Lær å sablere champagne - bedrifter og større grupperKursarrangør: In Vino Veritas Vinkurs
Sted: Hele landet, I din bedrift, hjemme hos deg eller annet egnet sted
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Privatundervisning
Undervisningstid: Dagtid og kveldstid Ta kontakt for avtale
Varighet: 1 1/2 time
Pris: fra 565 pr person

Vi tilbyr kurs i å lære å sablere champagne for bedrifter og større grupper. De aller beste vinmarkene i Champagne gir vin med utrolig eleganse. Bli like glad i bobler som vi er! Smak, nyt og drikk champagne i toppklasse.

Innhold:
Det sies at skikken med å åpne champagneflasker med sabel går tilbake til tiden rundt Napoleonskrigene. Napoleon selv skal ha sagt: «Champagne! Ved seier fortjener man det: ved tap trenger man det.» Oppmuntret av dette, ble det ganske mye champagnedrikking blant offiserene. Vi lærer deg hvordan du sablerer sammen med en knippe gode smakseksempler fra Champagne.

På sine hærtog til og fra fronten passerte de ofte Champagne-distriktet. På eiendommen til Madame Clicquot ble offiserene traktert med champagne. Historien sier at de åpnet flaskene med sablene sine for å imponere den rike unge enken. Det er laget champagne i bortimot 300 år. Benediktinermunken Dom Pierre Pérignon (1639 - 1715) hylles ofte som "champagnens far". Allerede i hans samtid ble han berømt for sitt nitidige arbeid med å forbedre rutiner i vinmark og kjeller. Dom Pérignons vin, og etter hvert vinen fra flere klostre i Champagne, var av høy kvalitet.

Hundre år senere fikk enken Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin æren for å ha funnet opp en måte å fjerne bunnfallet fra annengangsgjæringen fra flasken på. På den tiden var det vanlig å dekantere champagne for å bli kvitt bunnfallet. Men da forsvant også noe av mous­sen (boblene) i vinen. Det var imidlertid en av enkens ansatte, Antoine de Muller, som oppfant metoden som kalles remuage på fransk.

Derved oppsto en klar, musserende vin, og boblene i den ble beholdt. Vårt fremste mål under kursene er at du skal føle forskjell gjennom dine egne sanser. Du skal lære å ta et standpunkt i smak og utvikle egen smakskompetanse. Vi garanterer deg vinglede!

Vinkursene arrangeres på bestilling for større og mindre grupper og utføres i bedriftens lokaler, private hjem eller andre steder hvor det er mulig å formidle ekte vinglede! Passer for alle og tilpasses til hvert enkelt oppdrag. Vinkurset pris er basert på et antall på 20 personer. Er man er færre justeres prisen opp til minimumpris til valgt kurstype basis / medium / premium. Smakingen består av en tilmålt mengde vin 1 fl/10 pax. Forbruk utover det belastes faktura.

Målgruppe for kurset

Bedrifter

Kursmateriell

Kurset inkluderer:
• 4 viner til vinkurset
• 4 gl / person Riedel Glassleie
• 1 ½ time varighet / etter avtale
• ABC Basis vinkompendium
• Smakeark
• Aromahjulet norsk utgave

Uttalelser

Folkeuniversitetet i Ålesund
In Vino Veritas gjorde en meget god jobb og klarte på en pedagogisk og fengende måte presentere stoffet slik at det ble interessant og spennende for kandidatene" 19 av 20 kandidater bestod fagprøven!!
- Lars Peter Birkelund, faglærer

DATA PRO AS
In Vino Veritas er blitt et fast innslag i Data Pros forretningsmessige og sosiale sammenkomster for både kunder og eiere, og vi har høstet meget gode tilbakemeldinger på våre arrangement, takket være In Vino Veritas som har vært sentralt i disse.
- Randi Asbjørnsen, daglig leder

Vis flere tilsvarende kurs: