Kurs i verkstedhåndverksfag

Herunder finner du kurs og opplæring i alle typer fag og håndverk man utøver på et verksted. Har du lyst til å lage din egen børse eller potte har du muligheten her. Eller kanskje fagbrev som låsesmed, gullsmed eller lignende. Valget er ditt, ta kontakt med oss hvis du trenger hjelp til å søke.

Låsesmed for lærlinger

Opplæring i programfag fra Vg3 låsesmedfaget. Opplæringen er rettet mot lærlinger i låsesmedfaget og har 2 samlinger i året, hver på 2 uker. Det er lagt opp til at hver deltaker gjennomfører 4 forskjellige 2 ukers moduler i løpet av to år.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Økern Oslo, Økern 2 uker 15.000 pr samling kr

Kurs i øksesmiing - for viderekomne

Vi tilbyr kurs i kurs i øksesmiing - for viderekomne. Alle skal smi ei øks (kanskje to) og det forventes at deltakerne er ganske erfarne med smiing, dere må som et minimum kunne smisveise.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Dovre Dovre 26.06.2023 6 dager26.06.2023 8.000 kr

Smikurs - nybegynnere og litt øvede (4 dager)

Vi tilbyr smikurs for nybegynnere og litt øvede. Kursdeltakerne skal lære grunnleggende arbeidsteknikker i smiing. Kurset omfatter også stell av essa, bruk av redskap, materialkunnskap og litt om herding essesveising og overflatebehandling.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Dovre Dovre 26.02.2023 (+1) 4 dager26.02.2023 (+1) 4.000/4.900 kr

Vg2 Smed

Handverksskolen på Hjerleid tilbyr eit eineståande skuleår i smedfaget. På Vg2 smed lærer du å smi og mestre ulik varmebehandling av jern og stål. Du lærer sveising og dreiing, filing, herding, essesveising og mange andre teknikker.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Dovre Dovre 1 år

Sølvkurs i kongearmbånd

Vi tilbyr sølvkurs i kongearmbånd på neste husflidsmøte. På vårt husflidsmøte vil Janne Helle fra Helle-Smia holde kurs i Kongearmbånd. Armbåndet lages i sølv.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Røyken Røyken 3 timer fra 1.000 kr

Sølv, design av smykke

Vi tilbyr kurs om sølv, design av smykke. Målsettingen er å gi innføring i designtekning og enkle sølvarbeidsteknikker. På dette kurset skal du designe og lage et sølvsmykke. Vi kommer til å jobbe tredimensjonalt med ulike materialer og oppgaver før du lager et smykke i sølv.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Vinje Vinje 1 uke 6.500 kr

Sølvsmykke, grunnleggande teknikkar

Vi tilbyr nybyrjarkurs i sølvsmykke hvor målsettinga er å lære deltakarane grunnleggande gullsmedteknikkar. Du lærer om enkel forming av metallet, overflatebehandling, sliping og polering. Du får laga ferdig flere smykke under kurset: armband, ring, øyrepynt og anheng eller ring.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Vinje Vinje 1 uke 6.500 kr

Enkle gullsmedteknikker og smykkedesign, helgekurs

Smykkekurs og gullsmedteknikker. Du vil lære enkle teknikker som saging og lodding og jobbe med plate og tråd og lage et eller to smykker i sølv.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Østensjø Oslo, Østensjø 3 dager 4.500 kr

Kveldskurs for nybegynnere i smykkedesign på tirsdager HØST 2023

I løpet av 6 tirsdagskvelder fra kl. 17:30-21 lærer du de fleste gullsmedteknikkene du trenger få å lage smykker som å sage, lodde, file og polere. Vårens kurs er fullt. Høstens kurs legges ut snart

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo Oslo 6 kvelder 4500 kr

Kveldskurs for viderekommende i smykkedesign, på mandager

Kveldskurs over 6 mandager for de som vil fordype seg mer i faget, lære flere teknikker og ha tilgang på verksted og veiledning.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Østensjø Oslo, Østensjø 6 kvelder 4500 kr

NYHET: Sommerkurs i smykkedesign-kurs over 5 dager

På dette kurset lærer de ulike teknikkene for å jobbe med edle metaller. Du lærer saging, lodding, filing og polering, og du får veiledning i egne design-ideer. Du starter med å lage to ringer og et anheng i eget design før du starter på egne prosjekter og ideer.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Østensjø Oslo, Østensjø 03.07.2023 5 dager03.07.2023 8700 kr

Smykkekurs for viderekommende, helgekurs

Smykkekurs og gullsmedteknikker. Helgekurs fra fredag til søndag hvor du lærer å lage verktøyet og bruke en stanse for å lage hule og uthulede smykker. Du vil jobbe med å utvikle dine kreative ideer til et ferdig anheng eller ring.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 3 dager 4300 kr

Grunnkurs i gullsmedteknikker - nettkurs

Vi tilbyr grunnkurs i gullsmedteknikker som nettkurs. På bare 8 uker kan du få en helt ny og spennende karriere, eller gi deg selv en ny hobby. Lær deg de grunnleggende gullsmedteknikkene og lag dine egne drømmesmykker.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 20.03.2023 8 uker20.03.2023 fra 19.700 kr