heller ta en rundtur med det lille turisttoget med guiding på flere språk? Lunsj på egenhånd. Rue Sainte Catherine er byens travleste shopping-gate. Transfer fra hotellet til flyplassen i Bordeaux avtales alt etter tidspunkt for flyavgang.