Vi tilbyr nettkurs om fastsettelse av holdbarhet. Mat skal både være trygg og ha god kvalitet. Samtidig er det viktig at produktene skal være lønnsomme å produsere. Fastsettelse av holdbarhet på matvarer må ta hensyn til alle disse faktorene.
Innhold:
På kurset vil du få oversikt over prosessen og de viktigste kriteriene for fastsettelse av holdbarhet. Målsettingen er at du skal få tilstrekkelig kunnskap om prosessen for fastsettelse av holdbarhet.
På kurset gjennomgår vi følgende:
• Hva er holdbarhet
• Utfordringer ved fastsettelse av holdbarhet
• Litt om regelverk og krav
• Kartlegging av kriterier avgjørende for holdbarhet
• Gjennomføring av holdbarhetsforsøk
• Eksempel på fastsettelse av holdbarhet
Målgruppe for kurset:
• Alle som er involvert i tilbyr med fastsettelse av holdbarhet som f.eks. Kvalitetsansvarlig, produktutviklere, marked.
• Alle som har behov for kompetanseheving og oppfriskning relatert til holdbarhet og hvordan sikre kvalitet og mattrygghet.
Forkunnskaper:
• Det kan være en fordel å ha kjennskap til grunnleggende mikrobiologi. I tillegg er det en fordel å ha litt grunnleggende kunnskap om HACCP og anvendelse av HACCP-prinsippene.
Eksamen / sertifisering:
Kursbevis sendes elektronisk etter fullført kurs