Her finner du forskjellige HMS-kurs innen arbeidsmiljø og arbeidsmiljøloven, både generelle kurs og bransjespesifikke kurs. Du finner grunnopplæring i arbeidsmiljø, arbeidsmiljø for arbeidsgivere, risikovurdering av arbeidsmiljø og mye mer.
Vi tilbyr grunnkurs i verne- og miljøarbeid. Dette er det obligatoriske kurset for verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalg, også kalt 40-timers kurset.
Vi tilbyr introduksjon til HMS for lærlinger og unge arbeidstakere. De unge har lite eller ingen erfaring fra risikofylt praktisk arbeid, og er mer sårbare for ulykker og uheldige eksponeringer på arbeid. Dette kurset skal gi dem kunnskap om dagens arbeidsliv.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i verne- og miljøarbeid / HMS-kurs for arbeidsgiver. Dette kurset dekker kravet til HMS-opplæring for arbeidsgivere. Det er en teoretisk og praktisk gjennomgang av arbeidsmiljøloven, med særlig vekt på roller og ansvar, samt metoder for godt HMS-arbeid.
Organisasjons-Norge har bruk for aktive kvinner som deltar i samfunnsdebatten på egne premisser og setter dagsorden. Dette kurset er ment for de kvinnene som har lyst til å delta mer i offisielle forum både på jobb og kanskje også innen politikk eller samfunnsliv for øvrig.
Trenger du en verktøykasse med metoder du kan bruke til hva du kan gjøre for å bedre trivselen på egen arbeidsplass? Vet du hvem du er som konfliktløser? I dette kurset blir du kjent med en rekke metoder som hjelper deg når du møter utfordringer i det psykososiale arbeidsmiljøet.
Man antar at mellom 5 - 10 % av den voksne, yrkesaktive befolkningen blir mobbet og trakassert på arbeidsplassen. For dem det angår er det svært alvorlig, og mange ender opp som uføre etter store psykiske belastninger over lang tid. Derfor er det viktig at flest mulig øker sin kunnskap om temaet.
Vi tilbyr kurs i AOF MoTo - Rus i arbeidslivet. Allmennyttig kunnskap for de aller fleste, og derfor er det eneste kriteriet for å være med her at du er medlem av et LO-forbund.
Man antar at mellom 5 - 10% av den voksne, yrkesaktive befolkningen blir mobbet og trakassert på arbeidsplassen. For dem det angår er det svært alvorlig, og mange ender opp som uføre etter store psykiske belastninger over lang tid. Derfor er det viktig at flest mulig øker sin kunnskap om temaet.
Vi tilbyr arbeidsmiljøskolen trinn 1. Arbeidsmiljøskolen skal gi den enkelte kunnskaper og holdninger, som skal kunne brukes i innsatsen for å skape bedre arbeidsplasser. Skolen skal bidra til å styrke verne- og miljøarbeidet på arbeidsplassene.
Vi tilbyr arbeidsmiljøskolen trinn 2. Arbeidsmiljøskolen er et tilbud om videreskolering for hovedverneombud, verneombud, tillitsvalgte eller andre som arbeider med verne- og miljøspørsmål. Skoleringen består av to trinn.
Arbeidsmiljøutdanning grunnkurs - grunnopplæring i arbeidsmiljø er selve grunnsteinen i HMS-opplæringen som både ledere, representanter i arbeidsmiljøutvalg, verneombud og andre trenger for å kunne være de aktive aktørene for et bedre arbeidsmiljø som de både kan og bør være.
40 hours compulsory course on the working environment required under Norwegian law. The course is according to the Act relating to Working Environment § 3 - 5.
Vi tilbyr arbeidsmiljøutdanningen grunnkurs - nettbasert. Selv om HMS (helse-, miljø- og sikkerhet) er et innarbeidet begrep og arbeidsmiljøloven stiller krav til arbeidsgiver om HMS opplæring, kan det være vanskelig å komme i gang.
Vi tilbyr kurs i bransjeprogram for mat og drikke industrien - Arbeidsmiljøutdanningen grunnkurs kombinert virtuelt klasserom og nettkurs. Lovpålagt kurs for verneombud, ledere og arbeidsmiljøutvalget som skal bidra til at virksomheten jobber systematisk med HMS.
