Kurs i møbel- og trefag

Kursing og innføring om både gamle og nye teknikker innen møbel og trefag har kommet kraftig på moten igjen. Her finner du kurstilbud for inne klassiske fag som møbeltapetsering, tredreiing, treskjæring, møbelsnekring, kurvmaking osv. Ta kontakt med oss hvis du trenger hjelp til å finne det du er på jakt etter.

Buemakerkurs

Vi tilbyr buemakerkurs - lag en historisk bue i heltre og piler til. Målsetting med kurset er at hver kursdeltaker skal kunne lære å lage en tradisjonell pil og bue som kan brukes til bueskyting.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Dovre Dovre 1 helg 2.900 kr

Møbelsnekring for vidarekomne

Vi tilbyr kurs i møbelsnekring for vidarekomne med instruktør Robert Wiik. Målet er å gi deltakerne kjennskap til teknikker, materialer og verktøy. Inspirere den håndverksinteresserte til å lage enkle produkter med god design og form. Å opparbeide ferdigheter, selvtillit og presisjon i arbeidet.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Dovre Dovre 6 dager 7.200 kr

Vg2 Design og trearbeid

Handverksskolen på Hjerleid er den einaste i landet som tilbyr treskjeraropplæring på vidaregåande skulenivå. Dette er ei linje med hovudvekt på treskjering og å utvikle handverkskompetansen. Undervisninga følgjer læreplanen for Vg2 Design og trearbeid.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Dovre Dovre 1 år

Vg2 Trearbeid

Vi tilbyr kurs i Vg2 trearbeid med hovedvekt på treskjæring eller møbelsnekring. Du lærer å skjære i flere stilarter, og lærer å mestre grunnleggende teknikker både i treskjæring, tredreiing og sammenføyninger i møbelsnekkerfaget.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Dovre Dovre 1 år

Vg3 Treskjærerfaget

Vi tilbyr kurs i Vg3 treskjærerfaget som er opplæring som fører fram mot svenneprøve i faget. Vanligvis skjer denne opplæringen i bedrift over 2 år. Men fordi det er svært få lærlingeplasser i treskjærerbedrifter, så har skolen tilbud om Vg3 treskjærerfaget i skole.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Dovre Dovre 10 måneder

Snekkerkurs trinn 1

Vi tilbyr snekkerkurs trinn 1, med finsnekring i Nekerøed Snekkerverksted. Hver deltager lager en kasse med sinkeforbindelse med sjakkbrett som deksel, sjakkbrettet lages i finer. Du lærer å snekre tradisjonelt med dine hender og bruke tradisjonelt europeisk og japansk verktøy.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Våler Våler 1 helg 4.400 kr

Snekkerkurs trinn 1 (lørdager)

Vi tilbyr snekkerkurs trinn 1, med finsnekring i Nekerøed Snekkerverksted på lørdager. Hver deltager lager en kasse med sinkeforbindelse med sjakkbrett som deksel, sjakkbrettet lages i finer. Du lærer å snekre tradisjonelt med dine hender og bruke tradisjonelt europeisk og japansk verktøy.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Våler Våler 3 dager 4.400 kr

Snekkerkurs trinn 2

Vi tilbyr snekkerkurs trinn 2, med maskinarbeid på snekkermaskiner i Nekeroed Snekkerverksted. Hver deltager lærer bruk av profesjonelle snekkermaskiner, bl.a. justersag, avretter og tykkelsehøvel og bordfres.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Våler Våler 4 dager 4.900 kr

Snekkerkurs trinn 2 (lørdager)

Vi tilbyr snekkerkurs trinn 2 på lørdager, med maskinarbeid på snekkermaskiner i Nekeroed Snekkerverksted. Hver deltager lærer bruk av profesjonelle snekkermaskiner, bl.a. justersag, avretter og tykkelsehøvel og bordfres.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Våler Våler 3 dager 4.900 kr

