Jobbveileder­konferansen 2025



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Thon Hotel Oslo Airport
          Akershus, Ullensaker
Kursadresse: Balder allé 2, 2060 Gardermoen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid:
Dag 1 kl 10:00 - 11:30
Dag 2 kl 08:45 - 14:15
Varighet: 2 dager
Pris: fra 6.000

Vi tilbyr jobbveileder­konferansen 2025. Jobbveilederrollen er i endring. Jobbfastholdelse, bruk av KI for jobbveiledere, Customized Employment og økonomiske problemer er stikkord for konferansen. Tiden vi nå lever i er kanskje den der endringer i arbeidsmarked, demografi, og teknologi er størst.

Litt om konferansen:
Å være jobbveileder er en givende og interessant jobb, som også er krevende. Du arbeider med det som er viktigst i de fleste menneskers liv - nemlig det å være til nytte og høre til i samfunnet. Vi fokuserer på jobbveilederrollen og de delene av rollen som du kan forbedre.

Program dag 1:
kl 10:00 - 11:30 - Skreddersydd tilnærming:
Hva er Customized Employment og hvorfor trenger vi å snakke om det. Fra tid til annen dukker det opp nye begreper og metoder i alle bransjer. Noen ganger er det vanskelig å se hva som tilføres, og i andre tilfeller revolusjonerer det måten vi jobber på. Customized Employment er et relativt nytt begrep som blir omfavnet av tiltaksbransjen. Hva skiller metoden fra SE og andre metoder vi har arbeidet etter? Hva er fundamentet i CE, hvilke muligheter gir det og hvilke utfordringer har det ved seg?
- Tonje Sanden Sannes, universitetslektor

kl 11:30 - 12:30 - Lunsjpause

kl 12:30 - 13:15 - Kvalitet i veiledning - Slik styrker du din rolle og gir dem du veileder bedre resultater:
Hvordan kan de nasjonale prinsippene for kvalitet i karriereveiledning gjøre deg som jobbveileder tryggere i jobben, samtidig som dem du veileder oppnår bedre utbytte og resultater? Verktøyene og prinsippene er designet for å støtte deg i din rolle. Gjennom å reflektere over hva du allerede gjør godt, hvilke verktøy som er relevante, og hvordan rammeverket gir struktur og retning, blir du bedre rustet til å støtte dem du veileder mot jobb og mestring.
- Ingunn Schumacher Carling, kreativ leder

kl 14:00 - 14:45 - Kompani MaRi:
NAV Narvik, Narvik kommune og statsforvalteren gjennomfører et prosjekt hvor man tilbyr et unikt program for ungdom mellom 18 og 30 år. Inspirert av Kompani Lauritzen, gir programmet deltakerne praktisk erfaring, personlig utvikling og forberedelser til en god start på vei ut i jobb eller utdanning. Dette prosjektet passer for unge mellom 16 og 30 år som føler de står utenfor jobb, skole eller samfunnet. Gjennom dette opplegget hjelpes de med å finne retningen tilbake til jobb eller utdanning.
- Rudi Olsen, leder Nav Narvik

kl 15:00 - 16:00 - Kraften i klar kommunikasjon:
Bygg trygghet og frem vekst i veileder rollen. Dette foredraget vil utstyre deg med de nødvendige verktøyene for å skape en kultur av tydelighet og direkthet, essensielt for dagens utfordringer. Bianca Simonsen deler refleksjoner og praktiske teknikker for å fremme ærlig kommunikasjon som løser konflikter og skaper tillit. Lær hvordan du effektivt kan håndtere utfordrende samtaler, være et forbilde i kommunikasjon, og bygge en profesjonalitet der emosjonell trygghet og robust kommunikasjon går hånd i hånd med vekst og innovasjon.
- Bianca Simonsen, foredragsholder

Program dag 2:
kl 08:45 - 09:30 - Jobbsøkerferdigheter sett fra næringslivets side:
I en travel hverdag der jobbveiledere blir målt på formidlingsprosent, er det viktig å huske at det er næringslivets behov vi faktisk skal dekke. Å hjelpe jobbsøkere å nå sine mål er vel å bra, men det hele starter med hva arbeidsgivere ønsker seg. Meyer Haugen er spesialister på rekruttering og har lang erfaring på å se hva arbeidsgivere faktisk er ute etter.
- Sverre Haugen, partner

kl 09:45 - 10:30 - Praktisk bruk av KI for jobbveilederen:
Mange jobbveiledere har begynt å lukte på kunstig intelligens som et verktøy for å arbeide mer effektivt. Her gir vi deg kunnskapen du trenger for å komme videre! Vi ser på praktiske tips for bruk av KI til rapportskriving, møtereferater, og annet rutinearbeid som tar mye av tiden din. I tillegg ser vi på forsiktighetsregler og hva du må tenke på før du går i gang.
- Vidar Lynghammar, NTB Arkitekst

kl 10:45 - 11:30 - Når økonomiske problemer blir en hindring for arbeidsfokus:
Økonomiske utfordringer oppleves av mange veiledere som en vanlig hindring for å få og beholde en jobb. Hvordan vil økonomisk stress - som gjeld, usikkerhet rundt inntekt, eller problemer med å dekke grunnleggende behov - påvirke den mentale helsen og svekke evnen til å fokusere på arbeid. Hvordan kan veiledere samarbeide med andre tjenester, som økonomisk rådgivning eller sosialstøtte, for å skape en forutsigbarhet og mulighet for å fokusere på jobb.
- Trygve Rossebø, leder

kl 11:30 - 12:30 - Lunsjpause

kl 12:30 - 14:15 - Evig eies kun et dårlig rykte:
En jobbveileders oppgave er å formidle personer som har problemer med å skaffe jobb på egen hånd. En av de viktigste verktøyene dere har i verktøykassen er tilliten lokalt næringsliv har til dere som jobbveiledere. Hvordan bygger dere sammen et omdømme som letter jobben med å formidle arbeidstakere til lokale bedrifter? Hvordan håndterer dere relasjonene med samarbeidspartnere, og hvordan reparerer dere når en feil har oppstått eller på klager som er mottatt?
- Trine Rode Kristiansen, gründer

Målgruppe for kurset:
Konferansen er åpen for alle