Vi tilbyr HACCP kurs / workshop. Ved å veksle mellom forelesning og gruppeøvelser, får du en praktisk innføring i hvordan HACCP kan brukes i produksjonen av trygg mat.
Kursinnhold:
• Trygg mat, næringsmiddelhygiene og næringsmiddelfarer
• Grunnforutsetninger
• HACCP-gruppe
• Forberedelser for fargeanalyse:
- Beskrivelse av produkt og tiltenkt bruk
- Flytskjema og prosessbeskrivelse
• Praktisk anvendelse av HACCP-prinsippene
- Fareidentifisering
- Risikovurdering
- Identifisering av kritiske styringspunkter
- Fastsettelse av kritiske grenseverdier
- Overvåking og korrigering
- HACCP-plan
• Vedlikehold og forbedring av HACCP-systemet
- Verifisering, validering og dokumentasjon
Målsetting:
Formålet med kurset er å gi deg videregående kunnskap om HACCP og hvordan du kan og holde ved like et HACCP-system i din organisasjon
Målgruppe for kurset:
Kurset anbefales for alle som jobber med ansvar for mathåndtering TRYGG MAT-systemer, internkontroll, risiko styring, ledelse, hygiene og kvalitet og deltakere i HACCP-team.