Rørleggeren tilpasser, monterer, installerer og reparerer sanitær- og varmeanlegg (VVS). Arbeidsoppgavene spenner fra små justeringer til installering av avanserte røranlegg med automatisk styring, luft-, brannslukkings- og kjøleanlegg. Arbeidsstedet kan være private boliger, offentlige bygninger, fly, skip m.m.
Kun f-gass sertifiserte installatører som har lov til å installere luft til luft varmepumper. F-gass forordningen stiller krav til de som gjør det kuldetekniske arbeidet på blant annet luft til luft varmepumper.
Fra 1. desember 2020 kan du ikke lenger jobbe på anlegg med F-gasser dersom sertifikatet ditt er mer enn 5 år gammelt. Vi tilbyr kurs og eksamen i én pakke for deg som ønsker en gjennomgang av pensum i forkant av teori-eksamen.
For deg som trenger kategori 1 sertifisering, men ikke har utdanning som kuldemontør er det nødvendig å gjennomføre et forberedende kurs dagen før F-gass kurset.
Kurset gir deltakerne grunnleggende kunnskaper om funksjon og virkemåte for moderne luft til luft varmepumper. Det er et merkenøytralt og praktisk rettet kurs over 3 dager med teori, installasjon, feilsøking og service på varmepumper.
Kompetanse i alle ledd er avgjørende for at et varmepumpeanlegg skal fungere tilfredsstillende og gi høy energibesparelse. Den som prosjekterer anlegget har en nøkkelrolle og skal være den som koordinerer og kvalitetssikrer arbeid gjort av andre aktører.
Skal du prosjektere kuldeanlegg med brannfarlige kuldemedier, må du vite hvordan du gjør risikovurdering og beregner tillatt fyllingsmengde i henhold til relevante standarder.
Norsk Varmepumpeforening tilbyr en-dags sikkerhetskurs for kulde- og varmepumpemontører og servicepersonell i storkjøkken- og hvitevarebransjen.
Har du fått utstedt ADK sertifikat i 2008 eller senere? Har du behov for resertifisering av ADK sertifikatet? Norsk Rørsenter tilbyr resertifiseringskurs for de som har behov for oppfriskning og resertifisering av ADK sertifikatet!
Vi tilbyr kurs i ADK 1. Opplæringen gir nødvendig kompetanse til praktisk utførelse av ledningsanlegg i samsvar med de krav som lover, forskrifter, normer og standarder setter til et moderne ledningsanlegg.
Vi tilbyr nettbasert ADK-1 kurs. Praksisdelen, med obligatorisk eksamen, vil bli avholdt ved Norsk Rørsenters lokaler i Drammen. Et nettbasert ADK1-kurs foregår på internett Som kursdeltaker vil du få tilgang til en nettadresse hvor du logger deg på for å få tilgang til litteratur, VA / Miljø-blad.
Vi tilbyr ADK 1 resertifisering som nettkurs. Dagens ADK1 læreplan inneholder 14 delmål. Læreplanen for resertifiseringskurset har som mål å gjennomgå de viktigste punktene i alle disse 14 delmålene, med hovedvekt på de nyheter som har skjedd de senere år.
Vi tilbyr kurs i byggeledelse VA. God byggeledelse er en forutsetning for et vellykket VA-prosjekt. Et vellykket prosjekt er et prosjekt som leveres til avtalt kvalitet, til avtalt tid og til avtalt pris. Effektiv byggeledelse kan spare kommune / tiltakshaver for betydelige kostnader.
Vi tilbyr grunnleggende kurs i VA-teknikk.
Vi tilbyr kurs i HMS, sikkerhet i grøfter med kursleder Kjetil Flugund. Ved utførelse og prosjektering av grøftearbeid stilles det krav til kunnskap om sikringstiltak og hvilke faremomenter som kan oppstå.
