Vi tilbyr konferanse om barn og ungdom med angst. Bli med på konferansen - en unik mulighet for deg som jobber i skolen eller i barnevernet! Vi er stolte av å samarbeide med Angstklinikken, Norges ledende fagmiljø innenfor angst og depresjon for unge.
Vi tilbyr konferanse om barn som pårørende 2024. Konferansen er et årlig samarbeid mellom den helsefaglige kompetansetjenesten Barns Beste og Fagfokus. Programmet er i stor grad satt sammen på bakgrunn av ønsker og innspill fra deltakere, samt etter råd fra fagfolk på feltet.
Vi tilbyr konferansen bipolar 2023. Mange fagpersoner rapporterer at de har for lite kunnskap om hvordan bipolare lidelser arter seg, og hva de kan gjøre for å hjelpe. Vi har samlet Norges beste foredragsholdere slik at du kan få med deg praktiske verktøy og ny kunnskap tilbake til praksishverdagen.
Vi tilbyr dagsenterkonferansen 2023 - møteplassen for alle som jobber med arbeids- og aktivitetstilbud fortsetter, for åttende år på rad. Vi fokuserer på dagtilbudenes viktige rolle både for samfunnet og for de som er så heldige å benytte dem.
Vi tilbyr konferanse om de komplekse barnevernssakene. En konferanse om sakene som virkelig utfordrer barnevernstjenesten og samarbeidspartnere. De vanskelige sakene utfordrer barnevernet, psykisk helsetjeneste, oppvekstsektoren og politiet.
Vi tilbyr konferanse om de særskilt vanskelige. Hvordan behandler vi de potensielt farlige? De som motsetter seg hjelp? De som har manglende boevne? En konferanse for de som møter personer som motsetter seg hjelp.
Vi tilbyr flyktningkonferansen 2022. En konferanse om ivaretakelse av flyktninger, deres familier og deres psykiske helse. Krigen i Ukraina har gjort at Norge har økt sin beredskap for å ta imot flyktninger.
Vi tilbyr konferanse om fra utenforskap til medborgerskap. En konferanse om sosial inkludering av rusavhengige. Hvordan er det mulig å bidra til sosial inklusjon og fjerne rus-stigmaet.
Vi tilbyr konferanse om gode bofellesskap for personer med utviklingshemming. Dag 1 av konferansen er felles, og handler om hvordan det er å jobbe i andres hjem. Dag 2 deles mellom: bofellesskap for personer med ROP-lidelser, og bofellesskap for personer med utviklingshemming og psykisk lidelser.
Vi tilbyr konferanse om helsefremmende og forebyggende arbeid for eldre. I en tid der helsetjenesten settes under press, er forebygging viktigere enn noensinne. Helsefremmende og forebyggende arbeid er en stor del av svaret på hvordan vi møter utfordringene.
Vi tilbyr konferanse om helsehjelp og samfunnsvern om å arbeide med de potensielt farlige. Nyhetsbildet preges av historier om personer som utfører voldelige handlinger, og der behandlingsapparatet har vært involvert. Upresise uttrykk som "tikkende bomber" slås sensasjonelt opp i media.
Vi tilbyr konferanse om IPS for andre målgrupper. Vi ser at mange etterspør mer informasjon om IPS metodikkens inntog for andre målgrupper, og setter derfor opp en 2-dagers konferanse for de som ønsker å dykke ned i nye anvendelsesområder.
Vi tilbyr landskonferansen om ungt utenforskap. Hvorfor faller så mange utenfor? Og hva gjør vi med det? Vi viderefører konferansen som arrangeres for 7. år på rad! Hardere konkurranse på jobb og utdanningsmarkedet, økende uføretall, og et etterslep etter koronapandemien.
Vi tilbyr konferanse om mestring av stress, smerte og utmattelse. Etter suksessen i fjor har vi nok en gang samlet de beste i fagfeltet. I 2022 gjennomførte vi konferansen mestring av stress, smerte og utmattelse, med fantastiske tilbakemeldinger.
Vi tilbyr miljøterapikonferansen 2023. Dette er kanskje årets viktigste konferanse for miljøterapeutene. Nå ønsker vi å invitere nettopp deg til å være sammen med oss til lærerike og inspirerende dager.
Vi tilbyr nasjonal konferanse om psykisk helse med Modum Bad. Modum Bad har etablert samarbeid med Fagfokus om høstens store event for alle som arbeider innen psykisk helse. Psykt interessant om omsorg for andre og deg selv.
Vi tilbyr konferanse om omsorg ved livets slutt. En verdig avslutning av livet er etisk og emosjonelt krevende. Vi har samlet noen av landets fremste ressurser til to dager med foredrag, tips og informasjon. Programmet er bygget på ønsker og tilbakemeldinger fra tidligere konferanser.
Vi tilbyr konferanse i samarbeid om god integrering. En integreringskonferanse med fokus på samarbeid mellom tjenester og sektorer. Samarbeid mellom sektorer og tjenester er nøkkelen for at den enkelte kan kvalifisere seg til ordinært arbeid og få arbeid etter endt introduksjonsprogram.
Vi tilbyr sykehjemskonferansen. Å arbeide på sykehjem er både givende og utfordrende. Vi har samle de gode eksemplene og de gode verktøyene for å skape sykehjem som også er gode, trygge og varme for de som dessverre ikke lenger kan bo hjemme.
Vi tilbyr konferanse om ungdom og psykisk helse. Konferansen vil ta opp viktige tema: Kommunikasjon med unge, suicidalitet og tidlig intervensjon, bekreftelse av kjønn, isolasjon og ensomhet.
Vi tilbyr konferanse om utfordrende atferd i skolen. Hvordan kan utfordringene forstås og bli møtt på en ivaretakende og utviklingsfremmende måte? Utfordrende atferd er et komplekst område som dekker både de som er utagerende, stille, unnvikende og som sliter sosialt.
Vi tilbyr vernepleierkonferansen 2023. Fagfokus og Vernepleierforbundet i Delta ønsker å lage en ny faglig møteplass for alle vernepleiere uavhengig av arbeidssted, forbundstilknytning og faglig ståsted.
Vi tilbyr DU - Mestringskurs for ungdom - et strukturert kognitivt basert tiltak, utviklet spesielt for aldersgruppen 14 - 20 år. DU er et behandlingstiltak ved lett til moderat depresjon, og et tiltak for å forebygge utvikling av depresjon hos unge med sub-kliniske depresjonsskårer.
Vi tilbyr KiD kurslederopplæring - kurs i mestring av depresjon. Det er et stort behov for effektive, evaluerte lavterskeltilbud som KiD, fordi forekomsten av depresjonstilstander er høy, og tilgangen på ønsket og effektiv behandling er begrenset.
Dette er et kurs som i stor grad setter fokus på kommunikative ferdigheter. Andre temaer som tilstedeværelse, takknemlighet og kjærlighet løftes opp. Rammen rundt kurset er presentert i ulike perspektiver fra kursholderens egne opplevelser av å miste egen ektefelle.
Vi tilbyr kurslederopplæring i musikk som miljøbehandling i eldreomsorgen. Fagakademiet har, i samarbeid med Audun Myskja, utviklet kurslederopplæring, totalt 5 dager fordelt på 2 samlinger, som tilbys ansatte i eldreomsorgen.
Kurset er ment å gi trygghet og kunnskap om hva som skjer ved livets slutt, slik at den enkelte står bedre rustet i krevende situasjoner. Kurset vil bestå av forelesning, diskusjoner i gruppe og plenum og erfaringsutveksling.
Vi tilbyr kurs om ROP-pasienten - en aktør i eget liv. ROP-pasienten er en voksende pasientgruppe som krever høy kompetanse fra støtteapparatet. Har du behov for å øke din kompetanse på dette feltet og møte andre som er i samme arbeidssituasjon som deg?
Vi tilbyr kurs om selektiv mutisme - når barnet unngår å snakke. Hvorfor er noen barn tause? Hva er selektiv mutisme? Hva kan gjøres for å hjelpe disse barna? Kurset tar utgangspunkt i forskningen som ligger til grunn for boken: Når barnet unngår å snakke: Selektiv mutisme i barnehage og skole.