Vi tilbyr fagskole i helse, miljø og sikkerhet. AOF legger vekt på å bruke undervisningspersonale som arbeider nært med de ulike fagområdene til daglig for at studiet skal bli best mulig og mest mulig praksisnært.
Etterspørselen etter kvalifiserte HMS Rådgivere er stor. Kvalifiser deg til spennende jobber innen helse-miljø og sikkerhet og bli ettertraktet i arbeidslivet. Fagskolen Helse, miljø og sikkerhet er et godt steg i riktig retning. Du skal kunne bruke det du lærer på skolen i dag - på jobb i morgen!
Vi tilbyr kurs i fellesforbundet faglig tillitsvalgt 1. Faglig tillitsvalgt 1 omhandler lover, avtaler og organisasjonskunnskap. Deltakerne skal få en god oversikt over aktuelt lov- og avtaleverk og kunne bruke dette aktivt i tillitsvalgtarbeidet.
Vi tilbyr kurs i fellesforbundet faglig tillitsvalgt 3. Den tillitsvalgte og betydning av medvirkning - vedtekter - talerstolen - historie / ideologi. Kurset gjennomføres på dagtid over flere dager med kost og losji inkludert.
Vi tilbyr HMS-kurs for ledere som nettkurs. Arbeidsmiljøloven feirer sitt 40 års jubileum i 2017 og AOF Norge har gjennom alle disse årene vært en solid aktør for et bedre og sikrere arbeidsliv gjennom kurs og opplæring for verneombud, ledere og folk flest i de fleste yrker og bransjer.
Barns trygghet på lekeplasser - også viktig for ansattes trivsel. Vi er alle opptatt av at barna skal ha det så trygt som mulig. Og samtidig så stimulerende som mulig. Derfor har vi mange fine lekeplasser der barn kan utfolde seg, men med lekeplasser følger det også et ansvar for sikkerheten.
Vi tilbyr kurs i MoTo psykososialt arbeidsmiljø. Mobbing på arbeidsplassen foregår hyppigere der det alminnelige konfliktnivået er høyt, og gjerne der arbeidsplassen er preget av stress, dårlig ledelse og generelt dårlig arbeidsmiljø.
Vi tilbyr NAF grunnkurs lov, avtale og forhandling. Kurset er gratis og reisen til / fra kursstedet dekkes for deg som er medlem i Norsk Arbeidsmandsforbund. Dokumentert tapt arbeidsfortjeneste dekkes i form av skattefritt stipend eller beskattet reell tapt arbeidsfortjeneste.
Vi tilbyr NAF grunnkurs påbygging lover og regler i arbeidslivet. Dette er et fordypningskurs for medlemmer og tillitsvalgte i Norsk Arbeidsmandsforbund.
Vi tilbyr kurs i enkelt-emnene: regelverk, roller, systematikk og HMS-økonomi og arbeidsmiljøfaktorer fra Fagskoleutdanningen i helse, miljø og sikkerhet. Emnene gir til sammen 24 studiepoeng.
Vi tilbyr kurs om sikkerhet på arbeidsplassen. Kursdeltageren følger en nyansatt i et byggefirma som blir stilt ovenfor relevante arbeidssituasjoner på en typisk byggeplass.
Vi tilbyr kurs om skift og turnusplanlegging. Dette kurset passer for enhver som ønsker å kunne arbeide systematisk med god personalforvaltning og lønnsomme bemanningsplaner i varehandelen.
Vi tilbyr kurs i arbeidsmiljøkonflikter, forebygging, forståelse og håndtering. Formålet med kurset er å gi konkrete og anvendbare kjøreregler og verktøy for å forebygge og håndtere konflikter.
Vi tilbyr kurs om arbeidsmiljøutvalget i arbeid. Formålet med kurset er å gi deltakerne en innføring i hvordan man kan utvikle AMU fra å være et organ for papireksersis til å bli en premissleverandør i virksomheten.
Vi tilbyr nettkurs om arbeidsmiljøutvalget i arbeid. Formålet med kurset er å gi deltakerne en innføring i hvordan man kan utvikle AMU fra å være et organ for papireksersis til å bli en premissleverandør i virksomheten.