Vi tilbyr HMS-kurs - sikkerhet i kummer. Temadagen er beregnet for operatører, teknikere o.a. i kommuner og entreprenørfirma som utfører arbeid i tilknytning til kummer og som vil forbedre sine HMS rutiner ved arbeid i kummer.
Kurset har som mål å gi deltakerne en overordnet systemforståelse over beregningsmetoder og teknologiske aspekter som ligger til grunn for å prosjektere / bygge et best mulig ledningsnett for avløp. Deltakerne skal forstå sammenhengen mellom hydraulikk og riktig utført ledningsnett.
Kurset har som mål å gi deltakerne en overordnet systemforståelse over beregningsmetoder og teknologiske aspekter som ligger til grunn for å prosjektere / bygge et best mulig ledningsnett for vann. Deltakerne skal forstå sammenhengen mellom hydraulikk og riktig utført ledningsnett.
Vi tilbyr kurs i elektromuffesveising av PE-rør. Kurset består av en teoridel og en praksisdel. I teoridelen tar man for seg materialet polyetylen, og det gis en grunnleggende innføring i materialegenskaper, med spesiell vekt på forhold som kan påvirke skjøteprosessen.
Vi tilbyr kurs i ledningsfornyelse av VA-ledningsanlegg. Jobber du i en kommune som sliter med dårlige vann- og avløpsledninger Er du konsulent som jobber med fornyelse av gamle VA- ledninger? Trenger du faglig påfyll innen området ledningsfornyelse?
Vi tilbyr kurs i mindre avløpsanlegg - bygging og prosjektering. Målsettingen er at kurset skal gi deltakerne teoretisk og praktisk kunnskap om prosjektering og bygging av mindre naturbaserte avløpsanlegg iht. gjeldende forskrifter, normer og standarder.
Vi tilbyr kurs i mindre avløpsanlegg - forvaltning av myndighet. Opprydding i spredt bebyggelse er i følge KLIF en av hovedutfordringene i forhold til EUs rammedirektiv for vann. I flere områder utgjør disse utslippene et betydelig miljøproblem, bl.a forurensning av viktige drikkevannskilder.
Vi tilbyr kurs i NS 3420 U: 2016. Målet med dette kurset er å gi deltagerne en innføring i kodesystem og beskrivelsestekster i NS 3420 med vekt på VA-delen. Det legges stor vekt på praktiske eksempler.
Norsk Rørsenter introduserer kurs om overvannsteknikk med fokus på forståelse av hvilke mengder overvann som kan oppstå og tiltak for å motvirke uønskede hendelser. Klimaendringer fører til varmere, våtere og villere klima.
Vi tilbyr nettkurs i overvannsteknikk med fokus på forståelse av hvilke mengder overvann som kan oppstå og tiltak for å motvirke uønskede hendelser.
Vi tilbyr praksiskurs for ingeniører. Nyttig og populært kurs for ingeniører, sivilingeniører, planleggere og andre med liten praktisk erfaring som ønsker en innføring i anleggsrørlegging / VA-teknikk.
Vi tilbyr kurs i praktisk VA-hydraulikk. Målet for kurset er å friske opp basiskunnskaper og øke forståelsen for ulike problemstillinger som man møter i VA-hverdagen. Ulike øvingsoppgaver vil bli presentert med etterfølgende diskusjon og forslag til løsningsmetodikk.
Vi tilbyr kurs i sluttkontroll av VA-ledningsnett - trykk, tetthetsprøving og desinfeksjon. Plan og bygningslov med tilhørende teknisk forskrift (TEK) har medført strengere krav til sluttkontroll / dokumentasjon.
Mange aktører jobber med stikkledninger. Kommunale saksbehandlere, konsulenter, entreprenører, rørleggere og leverandører. Kurset har som mål å gi deltakerne en detaljert innføring i temaet ”stikkledninger”, både mht. tekniske og administrative løsninger.
