Webinar - Holdbarhet (Kjemisk, mikrobiologisk og sensorisk)



Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 90 minutter - inkludert en pause og spørsmål og svar

Velkommen til gratis webinar om holdbarhet! Holdbarhet er et veiledende begrep for hvor lenge man kan oppbevare en matvare før den ikke lenger egner seg å spise. Holdbarheten på matvarer bestemmes av blant annet råvarekvalitet, produksjonsmetode, pakkemetode og lagringstemperatur.

Produktets holdbarhet påvirkes av den kjemiske sammensetningen, mikrobiologisk status og vår opplevelse av produktet over tid. Næringsmidler skal ha en definert utløpsdato, enten «best før», «best før utgangen av» eller «siste forbruksdag».
Hvordan finner man produktets holdbarhet?

Få en introduksjon til de ulike faktorene som påvirker holdbarhetstiden - kjemi, mikrobiologi og sensorikk - og muligheten til å stille oppfølgingsspørsmål direkte til våre fagpersoner.

Innhold
• introduksjon og lovverk
• Kjemisk holdbarhet – hvilke stoffer kan påvirke produktenes holdbarhet?
• Mikrobiologisk holdbarhet – hvordan kan holdbarheten påvirkes av mikrobiologien i produktene?
• Sensorisk holdbarhet – hvordan bestemmes holdbarheten ut fra vår sensoriske opplevelse? Og kan mikrobiologien og den kjemiske sammensetningen påvirke våre sanser?
• Oppsummering
• Spørsmål & svar