Kurs i matsikkerhet og mattrygghet

Her finner du en oversikt over kurs i matsikkerhet og mattrygghet der du bor.
Finn kurs innen HACCP, hygiene, allergener, matsvindel, mikrobiologi og renhold.

5S for matindustrien - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om 5S for matindustrien. Ønsker du å øke effektiviteten, drive kontinuerlig forbedring og sikre mattrygghet og mattrygghetskultur i din bedrift? Da er vårt 5S-kurs det perfekte valget for deg og ditt team.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 dager 5.800 kr

BRCGS Food Safety versjon 9 - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om BRCGS food safety versjon 9, med gjennomgang av hele standarden. Kurset er utformet for å gjøre det mulig for kursdeltagere å få en full forståelse av de generelle prinsippene i standarden, og tips og råd til beste praksis for hvordan man skal overholde kravene.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 dager 5.800 kr

Fastsettelse av holdbarhet - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om fastsettelse av holdbarhet. Mat skal både være trygg og ha god kvalitet. Samtidig er det også viktig at produktene skal være lønnsomme og bærekraftige å produsere. Matsvinn er noe hele matverdikjeden jobber for å redusere.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4 timer 4.250 kr

Food Defense - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om food defense. Food defense er handlinger som har til hensikt å forårsake omfattende skade på folkehelsen. En «food defense plan» skal avdekke sårbarheter i bedriftens prosesser, forebygge og beskytte mot ondsinnede handlinger som utføres for å skade konsumentene.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 dager 5.800 kr

Food Fraud / matsvindel - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om Food Fraud. Økende grad av industrialisert og globalisert matproduksjon, handel og distribusjon, bringer matsvindel til Norge og til den enkelte virksomhet i større grad enn tidligere.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 dager 5.800 kr

FSSC 22000 versjon 6.0 - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om FSSC 22000 versjon 6.0. Du vil få en god forståelse av: Kravene i FSSC 22000 versjon 6.0 (ISO22000, teknisk standard og tilleggskrav) - Tolkning av krav og praktiske tips til hvordan du kan møte krav i standarden. Kurset gjennomføres i 2 moduler â 3,5 time.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 dager 5.800 kr

HACCP Innføring level 2 - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs med innføring i HACCP level 2. Dette kurset er det første nivået i vår HACCP-opplæring. Kurset passer for alle i matrelaterte virksomheter, som har gjennomgått opplæring i hygiene og mattrygghet. Kurset er en starthjelp for å bli kjent med selve HACCP-metodikken.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4 timer 5.800 kr

HACCP Level 3 workshop - online

Vi tilbyr online workshop om HACCP level 3. Dette kurset gir deltagere detaljert kunnskap om hvordan HACCP-systemer bygges opp, samt trinnvis veiledning i hvordan HACCP-prinsippene kan brukes i praksis.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 04.11.2025 3 dager04.11.2025 11.950 kr

Listeria i fokus - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om listeria i fokus. Målsettingen er at du vil få en grundig forståelse for egenskapene til Listeria monocytogene - Mer innsikt i hvordan man kan bruke denne kunnskapen til å hindre at Listeria monocytogenes blir en utfordring i egen virksomhet.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4 timer 4.250 kr

Mikrobiell prøvetaking - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om mikrobiell prøvetaking. Målsettingen med kurset er at du vil få kunnskap om de nødvendige kriterier for oppsett av en riktig prøvetakingsplan, samt anbefalinger og praktiske tips til utførelse.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 3 1/2 time 4.250 kr

Mikrobiologi - biologiske næringsmiddelfarer modul 1 - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om mikrobiologi modul 1 - et dypdykk i biologiske næringsmiddelfarer. En næringsmiddelfare er et stoff / organisme som, hvis det er tilstede i næringsmiddelet når det inntas, kan føre til at næringsmiddelet ikke er trygt.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4 timer 4.250 kr

Mikrobiologi - biologiske næringsmiddelfarer modul 2 - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om mikrobiologi modul 2 - et dypdykk i biologiske næringsmiddelfarer. En næringsmiddelfare er et stoff / organisme som, hvis det er tilstede i næringsmiddelet når det inntas, kan føre til at næringsmiddelet ikke er trygt.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4 timer 4.250 kr

NYHET! Allergener og allergenhåndtering - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om allergener og allergenhåndtering. Dette kurset har som mål å øke forståelsen for allergener i mat og allergiske reaksjoner. Vi ønsker å gi deltagere kunnskap og ferdigheter til å håndtere allergener på en trygg måte i sin prosess.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 dager 5.800 kr

Revisjonsmetodikk - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om revisjonsmetodikk. Målsettingen med kurset er å gi deltagere nødvendig kunnskap og ferdigheter til selv å planlegge, gjennomføre og dokumentere revisjoner i matrelaterte virksomheter.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 dager 5.800 kr

Rotårsaksanalyse - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om rotårsaksanalyse. Lær metoder for å jobbe mer effektivt med avviksbehandling. Virksomheter opplever hver dag uønskede hendelser / avvik, med ulik alvorlighetsgrad. Er vi flinke nok til å lære av slike hendelser?