Snekkerkurs trinn 2 XL

Vi tilbyr snekkerkurs trinn 2 XL i Nekerøed Snekkerverksted. Det lages et skap med dør og skuffe. Alt på profesjonelle snekkermaskiner. Kurset bygges opp på kunnskap som du lærte på trinn 2. Det formidles kunnskap om skjærende maskinverktøy og trygg bruk av maskiner.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Våler Våler 4 dager 4.500 kr

Snekkerkurs trinn 3

Vi tilbyr snekkerkurs trinn 3 i Nekerøed Snekkerverksted. Det lages et skap med dør og skuffe. Alt på profesjonelle snekkermaskiner. Kurset bygges opp på kunnskap som du lærte på trinn 2, men du kan ta dette kurset uten trinn 2 også. Innsats av vakuumteknologi.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Våler Våler 4 dager 4.900 kr

Snekkerkurs trinn 3 (lørdager)

Vi tilbyr snekkerkurs trinn 3 i Nekerøed Snekkerverksted på lørdager. Det lages et skap med dør og skuffe. Alt på profesjonelle snekkermaskiner. Kurset bygges opp på kunnskap som du lærte på trinn 2, men du kan ta dette kurset uten trinn 2 også. Innsats av vakuumteknologi.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Våler Våler 3 dager 4.900 kr

Snekkerkurs trinn 4 - XXL proff kurs - proffsnekkere og bedrifter

Vi tilbyr XXL proff kurs i Nekerøed Snekkerverksted. Maskinsnekring, laging av buende deler, innsats av jigger, vakuumteknologi. Kurset er rettet til proffsnekkere og bedrifter for å øke kompetansen for spesielle oppgaver i snekkerfaget og trappesnekkerfaget.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Våler Våler 5 dager

Møbeltapetspring - dagtid

Vi tilbyr kurs i møbeltapesering - dagtid. Vi trekker om en stol – ikke av de største pga lite oppbevaringsplass og kursets lengde. Du får innføring i fremgangsmåte fra demontering til tilskjæring, omtrekk og ferdiggjøring.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Bærum / Sandvika Bærum / Sandvika 09.04.2024 6 ganger09.04.2024 1.800 kr

Møbeltapetspring - kveldstid

Vi tilbyr kurs i møbeltapesering - kveldstid. Vi trekker om en stol – ikke av de største pga lite oppbevaringsplass og kursets lengde. Du får innføring i fremgangsmåte fra demontering til tilskjæring, omtrekk og ferdiggjøring.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Bærum / Sandvika Bærum / Sandvika 6 ganger 1.800 kr

Salmakersøm

Vi til byr kurs i salmakersøm. Samakersøm er verdens sterkeste ogvakreste søm. Kurslærer Legger vekt på det franske håndverk og fagets hemmelige triks. Du syr en kortlomme og får med redskaper for videre arbeid hjemme.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Bærum / Sandvika Bærum / Sandvika 13.04.2024 1 gang13.04.2024 2.000 kr

Lær å bruke overfres/håndoverfres

Lær å bruke overfres/håndoverfres. En overfres er en “must have” for en flott finish og stilige profileringer på prosjektet ditt. Men den krever litt forståelse av innstillinger, hastigheter og freseretninger, og ikke minst litt øvelse.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Kongsvinger Kongsvinger 09.03.2024 (+1) 1 dag09.03.2024 (+1) 2.490 kr

Lær å lage platting/markterrasse

Lær å lage platting/markterrasse. Platting er et ute-gulv som ligger direkte på bakken eller inntil 0,5 meter over bakkenivå. På dette dagskurset får du veiledning, praktisk øving og kunnskap til senere å jobbe med egne prosjekter. Bli med å lage platting :-)

Sted Neste kurs Varighet Pris
Kongsvinger Kongsvinger 1 dag 2.290 kr

Nybegynnerkurs i småsnekring

Hei! Er du nybegynner innen snekring og ønsker å lære det grunnleggende? Bli med på kurs da vel. Se lenger ned under “informasjon”, og fanen “hvem passer dette kurset for”, for å se om dette kan være noe for deg:-) Datoer for kurset finner du under “Påmelding” lenger ned på siden.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Kongsvinger Kongsvinger 24.02.2024 (+3) 1 dag24.02.2024 (+3) 1.990 kr