Vi tilbyr ADK 1 resertifiseringskurs. Kursavgiften inkluderer kursmateriale, dette kan bli distribuert elektronisk før kursstart eller som papirutgave på selve kurset. Kursavgiften inkluderer også enkel lunsj, kursbevis, sertifikat og kaffe / te. Kurset arrangeres i samarbeid med Norsk Fagutdanning.
Kurset vil gi opplæring innen sveising av plast og føre frem til Nemkogodkjent sertifikat. Kurset vil også fokusere på forhold rundt utfordringene ved sveising av plast. Kursets varighet er 4 dager inkl. eksamen.
Vi tilbyr fagbrev i rørleggerfaget - teori til fagprøven. Formålet med opplæringen er å forberede deg til den teoretiske eksamen som er ett av tre krav for å få fagbrev.
Vi tilbyr innføringskurs i ADK1. Dette er et 2-dagers kurs for deg som ønsker en innføring i hva ADK går ut på. Vi går igjennom alle 14 delmålene i kortversjon, som er det samme som de ordinære ADK kursene våre.
Ved revisjonen av ADK1 læreplanen i 2008 ble det lagt inn en gyldighetsperiode for ADK1 sertifikatet av Rådet for opplæringsordning ADK1-kompetanse. Denne gyldighetsperioden ble satt til 6 år. Gyldighetsperioden er rullerende, dvs. de gjelder i 6 år fra utstedelsesdatoen.
ADK1 sertifisering gir nødvendig kompetanse til praktisk utførelse av VA-ledningsanlegg, i samsvar med de krav som lover, forskrifter, normer og standarder stiller til et moderne ledningsanlegg.
I henhold til NORVARs VA - Norm skal minst en person i grøftelaget dokumentere ADK Sertifikat. Kravet gjelder både ansvarlig for grøfta og for rørlegging. Målsettingen med kurset er å gi deltakerne en opplæring som kvalifiserer til lederansvar i grøft basert på krav i ADK-ordningen.
Vi tilbyr ADK1 VA-praksiskurs for ingeniører / saksbehandlere. Sammen med vår instruktør og våre godt utstyrte ADK-biler vil du få ta og kjenne på VA-deler, samt øve deg på å montere dette. Arbeidsoppgaver og praksisen vil være så realistisk som mulig.
Vi tilbyr kurs i byggeledelse VA. God byggeledelse og kontroll av VA prosjekter er en forutsetning for at VA prosjekter leveres i tråd med avtalt kvalitet og pris. Potensielt er det betydelige kostnader å spare for kommunen / tiltakshaver.
Vi tilbyr innføringskurs i ADK1. Vi går igjennom alle 14 delmålene i kortversjon, som er det samme som de ordinære ADK kursene våre. Dette kurset vil ikke føre til noe ADK-sertifikat, men skal gi grunnlaget til en forståelse til saksbehandlere, ingeniører, konsulenter m.v. om vann og avløpsarbeid.
Vi tilbyr kurs i våtrom grunnmodul + modul A utførelse / oppdatering modul A for bedrifter. Dokumenter din kompetanse innen våtromsarbeid. Invester i Sertifikat og skaff deg og din bedrift konkurransefortrinn og samtidig ha dokumentasjon i orden!
Vi tilbyr kurs i våtrom grunnmodul og modul A (undervisning + digitalt kurs). Grunnmodul avholdes som klasseromsundervisning. I etterkant av kurset vil du få tilsendt en link til videokurs og til øvingsoppgaver. Dette løses hjemmefra på nett.
Vi tilbyr kurs i våtrom - Grunnmodul, A-modul og oppdatering, Undervisning + Digitalt kurs Dokumenter din kompetanse innen våtromsarbeid. Invester i Sertifikat og skaff deg og din bedrift konkurransefortrinn og samtidig ha dokumentasjon i orden!
Vi tilbyr våtromskurs modul B - kombinert foredrag og nettbasert kurs. Kurset starter med en dags foredrag som tar for seg det grunnleggende - deretter knyttes deltaker opp mot en nettbasert plattform der oppgaver og prosjektoppgave skal løses og leveres.