Lær HACCP og internkontroll for trygg matservering! Dette nettkurset gir ansatte og ledere i serveringsbransjen praktisk kunnskap om mattrygghet, risikovurdering og gode rutiner, tilpasset restauranter, kantiner, kafeer og gatekjøkken.
Målgruppe:
Dette kurset er tilpasset ansatte og ledere i serveringsbransjen, inkludert restauranter, kafeer, kantiner og gatekjøkken, som har ansvar for håndtering, tilberedning og servering av mat. Det passer for både nyansatte, faglærte og personer med ansvar for hygiene og internkontroll.
Læringsmål:
Kurset gir en praktisk og grundig innføring i HACCP-systemet (Hazard Analysis and Critical Control Points) og internkontroll knyttet til mattrygghet. Du vil lære hvordan du identifiserer og vurderer farer i matflyten, setter kritiske kontrollpunkter, etablerer rutiner og sikrer at dokumentasjon og tiltak er på plass. Kurset legger vekt på hvordan du implementerer trygge rutiner i praksis og skaper en sterk mattrygghetskultur på arbeidsplassen.
Etter endt kurs vil du:
Forstå de syv prinsippene i HACCP og hvordan de brukes i serveringsmiljø
Kunne kartlegge farer og gjennomføre risikovurderinger i matflyten
Kjenne kravene i Matloven, forskrift om næringsmiddelhygiene og internkontrollforskriften
Ha kompetanse i å etablere, dokumentere og overvåke kritiske kontrollpunkter (CCP-er)
Vite hvordan man tilpasser HACCP-systemet til små og store kjøkkenmiljø
Bidra aktivt til trygg matservering gjennom gode rutiner og opplæring av kollegaer
Ha kjennskap til verktøy som sjekklister, temperaturlogger og avvikssystemer
Ved endt kurs utstedes kursbevis i Compends gratis CV-løsning. Vi benytter Klarna som betalingsløsning for privatpersoner, og fakturerer bedriftskunder