Salmakerkurs

Salmakerfaget er delt inn i tre retninger som dekker forskjellige fagområder; bilsalmaker, seletøymaker og portefølje- og reiseeffektmaker.Bilsalmakeren innreder bl.a. biler, busser, jernbanevogner, fly og båter, med trekking av tak, vegger og dører. Arbeidsområdet omfatter også å sy kalesjer, bilpresenninger, og gardiner, samt å legge tepper og matter. Salmakeren driver også med håndsøm av lærprodukter.Seletøymakeren lager og reparerer hundeseler, bandolærer, belter, remmer og seletøy og sadler til hester.Portefølje- og reiseeffektmakeren lager og reparerer reiseeffekter som kofferter, mapper, vesker. Arbeidsområdet inkluderer også å lage etuier og transportutstyr for fotoapparater, instrumenter, kikkerter og geværer. Portefølje- og reiseeffektmakeren må kunne arbeide med lær, skinn, duk og plast.

Salmaker - veskekurs

I 2019 tilbyr vi et helt nytt og spennende kurs for den som er interessert i lærarbeid, nemlig veskekurs!

Sted Neste kurs Varighet Pris
Østre Toten Østre Toten 5 dager 5.500 kr

Salmaker 1

Vi tilbyr kurset salmaker 1. I løpet av kurset syr deltagerne sin egen, svært solide, lærgrime. De siste åra har det skjedd noe merkverdig med det gamle salmakerfaget. Det tradisjonsrike faget sto en stund i fare for å bli helt borte fordi de fleste kjøper fabrikkerte lærvarer til hesten sin.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Østre Toten Østre Toten 09.11.2020 5 dager09.11.2020 5.500 kr

Salmaker 2

Vi tilbyr salmakerkurs trinn 2 . Vi har vært så heldig å få tak i den dyktige salmakeren Silje Sverkholt, som har en treåring utdanning fra Sadelmakeriskolan i Tärnsjö. Hun er sertifisert saltilpasser, og driver som salmaker med base i Vestfold.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Østre Toten Østre Toten 5 dager 6.500 kr

Salmaker 3

I løpet av 10 dager på Starum tilbyr vi kurset salmaker 3 med Silje Sverkholt

Sted Neste kurs Varighet Pris
Østre Toten Østre Toten 10 dager 13.000 kr