Rørleggeren tilpasser, monterer, installerer og reparerer sanitær- og varmeanlegg (VVS). Arbeidsoppgavene spenner fra små justeringer til installering av avanserte røranlegg med automatisk styring, luft-, brannslukkings- og kjøleanlegg. Arbeidsstedet kan være private boliger, offentlige bygninger, fly, skip m.m.
Ved revisjonen av ADK1 læreplanen i 2008 ble det lagt inn en gyldighetsperiode for ADK1 sertifikatet av Rådet for opplæringsordning ADK1-kompetanse. Denne gyldighetsperioden ble satt til 6 år. Gyldighetsperioden er rullerende, dvs. de gjelder i 6 år fra utstedelsesdatoen.
ADK1 sertifisering gir nødvendig kompetanse til praktisk utførelse av VA-ledningsanlegg, i samsvar med de krav som lover, forskrifter, normer og standarder stiller til et moderne ledningsanlegg.
Vi tilbyr ADK1 VA-praksiskurs for ingeniører / saksbehandlere. Sammen med vår instruktør og våre godt utstyrte ADK-biler vil du få ta og kjenne på VA-deler, samt øve deg på å montere dette. Arbeidsoppgaver og praksisen vil være så realistisk som mulig.
Vi tilbyr kurs i byggeledelse VA. God byggeledelse og kontroll av VA prosjekter er en forutsetning for at VA prosjekter leveres i tråd med avtalt kvalitet og pris. Potensielt er det betydelige kostnader å spare for kommunen / tiltakshaver.
Vi tilbyr innføringskurs i ADK1. Vi går igjennom alle 14 delmålene i kortversjon, som er det samme som de ordinære ADK kursene våre. Dette kurset vil ikke føre til noe ADK-sertifikat, men skal gi grunnlaget til en forståelse til saksbehandlere, ingeniører, konsulenter m.v. om vann og avløpsarbeid.
Vi tilbyr kurs i våtrom grunnmodul og modul A (undervisning + digitalt kurs). Grunnmodul avholdes som klasseromsundervisning. I etterkant av kurset vil du få tilsendt en link til videokurs og til øvingsoppgaver. Dette løses hjemmefra på nett.
Vi tilbyr våtromskurs modul B - kombinert foredrag og nettbasert kurs. Kurset starter med en dags foredrag som tar for seg det grunnleggende - deretter knyttes deltaker opp mot en nettbasert plattform der oppgaver og prosjektoppgave skal løses og leveres.
Fra 1. januar 2015 er oppdatering i A-Modul blitt gjort obligatorisk og må gjennomføres hvert femte år. Dette for å sikre riktig kompetanse innen våtromsbygging, da løsninger og produkter endrer seg raskt. Det vil sikre at de overordnede kvalifikasjonskravene i Plan- og bygningsloven innfris.
Vi tilbyr grunnkurs i JobOffice med PocketLink. JobOffice er et brukervennlig bransjesystem, spesielt utviklet for VVS. Dette systemet kommuniserer med IT-systemene hos bransjens grossister og kjeder, for utveksling av varepriser, bestillinger, leverandørfakturaer, pakksedler og liknende.
Vi tilbyr kurs i Joboffice VVS-kalkulasjon. Kurset gir deg utdypende kunnskap om de mest brukte funksjonene i JobOffice kalkulasjon. Målet er at kursdeltaker etter gjennomgått kurs, skal være komfortabel med navigering i kalkulasjonsmodulen og kan ta denne modulen i bruk uten ytterligere skolering.
Vi tilbyr digitalt kurs Håndverkerens våtroms veileder (HVV) - Fagarbeider. Praktisk våtromskurs spesielt tilrettelagt for fagarbeideren. Kurset er oppdatert etter endringer i TEK17.
Vi tilbyr webinarkurset Inspektor legionellamodul. Innføringskurset tar deg gjennom stegene i kartleggingsverktøyet Inspektor og viser deg samtidig hvordan du kan følge opp egne anlegg. I tillegg får du veiledning i hvordan du kan utnytte innsikten du får gjennom Inspektor
Vi tilbyr webinarkurset Inspektor vannbehandlingsmodul. Innføringskurset tar deg gjennom stegene i kartleggingsverktøyet Inspektor og viser deg samtidig hvordan du kan følge opp egne anlegg. I tillegg får du veiledning i hvordan du kan utnytte innsikten du får gjennom Inspektor.
Vi tilbyr webinarkurs i Legionellakontroll - i kjøletårn og skrubberanlegg. Kurset er spesielt egnet for eiere og driftere av kjøletårn og skrubberanlegg som må imøtekomme forskriftskrav om akkreditert inspeksjon av anleggene sine
Vi tilbyr Webinarkurs for bedriftsinternt/mindre grupper i Legionellakontroll i dusjanlegg . Kurset gir en innføring i aktuelle forskrifter og veiledere, hvordan du selv kan forebygge Legionella og hva du skal gjøre om det oppdages Legionella i dine anlegg.
