Grunnkurs i mat- og personlig hygiene for serveringsbransjen



Kursarrangør: Compend
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Varighet: 45 minutter
Pris: 499

Lær trygg mat- og personalhygiene for restaurant, kantine, kafé eller catering. Kurset gir deg praktisk kunnskap om lover, rutiner, HACCP, allergener og smittevern, perfekt for både nyansatte og erfarne i serveringsbransjen.

Målgruppe:
Kurset er tilpasset ansatte i serveringsbransjen, som jobber i restaurant, kantine, kafé, catering, matutsalg eller gatekjøkken. og som håndterer, tilbereder eller serverer mat. Det passer for nyansatte, lærlinger og erfarne medarbeidere som ønsker å sikre eller oppdatere sin hygienekompetanse.

Læringsmål:
Kurset gir en praktisk og grundig innføring i mat- og personlig hygiene, med vekt på forebygging av matbårne sykdommer og etterlevelse av lover og forskrifter. Du lærer om personlig hygiene, temperaturkontroll, trygg matbehandling, krysskontaminering, allergener, dokumentasjon og internkontroll.

Etter endt kurs vil du:
Forstå betydningen av personlig hygiene og sykdomsforebygging i matservering
Kunne bruke effektive rutiner for håndvask, renhold og bruk av arbeidstøy
Vite hvordan man forebygger krysskontaminering og håndterer rå og ferdig mat separat
Kjenne til HACCP-prinsippene og hvordan man overvåker kritiske kontrollpunkter
Være kjent med internkontrollforskriften og kravene til dokumentasjon, revisjon og avvikshåndtering
Ha kunnskap om allergener, merking og trygg servering for personer med matallergi
Bidra til trygg matservering og et godt omdømme gjennom god hygienepraksis

Ved endt kurs utstedes kursbevis i Compends gratis CV-løsning. Vi benytter Klarna som betalingsløsning for privatpersoner, og fakturerer bedriftskunder