Kort gjennomgang av hudens anatomi, fysiologi og kjemi. Årsaker og sykdomsmekanisme ved akne. Symptomer, typer og forløp av akne. Faglig rådgivning og egenomsorg av aknepasienter. Medisinsk behandling og kosmetiske ingredienser til pleie av hud med akne.
Kort introduksjon i hudens anatomi, fysiologi og kjemi for å bedre kunne forstå hvordan en frisk hud med intakt hudbarriere fungerer. Gjennomgang av årsaker og faktorer som trigger utvikling av atopisk eksem.
Du vil lære om det unike samspillet mellom sinn og hud. Det vil bli gitt forklaring på begreper som psykodermatologi, psykofysiologiske tilstander, psykoneuroimmunologi og somatisering. Vi går igjennom hudens funksjon som kommunikasjons- og sanseorgan.
Vi tilbyr kosmetiske ingredienser I - grunnkurs i hudpleie og dermatologi. Kurset gir deg en forståelse for hva begrepene kosmetikk, hudpleieprodukter, cosmeceuticals og legemidler innebærer.
Gjennomgang av kosmetiske ingredienser mht deres funksjoner. Farmakologisk aktive ingrediensenes virkning. Uforlikeligheter mellom kosmetiske ingredienser. Dokumentasjon og sikkerhetsvurdering av kosmetikk, herunder dyretesting.
En forutsetning for å melde seg på er at du allerede har gjennomført eller er påmeldt både Kurs i kosmetiske ingredienser (I) - grunnkurs og Kurs i kosmetiske ingredienser II- videregående kurs.
Kurset gir deg nyttig kunnskap om kostholdets innflytelse på huden. Vi starter med å oppfriske og oppdatere vår viten om kroppens fordøyelsessystem, viktige næringsstoffer og deres kilder.
Kort gjennomgang av hudens anatomi, fysiologi og kjemi. Årsaker, sykdomsmekanisme og forløp ved psoriasis. Psoriasis typer og symptomer. Faglig rådgivning og egenomsorg av psoriasispasienter. Medisinsk behandling og kosmetiske ingredienser til pleie av hud med psoriasis.
Rosacea er en hudlidelse, som på verdensbasis rammer omtrent 10% av befolkningen. Sykdommen er blitt identifisert allerede på 1.300 tallet. Selv om tilstanden er forholdsvis vanlig i dag, hersker det fremdelses mange myter rundt den.
Vi tilbyr kurs i solskader og hudtumorer. Kort gjennomgang av hudens anatomi, fysiologi og kjemi. Hudens påvirkning av UV-stråling. Forskjell på alderspåvirket og solskadet hud. Gjennomgang av ulike former for hudkreft.
Kort gjennomgang og oppfriskning av hudens anatomi, fysiologi og kjemi for å bedre kunne forstå sykdomsmekanismer i hudtilstander og hudsykdommer som skyldes soppinfeksjoner (mykoser).
På kurset vil du få en dyptgående kunnskap om hudens oppbygging, funksjon og kjemi for økt forståelse for hudens unike måte å fornye og reparere seg på. Kurset vil utstyre deg med et nyttig verktøy som du kan bruke for å kunne hjelpe dine pasienter eller dine kunder med tørr hud som symptom.
Vi tilbyr fosterhjemskonferansen 2023. En landskonferanse om oppfølging av fosterhjem og fosterhjemsbarn. undersøkelser av fosterforeldrenes egnethet som foreldre og tilknytning til barn og unge. Hva sier fosterhjemsundersøkelsen - tør vi bli en fosterfamilie og hvilke utfordringer ligger i dette?
Vi tilbyr konferanse om gaming i læring og inkludering 2023. Ønsker du å lære hvordan spillpedagogikk og gaming kan brukes i læringssituasjoner og inkluderingsarbeid? Da er dette konferansen for deg!
This International conference focuses on end-of-life care in the community. Many challenges have been raised worldwide during the pandemic, including the treatment of dying and the bereaved in our society.
Vi tilbyr nasjonal konferanse om ungdom og psykisk helse. Konferansen vil ta opp viktige tema: utenforskap og forebygging, nettmobbing, transforming og skifte av kjønn, suicidalitet og tidlig intervensjon.