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 dager 5.800 kr

Anhuker-/stroppekurs

Dette er arbeidsgiverens ansvar i henhold til “Forskrift om utførelse av arbeid” nr. 1357 § 10-1, som stiller krav om dokumentert sikkerhetsopplæring for arbeidsutstyr som krever særlig forsiktighet ved bruk.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 1.990 kr

Arbeidsvarsling 1

Kurset tar for seg ulike aspekter ved arbeidsvarsling og dekker viktige prinsipper, regler og prosedyrer som må følges for å sikre trygg og effektiv arbeidsplass.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2.190 kr

Arbeidsvarsling 2

Arbeidsvarsling 2-kurset tar for seg avanserte temaer og problemstillinger innen arbeidsvarsling.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4.490 kr

Grunnkurs i mat- og personlig hygiene for serveringsbransjen

Lær trygg mat- og personalhygiene for restaurant, kantine, kafé eller catering. Kurset gir deg praktisk kunnskap om lover, rutiner, HACCP, allergener og smittevern, perfekt for både nyansatte og erfarne i serveringsbransjen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 45 minutter 499 kr

HACCP og internkontroll for mattrygghet i serveringsbransjen

Lær HACCP og internkontroll for trygg matservering! Dette nettkurset gir ansatte og ledere i serveringsbransjen praktisk kunnskap om mattrygghet, risikovurdering og gode rutiner, tilpasset restauranter, kantiner, kafeer og gatekjøkken.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 45 minutter 499 kr

ISO 14001 Lead Implementer

ISO 14001 Lead Implementer PECB ISO 14001 Lead Implementer-opplæringskurset hjelper deg med å utvikle den nødvendige kompetansen for å etablere, implementere, vedlikeholde og kontinuerlig forbedre et miljøstyringssystem (EMS)

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 12.990 kr

ISO 31000 Risk Manager

Hvorfor bør du delta? ISO 31000-kurset i risikostyring hjelper deltakerne med å tilegne seg nødvendig kunnskap og evne til å integrere retningslinjene for risikostyring i ISO 31000 i en organisasjon.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 7.990 kr

Trygg servering: Kurs i alkoholloven og skjenkereglene

Kunnskap om alkoholloven, aldersgrenser, skjenketider og legitimasjonsplikt. Trygg håndtering av berusede gjester, samt innsikt i kontrollrutiner, roller og lokalt regelverk for å sikre ansvarlig drift i serveringsbransjen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 timer 499 kr

Smilefjeskurs - nettkurs

Smilefjesordningen skal informere forbrukerne om de hygieniske forholdene ved et serveringssted. Smilefjessymbolene som deles ut har tre varianter: smilefjes, strekmunn og sur munn. Mer enn 8000 restauranter og kafeer omfattes av ordningen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie Gratis kr

Fiskevelferdskurs - nettkurs

Vi tilbyr nettbasert fiskevelferdskurs. Vårt godkjente kurs i fiskevelferd er for ansatte ved settefisk-, matfisk- og stamfiskanlegg. Kurset gjennomføres nettbasert på din egen PC. Underveis blir det gitt oppgaver som skal besvares fortløpende.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 dager 4.500 kr

Fiskevelferdskurs repetisjon - nettkurs

Vi tilbyr repetisjonskurs i fiskevelferd som nettkurs. Kurset gjennomføres nettbasert på din egen PC. Underveis blir det gitt oppgaver som skal besvares fortløpende. Vårt kurs er godkjent av Mattilsynet.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 1 dag 2.900 kr

Legemiddel- og kjemikaliekurs for oppdrettere - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om legemiddel- og kjemikaliekurs for oppdrettere. Kurset skal styrke kompetansen og kunnskapen rundt håndtering i daglig drift og røkting. Kurset dekker forskriftskravene i akvakulturdriftsforskriften, og gjennomføres som nettbasert kurs.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 3 timer 1.690 kr

HACCP-kurs - nettkurs

Vi tilbyr HACCP-kurs som nettkurs på Teams. Kurset gir en innføring i HACCP-prinsippene med praktiske og relevante eksempler. Deltakerne får et godt grunnlag for å innføre, vedlikeholde og revidere HACCP-systemer.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie

Hygienekurs - nettkurs

Vi tilbyr hygienekurs som nettkurs på Teams. Hygienekurset gir deltakerne kunnskap om risiko og spredning og konsekvenser ved utrygg mat. Kurset skal bidra til en positiv holdning til mattrygghet.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie

Spesialtilpassede kurs for VIS-kunder - nettkurs

Vi tilbyr spesialtilpassede kurs for VIS-kunder som nettkurs på Teams. For VIS-kunder vil kursene bruke VIS som eksempel der det er relevant. Dette gjelder blant annet innføring i ulike standarder, hvor det vil bli illustrert hvordan VIS ivaretar ulike krav.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie

Food defense - Mat svindel - Webinar

Vi tilbyr kurs i Food defence. Vil du beskytte dine merkevarer mot svindel? Food defense, food fraud, matsvindel, sabotasje, VACCP og TACCP. Dette kurset tar for seg disse begrepene og gir deg nyttige verktøy som kan benyttes for å forsterke beskyttelsen mot svindel.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4 timer Avtales kr

FSSC - Webinar

Vi tilbyr kurs i FSSC 22000. Er du leder og vil bli tryggere på sertifiseringsprogrammet FSSC 2000? Da er dette kurset for deg. Kurset gir deg kunnskap om alt du trenger til å gjennomføre revisjoner etter sertifiseringsprogrammet FSSC 22000.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4 timer Avtales kr

FSSC 22000

Vi tilbyr kurs i FSSC 22000. Er du leder og vil bli tryggere på sertifiseringsprogrammet FSSC 2000? Da er dette kurset for deg. Kurset gir deg kunnskap om alt du trenger til å gjennomføre revisjoner etter sertifiseringsprogrammet FSSC 22000.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4 timer Avtales kr

Innføring i HACCP - Webinar

Vi tilbyr innføringskurs i HACCP. HACCP er et velkjent verktøy for næringsmiddeltrygghet og et krav til alle som håndterer næringsmidler i Norge. Her får du en innføring i hva HACCP innebærer og hvordan du kan bidra til å opprette, implementere og vedlikeholde HACCP i din bedrift.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4 timer Avtales kr

Kurs i matkontaktmaterialer - Bedriftsinternt - Webinar

Vi tilbyr kurs i matkontaktmaterialer. Jobber du med emballasje i næringsmiddelindustrien? Dette kurset tar for seg hvilke lover, regler og forskrifter som du må vite om, dersom du jobber med materialer som kommer i kontakt med næringsmidler.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 1 dag Avtales kr

Trygg mat kontroll kurs - Bedriftsinternt - Webinar

Vi tilbyr kurs i trygg mat kontroll. Trenger du hjelp til å bygge ditt internkontrollsystem? Vi hjelper deg slik at du tilfredsstiller kravene fra mattilsynet. Kurset omhandler det du trenger for å etterleve forskriftene du må følge for å lage trygg mat.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 1 time Avtales kr

BRCGS Food Safety Versjon 9 - Webkurs

I august 2022 ble den nye versjonen av BRCGS Mattrygghet lansert (versjon 9). I dette webkurset vil vi gå gjennom de viktigste endringene fra versjon 8, hva du bør ha fokus på og hva endringene betyr. Meld deg på for å få oversikt og kunnskap om versjon 9 av standarden.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4 timer 2500 kr

Ledelse av leverandørrevisjoner - Webkurs

Mange virksomheter har behov for å følge opp sine leverandører med revisjon. Bli med og lær mer om hvordan du kan få mer ut av de ressursene dere bruker på leverandørrevisjon.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4 timer 2800 kr

Matbåren sykdom - Når vi blir syke av maten vi spiser - Webkurs

Ønsker du mer informasjon om matbåren sykdom og hvorfor vi blir syke? På dette webkurset får du en gjennomgang av ulike sykdomsframkallende matbårne bakterier som er aktuelle i Norge, med eksempler fra utbrudd i nyere tid.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 500 kr

Mikrobiologi for kvalitetsavdelingen

Vi inviterer til webkurset Mikrobiologi for kvalitetsavdelingen. I dette webkurset vil deltakerne få en god innføring i ulike aspekter som er viktig i hverdagen i en kvalitetsavdeling.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 3 timer 2300 kr

Grunnleggende Hygienisk design - nettkurs

Vi tilbyr kurs i grunnleggende hygienisk design. Målsettingen er å hjelpe dere med å starte en endrings- og forbedringsprosess og få en bedre forståelse på hva hygienisk design innebærer for din bedrift.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4100 kr

Grunnleggende næringsmiddelrenhold - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om grunnleggende næringsmiddelrenhold. Målsettingen med kurset er å kunne hjelpe dere med å starte en endrings- og forbedringsprosess samt få grunnleggende kunnskap om næringsmiddelrenhold.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4100 kr

Grunnleggende teknisk hygiene - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om grunnleggende teknisk hygiene. Målsettingen er å hjelpe dere med å starte en endrings- og forbedringsprosess og få en bedre forståelse på hva Teknisk Hygiene innebærer for din avdeling og bedrift.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4100 kr

Hygiene og mattrygghet - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om Hygiene og mattrygghet. Hvis denne grunnforutsetningen ikke er tilstrekkelig styrt, kan mye gå galt. Ofte skyldes feil mangel på fokus og oppmerksomhet rundt rutiner. I mange tilfeller er det også mangelfull opplæring.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4100 kr

LMS – Lubricant Management System - nettkurs

Matloven, HACCP og dagens mattrygghetsstandarder skjerper fokus på hvordan matbedrifter kjøper, lagrer, bruker og avhender smøremidler. Mange misforstår de forskjellige godkjenningene som for eksempel NSF-H1 og benytter fett og oljer feil.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4100 kr

 |  1 2   |  Neste side >>