Vi tilbyr arbeidsmiljøkonferansen 2024. Norsk arbeidsliv er i stor endring. Hvor står vi i dag og hva må vi forberede oss på i fremtidens arbeidsliv? Hvilket ansvar har de enkelte rollene i arbeidet for meningsfylte og helsefremmende arbeidsplasser?
Vi tilbyr kurs om arbeidsrett medbestemmelse. Arbeidsrettslinja består av 5 moduler som skal gi en helhetlig kompetanse i faget gjennom en blanding av teoretisk og praktisk tilnærming. Innhold og omfang er basert på pensum i studieemnet Arbeidsrett ved Universitet i Oslo.
Vi tilbyr kurs om arbeidsrett stillingsvern. Arbeidsrettslinja består av 5 moduler, som skal gi en helhetlig kompetanse i faget gjennom en blanding av teoretisk og praktisk tilnærming. Innhold og omfang er basert på pensum i studieemnet Arbeidsrett ved Universitet i Oslo.
Vi tilbyr kurs om arbeidsrettens rettskilder. Arbeidsrettslinja består av 5 moduler som skal gi en helhetlig kompetanse i faget gjennom en blanding av teoretisk og praktisk tilnærming. Innhold og omfang er basert på pensum i studieemnet Arbeidsrett ved Universitet i Oslo.
Vi tilbyr kurs om FF faglig tillitsvalgt 4 (FTV4). Dette er et kurs for Fellesforbundets medlemmer og tillitsvalgte. Etter kursets slutt skal deltaker kjenne til og få en god kunnskap om hvilke rettskilder som kan brukes og tolkningen av disse.
Vi tilbyr kurs om individuell arbeidsrett. Arbeidsrettslinja består av 5 videregående moduler, som skal gi en helhetlig kompetanse i faget gjennom en blanding av teoretisk og praktisk tilnærming. Innhold og omfang er basert på pensum i studieemnet Arbeidsrett ved Universitet i Oslo.
Vi tilbyr kurs om kollektiv arbeidsrett. Arbeidsrettslinja består av 5 videregående moduler, som skal gi en helhetlig kompetanse i faget gjennom en blanding av teoretisk og praktisk tilnærming. Innhold og omfang er basert på pensum i studieemnet Arbeidsrett ved Universitet i Oslo.
Vi tilbyr kurs om LO-skolen arbeidsliv. LO-skolen skal gjennom valgfrie moduler gi tillitsvalgte en helhetlig kompetanse. Gjennom et variert tilbud skal tillitsvalgte få muligheter til fordypning utover grunnskoleringen.
Vi tilbyr kurs om miljøarbeid i bedrift og samfunn - del 1. Studiet består av 2 uker institusjonell undervisning og 10 mnd. egenstudier på deltid. Undervisningen vil bygge på studentenes erfaringer, og variere mellom forelesninger, diskusjoner, og gruppearbeid omkring de aktuelle temaene.
Vi tilbyr kurs om MoTo diskriminering i arbeidslivet. Det finnes omfattende og strenge regler for å unngå diskriminering og trakassering i norsk arbeidsliv. Dette er også et område hvor det har skjedd store endringer i de siste årene.
Vi tilbyr omstillingskurs. AOF Oslo og LO tilbyr alle ansatte i LO til et gratis omstilling / karriereveiledningskurs med særlig vekt på datatekniske hjelpemidler (Excel, PowerPoint) og karriere / omstillingsprosesser.
Vi tilbyr HMS grunnkurs som e-læring. HMS-arbeid er viktig for at bedrifter og arbeidstakere skal kunne ivareta et godt arbeidsmiljø, samt sikre kontinuerlig forbedring. Våre kurs dekker lovens krav til opplæring av verneombud, medlemmer av AMU og ledere.
Fra å drive med styring og kontroll legges det stadig mer vekt på at lederen må fungere som en veileder, coach og utviklingsagent for sine medarbeidere. Vi snakker om tillitsbasert, myndig-gjørende og situasjonstilpasset ledelse.
Formålet er å øke bevisstheten rundt ergonomi og kroppsbruk i det daglige arbeidet. Deltakerne skal få bedre forutsetninger for å finne gode arbeidsmåter, få praktiske tips om hvordan man jobber smartere, og å øke bevissthet om at en har en god sak når deltakerne tar hensyn til egen helse.
Formålet er å gjøre deltakerne bedre rustet til å ivareta seg selv og kollegaer i en travel hverdag. Allerede på 1960-tallet var det kjent at det var en sammenheng mellom trivsel på arbeidsplassen og effektivitet og produktivitet. Derfor er det viktig at vi har fokus på arbeidsglede og trivsel!
Vi tilbyr webinar om oppfølging av personell i førstelinje i en pandemi. Tretimers webinar med toveis lyd-/ bildekommunikasjon for god kontakt mellom foreleser og deltakere. Deltakerne vil få en lavterskel verktøykasse for bruk i en krevende og spesiell situasjon.
Vi tilbyr kurs i regelverket om skolemiljø - Retten til et trygt og godt skolemiljø. Regelverket om skolemiljø er tatt inn i opplæringsloven kapittel 9a. Regelverket trådte i kraft 1. august 2017, noe som betyr at skolene nå plikter å følge de nye reglene.