Vi tilbyr DU kurslederopplæring - mestringskurs for ungdom. DU er et behandlingstiltak ved lett til moderat depresjon, og et tiltak for å forebygge utvikling av depresjon hos unge med sub-kliniske depresjonsskårer.
Vi tilbyr KiD kurslederopplæring. Det er et stort behov for effektive, evaluerte lavterskeltilbud som KiD, fordi forekomsten av depresjonstilstander er høy, og tilgangen på ønsket og effektiv behandling er begrenset.
Vi tilbyr angsttilstander som nettkurs. Angst er et av de hyppigste symptomene man møter i allmennpraksis. Over en tredel av de pasientene som presenterer et psykiatrisk problem, klager over angst.
Vi tilbyr kurs om avføringsendringer som nettkurs. Avføringsforstyrrelser er en vanlig problemstilling i allmennpraksis. Symptomet kan skjule en lang rekke diagnoser fra trivielle til livstruende sykdommer.
vi holder kurs i basale smittevernrutiner på nettkurs. Kurset har som formål å sikre og dokumentere at helsepersonell har nødvendig kompetanse om basale smittevernrutiner som skal følges i arbeid med alle pasienter.
Vi tilbyr depresjoner som nettkurs. Kurset omfatter tilstandene depresjon, postnatal depresjon, posttraumatisk stresslidelse, søvnforstyrrelser og bipolar affektiv lidelse.
Vi tilbyr kurs om dyspepsi som nettkurs. Dyspepsi er plager fra øvre del av magen. Utfordringen for legen er å avklare hvilke diagnoser som er relevante, om det er nødvendig å henvise til endoskopi og hvilken behandling som skal gis til de ulike underliggende sykdommene.
Vi tilbyr grunnkurs i forebygging av tvang og makt ved utviklingshemning som nettkurs. Målet med kurset er å øke kunnskap, kompetanse og refleksjon hos helsepersonell som yter tjenester til personer med utviklingshemning, og gjennom dette forebygge bruk av tvang og makt.
Vi tilbyr kurs om gastroenterologi, voksne som nettkurs. Magetarmsykdommer i øvre og nedre del av fordøyelseskanelen er vanlige i allmennpraksis.
Vi tilbyr generell legemiddelhåndtering for helsefagarbeider som nettkurs. Med dette oppfriskningskurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i generell legemiddelhåndtering for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr grunnkurs i dokumentasjon for sykepleiere som nettkurs. Det er et overordnet mål at kvaliteten på sykepleie og behandling av den enkelte pasient skal være best mulig ut fra tilgjengelige ressurser. Dokumentasjon av sykepleien er et virkemiddel for å oppnå høy kvalitet.
Vi tilbyr grunnkurs i HLR, basal voksne, for assistenter (medhjelper) som nettkurs. Dette er et teoretisk kurs som bør komplementeres med praktisk øvelse med HLR-dukke.
Vi tilbyr grunnkurs i HLR, basal voksne for helsefagarbeider som nettkurs. Dette er et teoretisk kurs som bør komplementeres med praktisk øvelse med HLR-dukke.
Vi tilbyr grunnkurs i HLR, basal voksne for sykepleiere som nettkurs. Basal hjerte-lunge redning (BHLR) har som mål å sikre tilstrekkelig sirkulasjon til hjernen ved hjertestans. Etter kurset kan du repetere / se på avgitte svar i din egen kursgjennomgang.
Vi tilbyr grunnkurs i kosthold og ernæring for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Kurset er utviklet av sykepleier Anita Baadstø. Kursinnholdet er basert på Nasjonale faglige retningslinjer, Kosthåndboken og artikler i Kommune-NEL som du får gratis tilgang til via lenker i kurset.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering for assistenter (medhjelper) som nettkurs. Kurset bygger på relevant lovverk og basiskunnskap om legemidler og sykdommer.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring av legemiddelhåndteringen i kommunene.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering til barn for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Kurset er utviklet av Anita Baadstø (sykepleier). Innholdet i kurset er basert på artikler i NEL og Kommune-NEL. Artiklene oppdateres kontinuerlig, og det anbefales at du bruker dem i oppgaveløsningen.
