Salg, service og sikkerhet - nettbasert



Kursarrangør: Notodden Ressurssenter
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Neste oppstart i august/september

Vi tilbyr kurs i salg, service og sikkerhet - nettbasert. Du kan oppnå fagbrev i kontor- og administrasjonsmedarbeider, salgsmedarbeider, reiselivsmedarbeider, resepsjonist, vekter. Dersom du vil ta ett av disse fagbrevene, kan det gjøres på flere måter.

Når ungdom går den vanlige skoleveien, må de først gå to år på skole og deretter være lærling i to år. Mange voksne har opparbeidet seg praksistid i et fag, og det gir mulighet for å være praksiskandidat.

Da kan du melde deg opp til en praktisk rettet fagprøve når du har oppnådd 5 års praksis i faget og har bestått en "tverrfaglig, sentralgitt teoriprøve", som baserer seg på pensum for Vg2 i faget salg, service og sikkerhet. At prøven er tverrfaglig, vil si at prøven gjelder flere fag. At den er sentralgitt, betyr at prøven er lik for hele landet. Det er denne prøven vi forbereder deg på med vårt nettbaserte opplegg.

Litt om kurset:
Kurset gjennomføres i løpet av ett år med åtte leksjoner som skal innleveres. Det brukes også vanlige lærebøker som grunnlag for eget arbeid. I tillegg til oppgaveløsning via nett har vi undervisning på åtte samlinger. Her møter du medelever og nettlærere, og du blir samtidig en del av gruppen som tar samme undervisning som deg.

Hva vil det si å være nettelev:
Som nettelev kan du hele tiden kommunisere med læreren din og andre elever via nettet. Du kan i stor grad selv bestemme når du vil arbeide, men det krever selvdisiplin. Du skal levere oppgaver til veilederen din og besvarelsene blir vurdert og kommentert. Fagstoffet finner du i de aktuelle lærebøkene for kurset. Du er selv ansvarlig for å ta til deg det teoretiske lærestoffet, men med god veiledning fra lærer over nettet. Du må ha tilgang til datamaskin og internett for å være nettelev.

Dataopplæring:
For å kunne gjennomføre et nettbasert undervisningsopplegg trenger du grunnleggende datakunnskap. Som nettelev blir du deltaker i et nettbasert klasserom, og bruker av læringsplattformen Fronter, i tillegg får du opplæring i et Webkonferanseverktøy (Meetcon). Webkonferanseverktøyet bruker vi for å få en tettere oppfølging av deltakerne. De to første av totalt åtte samlinger vil bli brukt til dataopplæring.

Målgruppe for kurset
For å kunne gjennomføre et nettbasert undervisningsopplegg trenger du grunnleggende datakunnskap. Som nettelev blir du deltaker i et nettbasert klasserom, og bruker av læringsplattformen Classfronter, i tillegg får du opplæring i et Webkonferanseverktøy (Meetcon). Webkonferanseverktøyet bruker vi for å få en tettere oppfølging av deltakerne. De to første av totalt åtte samlinger vil bli brukt til dataopplæring.

Kursmateriell:
Som nettelev kan du hele tiden kommunisere med læreren din og andre elever via nettet. Du kan i stor grad selv bestemme når du vil arbeide, men det krever selvdisiplin. Du skal levere oppgaver til veilederen din. Besvarelsene blir vurdert og kommentert.

Fagstoffet finner du i de aktuelle lærebøkene for kurset. Du er selv ansvarlig for å ta til deg det teoretiske lærestoffet, men med god veiledning fra lærer over nettet.

Du må ha tilgang til datamaskin og internett for å være nettelev.

Eksamen/sertifisering:
Som praksiskandidat går du opp til eksamen i programfagene Salg og service, sikkerhet og økonomi og administrasjon på Vg2-nivå. Dette er en avsluttende teoretisk tverrfaglig prøve. Når denne prøven er bestått og praksiskravet er innfridd, kan du melde deg opp til den endelige fagprøven.

Fagprøven arrangeres av Fagopplæringskontoret. Prøven foregår ute i praksis, og den kan gjennomføres når kravene til teori og praksis er innfridd.

Hva koster det?
For deltakere over 25 år, uten videregående utdanning, er utdanningen gratis (voksenrett). Du må disponere datamaskin og oppkopling til internett.

Deltakere uten voksenrett kan fylle opp ledige plasser gratis. Eksamensgebyr må betales av hver enkelt. Lånekassen kan søkes om stipend og lån.