Smedkurs

Smeden lager smijerngjenstander ved å varme opp metall og forme det. Arbeidet går ut på å varme opp metall av jern, stål og andre metaller og forme metallet ved hjelp av hamring, bøying, sammenføying m.m. Smeden lager forskjellige produkter dekorative smijernsgjenstander som porter, gitter, rekkverk og verktøy. Arbeidsområdet omfatter også reparering og restaurering av slitt utstyr og på oppdrag ved behov.

Smikurs - nybegynnere og litt øvede

Vi tilbyr smikurs for nybegynnere og litt øvede. Kursdeltakerne skal lære grunnleggende arbeids-teknikker i smiing. Kurset omfatter også stell av essa, bruk av redskap, materialkunnskap og litt om herding, anløpning, essesveising og enkel overflatebehandling.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Dovre Dovre 6 dager 6.200 kr

Smikurs - nybegynnere og litt øvede (4 dager)

Vi tilbyr smikurs for nybegynnere og litt øvede. Kursdeltakerne skal lære grunnleggende arbeidsteknikker i smiing. Kurset omfatter også stell av essa, bruk av redskap, materialkunnskap og litt om herding essesveising og overflatebehandling.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Dovre Dovre 4 dager 3.800 kr

Vg2 Smed

Handverksskolen på Hjerleid tilbyr eit eineståande skuleår i smedfaget. Du lærer å smi, og fleire slags varmebehandling av jern og stål, sveising og dreiing. Du lagar eigne verkty og reiskap som kniv, øks og hammar, hengsel, lås, skulptur, smykke og krokar.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Dovre Dovre 1 år