Vi tilbyr grunnkurs i observasjonskompetanse for medhjelper som nettkurs. Innholdet i kurset er basert på artikler i NEL. Artiklene oppdateres kontinuerlig, og det anbefales at du bruker dem i oppgaveløsningen. Du får tilgang til artiklene via lenker i kurset.
Vi tilbyr nettkurs i samtykkekompetanse. Helsehjelp kan etter hovedregelen bare gis med pasientens samtykke, men hva om pasienten ikke kan samtykke? Når skal samtykkekompetansen vurderes, hvem skal vurdere den og hvordan. Kurset gir deg en innføring i dette viktige temaet.
Vi tilbyr grunnkurs i samtykkekompetanse for helsefagarbeider som nettkurs. Helsehjelp kan etter hovedregelen bare gis med pasientens samtykke, men hva om pasienten ikke kan samtykke. Når skal samtykkekompetansen vurderes, hvem skal vurdere den og hvordan.
Vi tilbyr grunnkurs i tvungen somatisk helsehjelp for helsepersonell som nettkurs. Pasient og brukerrettighetsloven kapittel 4 A regulerer muligheten for å kunne gi helsehjelp til personer uten samtykkekompetanse, som motsetter seg helsehjelpen.
Vi tilbyr grunnkurs legemiddelhåndtering for helsefagarbeider som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr grunnkurs i matomsorg og ernæringstiltak for helsefagarbeider som nettkurs. Eldre og syke med hjemmesykepleie eller i sykehjem skal vurderes for ernæringsmessig risiko.
Vi tilbyr grunnkurs, innføring i omsorgsyrket for assistenter som nettkurs. Dette kurset er utviklet for pleie- og omsorgspersonell som ikke har helsefaglig utdanning.
Vi tilbyr nettkurs i grunnleggende palliasjon. Kurset starter med en pre-test bestående av tilfeldig utvalgte spørsmål fra kurset. Det er ikke noe minstekrav for å bestå denne testen. Hensikten er å gi deg et innblikk i kurset, og hva du selv kan fra før.
Vi tilbyr grunnleggende palliasjon for helsefagarbeider som nettkurs. Med prinsipper for grunnleggende palliasjon, iht. Nasjonalt handlingsprogram med retningslinjer for palliasjon i kreftomsorgen, 2015.
Vi tilbyr kurs om hudsykdommer som nettkurs. Pasienter med utslett og hudsykdommer er hyppig forekommende i allmennpraksis. Som regel dreier det seg om milde og forbigående tilstander, men alvorlige og livstruende sykdommer forekommer også.
Vi tilbyr kurs om hverdagsmestring som nettkurs. Innføring i hverdagsmestring og hverdagsrehabilitering. Hverdagsmestring og hverdagsrehabilitering er noen av tiltakene i reformen Leve hele livet. Målet er å øke mestring og livskvalitet og å forebygge funksjonssvikt.
Høyt blodtrykk, hypertensjon, er en risikofaktor for å kunne utvikle hjertekarsykdom. Særlig ved mild hypertensjon er det viktig å avklare pasientens kardiovaskulære totalrisiko, før beslutningen om eventuell behandling tas.
Vi holder kurs i infeksjonsmedisin som nettkurs. Klinisk emnekurs i infeksjonsmedisin Kurset gir en gjennomgang av de hyppigste symptomene og infeksjonssykdommene som allmennlegen kan møte.
Velkommen til NHIs innføringskurs i norsk allmennpraksis. Dette e-læringskurset gir deg en rask og praktisk innføring i hvordan det er å jobbe som allmennpraktiker i Norge.
Vi tilbyr kurs i klinisk beslutningslære som nettkurs. Klinisk beslutningslære er den prosessen hvor vi bestemmer hvem som behøver hva, når. Det handler om beslutninger som tas i møte med pasienten. Ofte er dette en nokså subjektiv prosess hos legen, men den er sjelden vilkårlig.
Vi holder kurs i koronavaksinasjon som nettkurs. For å oppnå et vellykket vaksinasjonsprogram er det avgjørende at helsepersonell har kunnskap om vitenskapsbaserte vaksinasjonsstrategier og hvordan best utføre en vaksinasjon.