Vi tilbyr webinaret Sprinkleranlegg: Drift og vedlikehold.Kurset gir en innføring i gjeldende lovverk for sprinkleranlegg og veileder deg gjennom drift og vedlikehold av samtlige komponenter. Du får også opplæring i vedlikeholdsrutiner og avvikshåndtering
Vi tilbyr webinaret Vannbehandling i lukkede energianlegg. Vannbehandling i lukkede energianlegg v/ Van Ha Doan. Dette er et innføringskurs i vannbehandling av lukkede væskebårne varme- og kjøleanlegg, energibrønner og gjenvinnere.
Vi tilbyr webinaret Vannbehandling i lukkede energianlegg. Kurset gir en grundig innføring i viktigheten av vannbehandling i varme- og kjøleanlegg og kompetanse til å vurdere status på eget vannbehandlingsprogram
Vi tilbyr webinaret Vannbårne varmeanlegg: Drift og vedlikehold. urset gir en grundig innføring i oppbygning, drift, veldikehold og feilsøking ved vannbårne varme- og kjøleanlegg. Du får også veiledning i optimalisering og energieffektivisering av slike anlegg
Vi tilbyr webinaret ventilasjon: -funksjon drift og vedlikehold. Kurset gir deg grundig innføring i hvordan et ventilasjonanlegg er bygd opp, med alle komponenter. Du får også veiledning i praktisk forståelse for funksjon, feilsøking og optimalisering av ventilasjonsanlegg
Vi tilbyr nettbasert avløpskurs for drift- og prosjekteringspersonell. Dette er et studie innen avløpsteknikk som er basert på gjennomføring i eget tempo når det passer deg der du er. Selv om opplæring gjennomføres som selvstudium kan du når som helst kontakte ProsessTeam for å be om bistand.
Vi tilbyr nettbasert pumpekurs om prosjektering, drift og vedlikehold. Pumpekurset for personell som har ansvar for planlegging, drift eller vedlikehold av pumpeinstallasjoner. Kurs kan om ønskelig avsluttes med en gjennomgang i et nettmøte.
Prosessteam tilbyr nettbasert kurs til driftspersonell i damp og hetvannsanlegg der målsetting er å gi kunnskap som kan redusere uforutsette stopp og vedlikehold samt ivareta god energiøkonomi og forlenge anleggets levetid.
Vi tilbyr nettbasert ADK-1 kurs. Praksisdelen, med obligatorisk eksamen, vil bli avholdt ved Norsk Rørsenters lokaler i Drammen. Et nettbasert ADK1-kurs foregår på internett Som kursdeltaker vil du få tilgang til en nettadresse hvor du logger deg på for å få tilgang til litteratur, VA / Miljø-blad.
Vi tilbyr ADK 1 resertifisering som nettkurs. Dagens ADK1 læreplan inneholder 14 delmål. Læreplanen for resertifiseringskurset har som mål å gjennomgå de viktigste punktene i alle disse 14 delmålene, med hovedvekt på de nyheter som har skjedd de senere år.
Vi tilbyr nettkurs i overvannsteknikk med fokus på forståelse av hvilke mengder overvann som kan oppstå og tiltak for å motvirke uønskede hendelser.
Vi tilbyr kurs i Resertifisering av Elektromuffesvising PE og PP, online. Dette kurset er delt opp i 7 temaer (delmål), hvorav hvert tema innbefatter bestemte delmål i opplæringsplanen. Opplæringsplanen er utarbeidet i henhold til NS 416.
I henhold til NORVARs VA - Norm skal minst en person i grøftelaget dokumentere ADK Sertifikat. Kravet gjelder både ansvarlig for grøfta og for rørlegging. Målsettingen med kurset er å gi deltakerne en opplæring som kvalifiserer til lederansvar i grøft basert på krav i ADK-ordningen.
Vi tilbyr kurs i våtrom grunnmodul + modul A utførelse / oppdatering modul A for bedrifter. Dokumenter din kompetanse innen våtromsarbeid. Invester i Sertifikat og skaff deg og din bedrift konkurransefortrinn og samtidig ha dokumentasjon i orden!
Vi tilbyr kurs i våtrom - Grunnmodul, A-modul og oppdatering, Online Undervisning Dokumenter din kompetanse innen våtromsarbeid. Invester i Sertifikat og skaff deg og din bedrift konkurransefortrinn og samtidig ha dokumentasjon i orden!
Vi tilbyr kurs i våtrom - Grunnmodul, A-modul og oppdatering, Undervisning + Digitalt kurs Dokumenter din kompetanse innen våtromsarbeid. Invester i Sertifikat og skaff deg og din bedrift konkurransefortrinn og samtidig ha dokumentasjon i orden!
Vi tilbyr våtromskurs modul B - kombinert foredrag og nettbasert kurs for bedrifter. Kurset starter med en dags foredrag som tar for seg det grunnleggende - deretter knyttes deltaker opp mot en nettbasert plattform der oppgaver og prosjektoppgave skal løses og leveres.
Kurset vil gi opplæring innen sveising av plast og føre frem til Nemkogodkjent sertifikat. Kurset vil også fokusere på forhold rundt utfordringene ved sveising av plast. Kursets varighet er 4 dager inkl. eksamen.