Vi tilbyr kurs om arbeidsplassen som utviklings- og læringsarena. Helsesekretærene, sekretærene har en viktig funksjon på arbeidsplassen. De defineres ofte som "limet" i en organisasjon: de skal ha oversikt og kunne mye om så mangt.
Vi tilbyr kurs i arbeidsrett - arbeidsmiljøloven, ansettelse og opphør av ansettelsesforhold, samt arbeidsgivers styringsrett. Kurset skal gi praktisk innføring i hovedreglene i ansettelsesprosesser, arbeidsavtaler, partenes gjensidige retter og plikter samt arbeidsgivers styringsrett.
Vi tilbyr kurs i ergonomi for kontoransatte. Kroppen vår er laget for bevegelse og belastning. Hvordan klarer vi å imøtekomme kroppens behov, når stadig flere arbeidsoppgaver foregår ved PC’en? Det er det verd å sette på dagsorden, for helsas skyld.
Vi tilbyr kurs om folkeskikk og uskikk på jobben. Hvordan behandler vi våre kollegaer og ledere? Folkeskikk og uskikk på jobben er et kurs basert på psykolog Jan Atle Andersen sine teorier og ideer.
Vi tilbyr 3-dagers kurs med tema grunnopplæring HMS 40 timer. Grunnopplæringens mål er at deltakerne lærer hvordan de i praksis, og i samarbeid med de berørte og andre, kan utvikle sikre og gode arbeidsformer for å bedre arbeidsmiljøet.
Vi tilbyr HMS grunnopplæring 40 timer for kirken. Kurset går over 2 samlinger, hver på to dager, og er utarbeidet i samarbeid mellom KA (Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon), FAD (Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet) og Fagakademiet.
Vi tilbyr HMS-kurs for ledere i kirken. Kurset gir en innføring i Arbeidsmiljølovens minstekrav for opplæring av arbeidsgivere og ledere. Arrangeres i samarbeid med KA. Kurset dekker Arbeidsmiljølovens krav til arbeidsgivers plikt til å gjennomgå opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid.
På dette kurset klarlegges rammer for verneombudsrollen i lovverk, organisering og samspill med ledelse, ansatte og tillitsvalgte. Forholdet til kolleger og ansatte - og i denne sammenhengen samhandlingen i et sterkt tillitsforhold - berøres også.
Vi tilbyr videokonferanse i hva arbeidstakere må tåle. Hvor stopper veiledningsplikten i møte med krevende brukere? I samarbeid med Studiesenter tilbyr vi kurset via toveis lyd/bilde på ditt lokale Studiesenter.
Hvordan kan du møte aggresjon og vold på din arbeidsplass på en best mulig måte? Ansatte i helse- og omsorgstjenesten opplever økning i volds- og trusselsituasjoner - særlig innen psykiatri / rus, demensomsorg, miljøarbeid, barnevern, NAV og krisesenter.
Vi tilbyr kurs for kontoransatte om kommunikasjon og samhandling på arbeidsplassen. Alle som samhandler med mennesker, vet at god kommunikasjon er viktig for å skape gode relasjoner og godt samarbeid.
Vi tilbyr kurs om konflikthåndtering i arbeidslivet. Formålet med kurset er å gi konkrete og anvendbare kjøreregler og verktøy for å forebygge og håndtere konflikter. Konflikt er ikke uenighet! Konflikter dreier seg om måten vi er uenig på.
Hovedverneombud er et viktig verv og et ansvarsfullt og utfordrende verv, men samtidig et lærerikt og selvutviklende verv. Rammer for utøvelse er satt gjennom lovverket, men samtidig er det stort rom for skjønn og til å legge egne erfaringer, vett og forstand inn i utøvelsen av vervet.
Vi tilbyr kurs i livsfaseturnus og fleksible turnusordninger. Formålet er å vise hvilke muligheter som finnes for alternative og fleksible turnusordninger, samtidig som man forholder seg til dagens regelverk.
Vi tilbyr kurs om mobbing og trakassering - et arbeidsmiljøproblem som må tas på alvor. Hvilke grep kan man ta og hva kan bidra til å løse situasjonen? Alle som arbeider med eller blant mennesker trenger kompetanse og forståelse rundt dette.