Ikke alle har tilgang på NHIs kursplattform for helsepersonell. Derfor gjør vi innholdet i dette kurset om Koronavirus og smittevern tilgjengelig for alle – både helsepersonell og allmennheten.
Vi holder kurs i luftveisinfeksjoner og covid-19, sykdomslære og observasjonern som nettkurs. Kurset gir grunnleggende kunnskap i sykdomslære, relevante observasjoner, rapport og tiltak i forbindelse med virusinfeksjon i luftveiene..
Vi tilbyr kurs om magesmerter hos barn som nettkurs. Bak magesmerter hos barn skjuler det seg et mangfold av mulige diagnoser. Hvordan bør du utrede disse barna, hvilke diagnoser bør du vurdere og hvordan behandler du de ulike underliggende sykdommene.
Vi holder kurs i nevrologi som nettkurs. Det finnes mer enn 600 nevrologiske sykdommer. I dette kliniske emnekurset tar vi utgangspunkt i nevrologiske symptomer og tegn som allmennlegen kan støte på
Vi holder kurs i nye koronavirus, informasjon og råd til helsepersonel- nett. Kurset har som formål er å sikre og dokumentere at pleie- og omsorgspersonell i primærhelsetjenesten har lest og forstått sentral informasjon om utvidede smitteverntiltak i forbindelse med det nye koronaviruset SARS-CoV-2.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i medikamentregning for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering ved epilepsi og utviklingshemming for sykepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering ved epilepsi og utviklingshemming for assistenter som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering med fokus på rus og psykiatri for sykepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler ved diabetes for helsefagarbeidere som nettkurs. Kurset er utviklet av Anita Baadstø (sykepleier). Innholdet i kurset er basert på Nasjonale faglige retningslinjer, relevant lovverk, Felleskatalogen, Norsk elektronisk legehåndbok (NEL), nhi.no.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler til eldre for assistenter (medhjelper) som nettkurs. Dette kurset passer også for hjelpepleiere og omsorgsarbeidere.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler til eldre for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler til eldre for helsefagarbeidere som nettkurs. Kurset er utviklet av Anita Baadstø (sykepleier). Innholdet i kurset er basert på artikler i NEL og Kommune-NEL. Artiklene oppdateres kontinuerlig, og det anbefales at du bruker dem i oppgaveløsningen.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler ved diabetes for sykepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering ved hjerte- og kar sykdom for sykepleiere som nettkurs. Sykdomslære, observasjoner og legemidler ved angina pectoris, hjerteinfarkt og atrieflimmer.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler ved hjerte-kar sykdom for helsefagarbeidere som nettkurs. Sykdomslære, observasjoner og legemidler ved angina pectoris, hjerteinfarkt og atrieflimmer.
Vi tilbyr psykiatri som nettkurs. Kurset omhandler angstlidelser, depresjoner og psykoser.
Vi tilbyr kurs om psykoser som nettkurs. Kurset dreier seg om tilstandene schizofreni, paranoia, postnatal psykose og en sesjon generelt om psykose.
Vi tilbyr kurs om skulderlidelser som nettkurs. Kurset er godkjent som klinisk emnekurs i videreutdanningen og klinisk emnekurs i etterutdanningen i allmennmedisin av Legeforeningen, og det gir 15 kurspoeng.
Vi tilbyr kurs om smerter ved demens som nettkurs. Lindring av fysisk smerte må prioriteres like høyt hos personer med demens som hos andre, og en kompetent smertevurdering er en forutsetning for god smertebehandling.
Vi tilbyr søvn og insomni som nettkurs. Det skrives stadig om søvn i media og ikke alt er like presist. Langvarige problemer med insomni behandles best med ikke-medikamentelle tiltak - først og fremst søvnrestriksjon og stimulus-kontroll.
Vi tilbyr trygdemedisin som nettkurs. Dette kurset gjør rede for nåtidig faglig og etisk grunnlag for å forstå og gjøre en god trygdemedisinsk jobb.
Vi tilbyr kurs om tungpusthet som nettkurs. Pasienter med tungpusthet er en diagnostisk utfordring i allmennpraksis. Pustevansker kan skyldes sykdom og svikt i flere organsystemer. Er det hjertesykdom, lungesykdom, sykdom i andre organ.
