Mikrobiologi - biologiske næringsmiddelfarer modul 1 - nettkurs



Kursarrangør: Aquatiq Consult
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 09:00 - 13:00
Varighet: 4 timer
Pris: 4.100

Vi tilbyr nettkurs om mikrobiologi - et dypdykk i biologiske næringsmiddelfarer modul 1. En næringsmiddelfare er et stoff / organisme som, hvis det er tilstede i næringsmiddelet når det inntas, kan føre til at næringsmiddelet ikke er trygt.

Biologiske næringsmiddelfarer - HACCP:
Næringsmiddelfarer er delt inn i fire kategorier (biologiske, kjemiske, fysiske og allergener).
Mikroorganismer påvirket både tryggheten og kvaliteten på produktene dine. For å forhindre sykdom og ødeleggelse, må smittepresset reduseres og vekst og overlevelse styres. Krigen mot disse usynlige fiendene, mikroorganismene, starter med kunnskap. Disse to uavhengige kursmodulene gir en grundig innføring i ulike biologiske næringsmiddelfarer som er relevante å vurdere i virksomhetens fareanalyse - avhengig av produkt, prosess og risiko.

Innhold modul 1:
På dette kurset får du grunnleggende kunnskap og økt forståelse for:
• Matbårne sykdommer
• Egenskapene til de vanligste mikroorganismene som kan føre til matforgiftning (Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, E.coli, Camphylobacter, Salmonella og Listeria monocytogenes).
• Etablering, vekst og mulige årsaker til matforgiftning

Mål med kurset:
På kurset vil du lære mer om hvilke biologiske næringsmiddelfarer som er relevante for din virksomhet. Gjennom økt forståelse og kunnskap om de ulike mikroorganismenes egenskaper og konsekvenser, vil du kunne iverksette prioriterte tiltak for å bekjempe dem.

Du vil få:
• Økt kunnskap om etablering, vekst og virkning av et bredt spekter av mikroorganismer som kan føre til matforgiftning.
• Kunne anvende denne kunnskapen til å forbedre systemet, planer, rutiner og adferd eller eliminere potensielle utfordringer.
• Input til oppdatering av nødvendig HACCP-dokumentasjon, planer og rutiner (mikrobiologiske næringsmiddelfarer, fareanalyse, godkjenning av råvareleverandører, input til prøvetakingsplaner og opplæringsmateriell, mm).

Målgruppe for kurset:
Nettkurset vil være nyttige for:
• Kvalitetspersonell og alle som jobber med HACCP, mikrobiologi, prøvetaking og vurdering av analyseresultater.
• Alle som er ansvarlige for implementering av rutiner som skal redusere smitte og vekst av sykdomsfremkallende mikroorganismer.
• Alle som har behov for kompetanseheving og oppfriskning relatert til generell mikrobiologi og de mest relevante sykdomsfremkallende mikroorganismene.

Eksamen / sertifisering:
Etter fullført kurs mottar du kursbevis elektronisk