Småsnekring - Videregående/Dybdekapping

Vil du lære litt mer avansert småsnekring? Ta småsnekringa di til nye høyder :-) På dette kurset skal du lage ditt eget møbel (krakk, skohylle.. kall det hva du vil:-)) (B:60cm/H:33cm), med teknikken “dybdekapping”.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Kongsvinger Kongsvinger 01.03.2024 1 dag01.03.2024 2390 kr

Snekkerkurs for damer - Videregående (rettet mot oppussing)

Vi tilbyr snekkerkurs for damer - Videregående. Dette kurset passer for deg som har litt erfaring og har kunnskap om bruk av de vanligste verktøy, slik som feks drill og kappsag. Kurset er rettet for deg som trenger mer kunnskap om oppussing/bygging og/eller restaurering.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Kongsvinger Kongsvinger 1 dag 2.390 kr

Snekkerkurs grunnkurs (rettet mot oppussing)

Et snekkerkurs (rettet mot oppussing), for nybegynnere hvor takhøyden er stor og ingen spørsmål er for dumme! Ikke la mangel på kunnskap stoppe deg for å få utført dine ønskede prosjekter. Her får du hjelp av en fagmann. Ta med deg en venn eller flere, eller kom alene.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Kongsvinger Kongsvinger 02.03.2024 (+1) 1 dag02.03.2024 (+1) 2.490 kr

Massivtre - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs i massivtre. Massivtre som byggemetode er relativ ny i Norge. Samtidig er interessen og etterspørselen fra offentlige og private byggherrer økende.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 1 time, 35 minutter 2.900 kr

Trevirke - skogen og trekvalitet - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs i trevirke - skogen og trekvalitet. Kurset tar for seg løst og fast om trekvalitet og sortering, uten å dykke langt ned i vitenskapen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 45 minutter 450 kr

Nybegynnerkurs i hobbysnekring, kveldskurs over to dager

Vi tilbyr nybegynnerkurs i hobbysnekring. Vi møtes to onsdager fra 17:30-21:30 og lærer grunnleggende kunnskap i verktøy og hobbysnekring. Kurset gir deltakerne ferdigheter til å ta på seg egne prosjekter og du vil få tips til planlegging og gjennomføring.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Linderud Oslo, Linderud 06.03.2024 (+1) 2 kvelder06.03.2024 (+1) 2500 kr

Nybegynnerkurs i hobbysnekring, lørdager

Vi tilbyr nybegynnerkurs i hobbysnekring. Vi møtes på en lørdag og lærer grunnleggende kunnskap i verktøy og hobbysnekring. Kurset gir deltakerne ferdigheter til å ta på seg egne prosjekter og tips til planlegging og gjennomføring.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Linderud Oslo, Linderud 09.03.2024 (+2) 1 dag09.03.2024 (+2) 2.900 kr

Nybegynnerkurs i hobbysnekring, Onsdag

Vi tilbyr nybegynnerkurs i hobbysnekring. Vi møtes på en onsdag og lærer grunnleggende kunnskap i verktøy og hobbysnekring. Kurset gir deltakerne ferdigheter til å ta på seg egne prosjekter og tips til planlegging og gjennomføring.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Linderud Oslo, Linderud 01.05.2024 1 dag01.05.2024 2.900 kr

Nybegynnerkurs i hobbysnekring, søndager

Vi tilbyr nybegynnerkurs i hobbysnekring. Vi møtes på en søndag og lærer grunnleggende kunnskap i verktøy og hobbysnekring. Kurset gir deltakerne ferdigheter til å ta på seg egne prosjekter og tips til planlegging og gjennomføring.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Linderud Oslo, Linderud 10.03.2024 (+3) 1 dag10.03.2024 (+3) 2.900 kr

 |  1 2   |  Neste side >>