Arbeidsmiljøloven har inngående reguleringer av forholdet mellom ansatte og arbeidsgivere. Kurset gir en generell innføring i de mest sentrale emnene i loven, og fokuserer særlig på de omfattende endringene i Arbeidsmiljøloven som trådte i kraft 1.juli 2015.
Innenfor de fleste oppgaver og arbeidsområder vil man uavhengig av fag, rolle og funksjon oppleve etiske dilemma og møte spørsmål om taushetsplikt. Kurset vil belyse ulike etiske teorier, yrkesetiske retningslinjer og hvordan praktisk jobbe med etiske dilemma både som ansatt og tjenesteyter.
Vi tilbyr kurs om offentleglova i 2017 - utviklingstrekk og status. Kurset skal belyse hva som er status per 2017 og om det er mulig å se noen utviklingstrekk siden 2009.
I samarbeid med Studiesenter tilbyr vi kurset via toveis lyd / bilde på ditt lokale Studiesenter. Kurset skal belyse hva som er status per 2017 og om det er mulig å se noen utviklingstrekk siden 2009.
Vi tilbyr webinar om oppfølging av ansatte i hjemmekontor, karanteneslitasje. Formålet med kuret er å gi deltakerne en lavterskel verktøykasse for bruk i en krevende og spesiell situasjon. Webinaret gjennomføres med toveis lyd-/ bildekommunikasjon.
Vi tilbyr kurs om oppfølging og ettervern av deg selv og kolleger. Arbeidslivsundersøkelser viser at stadig flere offentlig ansatte opplever enkelthendelser eller situasjoner som bygger seg opp over tid, som kan føre til at hverdagen kan bli utfordrende å håndtere.
Vi tilbyr oppfølgingsdag i HMS for kirken. Kurset skal gi en oppfriskning av den grunnleggende HMS kunnskapen og anledning til å diskutere erfaringer. Kurset er basert på kombinasjon av forelesning med utstrakt bruk av praktiske eksempler, og erfaringsutveksling i plenum og grupper.
Vi tilbyr kurs i psykososialt arbeidsmiljø. Kurset skal gi deltakerne tanker og verktøy til å arbeide videre med arbeidsmiljøet på egen arbeidsplass. Når krav og tempo øker på arbeidsplassene er det alltid en fare for at det kan få negative konsekvenser for samspill og samhandling.
Vi tilbyr kurs i samhandling, trivsel og arbeidsmiljøutvikling. Fokus denne dagen vil være samarbeid, kommunikasjon, respekt og hva som kan påvirke vår arbeidsglede og trivsel på jobb. Formålet er å bevisstgjøre deltakerne på økt nærvær og trivsel ved hjelp av samarbeidsforholdene på arbeidsplassen.
Vi tilbyr temakveld om folkeskikk og uskikk på jobben. Hvordan behandler vi våre kollegaer, ledere og ansatte? Folkeskikk og uskikk på jobben er et kurs basert på psykolog Jan Atle Andersen sine teorier og ideer. Denne gang kan du delta på en komprimert utgave, tre timer etter jobb!
Vi tilbyr kurs om uønsket seksuell oppmerksomhet og trakassering i arbeidslivet. Krav til interne varslingsrutiner og forsvarlig oppfølging av mottatte varsler om seksuell trakassering begått i egen organisasjon - et høyaktuelt tema som gjelder alle bransjer og samfunnssektorer.
Vi tilbyr kurs om varsling av kritikkverdige forhold i virksomheten. Kurset skal gjøre deltakerne tryggere i sin arbeidshverdag ved å få en større forståelse for de juridiske rammene for varsling av kritikkverdige forhold i virksomheten.
Varsling er et sentralt tema for tiden. Det opptar mange, og er aktuelt på veldig mange arbeidsplasser. Det er et omfattende tema, med grenser mot taushetsplikt, opplysningsplikt, lojalitet og arbeidsmiljøloven.
Vi tilbyr kurs om belysning og ergonomi (V150). Du lærer hvordan du kan bidra til å etablere et optimalt ergonomisk arbeidsmiljø og gode belysningsforhold på arbeidsplasser.