Vi tilbyr nettkurs om aldring og demens hos personer med utviklingshemming. Hvordan forstå og identifisere en demensiell utvikling, og hvilke faglige krav bør man stille for å gi et best mulig omsorgstilbud til eldre personer med utviklingshemming og demens?
Vi tilbyr webinar om barn med atferd som utfordrer. Dette er et meget praktisk kurs som gir økt kompetanse til å yte godt faglig arbeid gjennom analyse av atferd, strukturert tilrettelegging og målrettede arbeidsprosedyrer. Du får konkrete redskaper som kan benyttes i ditt arbeide med barn.
Vi tilbyr nettkurs om hva som må til for å skape stabilitet og trygghet - hva må til for å øke sannsynligheten for å vurdere hensiktsmessig tiltak for å bedre livskvalitet, og hverdagen hos personer med disse utfordringene og deres omgivelser i disse koronatider.
Vi tilbyr fagdag for personlige assistenter (BPA) som nettkurs. Personlege assistentar må kjenne sine plikter og rettar i ei brukarstyrt organisering av den personlege assistansen (BPA).
Vi tilbyr nettkurs om forvaltningsregler for merkantilt personell i barneverntjenesten. Som merkantilt ansatt i førstelinjetjenesten er det viktig å føle seg føle seg trygg i forhold til lover og regelverk i arbeidssituasjonen.
Hvilke kostråd skal vi forholde oss til i bolig / institusjon? Føler du det er en jungel av kostholdsråd? Forvirret over hva som faktisk er sunt? Hva er gjeldende for ernæringsarbeidet i helse- og omsorgstjenesten? Formålet med nettkurset er godt ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten.
Vi tilbyr nettkurs om miljøterapi - målrettet miljøarbeid. Et meget aktuelt fagkurs for deg som yter tjenester innen helse- og omsorgstjenester eller opplæring. Her får du økt kompetanse innen tilrettelegging og målrettet miljøarbeid.
Vi tilbyr nettkurs om når matinntaket blir for lite. Formålet med kurset - bli bedre i god ernæringspraksis, sette i gang målrettede tiltak for å forebygge og redusere underernæring hos eldre eller andre sårbare grupper.
Vi tilbyr nettkurs om positiv samhandling med barn og unge i en vanskelig periode. Kurset vil gi en presentasjon av ulike perspektiver på å jobbe proaktivt og reaktivt i forhold til problematferd hos barn og unge, og øke bevisstheten om forebygging og håndtering av denne type atferd.
Vi tilbyr digitalt kurs med toveis lyd / bildekommunikasjon om ROP-pasienten. ROP-pasienten er en voksende pasientgruppe som krever høy kompetanse fra støtteapparatet. Har du behov for å øke din kompetanse på dette feltet og møte andre som er i samme arbeidssituasjon som deg?
Vi tilbyr digitalt kurs om tvang og makt i helse- og omsorgssektoren. For å minske bruken av tvang og for å bedre rettssikkerheten for utsatte grupper, er det gitt detaljerte regler om eventuell tvangsbruk der dette er nødvendig.
Vi tilbyr årsenhet i grunnmedisin som nettstudie. Er du interessert i menneskekroppen og hvordan vi fysisk fungerer som mennesker? Denne årsenheten danner grunnlaget for all helsefaglig yrkesutøvelse, og er inngangsporten til en rekke profesjonsstudier og videre studier innen helsefag.
Vi tilbyr nettstudie om helsekoordinator. Behovet for dyktig helsepersonell er enormt og vokser stadig. Helsekoordinatorens rolle er viktig på hvert legekontor eller sykehus, og fungerer som bindeleddet mellom samhandling og kommunikasjon.
Vi tilbyr nettstudie om livsmestring og folkehelse. På dette nettstudiet vil du få kunnskap om helsefremmende og forebyggende arbeid som kan anvendes innenfor skolen og psykisk helsearbeid.
Vi tilbyr årsstudium i ernæring og helse som nettbasert undervisning. Har du en lidenskap for ernæring, kosthold og helse? Da er årsenheten i ernæring og helse et studium for deg! Vi er helt avhengig av tilførsel av mat og drikke for å kunne leve.