Kurs i type 2-diabetes, del 1 - nettkursKursarrangør: Norsk Helseinformatikk AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 1 time

Vi tilbyr kurs i type 2-diabetes, del 1 som nettkurs. Type 2-diabetes er en folkesykdom du kan leve godt med hvis du har god kunnskap om sykdommen. Kurset gir både pasienter og helsepersonell en oversikt over hva type 2-diabetes er, dens behandling og hva du kan gjøre selv.

Innhold:
Innholdet i kurset er basert på artikler i Norsk Elektronisk Legehåndbok, NEL, som er det mest brukte oppslagsverket blant norske allmennleger. Det er et multimedia kurs som består av korte videosekvenser, kåseri om ulike tema og en rekke spørsmålssekvenser der du får testet hvor mye du husker. Ingen andre enn du får tilgang til resultatene.

Dette kurset er del 1. Det er et komplett kurs som gir deg en oversikt over hva type 2-diabetes er med særlig fokus på forekomst, årsaker, behandling, komplikasjoner. Etter at du har avsluttet del 1, får du anledning til å ta del 2. I del 2 vil du få en grundigere gjennomgang av de enkelte tema.

Ansvarlige for kurset:
Kursleder er professor i allmennmedisin Terje Johannessen, som også er redaktør av NEL. Kurset er kvalitetssikret av NEL-redaksjonen: Anita Baadstø, Kurt Krogh, Ingard Løge, Tor André Johannessen.

Målgruppe for kurset

Pasienter med type 2-diabetes og pårørende