På kurset får du kunnskap om arbeidsmiljøledelse iht. ISO 45001:2018, risikoforhold i arbeidsmiljøet, hvordan du kan bidra til å utvikle en god sikkerhetskultur og redusere risikoforhold på arbeidsplasser. Etter fullført kurs skal du være godt rustet til å ta fatt på oppgaven arbeidsmiljøleder.
Kurset et tilpasset fagpersoner med bred HMS-faglig kompetanse. På sertifiseringskurset får du kunnskaper om arbeidsmiljøledelse i henhold til ISO 45001:2018, hvordan du kan bidra til å utvikle en god sikkerhetskultur og å redusere risikoforhold på arbeidsplasser.
Vi tilbyr HMS-kurs i bygg og anlegg for bedrifter. I kurset får du en bedre forståelse for sammenhengen mellom HMS-arbeid og SHA-planer. Alle ledere i bygge- og anleggsbransjen må ha fokus på lønnsomhet, risikoforståelse og god kommunikasjon mellom alle aktører i prosjektene.
Vi tilbyr kurs i HMS-ledelse og psykososialt arbeidsmiljø (V110). Vi lærer deg de viktige ledelsesprinsippene for et systematisk HMS-arbeid og hvordan du utvikler et helsefremmende arbeidsmiljø.
Kurset setter fokus på viktige prinsipper for ledelse av systematisk HMS-arbeid, og på hvordan du kan arbeide med det organisatoriske og psykososiale arbeidsmiljøet for å bygge god og sikkerhetskultur.
Vi tilbyr kurs i inneklima og biologiske faktorer i arbeidsmiljøet (V140). Du lærer hvordan du kan bidra til å etablere optimalt inneklimaforhold på arbeidsplasser og hvordan forebygge sykdom og skader som kan forårsakes av biologiske faktorer.
Kurset for virksomheter som er opptatt av å sette fokus på kundebehov, verdiskapning, effektivitet, økt lønnsomhet og samtidig overholde krav i HMS-lovgivningen. Hvordan sette fokus på kundebehov, verdiskapning, effektivitet, økt lønnsomhet og samtidig overholde krav i HMS-lovgivningen.
Vi tilbyr kurs i ledelsessystemer for arbeidsmiljø og ytre miljø (V120). Du lærer hvordan du bør lede og gjennomføre innføring av ledelsessystemer for ytre miljø og eller arbeidsmiljø iht. de anerkjente internasjonale standardene ISO 14001:2015 og ISO 45001:2018.
Vi tilbyr kurs i støy og vibrasjoner (V160). Kurset vil gjøre deg i stand til å bistå virksomheter med kartlegging og risikovurdering av støy og vibrasjoner i arbeidsmiljøet og foreslå tiltak og løsninger som fjerner eller reduserer støy- og vibrasjonseksponering.
Vi tilbyr kurs i systematisk HMS-arbeid (V090). Lær hvordan du jobber systematisk, målrettet og effektivt med HMS-arbeid. Du får god innsikt i implementering av HMS-arbeid og HMS-økonomi, slik at virksomheten din kan forbedrer sine prestasjoner.
Arsana kan holde bransjerettet ergonomikurs (f eks kontor/industri) i forskjellig varighet ut fra behov og ønsker. Vi kan holde foredrag med fokus på forskjellige områder, for eksempel nakke/rygg, kne eller lignende.
Hvert halvår arrangerer Arsana kurs for verneombud og AMU-medlemmer. Systematisk HMS arbeid, AKAN, innføring i Arbeidsmiljøloven, omstilling og endring, ergonomi, sykefravær og psykososialt arbeidmiljø er noen av emnene på timeplanen vår.
Vi tilbyr HMS-dag for bedrifter. Bygg dagen med de temaene du ønsker. En HMS-dag er garantert verdifullt for bedriften. Det er alles ansvar å bidra i HMS-arbeidet og vi er alle en del av arbeidsmiljøet.
Vi tilbyr HMS-kurs for lærlinger for bedrifter. Kurset tar utgangspunkt i kompetansemålene til lærlingene. Lærlingene får en oppfriskning i forhold til det de har lært på skolen og påfyll i forhold til hva de vil møte ute i felten.